Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Η Ημερήσια Διάταξη του ΠΥΣΠΕ στις 23/3/15

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 το Π.Υ.Σ.Π.Ε. με την παρακάτω Ημερήσια Διάταξη:


Αναφορικά με το 8ο θέμα, σύμφωνα με την παρ. 21 του άρθρου 11 του ΠΔ1/2003 στις αρμοδιότητες των ΠΥΣΠΕ είναι να:  «21. Αποφασίζουν για την απόλυση εκπαιδευτικών λόγω σωματικής ή πνευματικής ανικανότητας καθώς και για τον αναδιορισμό τους, εκτός των προϊσταμένων γραφείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων.»

Σχετικά με τις μετακινήσεις εκπ/κών κατά τα διάρκεια του διδακτικού έτους σας θυμίζω ότι σύμφωνα με το κεφ. Γ, παρ. 1 & 2 του άρθρου 16, του Ν1566/85   
«1. Αν υπάρχουν εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες μπορεί να γίνει απόσπαση εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από σχολείο σε σχολείο του ίδιου νομού ή νομαρχιακού διαμερίσματος για χρονικό διάστημα μέχρι δύο μήνες με απόφαση του νομάρχη, ύστερα από εισήγηση του προϊσταμένου της διεύθυνσης.
2. Παράταση της απόσπασης αυτής ή απόσπαση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του διμήνου και έως τη λήξη του διδακτικού έτους γίνεται με απόφαση του νομάρχη, ύστερα από πρόταση τον οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου.», όπου Νομάρχης, μετά την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων, νοείται Δ/ντής Εκπ/σης.

Κάτι που επαναλαμβάνεται στο άρθρο 18 παρ. 6 του Καθηκοντολογίου (Φ.353.1/324/105657/Δ1, ΦΕΚ 1340/2002)

«6. Μπορούν να αποσπούν εκπαιδευτικούς σε άλλη σχολική μονάδα για χρονικό διάστημα δύο μηνών, για να καλύπτουν επείγουσες εκπαιδευτικές ανάγκες, και εισηγούνται στο οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο την παράταση των αποσπάσεων αυτών μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: