Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Μηδέν εις το ...πηλήκιο!!! Πάσι Θεού, φυσικά...

Άρεσε γενικώς στην Αλεξάνδρεια,
τες δέκα μέρες που διέμεινεν αυτού,
ο ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης
Αριστομένης, υιός του Μενελάου.
Ως τ'όνομά του κι η περιβολή, κοσμίως ελληνική.
Δέχονταν ευχαρίστως τες τιμές, αλλά
δεν τες επιζητούσεν, ήταν μετριόφρων.
Αγόραζε βιβλία ελληνικά,
ιδίως ιστορικά και φιλοσοφικά.
Προπάντων δε άνθρωπος λιγομίλητος.
Θά'ταν βαθύς στες σκέψεις, διεδίδετο,
κι οι τέτοιοι το'χουν φυσικό να μη μιλούν πολλά.

Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.
Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.
Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας,
έμαθ' επάνω κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται
κι έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν
χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι
μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά,
κι οι Αλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό,
ως είναι το συνήθειο τους, οι απάισιοι.

Γι'αυτό και περιορίζονταν σε λίγες λέξεις,
προσέχοντας με δέος τες κλίσεις και την προφορά
κι έπληττεν ουκ ολίγον έχοντας
κουβέντες στοιβαγμένες μέσα του.

"Ηγεμόνας", Κ. Καβάφης

Επιχείρηση συνειδητής εξαπάτησης των Eλλήνων πολιτών.

Ζούμε μοναδικές στιγμές ! Τέτοιες, που σίγουρα δεν έχουμε βιώσει ποτέ στο παρελθόν και αμφιβάλω εάν είναι δυνατόν να βιώσουμε παρόμοιες και στο μέλλον.
Ο πολιτικός τον οποίο οι ...δημ(ι)οσκοπήσεις παρουσίαζαν μέχρι και πριν λίγες ημέρες να προηγείται με πρωτόγνωρη -για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα-διαφορά , έχει ...εξαφανιστεί. Ή επί το σωστότερο ...τον έχουν εξαφανίσει!

Αρνείται τηλεμαχίες, αρνείται συνεντεύξεις, αρνείται τον διάλογο και περιορίζεται σε ετοιματζίδικα λογρύδια . Μάλιστα είναι πολύ ευχαριστημένος με αυτή την ...κατάσταση αφού σύμφωνα με την προ ημερών συνέντευξη του στην Ιταλική «La Repubblica» ,ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ- σε ότι αφορά τις μέρες αυτές, λίγο πριν την ψήφο- αποκαλύπτει ότι «... Κολυμπάει, τρέχει, ακούει μουσική...».

Το άκρον άωτον είναι ότι στην τελευταία, ερώτηση, του Ιταλού απεσταλμένου «τι σημαίνει για σας, η λέξη σοσιαλισμός;», ο κ.Γ. Παπανδρέου απαντά: «να δώσουμε περισσότερη δύναμη στους πολίτες και να τους πληροφορούμε, για να τους βοηθάμε να λαμβάνουν αποφάσεις » ( .......)

Είναι επίσης αντιφατικό από την μια το ΠαΣοΚ να ισχυρίζεται ότι είναι κοντά στην αυτοδυναμία, και από την άλλη να κρύβουν τον ... «εν δυνάμει πρωθυπουργό» και να του απαγορεύουν την έκθεση στον δημόσιο διάλογο.
Η λογική λέει ότι στην περίπτωση που βρίσκεσαι μια ανάσα από την πραγμάτωση αυτοδύναμης κυβέρνησης, εντείνεις τις προσπάθειες σου και ...δεν κρύβεσαι, κολυμπάς, τρέχεις και ακούς μουσική.

Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε ότι αφού πρώτα μέσω των δημ(ι)οσκοπήσεων μάς παρουσίασαν τον επερχόμενο .. Μεσσία, στην συνέχεια προσπαθούν να τον προστατέψουν , καθώς όπου και όταν παρουσιάστηκε σε δημόσιο διάλογο, οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις του ΠαΣοΚ έδειξαν σημαντική πτώση των ποσοστών τους.

Μάλιστα στέλεχος της Ιπποκράτους δεν δίστασε να χαρακτηρίσει , ενώπιον ανοικτού ...ακροατηρίου , ότι εάν για οποιοδήποτε λόγο ο πρόεδρος παρακαθίσει σε δημόσιο διάλογο , τότε θα πρέπει να παρουσιαστούμε αυτοβούλως στο Αιγινήτιο ως πάσχοντες από ... «αυτοκτονικό ιδεασμό».

Στην απέναντι πλευρά ο κ. Καραμανλής έχει ήδη δώσει τέσσερις συνεντεύξεις , έχει κάνει, ήδη, δύο συζητήσεις με πολίτες και αύριο θα κάνει μια ακόμη, αυτή την φορά μέσω διαδικτύου καθώς θα απαντήσει σε ερωτήματα που του έχουν σταλεί μετά την ανοικτή πρόσκληση του.
Δείχνει ότι δεν κρύβεται , δεν φοβάται και ότι ανταποκρίνεται στο καθήκον του για την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών.

Με όλα αυτά λοιπόν τα παράδοξα που συμβαίνουν σε αυτή την προεκλογική περίοδο και με όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα , αναλογίζομαι τα λόγια του Κολομβιανού Gabriel Garcia Marquez: «Η φανταστική λογοτεχνία επινοήθηκε», είπε ο νομπελίστας συγγραφέας, «τη μέρα που ο Ιωνάς γύρισε σπίτι του και είπε στην γυναίκα του ότι άργησε τρεις μέρες επειδή τον είχε καταπιεί μια φάλαινα».

Έτσι λοιπόν και οι φανταστικές και μυθοπλαστικές δημοσκοπήσεις άρχισαν όταν πρωτοπαρουσίασαν το ΠαΣοΚ να προηγείται με ....7 και 8 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

ΠΗΓΗ:http://politis-gr.blogspot.com

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι... ζόρικοι συνεχίζουν.

Προχθές η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπρόσωπου της κ. Γ. Κουμουτσάκου ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ.Γ. Παπανδρέου, τη διενέργεια δεύτερης τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:«τίποτα δεν είναι πιο σοβαρό και πιο κρίσιμο από την ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι κερδισμένοι. Έχουν μείνει, αναπόφευκτα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα στους πολίτες, οι οποίοι θα επιθυμούσαν άλλο ένα δημόσιο διάλογο μεταξύ των δύο υποψηφίων Πρωθυπουργών.»

Τόνισε δε ότι: «Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως απέναντι στην ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών, θα ....επιστρατευτούν υπεκφυγές».

Και όμως... Το ΠαΣοΚ μέσω του εκπροσώπου του -και μετέχοντος στα λαδωμένα ( το συμμετέχων υπό δικαστική διερεύνηση) από την SIEMENS ΔΣ του αμαρτωλού ΟΤΕ- κ. Παπακωνσταντίνου,....επιστράτευσε υπεκφυγές .
Σίγουρα η ενέργεια αυτή δεν τιμά την Δημοκρατία και την -οικειοποιημένη αυθαιρέτως-..."Δημοκρατική Παράταξη".

Μπορεί οι πολίτες να έχουν κάνει την αξιολόγησή τους από τις δύο πρώτες τηλεμαχίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμούν και δεν ενδιαφέρονται να έχουν πληρέστερη ενημέρωση.
Για να πραγματωθεί η Δημοκρατία και να υπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον πρέπει ο πολίτης να γνωρίζει την αλήθεια και την αποσαφήνιση όσων θολών, αορίστων και ασαφών έχουν ειπωθεί από τον κ. Παπανδρέου στις προηγούμενες τηλεμαχίες.

Άλλωστε οι τηλεμαχίες γίνονται προς όφελος του πολίτη που δικαιούται και οφείλει να ενημερωθεί, να κρίνει και να αποφασίσει μετά λόγου γνώσεως. Και όσο πιο πολλές τηλεμαχίες διεξάγονται, τόσο πιο αντικειμενική και αποδοτική για την Δημοκρατία καθίσταται και η κρίση των πολιτών.

Μήπως λοιπόν ο όρος "Δημοκρατία" χρησιμοποιείται κατά το δοκούν; Μήπως στην Ιπποκράτους ευαγγελίζονται την ...a la carte Δημοκρατία ;
Έχει άραγε όρια ο διάλογος ; Μήπως Ναι; Μήπως είναι τα περιορισμένα πνευματικά όρια εκείνου που ....τον αποποιείται; Μήπως αυτό είναι που φοβούνται; Γιατί πραγματικά αποδεικνύεται ότι ...κάτι φοβούνται!

Ίσως το πιο βασικό διακύβευμα των τηλεμαχιών είναι ότι αποτελούν έμπρακτες εξετάσεις ενός πολιτικού ...στα «ζόρια». Πέρα δηλαδή από τα στενά προεκλογικού χαρακτήρα προσδιοριστικά, σκοπό έχουν να αποδείξουν τις ικανότητες ενός πολιτικού.

Τη συγκρότηση του, την επάρκεια του, την πολιτική και πνευματική διαύγεια του στην αντιπαράθεση. Αυτή ,που ένας πολιτικός θα χρειαστεί να αποδείξει σε διάφορα διεθνή φόρα , όπου μέσα από βαθιές, παρατεταμένες και έντονες συζητήσεις θα κρίνονται γεωπολιτικά και οικονομικά εθνικά μας συμφέροντα.

Εκεί όπου κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από ετοιματζίδικες φανφάρες κάποιου λογογράφου και η πολιτική συγκρότηση, η πολιτική επάρκεια, η πολιτική και πνευματική διαύγεια και ... ο πολιτικός «τσαμπουκάς», ξεχωρίζουν ...την ήρα από το στάρι !

Με την άρνηση λοιπόν του ΠαΣοΚ για μια ακόμη τηλεμαχία ( και δύο, και τρεις, αφού πολύ πιο εποικοδομητικές-για τον πολίτη- είναι οι τηλεμαχίες από τα ...μπαλκόνια), αποδεικνύει ότι...αυτός που δημοσκοπικά διεκδικεί με τις μεγαλύτερες πιθανότητες τη πρωθυπουργία είναι ...μια δημοσκοπική απάτη!

ΥΓ. Ο τίτλος του άρθρου μου "Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι... ζόρικοι συνεχίζουν" είναι απόφθεγμα ενός πολύ μεγάλου άνδρα, που τον δολοφόνησαν, καθώς έβλεπαν ότι κινεί την πραγμάτωση αυτού του κόσμου προς μια κατεύθυνση που ...ΑΥΤΟΙ δεν ήθελαν. Του Τζων Κέννεντυ !

ΠΗΓΗ:http://politis-gr.blogspot.com

Η «χαμένη» υποψήφια του ΠΑΣΟΚ

Χάθηκε μια υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας!
Η Ιπποκράτους, αν και την αναζήτησε επανειλημμένως, δεν τη βρήκε και επομένως η θέση της στο ψηφοδέλτιο έμεινε κενή.
Ο λόγος για την αλλοδαπή Τότα Νιρβάν Νίβα, η οποία όταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την επικύρωση των ψηφοδελτίων, παρευρισκόταν, στη συνέχεια όμως εξαφανίστηκε από προσώπου γης.
Το ΠΑΣΟΚ την έψαχνε για τα διαδικαστικά, δεν τη βρήκε, πέρασαν οι ημερομηνίες για την ανακήρυξη των υποψηφίων και έμεινε τελικά μια θέση κενή στη Β΄ Αθήνας.
Είπατε τίποτα;

ΠΗΓΗ:http://ixnos1.blogspot.com

Έτσι εξαπατούν τα blog. Αποκάλυψη. Παρομοίως και οι εφημερίδες και η τηλεόραση!

Όταν ανακοινώθηκαν οι εκλογικοί συνδυασμοί των κομμάτων για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έγινε μεγάλη συζήτηση για την περιοχή του Ν. Σερρών.

Συγκεκριμένα για την υποψηφιότητα του Αχ. Καραμανλή αλλά και για το γεγονός ότι βρίσκεται πρώτος στο ψηφοδέλτιο ενώ αλφαβητικά θα έπρεπε να βρίσκεται σε άλλη θέση.
Για τη μεν υποψηφιότητα του υπερήλικα Αχ. Καραμανλή η άποψη που εξέφρασε η politikiprotasi δεν αλλάζει στο ελάχιστο.
Αναφορικά με τη θέση του στο ψηφοδέλτιο όμως η politikiprotasi την πάτησε όπως και πολλά άλλα γνωστά και μεγάλα blog.
Αναπαρήγαγε μια "πληροφορία" που διοχετεύθηκε (προφανώς) εσκεμμένα λάθος στο διαδίκτυο.
Βάση ενός καλά ...οργανωμένου σχεδίου διοχετεύθηκε η φήμη ότι ο Αχ. Καραμανλής απαίτησε να βρίσκεται πρώτος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ν. Σερρών και ότι ο πρωθυπουργός ανήμπορος να αντιδράσει δέχθηκε αυτή την απαίτηση του θείου του.

Η "είδηση" αναρτήθηκε σε δεκάδες blog μεταξύ των οποίων και η politikiprotasi.
Όπως βλέπετε από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ν. Σερρών κάτι τέτοιο είναι εντελώς αναληθές και πρόκειται για ΨΕΜΜΑ.
Οι εμπνευστές του σχεδίου ακολουθώντας τη μέθοδο Γκαίμπελς έριξαν λάσπη ώστε να μείνει κάτι.
Η προσπάθεια παραπληροφόρησης όπως βλέπετε καταρρίπτεται.
Πόσα blog όμως θα επανορθώσουν την παραπληροφόρηση που έκαναν;
Είμαι περίεργος να μετρήσω.
Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι αρχικά υπήρχε η σκέψη για να τοποθετηθεί ο Αχ. Καραμανλής πρώτος στο ψηφοδέλτιο, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν έγινε οφείλουν όσοι αναπαρήγαγαν την είδηση να επανορθώσουν.
Θα το κάνουν; Εγώ λέω πως όχι. Θα το δούμε!

Κλείνοντας θέλω να κάνω δύο ακόμα παρατηρήσεις.
Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μικρής σημασίας, αλλά αποδεικνύει περίτρανα το παιχνίδι που παίζεται στα blog και στο Internet.
H politikiprotasi μετά το συγκεκριμένο γεγονός αφού έκανε την αναγκαία επανόρθωση, δηλώνει ότι από εδώ και πέρα θέματα που αποστέλλονται με e-mail και αφορούν πολιτικά πρόσωπα ενόψει εκλογών δε θα τα αναρτά παρά μόνο εάν μπορεί να τα διασταυρώσει ή έχει προσωπική γνώμη.
Είμαι βέβαιος ότι το παιχνίδι της εξαπάτησης που παίζουν πολλά blog θα συνεχιστεί. Η politikiprotasi θα κάνει ότι είναι δυνατό για να προφυλαχτεί αλλά και για να προφυλάξει όλους εσάς που την τιμάτε με τις επισκέψεις σας.

ΠΗΓΗ:http://politikiprotasi.blogspot.com

Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση στην "ενημέρωσή" μας.
Παρακολουθούμε καθημερινά έναν αήθη πόλεμο χωρίς να είναι δυνατό να διασταυρώσουμε τις πληροφορίες, γιατί λείπει η άλλη, αντίθετη άποψη.
Αλήθεια, πόσο πολύ τους πείραξε, πόσο πολύ τους "ακούμπησε" ο Καραμανλής τους απίθανους αυτούς τύπους με τα χρήματα και τα ΜΜΕ που του επιτίθενται τόσο πολύ και τόσο βρώμικα;

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Όλη η αλήθεια για τα stage

Τα προγράμματα stage είναι ένας θεσμός που εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα από το 1998.
Πρόκειται για συμβάσεις μαθητείας (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) με αποζημίωση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη & ασφάλιση επαγγελματικού κινδύνου, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή στο δημόσιο τομέα, προκειμένου οι άνεργοι νέοι να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.
Σε τέτοια προγράμματα stage στο δημόσιο τομέα έχουν τοποθετηθεί συνολικά περίπου 20.000 άνεργοι νέοι.

Τα προγράμματα stage προσφέρουν εργασιακή εμπειρία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μοριοδότηση για προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, αλλά, κυρίως, κοινωνική ένταξη των νέων και είναι μια «έντιμη σχέση» εφόσον οι άνεργοι νέοι ξέρουν το χρόνο και την εργασιακή σχέση (μαθητεία). Συνεπώς δεν πρόκειται για μια νέα γενιά συμβασιούχων.

Τα προγράμματα stage χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμη και αυτά που για λόγους ταχύτητας εφαρμογής και για να μην καθυστερεί η πληρωμή των συμμετεχόντων, εγκρίνονται και χρηματοδοτούνται αρχικά από εθνικούς πόρους, στη συνέχεια έρχονται τα χρήματα από την Ε.Ε.
Ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας και του ΟΑΕΔ για να το πιστοποιήσει.

Με την προκήρυξη των εκλογών την 4η Σεπτεμβρίου, η ηγεσία του ΟΑΕΔ έδωσε εντολή, ως όφειλε, να διεκπεραιωθούν από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ όλα τα αιτήματα φορέων για τοποθετήσεις stage που εκκρεμούσαν ΕΩΣ την προκήρυξη των εκλογών, και ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.
Τόσο στις εκλογές του 2000, όσο και του 2004 αλλά και του 2007 γινόταν κανονικά η διεκπεραίωση των αιτημάτων μέχρι και την ημέρα των εκλογών, εφόσον πρόκειται για μαθητεία και όχι για προσλήψεις.

Επειδή η υποκρισία περισσεύει, ας απαντήσει το ΠΑΣΟΚ και η ΓΣΕΕ για τους 60 τοποθετημένους με συμβάσεις stage στη διοίκηση της ΓΣΕΕ από το 2005 έως σήμερα, εάν βιώνουν εργασιακό μεσαίωνα και εάν ναι πώς συμπράττει σε αυτήν την αναλγησία η ΓΣΕΕ, δηλαδή ο εργοδότης τους.

Ποια είναι όμως η σχέση του ΠαΣοΚ με τα stage ; Το έτος 1998, 2.500 συμμετέχοντες σε stage σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μονιμοποιήθηκαν με το νόμο 2738/99.
Από εκεί και πέρα, κατά τη διάρκεια του 2000 (λίγους μήνες πριν τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές) περίπου 100.000 νέοι τοποθετούνται σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα στα λεγόμενα «δεκάμηνα διοικητικής υποστήριξης».
Στην πλειονότητά τους πρόκειται για νέους που παρέμειναν στα προγράμματα αυτά για περισσότερα από δύο ή τρία χρόνια με 280 ευρώ αποζημίωση.

Επειδή το ΠΑΣΟΚ μιλά για εφαρμογή των stage μόνο στον ιδιωτικό τομέα, ας θυμηθούμε την καταγεγραμμένη ....«επιτυχία» τους, όταν στο μοναδικό stage ιδιωτικού τομέα που επιχείρησε το ΠΑΣΟΚ για πτυχιούχους πανεπιστημίου, τους τοποθέτησε για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας κυρίως σε ....«σουβλατζίδικα» και «ψιλικατζίδικα».

ΠΗΓΗ:http://politis-gr.blogspot.com/

«Έλα σε δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση Γιώργο»

Επιμένει η Νέα Δημοκρατία για δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση του Καραμανλή με τον Παπανδρέου.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έβαλε πριν από λίγο τον Ραγκούση να απαντήσει αναφέροντας ότι «η συζήτηση αυτή έχει τελειώσει» αλλά ο Κουμουτσάκος θα επανέλθει τις επόμενες ώρες. Ο Καραμανλής όπως είχε γράψει πρώτο το parapolitika.gr, θέλει τον Παπανδρέου μία ακόμη φορά σε τετ - α -τετ συνομιλία και μάλιστα τώρα που διάβασε τα θετικά μηνύματα των δημοσκοπήσεων, η ανάγκη είναι πιο επιτακτική.
Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξακολουθήσει να απορρίπτει το αίτημα και αυτή η στάση από μόνη της θα γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από την κυβερνητική πλευρά, καθώς αποδεδειγμένα πλέον ο Παπανδρέου φυγομαχεί.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα κατηγορεί σε κάθε ομιλία του τον Παπανδρέου για την άρνησή του σε δεύτερο ντιμπέιτ.
Όπως αναφέρουν πρωθυπουργικοί συνεργάτες, ο Καραμανλής αν βάλει κάτι στο μυαλό του θα το πετύχει, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα.
Προς το παρόν έχει πετύχει να δείξει ότι ο βασικός του πολιτικός αντίπαλος τρέμει τη δεύτερη αναμέτρηση.

ΠΗΓΗ:http://www.parapolitika.gr/el

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Ποιό είναι το μεσαίο εισόδημα; Απίθανο!!!

Συνέντευξη έδωσε ο Γ. Παπανδρέου στον Επενδυτή.

Αφού πρώτα δήλωσε ότι δεν θα αυξηθούν οι φόροι για τα μεσαία εισοδήματα ήταν λογικό να έρθει η επόμενη ερώτηση. Ποιό είναι το μεσαίο εισόδημα;

Σε ερώτηση για το ποιό είναι το μεσαίο εισόδημα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει:

«Ας μην παίζουμε με τις λέξεις. Δεν υπάρχει επιστημονικός ορισμός της μεσαίας τάξης. Εξαρτάται από πλήθος δεδομένων, το εισόδημα, την οικογενειακή κατάσταση, τις αποταμιεύσεις και την ακίνητη περιουσία.»

Απίθανο!!! Τόση σαφήνεια!!! Τόσο συγκεκριμένη "θέση"!!!

Όλη η αλήθεια για το ταξίδι στις ΗΠΑ του κ. Παπανδρέου

Είναι γνωστό ότι ο κ. Γ.Παπανδρέου εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας μετέβη στην Νέα Υόρκη.
Είναι επίσης γνωστό ότι η ...επίσημη άποψη που παρουσιάστηκε από το ΠαΣοΚ και το ΣΥΝΟΛΟ των ΜΜΕ, ήταν ότι μετέβη εκεί προκειμένου να προεδρεύσει του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σε αίθουσα του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών.
Με το ένα χέρι παρέλαβε το πόρισμα της επιτροπής Στίγκλιτς για την παγκόσμια κρίση και με το άλλο .... το παρέδωσε στον Χ.Λ. Θαπατέρο, ο οποίος το μεταφέρει στην G20.

Αυτό πράγματι είναι αλήθεια. Αλλά ...η μισή αλήθεια !!!
Γιατί τις ίδιες ημερομηνίες που πραγματοποιούνται οι εργασίες της 64ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, πραγματοποιείται και το ετήσιο συνέδριο του οργανισμού του Μπιλ Κλίντον (Clinton Global Initiative -CGI) στο οποίο ο κ. Γ.Παπανδρέου είχε δηλώσει την συμμετοχή του εδώ και πολύ καιρό, μαζί με άλλες ....προσωπικότητες που έχουν αφήσει (ιστορικά πλέον χωρίς να επιδέχεται καμία αμφιβολία) το αιματηρό στίγμα τους στον πλανήτη μας , όπως η κ. Μαντλίν Ολμπράιτ, Μάρτι Αχτισάαρι ,Μιχαήλ Σαακασβίλι κλπ.
Στο ινστιτούτο του Μπιλ Κλίντον θα συναντήσουμε και τα μέλη του, όπως Τζωρτζ Σόρος, Τζωρτζ Μπούς, Κόφι Ανάν, Τόνυ Μπλερ, Χαβιέ Σολάνα, Ταγίπ Ερντογάν κλπ
Ο κ. Παπανδρέου λοιπόν, πήγε ΚΑΙ στο ετήσιο συνέδριο του οργανισμού του Μπιλ Κλίντον, όπου παρευρίσκονταν και ....δύο πολύ ενδιαφέροντα πρόσωπα.
Ο πρόεδρος των Σκοπίων κ.Gjorgje Ivanov και ο πρώην πρόεδρος της γείτονος κ.Branko Crvenkovski.

Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι συναντήθηκαν και συνομίλησαν. Το ζήτημα δεν είναι όμως μόνο αυτό , αλλά η ονομασία της χώρας τους όπως παρουσιάζεται επίσημα από το ινστιτούτο του Μπιλ Κλίντον.
Οι δύο πρόεδροι λοιπόν της FYROM δηλώνονται επίσημα σε όλα τα έγγραφα και τις παρουσιάσεις (εδώ) από το ινστιτούτο ως ...πρόεδροι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας ( Republic of Macedonia).
Ο κ. Παπανδρέου δεν αντέδρασε, παρά έκανε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να …παραστεί , έστω και για λίγο στο ετήσιο συνέδριο του Μπιλ Κλίντον. Οι κόκκινες γραμμές του κ. Παπανδρέου είναι σίγουρα για ...εσωτερική κατανάλωση !

Άλλωστε το ίδιο είχε συμβεί και το 2008 (εδώ) στο οποίο ξανασυμμετείχε τόσο ο κ. Παπανδρέου , όσο και ο πρόεδρος των Σκοπίων κ. Branko Crvenkovski, χωρίς καν να υπάρξει αντίδραση από τον κ. Παπανδρέου.
Και φυσικά χωρίς καν να αναφερθεί όπως και τώρα , τίποτα από τα ΜΜΕ της χώρας μας.Μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχει καθιερωθεί στο εξωτερικό η ονομασία της FYROM, ψευδεπίγραφα ως ....Macedonia!
Ποιος λοιπόν κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό ;
Ποιος παρευρίσκεται και συνομιλεί με τον πρόεδρο των Σκοπίων, ο οποίος φέρει στο πέτο του το ψευδεπίγραφο...«President of the Republic of Macedonia»;
Ποιος χρωστάει και σε ποιους ;

YΓ. Για όσους αμφιβάλουν πως "μαγειρεύονται" και κανονίζονται αυτά τα πράγματα με την πάροδο του χρόνου , θα ήθελα να παραθέσω μόνο μια δήλωση :Γ. Α. Παπανδρέου(Νέα Υόρκη 20 Σεπτεμβρίου 1999 ,στη σύνοδο του ΟΗΕ, ως υπουργός εξωτερικών) «Είχα αρκετές διμερείς συναντήσεις σε σειρά ζητημάτων, και το μεσημέρι είχαμε μία συνάντηση οι 15 με τον κ. Ivanov τον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας. Συζητήσαμε το Κόσοβο, τη Σερβία, το Γιουγκοσλαβικό. Στο Κόσοβο τονίσαμε δε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να θεωρηθεί ως ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ εξέλιξη μια ....ανεξάρτητη χώρα στο Κόσοβο (....), ότι πρέπει οι όποιες μελλοντικές λύσεις να σεβαστούν τις αποφάσεις του ΟΗΕ(....), τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που μιλούν για τη λύση ...εντός της Γιουγκοσλαβίας(....)».

Καταλάβατε ; Την σημερινή εξέλιξη αυτής της υπόθεσης την ξέρετε πλέον και μπορείτε να κρίνετε!

ΠΗΓΗ:http://politis-gr.blogspot.com

Ελλάδα: H πλέον ωφελημένη από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ με το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος από τον προϋπολογισμό της Ευρώπης, καθώς έχει τα περισσότερα καθαρά έσοδα από όλες τις χώρες-μέλη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Κομισιόν, η Ελλάδα έλαβε το 2008 από την ΕΕ 6,3 δισ. ευρώ περισσότερα από αυτά που έδωσε, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,7% του ΑΕΠ της.
Δεύτερη έρχεται η Πολωνία με καθαρά έσοδα 4,4 δισ.ευρώ ή 1,3% του ΑΕΠ της. (NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009)

Στο ντιμπέιτ ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επανειλημμένα στο ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή δεν αξιοποιεί το ΕΣΠΑ, ότι το ΕΣΠΑ κοιμάται κ.λπ και μας είπε ότι αυτός θα βρει κονδύλια από εκεί.

Απληροφόρητος ή ψευδόμενος;

Δεν ξέρει κανείς ποιο είναι το λιγότερο κακό...

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Είναι αργά για την απόσυρση του φυλλαδίου

Φοβερή φαγωμάρα επικρατεί από το μεσημέρι στο ΠΑΣΟΚ μετά από την αποκάλυψη του Γιώργου Κουμουτσάκου ότι τα έξι από τα επτά μέτρα που προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία και την τόνωση των νοικοκυριών, έχουν ήδη νομοθετηθεί και εφαρμόζονται τον τελευταίο χρόνο!
Πρόκειται για ρυθμίσεις σχετικά με την υπερχρέωση των νοικοκυριών, το πάγωμα των κατασχέσεων και τη χορήγηση επιδομάτων στις ασθενείς ομάδες του πληθυσμού τα οποία επιδόματα ύψους 500 ευρώ έχουν ήδη δοθεί από τα περασμένα Χριστούγεννα και κατόπιν το Πάσχα.
Μες στον πανικό ο Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι ο Κουμουτσάκος διάβασε φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο είχε εκδοθεί πέρυσι. Αμέσως ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. επανήλθε και ανέφερε συγκεκριμένα ότι το φυλλάδιο που παρουσίασε το πήρε σήμερα από το κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ και πως το ίδιο φυλλάδιο διανέμεται από τα κομματικά στελέχη πόρτα - πόρτα σε όλη την Ελλάδα! Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από λίγη ώρα δόθηκε κεντρική εντολή από την Ιπποκράτους να αντικατασταθεί το φυλλάδιο αλλά μάλλον είναι αργά καθώς η διανομή του έχει ξεκινήσει από την Τρίτη.

Η παρέμβαση Κουμουτσάκου:

6+1 ψέματα του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες

• Το φυλλάδιο ΠΑΣΟΚ λέει:«Προστατεύουμε την κύρια κατοικία απαγορεύοντας κατασχέσεις για οφειλές μέχρι 20000 ευρώ».
Η αλήθεια είναι ότι εμείς θεσμοθετήσαμε το ακατάσχετο της μοναδικής κατοικίας δανειολήπτη για χρέη μέχρι 10000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια (παρ. 4 του αρ 18 του Ν 3587/2007) .Επίσης, αυξήσαμε το όριο του ακατάσχετου της μοναδική κατοικίας από 10.000 σε 20.000 ευρώ (Άρθρο 5 του ν 3714/2008) .Από το 2008 αυτό που το ΠΑΣΟΚ εξαγγέλει ότι θα κάνει, είναι νόμος του κράτους.

• Το φυλλάδιο ΠΑΣΟΚ λέει:«Απαγορεύουμε να βγαίνει το ακίνητο σε πλειστηριασμό σε αξία χαμηλότερη από την αντικειμενική όσες φορές και αν πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός».
Η αλήθεια είναι ότι εμείς αντιμετωπίσαμε το ζήτημα αυτό από το 2008, με το Άρθρο 2 του Ν 3714/2008, το οποίο αναφέρει:«Ως τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό ακινήτου ορίζεται η αξία που προκύπτει από τον προσδιορισμό της αξίας του με αντικειμενικά κριτήρια σύμφωνα με τις διατάξεις των αρ 41 και 41α του Ν 1249/1982 όπως εκάστοτε ισχύουν ...».Για άλλη μια φορά, αυτό που το ΠΑΣΟΚ εξαγγέλει ότι θα κάνει είναι νόμος του κράτους από το 2008.

• Το φυλλάδιο ΠΑΣΟΚ λέει:«Βάζουμε φραγμό στις απαράδεκτες πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών»
Η αλήθεια είναι ότι εμείς αντιμετωπίσαμε την αυθαιρεσία των εισπρακτικών εταιρειών με το Ν 3758/2009, σύμφωνα με τον οποίο μεταξύ άλλων:
-Απαγορεύεται ρητά η είσπραξη χρηματικών απαιτήσεων από τις Εταιρίες που δραστηριοποιούνται με αυτό το αντικείμενο.
-Οριοθετούνται οι αρχές, βάσει των οποίων οι υπό ρύθμιση Εταιρίες οφείλουν να δρουν.
-Απαγορεύεται ρητά η όχληση των οφειλετών για χρέη που απορρέουν από παράνομες και καταχρηστικές ρήτρες.
-Καταγράφεται μία ενδεικτική σειρά αθέμιτων και παραπλανητικών πρακτικών, από τις οποίες οι Εταιρίες Ενημέρωσης οφείλουν να απέχουν κατά την άσκηση της δραστηριότητάς τους. Ειδικότερα, απαγορεύεται στις τελευταίες να μετέρχονται μέσων και παραπλανητικών μεθόδων σε βάρος των οφειλετών, υιοθετώντας συμπεριφορές που προσβάλλουν κατάφωρα την προσωπικότητα των τελευταίων ή διαταράσσουν το οικείο ή εργασιακό περιβάλλον τους με απρόβλεπτες συχνά συνέπειες.
-Απαγορεύεται ρητά η πρόσβαση σε αρχεία οικονομικής συμπεριφοράς, στην «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε» ή σε άλλα αρχεία για την διακρίβωση της πιστοληπτικής ικανότητας του οφειλέτη.
-Θεσπίζονται προϋποθέσεις για τον αυστηρό έλεγχο της σχέσης των δανειστών με τις εν λόγω Εταιρίες, ώστε να υπάρχει σαφές πλαίσιο συνεργασίας αυτών αλλά και σαφής επιμερισμός των ευθυνών.

• Το φυλλάδιο ΠΑΣΟΚ λέει:«Καταργούμε οριστικά τον ανατοκισμό»
Η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίσαμε το θέμα των ανατοκισμών και των πανωτοκίων με το Άρθρο 39 του Ν 3259/2004.

• Το φυλλάδιο ΠΑΣΟΚ λέει:«Βάζουμε τέλος στις αθέμιτες χρεώσεις και την παραπλανητική διαφήμιση»
Η αλήθεια είναι ότι με το Ν 3587/2007 προχωρήσαμε στη θέσπιση ειδικής εξουσιοδοτικής διάταξης σύμφωνα με την οποία ο Υπουργός Ανάπτυξης μπορεί, με απόφαση του, να δίνει καθολική εφαρμογή σε αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν σε παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις.
Στο πλαίσιο υλοποίησης της παραπάνω εξουσιοδοτικής διάταξης, προχωρήσαμε στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης με αριθμό ΥΑ Ζ1-798/2008 (ΦΕΚ 1353/Β/11.07.2008) σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η αναγραφή Γενικών Όρων Συναλλαγών (ψιλά γράμματα) που έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις στις συμβάσεις που συνάπτουν τα πιστωτικά ιδρύματα με τους δανειολήπτες και αφορά σε :3 κατηγορίες τραπεζικών προϊόντων
- συμβάσεις στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου
- συμβάσεις χορήγησης πιστωτικών καρτών
- συμβάσεις λογαριασμού καταθέσεωςκαι15 συνολικά καταχρηστικούς όρους συναλλαγών Παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες προσέφυγαν στο ΣτΕ πετύχαμε την απόρριψη της προσφυγής τους. Με γραπτή τους επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή οι εκπ όλων των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ενημερώνουν ότι μετά και την απόρριψη της προσφυγής τους στο ΣτΕ διαγράφουν από τις συμβάσεις τους όλες τις καταχρηστικές προμήθειες και χρεώσεις (ψιλά γράμματα) που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της απόφασης.
Όλο το προηγούμενο διάστημα είτε μετά από καταγγελίες καταναλωτών, είτε μετά από αυτεπάγγελτους ελέγχους επιβάλαμε πρόστιμα σε τράπεζες (συνολικού ύψους περίπου 13 εκ ευρώ) για παραβάσεις σχετικά με τα ψιλά γράμματα. (κάτι που ποτέ δεν έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ)
Παρακολουθούμε στενά τη δικαστική εξέλιξη σε ότι αφορά την καταχρηστικότητα και άλλων όρων και μόλις έχουμε αμετάκλητες αποφάσεις χάρη στο νόμο που ψηφίσαμε αυτές θα αποκτήσουν καθολική εφαρμογή.

• Το φυλλάδιο ΠΑΣΟΚ λέει:«Παγώνουμε τις δανειακές υποχρεώσεις ως το τέλους του 2009 και δίνουμε δυνατότητα αναχρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα αποπληρωμής».
Η αλήθεια είναι ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης παγώνουν όλοι οι πλειστηριασμοί για χρέη έως 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου. Σε ότι αναφορά την αναχρηματοδότηση και το πρόγραμμα των 2 δις του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ έδωσαν και δίνουν ακόμα τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες να ενισχύσουν τη ρευστότητα τους.

Δηλαδή ό,τι παρουσιάζουν ως δήθεν προτάσεις για τους δανειολήπτες γίνεται ήδη, έχει ήδη δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση της ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόγραμμα, έχει μόνον προπαγάνδα.
Δεν είναι σοβαροί. Είναι μόνον πονηροί. Μάλιστα, το αστείο της υπόθεσης παίρνει διαστάσεις φαρσοκωμωδίας με μια απλή σύγκριση.
Σύγκριση των αναφερόμενων στο φυλλάδιο για το πάγωμα των δανειακών αναγκών – με όσα είπε για το ίδιο θέμα ο κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.
«Παγώνουμε τις δανειακές υποχρεώσεις ως το τέλος του 2009», γράφει το φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ.
«Παγώνουμε για ένα χρόνο τις δανειακές υποχρεώσεις», είπε ο αρχηγός του.
Αν δεν είναι ακόμα μια γκάφα υψηλού επιπέδου, είναι σκοτεινή προπαγάνδα.
Αν δεν είναι σκοτεινή προπαγάνδα, είναι μεγάλο ψέμα.
Είναι κοροϊδία των Ελλήνων πολιτών. Και των δανειοληπτών. Οφείλουν σήμερα να τους ζητήσουν συγγνώμη. Οφείλουν να αποσύρουν το προπαγανδιστικό αυτό φυλλάδιο.

ΠΗΓΗ:http://www.parapolitika.gr/el

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Κυριαρχία Καραμανλή ναυάγιο Παπανδρέου

Δεύτερο ναυάγιο Παπανδρέου σε διάστημα μιας ημέρας.
Η ιστορική πρώτη τηλεμαχία των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών, εξελίχτηκε σε παταγώδη αποτυχία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ο οποίος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά την αποκάλυψη Καραμανλή ότι τον Αύγουστο του 2002 είχε υπογράψει τον αποχαρακτηρισμό τεράστιων δασικών εκτάσεων στην Ανατολική Αττική.
Ο Παπανδρέου δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος ενώ νωρίτερα ... έκαψε το «χαρτί» που προσπάθησε να βγάλει εναντίον της κυβέρνησης. Εμφάνισε κοινή υπουργική απόφαση με ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου, με την οποία αναπροσαρμόζονται τα επιδόματα των υπαλλήλων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για ανειλημμένη υποχρέωση του Δημοσίου του απάντησε ο πρωθυπουργός και εκείνος δεν επανήλθε καταλαβαίνοντας προφανώς την τεράστια γκάφα του.
Ο Καραμανλής ήταν ξεκάθαρος, διαυγής, αποφασισμένος και αποκαλυπτικός αφού τόλμησε να αναφερθεί και στο ΝΑΙ του Παπανδρέου για το Σχέδιο Ανάν αλλά και ονομαστικά στον πρόεδρο Πούτιν με τον οποίο συνυπέγραψε τη συμφωνία για τους τρεις αγωγούς.
Στο τέλος μάλιστα του πρότεινε ευθέως να υπάρξει και δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ τους αλλά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ το έβαλε κυριολεκτικά στα πόδια αρνούμενος να απαντήσει ακόμη και όταν ρωτήθηκε μετά το τέλος της τηλεοπτικής αναμέτρησης.
Ο Παπανδρέου δεν είπε κουβέντα για το ύψος των φόρων που θα επιβάλλει ενώ έκλεισε άρον - άρον τη συζήτηση για τους αγωγούς. Επίσης άλλαξε άρδην στάση στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου, έργο για το οποίο χθες έλεγε ότι θα σταματήσει και σήμερα ότι θα συνεχίσει με ... ορισμένες παρεμβάσεις. Η στάση του προκάλεσε στο τέλος την αντίδραση του Καραμανλή ο οποίος τον κάλεσε να απαντήσει συγκεκριμένα έστω και σε ένα ερώτημα.

ΠΗΓΗ:http://www.parapolitika.gr/el

Οι παγίδες του φορολογικού προγράμματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου εξήγγειλε:

1η ΠΑΓΙΔΑ: ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ:
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: Αφορολόγητα είναι τα εισοδήματα που δηλώνονται στην 3η σελίδα της φορολογικής μας δήλωσης. Δηλαδή επιδόματα πολυτέκνων, ανέργων, αγροτικές αποζημιώσεις και παντός είδους επιδοτήσεις, εισοδήματα από πλοία που πιάνει όλους τους ψαράδες του Αιγαίου και του Ιονίου, εφάπαξ συνταξιούχων, επιδόματα βιβλιοθήκης κλπ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ;

2η ΠΑΓΙΔΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Φ.Π.Α. ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ:
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: Το 95% των αγροτών παίρνει επιστροφή Φ.Π.Α. κάθε χρόνο από 30€ έως 1000€. Έστω ότι δίνει μια αύξηση ακόμα και 50%, δηλαδή ένας που έπαιρνε 200€ θα του δώσει 300€. Αν φορολογηθούν όμως οι αγροτικές αποζημιώσεις και επιδοτήσεις έστω με 20% που είναι ο πιο μικρός συντελεστής φόρου που ισχύει για παρακράτηση τότε για μια αγροτική αποζημίωση 10.000€ θα πληρωθεί φόρος 2.000€. Επομένως ο αγρότης θα χάσει ετήσιο εισόδημα 1.900€.

3η ΠΑΓΙΔΑ: ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΦΟΡΟΥ.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: Σήμερα έχουμε δύο τρόπους υπολογισμούς του φόρου.
1ος Για τους Επαγγελματίες, 2ος Για τους Μισθωτούς. Αν γίνει ενιαία πια είναι τα χαμηλά εισοδήματα που δεν θα φορολογούνται; Και με πόσο τοις % θα φορολογηθούν τα υπόλοιπα;

4η ΠΑΓΙΔΑ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ;
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: Έχουμε πληθωρισμό 0,8%. Με 1% αύξηση ο μισθωτός των 700€ τον μήνα, θα πάρει αύξηση 7€ τον μήνα, δηλαδή ετησίως 96€. Αυτό δεν είναι κοροϊδία όταν μόνο για φέτος οι χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι πήραν επίδομα 500€;

5η ΠΑΓΙΔΑ: ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: Η ανάπτυξη εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν έρχεται με αύξηση των φόρων την επαναφορά των φοροεισπρακτικών μηχανισμών των ετών 2000–2004 και την επαναλειτουργία των τοπικών ελεγκτικών κέντρων και του αμαρτωλού ΣΔΟΕ όπως και πάλι ζητά με ανακοίνωση της από τις 19 Μαρτίου του 2009 η ομοσπονδία των εφοριακών υπαλλήλων που πρόσκειται στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και υιοθέτησε ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του. Ξεχάσαμε πόσοι μικροεπαγγελματίες έκαναν με δάκρυα το διάστημα 2001 – 2004 τον περιβόητο συμβιβασμό για την ΣΥΝΑΦΕΙΑ στα τοπικά εκλεκτικά κέντρα; Πόσοι από αυτούς μέχρι σήμερα μπόρεσαν να εξοφλήσουν τους φόρους αυτούς; Πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν εξ αυτού του λόγου; Η ίδια η Ομοσπονδία των εφοριακών στην ίδια ανακοίνωση της, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πραγματοποιεί φορολογικές επιδρομές και είναι ελεύθερη η φοροκλοπή και η φοροδιαφυγή. Πόσοι από τους μικροεπαγγελματίες της περιοχής μας, που αγωνίζονται να επιβιώσουν απέναντι στις τράπεζες και τις ακάλυπτες επιταγές είναι κατά το ΠΑ.ΣΟ.Κ οι φοροκλέφτες που καλούνται να σηκώσουν τα φορολογικά βάρη; Η Ν.Δ. έκανε πράξη το ότι πρέπει να κρατηθεί και να ενισχυθεί ο μικροεπαγγελματίας, να μην κλείσει η επιχείρησή του και αναγκαστεί να βγει στην ανεργία.

6η ΠΑΓΙΔΑ: ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: Οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις πάνω από 1.000 εργαζόμενους μετέφεραν την έδρα τους σε φορολογικούς παραδείσους. Αυτός είναι ο λόγος που και η Αμερικανική οικονομία ακόμη βρίσκεται σε κατάσταση κατάρρευσης. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέχρι 1.000 εργαζόμενους μετέφεραν την έδρα τους σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Γιατί; Διότι πρώτον υπάρχουν φτηνά εργατικά χέρια και δεύτερον ο συντελεστής φορολογίας είναι πολύ χαμηλός 10%. Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος να παραμείνουν στην Ελλάδα και να φορολογούνται με 45% φόρο επί ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μόλις σήμερα με Ν.Δ. 25%; Παρόλη την οικονομική κρίση και τις φορολογικές ελαφρύνσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ., το 2008 είχαμε αύξηση των εσόδων από φόρο εισοδήματος 6,8%. Μην ξεχνάμε ότι κατά το μεγάλο ΚΡΑΧ στην Αμερική τον 1929-1932 οι επαγγελματίες ήταν αυτοί που αυτοκτονούσαν από τους ουρανοξύστες και όχι οι μισθωτοί.
Η ανάπτυξη εν μέσω οικονομικής κρίσης μπορεί να έλθει μόνο με την μείωση των φόρων, διότι δεν έχει κίνητρο για φοροδιαφυγή και ξαναεπενδύει τα κέρδη του στην χώρα, μεγαλώνει την επιχείρηση και αυξάνει τις θέσεις εργασίας. Αυτό έκανε η Ν.Δ. ως κυβέρνηση.

7η ΠΑΓΙΔΑ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΦΟΡΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: Όταν ο γονιός ή ο παππούς δίνει το σπίτι του ή την επιχείρησή του στο παιδί του ή στο εγγόνι του, η πράξη αυτή σήμερα είναι αφορολόγητη. Αυτό βοηθά τους μικροϊδιοκτήτες διότι οι πλούσιοι ούτως ή άλλως φορολογούνται με μεγαλύτερο συντελεστή. Αυτό το φιλολαϊκό μέτρο θέλει να καταργήσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ;


8η ΠΑΓΙΔΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΤΑΚ - ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΦΟΡΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: Ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θέλει να επαναφέρει το ΠΑ.ΣΟ.Κ φορολογεί όλα τα ακίνητα, ακόμη και τα αγροτεμάχια ή τους αγρούς. Σήμερα με το ΕΤΑΚ επιβάλλεται τέλος μόνο για τα κτίσματα και τα οικόπεδα και όχι για τα αγροτεμάχια και τους αγρούς. Οι μεγαλοϊδιοκτήτες φοροδιέφευγαν διότι δεν υπέβαλλαν δηλώσεις και δεν υπήρχε δυνατότητα ελέγχου τους. Σήμερα το ΕΤΑΚ επιβάλλεται αυτόματα και σημειώνεται ότι δεν πληρώνουν οι μικροϊδιοκτήτες.

Καταλυτική παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ(Μερικές επίκαιρες, αισιόδοξες θέσεις του Μίκη Θεοδωράκη)
———————————————————
Με κάποιες αγωνιώδεις ερωτήσεις που μου θέτουν πολλοί φίλοι, φοβάμαι ότι όλοι έχουμε «μολυνθεί» από τον ιό της απελπισίας, με τον οποίο προσπαθούν εδώ και καιρό κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι σκοτεινοί κύκλοι να κάνουν το λαό μας να χάσει την εμπιστοσύνη του στους πάντες και τα πάντα ξεκινώντας από τους πολιτικούς και το κράτος και φτάνοντας ως τον ίδιο τον εαυτό του.

Έχω τελείως διαφορετική άποψη, ειδικά για τη θέση και την κατάσταση της χώρας και του λαού μας, αν λάβουμε υπ’ όψιν από πού ξεκινήσαμε και πού φτάσαμε μέσα σε πενήντα μονάχα χρόνια.
Για όσους γνώρισαν την Ελλάδα του ΄30, του ΄40 και του ΄50, η διαφορά είναι όση της νύχτας από τη μέρα.
Κι αυτό χάρη κυρίως στην αντοχή, τη δύναμη, την εργατικότητα και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού.
Εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι τα μεγαλύτερα δεινά ήταν … εισαγόμενα. Δυστυχώς η μοίρα της χώρας μας σφραγίστηκε από τα «ενδιαφέροντα» των ισχυρών, που από την πρώτη στιγμή της επανάστασης του ΄21 έως σήμερα, δεν μας αφήνουν ούτε μια ώρα ησυχίας, να κοιτάξουμε μόνοι μας ελεύθεροι και αδέσμευτοι τη ζωή μας.
Έτσι και σήμερα είμαι βέβαιος ότι το 90% των όσων αρνητικών φαινομένων συγκλονίζουν τον τόπο μας, προέρχονται από ξένα κέντρα και τα εγχώρια όργανά τους, για να αποπροσανατολίσουν και να παραλύσουν τον λαό μας, να τον διαιρέσουν και να τον εκβαρβαρίσουν, να τον καταστήσουν άβουλο υποχείριο στα στρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα.

Και δέχομαι να εκτεθώ λέγοντας ότι πίσω ακόμα και από τις πυρκαγιές και φυσικά απ’ τους κάθε λογής «κουκουλοφόρους» που καταστρέφουν περιουσίες, διαλύουν την Παιδεία και σπέρνουν την αμφιβολία και τον φόβο, κρύβεται βασικά το μένος της υπερδύναμης, γιατί η κυβέρνηση της χώρας μας είχε το θάρρος να πει ΟΧΙ στις εντολές της για την Κύπρο, τα Σκόπια και τις οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία και την Κίνα. Μας τιμωρούν! Όχι μόνο την Πολιτεία αλλά και τον ίδιο τον λαό, για την αντίθεσή του στα εγκλήματα που έγιναν στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Γάζα. Μας τιμωρούν, όπως συνέβη τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Και όπως έγινε και τότε, έτσι και τώρα μας διαιρούν για να περάσουν ευκολότερα τα σχέδιά τους. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε την πλήρη ευθυγράμμιση ορισμένων ολιγαρχικών κύκλων με τις ξένες επιταγές, που έχοντας υπό τον πλήρη τους έλεγχο τα ΜΜΕ και σημαντικά τμήματα από πολιτικές δυνάμεις, έχουν αποδυθεί σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα πλύσης εγκεφάλου του ελληνικού λαού με κύριο στόχο όπως είπαμε να τον απογοητεύσουν, να τον αποπροσανατολίσουν και να εξουδετερώσουν κάθε θετικό στοιχείο που υπάρχει μέσα του, ώστε να τον μετατρέψουν σε άβουλο όργανο στα σχέδιά τους.

Αν μελετήσουμε την ιστορία μας,θα διαπιστώσουμε ότι, πάντοτε, πριν επιβάλλουν οι «προστάτες» μας οποιαδήποτε ανώμαλη λύση, είχαν, προηγουμένως, συστηματικά κατασκευάσει και επιβάλλει, παντοιοτρόπως, την ίδια ακριβώς, σημερινή, μαύρη απελπισία μας, πάντοτε, βέβαια, με την κύρια ευθύνη ανίκανων πολιτευτών και εύπιστων οπαδών και τη φανερή συνεργασία των εξαρτημένων Μ.Μ.Ε.
Ανήκω κι εγώ στην σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων, που κάτω από την επιφάνεια της λαμπερής αλλά δηλητηριώδους βιτρίνας που σκεπάζει τη χώρα μας, εργάζονται, μοχθούν, προοδεύουν, ελπίζουν και ονειρεύονται ένα μέλλον καλύτερο.
Γνωρίζουμε ότι παρά τις δυσκολίες, τα επιτεύγματα που έγιναν στη χώρα μας, ευτυχώς, μάς επιτρέπουν να διαφυλάξουμε τις κατακτήσεις μας, να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να εξαπλώσουμε την κοινωνία της αλληλεγγύης που είναι προϋπόθεση για τον εξανθρωπισμό της ζωής μας.
Ποια είναι όμως τα βασικά εμπόδια; Οι κάθε είδους εξουσίες, οικονομικές, μιντιακές, πολιτικές και ξενόφερτες που μας διαιρούν, μας αγχώνουν και μας διαλύουν πνευματικά, ψυχικά και βιολογικά. Έτσι όλες αυτές οι στρατιές των τίμιων εργαζόμενων, επιστημόνων, διανοουμένων, εργατών, υπαλλήλων, αγροτών, που με το ταλέντο, την αξία και τη συνεχή προσπάθειά τους γυρίζουν καθημερινά τον τροχό της ζωής, παράγοντας τον πλούτο της χώρας, παραμένουν στο σκοτάδι της αφάνειας, μιας και σήμερα μας διαφεντεύουν τα κάθε είδους παράσιτα, που όχι μόνο δεν προσφέρουν αλλά αντίθετα προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πάνε πίσω.
Και κοντά στα δικά μας στραβά και ανάποδα, μάς ήρθε και η διεθνής οικονομική κρίση, για να μας εξουθενώσει. Πρόκειται για μια ξένη εισβολή χειρότερη ίσως από στρατιωτική.
Τι έκαναν οι Έλληνες στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις; Ας θυμηθούμε την Αλβανία. Ας θυμηθούμε την Κρήτη. Και ποιοι άραγε είναι αυτοί που και σήμερα εμποδίζουν την εθνική ομοψυχία; Αυτοί που πιστεύουν, υπηρετούν και πατούν επί πτωμάτων, δοξάζοντας και προσκυνώντας τον ένα και μοναδικό Θεό τους: ΤΟ ΧΡΗΜΑ..
Και, με οποιοδήποτε βίαιο ή «γοητευτικό» μέσο, μας αναγκάζουν να το δοξάζουμε και να το προσκυνούμε και εμείς…
Διαβάζουμε ότι 100, 200, 300 δισεκατομμύρια δολλάρια έφυγαν από μια βιομηχανία που άφησε πίσω της χιλιάδες άνεργους που τρώνε σε συσσίτιο. Έφυγε! Και πού πήγε;
Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω τίποτα. Μονάχα ένα: ότι ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από την λατρεία-θεοποίηση του χρήματος. Και να αναζητήσουμε την κοινωνία της αλληλεγγύης. Πώς; Πότε; Ποιοι; Δεν ξέρω… Είμαι βέβαιος όμως ότι θα βρεθούν. Αλλοιώς μας περιμένει το απόλυτο χάος.
Όσο για την Ελλάδα, έχει συσσωρευμένο πολιτισμό (κάθε είδους), ικανό να «θρέψει» δέκα γενιές. Εκείνο που μας λείπει είναι η Παιδεία, η αυτοεκτίμηση και η γνώση και προβολή του κάθε καλού και της κάθε αξίας που διαθέτει η χώρα μας. Και ας μην ξεχνάμε ότι κυριαρχούν δυστυχώς δυνάμεις που συστηματικά μποϋκοτάρουν ο,τιδήποτε είναι ελληνικό. Ιδιαίτερα στους ευαίσθητους τομείς της Ιστορίας του Πνεύματος και της Τέχνης. Αρχής γενομένης από την ίδια την Πολιτεία, που αγνοεί -αν δεν περιφρονεί- κάθε ελληνικό στοιχείο είτε είναι ιστορική παράδοση (ιδιαίτερα πολιτιστική) είτε ατομική δημιουργία στους τομείς της επιστήμης ή -προ παντός-του Πνεύματος και της Τέχνης.
Αυτό φαίνεται εξ άλλου από τις κρατικές δαπάνες που δίδονται κάθε χρόνο από τους ίδιους, στους ίδιους… Αυτό το αλισβερίσι, υπήρξε έργο της ελληνικής ολιγαρχίας απ’ τις αρχές του αιώνα μας και συνεχίζεται από όλες τις Κυβερνήσεις όλων των παρατάξεων. Τώρα δε μετά τον Κίσσινγκερ που διέταξε από το 1974: «Καταστρέψτε το σύγχρονο ζωντανό ελληνικό πολιτισμό», τα χιλιάδες «αμερικανάκια», τα τοποθετημένα σε θέσεις κλειδιά (ραδιόφωνο, τηλεόραση και τα ελεγχόμενα από το Κράτος και τους ολιγάρχες ιδρύματα) έχουν φιμώσει από καιρό όλες τις δημιουργικές φωνές που δεν εννοούν να υποταχτούν στον ψυχοφθόρο, ξενόφερτο, καταναλωτικό αμοραλισμό της εποχής μας..
Μίκης Θεοδωράκης – 21.9.09

ΠΗΓΗ: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3699

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Η αλήθεια για τους φόρους που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ

Η φοροεπιδρομή του ΠΑΣΟΚ ξεκινάει με την επαναφορά των Φόρων Γονικής Παροχής και Κληρονομιάς. Οι προτάσεις του πλήττουν κυρίως τα μικρά και μεσαία νοικοκυριά.
Πόσους νέους φόρους σκοπεύει να φέρει ο Γιώργος Παπανδρέου;
Τι εννοεί η Βάσω Παπανδρέου όταν λέει ότι το ΠΑΣΟΚ «θα αλλάξει όλο το φορολογικό σύστημα»;
Τι μήνυμα προσπαθεί να περάσει η Μαρία Δαμανάκη όταν υποστηρίζει ότι « το ελληνικό φορολογικό σύστημα δεν εισπράττει πολλούς φόρους» και ότι «η φορολογική επιβάρυνση του Έλληνα δεν είναι πολύ μεγάλη»;
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να μιλήσει ξεκάθαρα και οι Έλληνες πολίτες να μάθουν όλη την αλήθεια για τη φοροεπιδρομή που σχεδιάζει ο κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του.

Η αλήθεια για τη φορολογική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας
Πολιτική της ΝΔ ήταν και είναι οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, που εφαρμόζονται με συνέπεια και αυστηρότητα.

Λέμε «όχι» στο αποτυχημένο μείγμα υψηλών φορολογικών συντελεστών και φοροδιαφυγής.

Καταργήσαμε τους φόρους κληρονομιάς, γονικής παροχής και αγοράς Πρώτης Κατοικίας. Του μέτρου επωφελούνται 160.000 οικογένειες κάθε χρόνο και χιλιάδες νέα ζευγάρια.

Αυξήσαμε από τα 10.000 ευρώ -που ήταν το 2004- στα 12.000 ευρώ το αφορολόγητο ποσό για μισθωτούς και συνταξιούχους. Ένας μισθωτός, με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ, με δύο παιδιά, πληρώνει 64% λιγότερο φόρο το 2009 από ό,τι το 2004.

Μειώσαμε από το 30% στο 25% τον κεντρικό φορολογικό συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα και παράλληλα διευρύναμε τη φορολογική κλίμακα από τα 23.400 στα 30.000 ευρώ.

Παρείχαμε φορολογικές ελαφρύνσεις σε όλες τις οικογένειες που κατοικούν σε παραμεθόριες περιοχές ή σε περιοχές με λιγότερους από 3.100 κατοίκους.

Η αλήθεια για το ΕΤΑΚ

Με το ΕΤΑΚ δημιουργείται για πρώτη φορά Περιουσιολόγιο.

Κανένας μικροϊδιοκτήτης δεν πληρώνει ούτε 1 ευρώ φόρο, καθόσον υπάρχει ρητή και απόλυτη εξαίρεση όλων των περιουσιών αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ. Αντίθετα όλοι οι μεγαλοϊδιοκτήτες πλέον πληρώνουν ΕΤΑΚ, τα Φυσικά Πρόσωπα και τα Νομικά Πρόσωπα και η Εκκλησία.

Ο περίφημος Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. που θέλει να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ ήταν ένας διάτρητος και αναποτελεσματικός φόρος. Πολύ εύκολα κάποιος τον απέφευγε, αφού προϋπέθετε δήλωση του φορολογούμενου. Εάν δεν υπέβαλε δήλωση δεν μπορούσε το κράτος να κάνει τίποτα. Όποιος ήθελε πλήρωνε. Δεν υπήρχε καμία δυνατότητα ελέγχου.

Η διαφορά στα δημόσια έσοδα είναι τεράστια. Το 2003 εισπράχθηκαν συνολικά 172 εκατ. ευρώ από τον (καταργηθέντα) ΦΜΑΠ, ενώ το 2008 μόνο από το ΕΤΑΚ νομικών προσώπων 300 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://exastal.blogspot.com

Το ΠΑΣΟΚ στέλνει αντιφατικά μηνύματα

«Τα 500 ευρώ ενίσχυσης που δώσαμε το 2009, παρά το πάγωμα των μισθών, είναι πολύ περισσότερα απ' αυτά που υπόσχεται να δώσει το ΠΑΣΟΚ», δηλώνει ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή της Κυριακής», αναφερόμενος στην εισοδηματική πολιτική, και τονίζει ότι το ίδιο μοντέλο θα ακολουθήσει και τον επόμενο χρόνο.
Ερωτηθείς για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αναφέρει ότι στο Βουκουρέστι υιοθετήθηκε από τους εταίρους του ΝΑΤΟ, η θέση της Ελλάδας για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, πριν την ένταξη της χώρας στην Ατλαντική Συμμαχία και υπογραμμίζει ότι αυτό «είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα της εξωτερικής μας πολιτικής και αυτή είναι η τελική μας θέση».
Αναφέρει επίσης ότι «μια από τις μεγάλες επιτυχίες αυτής της κυβέρνησης ήταν οι πολύ σημαντικές ενεργειακές συμφωνίες που πέτυχε».
Κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι στέλνει αντιφατικά μηνύματα και το καλεί να αποσαφηνίσει τις θέσεις του στα εθνικά θέματα.
Αναφερόμενος στην έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, υπογραμμίζει ότι «το κλειδί» είναι «οι νεοδημοκράτες να σταθούν δίπλα στην παράταξη» και στέλνει το μήνυμα «καμία ψήφος να μην πάει χαμένη».

ΠΗΓΗ: http://www.parapolitika.gr/el/

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Να που θα βρει τα λεφτά το ΠΑΣΟΚ…

Την απάντηση στο ερώτημα που ταλανίζει τους πολίτες την έδωσε ξεκάθαρα ο Ριχάρδος Σωμερίτης στο Βήμα.
Με θάρρος και σαφήνεια, ο Σωμερίτης υπό την σκέπη ενός εκτενούς άρθρου του Α. Κωβαίου με τίτλο “Πού θα βρει τα λεφτά το ΠΑΣΟΚ”, δίνει τον πυλώνα εφαρμογής.

Δεν ασκούμε Βέτο σε Σκόπια και Τουρκία για να μην προβληματίσουμε τους εταίρους μας και μας κόψουν την οικονομική στήριξη!
Τόσο απλό ήταν. Συνδυάζεται άμεσα και με τον σχεδιασμό του Γεωργίου Παπανδρέου για τη νέα διακυβέρνηση.
Προφανώς ο ΓΑΠ γνώριζε καλά την αναγκαιότητα οικονομικής στήριξης της χώρας γι’ αυτό και φρόντισε να ξεκαθαρίσει από νωρίς την αλλαγή πλεύσης στα μεγάλα μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής. Άλλωστε το “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” είναι στο αίμα του”.

Κομμένα λοιπόν τα λιμάνια και οι αγωγοί για να τα έχουμε καλά με το ΝΑΤΟ, κομμένα και τα Βέτο στην ΕΕ. Όλο το συνδικάτο ευχαριστημένο.

Το επιχείρημα καταλυτικό: Ή λέμε ΝΑΙ ή πεινάτε. Ποιός Έλληνας θα έλεγε “Όχι”; (Στο Ανάν βέβαια ήταν μπλόφα το δίλημμα, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.)

Μπράβο στον κύριο Σωμερίτη που ολοκλήρωσε τη στιβαρή και ειλικρινή εικόνα του ΓΑΠ, κόντρα στις επιθέσεις που δέχεται από το σύνολο των πολιτικών του αντιπάλων.

ΠΗΓΗ: http://olympia.gr/

Οφείλει ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να πει ρητά και ξεκάθαρα

- Τί θα κάνει με την Ολυμπιακή;
- Θα την επανακρατικοποιήσει, επιβαρύνοντας με ένα εκ. ευρώ την ημέρα τους φορολογούμενους;
- Θα ξαναρχίσει το βόλεμα κομματικού στρατού σε βάρος των φορολογούμενων;
- Θα απολύσει όσους έχουν βρει δουλειά τώρα;
- Ισχύουν οι δηλώσεις τους για επαναγορά μετοχών του ΟΤΕ;
- Στον ΟΣΕ, που έχει ζημιές δύο εκ. ευρώ την ημέρα, θα συνεχίσει ή θα εγκαταλείψει το σχέδιό μας;

Οφείλει ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να πει ρητά και ξεκάθαρα τί εννοεί όταν κατηγορεί την Κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό. Όταν ψηφίζαμε τον τελευταίο νόμο ήταν βασικοί υποκινητές των αντιδράσεων που παρέλυσαν το κέντρο της Αθήνας!

Τώρα τί θα κάνει;
- Θα καταργήσει το νόμο;
- Θα διασπάσει ξανά τα Ταμεία από 13 σε 130;
- Για τα βαρέα και ανθυγιεινά τί σχεδιάζει;
- Για τις αναπηρικές συντάξεις τί λέει;
- Πέρα από τη γενικολογία, τί έχει στα συρτάρια του;

Να το πει ξεκάθαρα. Όχι γενικά και αόριστα. Όχι ευχολόγια. Αποφάσεις χρειάζονται. Αποφάσεις με τόλμη. Σαφείς και μετρημένες! Εάν τις ξέρει, εάν το μπορεί, να τις πει τώρα.

ΠΗΓΗ: Ομιλία Καραμανλή στα Ιωάννινα

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ειδικά Σχολεία Ορεστιάδας (4) Θα συγκινηθεί επιτέλους κάποιος στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου 2009 παρουσιάστηκε αρχικά και αποσύρθηκε στη συνέχεια ως θέμα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης η « Κατασκευή Ειδικού Σχολείου Διδυμοτείχου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Έβρου» με εισήγηση του Επαρχείου Βορείου Έβρου.
Αντικείμενο της εισήγησης ήταν η παραχώρηση των οικοπέδων στο Σοφικό και των διδακτηρίων που περιέχουν από το Δήμο Διδυμοτείχου στη Νομαρχία προκειμένου να υποβληθεί η προμελέτη της Προγραμματικής Σύμβασης με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).

Το θέμα αποσύρθηκε και δόθηκε χρονικό περιθώριο δεκαπέντε (15) ημερών στο Δήμο Ορεστιάδας να υποδείξει και παραχωρήσει κατάλληλο χώρο για την κατασκευή των σχολείων, την ώρα που η τελική πρόταση του Επάρχου είναι η κατεδάφιση του ενός διδακτηρίου του πρώην Δημοτικού, εμβαδού 1.360,00 τ.μ., που το χαρακτηρίζει ακατάλληλο.

Για το συγκεκριμένο κτίριο που στεγάζει τα τελευταία χρόνια το Νηπιαγωγείο Σοφικού ζήτησα, ως Υπηρεσία της Εκπαίδευσης, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας έλεγχο για την επικινδυνότητα και καταλληλότητά του προκειμένου να συνεχίσουμε ή όχι τη φιλοξενία του Νηπιαγωγείου εκεί.
Το πόρισμα, μάθαμε όλοι έκπληκτοι, είναι στα χέρια του Επάρχου αλλά όχι, ακόμη και σήμερα, της Υπηρεσίας μου που το ζήτησε.
Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί αυτό;
Μήπως στο πόρισμα αποφαίνονται οι ελεγκτές ότι το κτίριο είναι ασφαλές και κατάλληλο για τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου οπότε αδυνατίζει σοβαρά το επιχείρημα της κατεδάφισής του;
Αδυνατώ να πιστέψω ότι κρίνεται επικίνδυνο και ακατάλληλο και ο Έπαρχος δεν σπεύδει να μας το παραδώσει, γιατί τότε θα ήταν επικίνδυνος ο ίδιος.
Επιπλέον, γιατί το θέμα ήρθε άρον άρον Εκτός Ημερήσιας Διάταξης και εν όσο αποκρυπτόταν το πόρισμα;

Μετά την απόσυρση του θέματος, και αφού έχασε την ψυχραιμία του, ο Έπαρχος επιτέθηκε στον γράφοντα με κρίσεις για τον χειρισμό του θέματος στα πλαίσια της επαγγελματικής ευθύνης με αβάσιμες αιτιάσεις στις οποίες απάντησα, μετά από αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου που δεν έβλεπε προσωπικό θέμα.

Η ευθύνη είναι πλέον στο Δήμο Ορεστιάδας.
ΥΠΑΡΧΕΙ χώρος σχολικός 16 στρεμμάτων εφαπτόμενος στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Θουρίου, είναι πάνω στον οδικό άξονα με εύκολη πρόσβαση για όλο το Βόρειο Έβρο και κυρίως θα γίνει εκμετάλλευση όλου του διαθέσιμου ποσού σε θετικό έργο και όχι σε κατεδάφιση ενός κτιρίου 1.360,00 τ.μ.
Πρέπει επιτέλους κάποιος να συγκινηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν αποδέχθηκε τη θέση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο...

Ο κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, δεν αποδέχθηκε τον ορισμό του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ως εκπροσώπου της Ελλάδας. Μολονότι η χώρα μας είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, για λόγους που έχουν να κάνουν με την τρέχουσα πολιτική συγκυρία, όπως εξηγεί σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δεν αποδέχεται τον ορισμό του.
Σε δήλωσή του εξάλλου ο κ. Χατζηεμμανουήλ απαντάς ως εξής στους χθεσινούς ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ.

"Ο κ. Παπακωνσταντίνου χρησιμοποίησε εχθές εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου και την υπόδειξή μου στη θέση του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή του ΔΝΤ. Του απαντώ:

Πρώτον, μου προτάθηκε να εκπροσωπήσω τη χώρα στο ΔΝΤ σε χρόνο ανύποπτο, όταν δεν μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η αποστολή αυτή θα ξεκινούσε στο μέσον προεκλογικής περιόδου.

Δεύτερον, ως προς το κατά πόσον είμαι «κολλητός», όπως με αποκαλεί, θα του υπενθυμίσω ότι σταδιοδρόμησα με ίδιες δυνάμεις σε διεθνές περιβάλλον. Υπήρξα καθηγητής σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, το London School of Economics – το οποίο μάλιστα και ο ίδιος επέλεξε για την διδακτορική του διατριβή. Η δε ειδικότητά μου είναι απολύτως συναφής με τις δραστηριότητες του ΔΝΤ.

Τρίτον, ως προς το αν είμαι ικανός «να εκφράσω τα συμφέροντα της Ελλάδας στο εξωτερικό», δύο φορές κατά το παρελθόν (2003, 2004) το ίδιο το ΔΝΤ με ετίμησε, πρώτα επιλέγοντάς με ως ειδικό σύμβουλο-εμπειρογνώμονα για θέματα τραπεζικών κρίσεων, και κατόπιν προτείνοντάς μου να υπηρετήσω σε μόνιμη βάση. Αντ’ αυτού επέλεξα να επιστρέψω στη χώρα, αναλαμβάνοντας τεχνοκρατική θέση του ελληνικού κράτους. Επίσης, τις υπηρεσίες μου έχω παράσχει και συνεχίζω να παρέχω αμισθί και στα Ηνωμένα Έθνη (Γνωμοδοτική Επιτροπή του Regional Center for Public Administration Reform του UNDP).

Τέταρτον, ο κ. Παπακωνσταντίνου με χαρακτηρίζει μάλλον περιφρονητικά «πρόεδρο κρατικού μονοπωλίου». Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ενήργησα πάντοτε με γνώμονα τα κριτήρια μιας διαφανούς και ανοικτής αγοράς. Κατέβαλα αδιάλειπτη προσπάθεια για την αναδιοργάνωση και την αποπολιτικοποίηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. και την εμπέδωση σύγχρονης εταιρικής κουλτούρας. Επί των ημερών μου, ετέθη τέρμα στο άθλιο καθεστώς της ευκαιριακής απασχόλησης. Επετεύχθη συμφωνία με τους πράκτορες για τον εξορθολογισμό και εκσυγχρονισμό του δικτύου. Η εταιρεία βγήκε για πρώτη φορά ανταγωνιστικά στο διεθνή στίβο. Και έδωσε αποτελεσματική νομική μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία του εθνικού μονοπωλίου.

Στην πραγματικότητα, το μόνο που μου καταλογίζεται είναι η πολιτική μου τοποθέτηση. Προφανώς, κατά την αντίληψη του κ. Παπακωνσταντίνου «άξιοι και τεχνοκράτες» υπάρχουν μόνον στο κόμμα του. Πρόκειται για μεσαιωνική αντίληψη, όσο και αν εκφράζεται με σύγχρονο προφίλ.
Κάθε συνετός και εχέφρων Έλληνας αντιλαμβάνεται ότι η εκπροσώπηση της χώρας στο εξωτερικό, είτε σε πολιτικό επίπεδο, είτε σε τεχνοκρατικό, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να στηρίζεται στην συναίνεση και την ομοθυμία. Όταν ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβητεί ευθέως και με τέτοια οξύτητα μια επιλογή και δηλώνει διατεθειμένος να την ανατρέψει, εφ’ όσον το μπορεί, ακόμη και αν αυτό δεν είναι σωστό για την εικόνα της χώρας, είναι φανερό ότι αυτές οι προϋποθέσεις ακυρώνονται. Για τον λόγο αυτό, δηλώνω ότι δεν θα αποδεχθώ τον ορισμό μου.
Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου για την υπόδειξή μου για τη θέση και λυπούμαι που δεν μπορώ να ανταποκριθώ στην πρόσκλησή του".

Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είχε ως εξής:
«Πρόκειται για μία ανήθικη ενέργεια. Πρόκειται για το αποκορύφωμα της λογικής τής παρέας, με την οποία κυβερνήθηκε αυτός ο τόπος πεντέμισι χρόνια τώρα. Διακόπτεται η θητεία ενός ανθρώπου, με τον οποίο δεν μας συνδέει και κάποια ιδεολογική συγγένεια- με την κυρία Ξαφά έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές- για να μπει ένας "κολλητός" της κυβέρνησης. Το λέμε ξεκάθαρα, αυτή η απόφαση δεν μας δεσμεύει».

Καλά τα φωτομοντάζ... αλλά καλύτερη η πολιτική

Μέτρα για την αγορά

Το ενδεχόμενο να αρθεί η απαγόρευση δανειοδότησης και συναλλαγής με το Δημόσιο για όσους μπήκαν στον Τειρεσία τον τελευταίο χρόνο της διεθνούς οικονομικής κρίσης, εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση.
Ανάλογη λύση σκέφτεται ο Καραμανλής και για τους εκδότες ακάλυπτων επιταγών και συναλλαγματικών ώστε να μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να προβούν σε τραπεζικό δανεισμό με ευνοϊκούς όρους για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Οι δύο αυτές πολύ σημαντικές ρυθμίσεις οι οποίες όσον αφορά το κόστος τους μπορούν να καλυφθούν από το πακέτο των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ που διατίθεται μέσω τραπεζών για την ενίσχυση της ρευστότητας, εάν εφαρμοστούν θα δώσουν μεγάλη ανάσα στην αγορά.
Ο Καραμανλής έχει ήδη ζητήσει από τον Παπαθανασίου να συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις αυτές και δεν αποκλείεται να τις εξαγγείλει την επόμενη εβδομάδα, μετά τα ντιμπέιτ ή κατά τη διάρκεια αυτών.
Ο Παπανδρέου δεν μπορεί να εξαγγείλει το μέτρο γιατί γενικά και αόριστα στη ΔΕΘ ανέφερε πως θα επανεξετάσει τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ χωρίς να πει τίποτα παραπάνω.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου.

Κατόπιν της αριθμ. 2/2009 γνωμοδοτήσεως της Επιτροπής του άρθρου 28 παρ.4 του Ν.2190/1994 του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία και παρέχεται εξαίρεση της αναστολής προσλήψεων για το Υπουργείο Παιδείας κατά την προεκλογική περίοδο, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2009-2010, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 630 εκπαιδευτικοί του κλάδου Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) και 100 εκπαιδευτικοί του κλάδου Νηπιαγωγών ΕΑΕ, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από 18 Σεπτεμβρίου έως και 22 Σεπτεμβρίου 2009, όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που προσλήφθηκαν, μέχρι λήξεως του διδακτικού έτους.


Τα ονόματα και οι περιοχές διορισμού στη σελίδα του ΥΠΕΠΘ http://www.ypepth.gr/docs/topothethseis_16092009_090917.xls

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Γιά 30 λεπτά...

Για 30 λεπτά αύξησης την ημέρα, αξίζει να αλλάξουμε τις βασικές κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης;

Ερώτηση δημοσιογράφου: Λέτε πως θα δώσετε αυξήσεις στα ορια του πληθωρισμού. Δηλαδή γύρω στα 30 λεπτά την ημέρα για ένα μισθό των 1.000 ευρώ. Για τέτοιες αυξήσεις μιλάτε και με αυτές θα δώσετε ώθηση στα νοικοκυριά;
Γ. Παπανδρέου: Έχουμε μιλήσει για κατώτατο όριο συντάξεων 900 ευρώ το ζευγάρι. Μας δεσμεύουν και θα προχωρήσουμε. Οι στόχοι μας δεν αλλάζουν.(ΣΣ εσείς κρίνετε αν η απάντηση σχετίζεται με την ερώτηση)

Είναι σαφές ότι στό Οικονομικό του σκέλος τό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δέν αξίζει ούτε το χαρτί πάνω στό οποίο είναι γραμμένο...
Οι κατευθύνσεις τής Οικονομικής πολιτικής είναι μονόδρομος και εν πολλοίς προαποφασισμένες από την ΕΕ (και την κοινή λογική)....
Όμως -ίσως τελικά- το πραγματικό διακύβευμα αυτών τών εκλογών να είναι η εξωτερική πολιτική της χώρας...
Μιά εξωτερική πολιτική πού θα ανατραπεί εντελώς ως πρός την γενική της κατεύθυνση σε σχέση με ό,τι έχει γίνει από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης (και του ΠΑΣΟΚ)...
Φυσικά το να αλλάξει κανείς εξωτερική πολιτική (μετά από πολλά χρόνια) είναι κιαυτό μιά επιλογή...
Αλλά όχι να μάς δουλεύουν και για 30 λεπτά την ημέρα...

ΠΗΓΗ: http://jimmy278.blogspot.com

Οι Ρώσοι εξοργίστηκαν με τον κ. Παπανδρέου...!

Η αναφορά του Γ. Παπανδρέου στον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου, στην Αλεξανδρούπολη, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκεντρώσεως, ότι κατοχυρώνει τα συμφέροντα της άλλης πλευράς, εξόργισε τη Μόσχα, ενώ η Ουάσινγκτον τρίβει τα χέρια της.
Και φυσικά ό,τι και να συμβεί το… τιμολόγιο θα είναι οδυνηρό για την προοπτική των εθνικών μας θεμάτων.
Αυτή είναι η εκτίμηση διπλωματικών κύκλων του υπουργείου Εξωτερικών και των εδώ ξένων αποστολών, οι οποίοι και εξεπλάγησαν για την ευθεία βολή κατά της Μόσχας, όπως θεωρήθηκε η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι από τη σχετική συμφωνία επωφελείται η μία πλευρά, η ρωσική δηλαδή, και άρα χρήζει από πλευράς Ελλάδος η αναθεώρησή της!
Κάτι που εάν τελικά συμβεί, όχι απλώς θα κλείσει τους διαύλους των αναβαθμισμένων σχέσεων με τη Μόσχα, αλλά θα φιλοδωρήσει την Άγκυρα (και άλλους) με παραπέρα στρατηγικά πλεονεκτήματα.
Ανώτερα στελέχη τής εδώ πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέφυγαν μεν να μιλήσουν επωνύμως, δεν απέκρυπταν όμως τη δυσφορία και εν πολλοίς την έκπληξή τους για την εξέλιξη αυτή, «που μπορεί να δυναμιτίσει τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών».
Κι αυτό καθώς ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης αποτελεί για τους Ρώσους καίριο στρατηγικό σχεδιασμό, τον οποίον απροκαλύπτως πολεμά η Ουάσινγκτον, που επανειλημμένα (με δηλώσεις Μπράιζα κ.ά.) έχει καλέσει τους ενδιαφερόμενους να στραφούν προς άλλες εναλλακτικές κατευθύνσεις, ώστε να ακυρωθεί η εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο.
Κι επειδή παρόμοια ζητήματα έχουν εγερθεί και από τη Σόφια, με υπόδειξη των ΗΠΑ, προκειμένου να ευνοηθεί ο άλλος αγωγός που θα περνά από την Τουρκία (δηλαδή ο Ναμπούκο), το θέμα προβλέπεται ότι θα προκαλέσει ευρύτερες περιπλοκές και δεν θα είναι άμοιρο συνεπειών.
Ακόμη και κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα εκείνοι που παραμένουν «Ανδρεϊκοί», δείχνουν αρκετά ενοχλημένοι, φοβούμενοι ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτειες το Κίνημα. Θεωρούν ότι η συμφωνία που επέτυχε ο Καραμανλής για τον αγωγό αποτελεί θετικό στοιχείο για τη χώρα, ανεξαρτήτως άλλων αδυναμιών και λαθών της σημερινής κυβερνήσεως.
Κι αυτό διότι:
α) ενέταξε την Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη, και
β) δημιούργησε δυναμικές στρατηγικής προσεγγίσεως προς τη Μόσχα, που ενισχύει την πολιτική μας στα εθνικά θέματα, δεδομένης της στηρίξεως που η Ουάσινγκτον παρέχει εν πολλοίς στην Άγκυρα.
Το θέμα ενταφιάσθηκε κυριολεκτικά από τη μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, λόγω των προεκλογικών λογικών που επικρατούν, ενώ και το υπουργείο Εξωτερικών δεν αντέδρασε στον βαθμό που ανεμένετο. Αυτό δεν έμεινε απαρατήρητο, ενώ πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν την ανάγκη να υπάρξουν ταχέως εξηγήσεις προς τους Ρώσους, ώστε νʼ απαμβλυνθούν εντυπώσεις και συνέπειες.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Στον αέρα το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

Φτερό στον άνεμο έγινε το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ πριν καλά - καλά περάσουν 24 ώρες από τις υποσχέσεις του Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.
Ο επίτροπος Αλμούνια, προφανώς πιεζόμενος από τους εταίρους του που άκουγαν περί ελλείμματος 8% και 9% στην Ελλάδα, δήλωσε ξεκάθαρα ότι μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εθνικές εκλογές θα πρέπει να έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση του Ελλείμματος το οποίο έως τον Δεκέμβριο θα πρέπει να διαμορφωθεί στο 3,7% από 7% που είναι σήμερα.
Η εξέλιξη αυτή τινάζει στον αέρα την παροχολογία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και τούτο γιατί όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί είναι αναγκασμένη να λάβει μέτρα σε διάστημα λίγων μόλις εβδομάδων.
Με δεδομένο ότι το κόστος των παροχών του ΠΑΣΟΚ ανέρχεται, σύμφωνα με την επίσημη σημερινή ανακοίνωση του Παπακωνσταντίνου, στα 2,5 δις ευρώ, αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να επιτευχθεί μείωση του Ελλείμματος αλλά μεγάλη αύξηση.
Παράλληλα οι εξαγγελίες του Παπανδρέου ότι θα καλύψει το έλλειμμα με λεφτά από τη φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και την είσπραξη ανείσπρακτων οφειλών, είναι πέρα για πέρα ανεδαφικές καθώς α) όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη διαπραγμάτευση με την Εκκλησία και άρα δεν μπορεί από ΄κει να εισπραχθούν φόροι μέχρι το τέλος του έτους και β) από τα 31 δις ευρώ των ανείσπρακτων οφειλών, τα 20 δις ευρώ προέρχονται από πτωχευμένες εταιρείες και επιχειρηματίες και τα υπόλοιπα από προβληματικές ΔΕΚΟ οι οποίες ούτως ή άλλως δανείζονται και χρηματοδοτούνται από το κράτος για να πληρώσουν τα τρέχοντα έξοδά τους.
Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Ισπανός Αλμούνια είναι σοσιαλιστής ...

ΠΗΓΗ: http://www.parapolitika.gr/el

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Θα πληρώσουν άλλοι, αλλού, άλλοτε...‏

ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗ

Ζητώ συγνώμη που θα χαλάσω πάλι το "πάρτυ", αλλά έτσι θα βγει ο τόπος από την κρίση;
Με τον υποψήφιο πρωθυπουργό να τάζει αυξήσεις και έκτακτες ενισχύσεις, όταν και οι πέτρες ξέρουν ότι τα κρατικά ταμεία είναι άδεια;
Έτσι θα πάμε μπροστά;
Με τον υποψήφιο πρωθυπουργό να χαϊδεύει τα αυτιά του κόσμου και να λέει γενικώς και αορίστως "λεφτά υπάρχουν";
Λυπάμαι, αλλά πρέπει να πω ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο σκαλοπάτι του λαϊκισμού. Εκατομύρια συμπολίτες μας κινδυνεύουν να φάνε το παραμύθι ότι η κατάσταση δεν είναι και τόσο άσχημη και ότι εν πάσει περιπτώσει, αν χρειαστεί, θα πληρώσουν κάποιοι άλλοι, κάπου αλλού, κάποτε άλλοτε!
Έλεος κύριοι!
Πείτε την αλήθεια στους πολίτες.
Και εξηγήστε τί θα κάνετε, αν ξέρετε βέβαια.
Διότι, θα το επαναλάβω, ή έχετε πλήρη άγνοια της κατάστασης οπότε είστε επικίνδυνοι ή κοροϊδεύετε τον κόσμο, οπότε έχετε κρυφό σχέδιο που θα αποδειχθεί οδυνηρό για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, τα οποία υποκρίνεστε ότι θα προστατεύσετε...

ΠΗΓΗ: http://veto300.blogspot.com/

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Καλή αρχή

Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!
Το ταξίδι που ξεκινάει και θα χρειαστούν προσπάθειες και κόποι στη διαδρομή του, να είναι γεμάτο όμορφες στιγμές, χρήσιμες εμπειρίες και κατακτήσεις στόχων που να σας γεμίζουν ικανοποίηση και χαρά!


Η φορολογία των τραπεζών, τα ψεύδη και τα ...σχέδια!

Ηθελημένα ψεύδεται ο κ. Παπανδρέου και το ΠαΣοΚ λέγοντας ότι η πραγματική φορολογική επιβάρυνση που ισχύει σήμερα για τις τράπεζες (δηλαδή το ποσό που πληρώνουν πραγματικά αφού ληφθούν υπόψη όλες οι εκπτώσεις και οι διευκολύνσεις) είναι -ποσοστιαία- σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με αυτή των εργαζομένων.
Οι τράπεζες - λέει πάντα το ΠαΣΟΚ- υπολογίζεται ότι πληρώνουν περίπου το… 7% των κερδών τους σε φόρους, έναντι 27% που καταβάλλει ένας μέσος (;) εργαζόμενος με ετήσιες αποδοχές της τάξεως των .... 30.000 ευρώ.
Θα ήθελα να πιστέψω ότι είναι εγκληματική άγνοια του οικονομικού επιτελείου του ΠαΣοΚ. Όμως..., όταν στην ...«ομάδα κρούσης» των συμβούλων του κ. Γ. Παπανδρέου για την οικονομία, περιλαμβάνονται ΜΟΝΟ τραπεζίτες ( δια μέσου των υψηλόβαθμων στελεχών τους), τότε δεν πρόκειται για άγνοια , αλλά για ηθελημένο ψεύδος με ...ποικίλους σκοπούς και στόχους.
Ας δούμε λοιπόν την πραγματικότητα όπως την έγραφε χθες ο Χ. Κίτσιος στην οικονομική στήλη του euro2day.gr.
Οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες εμφάνισαν στο α΄ εξάμηνο του 2009 φορολογικό συντελεστή από 14,3% ( Eurobank ) έως 23,1% ( Εθνική Τράπεζα ).
Η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank επιβαρύνθηκαν με συντελεστή φορολόγησης 19,4% και 20% ( σ.σ: Το χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή έχει η .... Eurobank της οποίας τα υψηλόβαθμα στελέχη ήταν οι μυστικοί συνδαιτυμόνες του κ. Παπανδρέου στο δείπνο της Εκάλης και τώρα πλέον επίσημοι σύμβουλοι του! Τα συμπεράσματα δικά σας!)
Αυτοί λοιπόν οι σύμβουλοι και ο κ. Παπανδρέου γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην πραγματικότητα πρόκειται, για συντελεστές φορολόγησης ομίλου.
Ήτοι, για μέσο φορολογικό συντελεστή στη διαμόρφωση του οποίου πέραν της φορολογητέας ύλης από την Ελλάδα συμμετέχουν και οι δραστηριότητες του εξωτερικού.
Το σύνολο σχεδόν των χωρών όπου δραστηριοποιούνται οι ελληνικές τράπεζες έχει φορολογικούς συντελεστές νομικών προσώπων από 10% (Κύπρος, Βουλγαρία) έως 16% (Ρουμανία).
Πέραν αυτού, η φορολογητέα ύλη στην Ελλάδα διαμορφώνεται από τη σύνθεση κερδών. Τα κέρδη από ομόλογα και μετοχές φορολογούνται, για παράδειγμα, στην πηγή και εκπίπτουν από τον φόρο εισοδήματος.
Αποτέλεσμα είναι ο μέσος φορολογικός συντελεστής να μειώνεται ιδιαίτερα σε περιόδους όπως η τρέχουσα, όπου τα έσοδα από ομόλογα φτάνουν στο 12% των συνολικών εσόδων ( σ.σ. Όχι όμως όπως καταλαβαίνετε και η πραγματική φοροδοτικότητα -σε απόλυτα νούμερα- των Τραπεζικών ομίλων).
Δεν είναι τυχαίο ότι ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ (λόγω αυτού του φορολογικού συστήματος) τράπεζες με ισχυρή συνεισφορά στα συνολικά έσοδα από τρίτες δραστηριότητες (ΑΕΕΧ στο παρελθόν, έσοδα από ενοίκια, έσοδα από ομόλογα και μετοχές) εμφανίζουν χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή από τον ισχύοντα ( 25%).
Ερώτηση : Προτίθεται να αυξήσει το ΠΑΣΟΚ τον συντελεστή φορολόγησης των προς διανομή κερδών των τραπεζών; ( σ.σ Μια τέτοια κίνηση θα οδηγήσει σε μαζική έξοδο τα μεγάλα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια και καταβαράθρωση του Χρηματιστηρίου, και κυρίως την ...Εθνική τράπεζα. Ξέρουν τίποτα λοιπόν επ` αυτού τα στελέχη του κ. Λάτση και ....σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου; Μήπως, λέω μήπως, ...κάποιοι εποφθαλμιούν κάποια … μεγάλη κρατική τράπεζα;)
Πέραν της έμμεσης επιβάρυνσης που θα προκύψει και για τις ίδιες τις τράπεζες (μερίσματα από θυγατρικές) από ενδεχόμενη αύξηση της αυτοτελούς φορολόγησης μερισμάτων, θα υπάρξουν αλλαγές στη φορολόγηση τοκομεριδίων από ομόλογα.
Σήμερα τα τοκομερίδια από ομόλογα για νομικά και φυσικά πρόσωπα φορολογούνται με 10% και υπάρχει συμψηφισμός κερδών με τον φόρο εισοδήματος.
Ερώτηση: Θα καταργηθεί ο συμψηφισμός; Και εάν ΝΑΙ , θα καταστήσει (ηθελημένα) το Δημόσιο ακριβότερο τον... ίδιο του τον δανεισμό..., με δεδομένο ότι οι τράπεζες συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους διακρατητές κρατικών ομολόγων;
Σύγχυση λοιπόν και -τα πρώτα - ρίγη ανησυχίας για το τι μέλλει γενέσθαι αρχίζει να προκαλεί στην αγορά το θολό πρόγραμμα του ΠαΣοΚ, όσον αφορά στο καυτό θέμα της οικονομίας.

ΠΗΓΗ: http://politis-gr.blogspot.com ,
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/539880/Article.aspx

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ο βασιλιάς είναι γυμνός!

Μέρα με την μέρα αλλάζουν τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας.
Η παρουσία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σηματοδότησε μια νέα αρχή .

Τώρα πλέον αμυνόμενο είναι ... το ΠαΣοΚ, όσο και εάν αυτό φαίνεται παράδοξο. Αναγκάζεται να καταθέσει προτάσεις αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και τρόπους εξόδου από αυτήν, τις οποίες όμως ...δεν διαθέτει.
Γιατί εύκολος ο δρόμος του ανέξοδου λαϊκισμού΄, του αριβισμού και της σκανδαλολογίας , αλλά όταν τα πράγματα οδηγούνται στην πραγματική πολιτική, τότε αποκαλύπτεται ότι ο ...βασιλιάς είναι γυμνός.
Αυτή η γύμνια προτάσεων και θέσεων οδηγεί σε αλλοπρόσαλλες ή και αντικρουόμενες πολλές φορές δηλώσεις από την πλευρά του ΠαΣοΚ, που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τους οδηγήσουν στον εκλογικό Καιάδα !

Θέλετε δύο τρανταχτά παραδείγματα;

Για τη φορολογική πολιτική η βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Λούκα Κατσέλη, υπεύθυνη του τομέα της οικονομίας στο ΠαΣοΚ, αλλά και ο Γραμματέας του κόμματος κ. Ραγκούσης , δήλωναν χθες ότι η μεγάλη αλλαγή στη φορολογία θα είναι «η θέσπιση ενιαίας φορολογικής κλίμακας».
Και οι δύο όμως δεν απάντησαν με σαφήνεια στο ερώτημα :«Τι σημαίνει αυτό;».
Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια , αρχής γενομένης από το 2005 και ως απόρροια των προγραμματικών θέσεων της , η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε μια σταδιακή ελάφρυνση των συντελεστών φορολογίας των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και αύξηση των αντιστοίχων μεγάλων (75.000 και άνω).
Όταν λοιπόν δηλώνουν από το ΠαΣοΚ περί ..«ενιαίας φορολογικής κλίμακας» τι ακριβώς εννοούν; Οι φορολογικοί συντελεστές θα αυξηθούν; Ποια εισοδήματα θα θεωρούνται μικρά, ποια μεσαία και ποια υψηλά ; Πώς θα φορολογούνται οι μικρομεσαίες εταιρείες ; Μήπως με αυξημένο συντελεστή; Γιατί η έννοια της ...«ενιαίας φορολογικής κλίμακας» προς αυτήν την κατεύθυνση δείχνει.

Το δεύτερο παράδειγμα έρχεται να επιβεβαιώσει τόσο το πρώτο παράδειγμα , όσο και το τελικό συμπέρασμα ότι ο ..βασιλιάς είναι γυμνός.

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα ο κ. Γ. Παπανδρέου οργανώνει επειγόντως «ομάδα κρούσης» για την οικονομία από εξωκοινοβουλευτικούς και μη πολιτικούς παράγοντες.
Τώρα ! Ένα μήνα πριν τις εκλογές. Πώς να προλάβουν να καταθέσουν πρόγραμμα; Και πότε αυτό θα ανακοινωθεί; Μετά τις εκλογές;

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς καν επίγνωση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην Ελληνική οικονομία.
Καλεί λοιπόν τους εξής για να ...γεμίσουν τις άδειες δεξαμενές του από θέσεις , προτάσεις και πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία.

Τον κ. Ν. Καραμούζη, αναπληρωτή διευθυντή της Εurobank. Θυμάστε τον μυστικό δείπνο στην Εκάλη ; Αυτός τον είχε οργανώσει.
Την κ. Γκίκα Χαρδούβελη ,πρώην σύμβουλος του κ. Κ. Σημίτη και στέλεχος της Εurobank .
Τον κ. Απ. Ταμβακάκη , ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση.
Κάποιον ρόλο παίζει και ο κ. Μιχ. Σάλλας, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

Πρόοδος! Το πάλε ποτέ ΠαΣοΚ των τραπεζοϋπαλλήλων, μεταλλάσσετε σε ...ΠαΣοΚ των τραπεζιτών !!!

ΠΗΓΗ: http://politis-gr.blogspot.com

Τα έμαθες τα νέα Πρόεδρε από την Αλεξανδρούπολη...

Του Νίκου Αρβανίτη

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2009, στις 20.25 (με 55 λεπτά καθυστέρησης) εμφανίσθηκε στην εξέδρα της Πλατείας ΟΣΕ - Αστικών - Ελευθερίας (!) στην Αλεξανδρούπολη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Α.Παπανδρέου "αρχίζοντας το οδοιπορικό του στην Ελλάδα" όπου και ανέγνωσε ενώπιον 3.000 ακροατών - θεατών κείμενο διαρκείας 50 λεπτών. Οι κύριος όγκος της συγκέντρωσης είχε συγκετρωθεί στο χώρο από το Ξενοδοχείο Μαζέστικ μέχρι την εξέδρα...
Δεδομένου ότι ο ΓΑΠ δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει άλλη εμφάνιση στη Θράκη, η χθεσινή συγκέντρωση ήταν μάλλον απογοητευτική παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ τη χαρακτηρίζει ως μεγαλειώδη, και θα έπρεπε κανονικά να αποτελέσει αντικείμενο ανάλυσης για τον περαιτέρω σχεδιασμό.
Ο ΓΑΠ δεν διαθέτει το χάρισμα της εξέδρας, δεν είναι πολιτικός πεζοδρομίου και δεν έχει τα αναγκαία ανακλαστικά ως "πολιτικός καμπίνας" που είναι και δύσκολα μπορεί αυτή η αδυναμία του τώρα να διορθωθεί. Περισσότερο του ταιριάζει το "περπατητό", η περιοδεία, η κουβεντούλα, η επαφή με τον κόσμο, το "δασκαλίστικο στυλ"...
Κατ'αρχάς η συγκέντρωση της Αλεξανδρούπολης κατέδειξε την εσωτερική οργανωτική αδυναμία του Κόμματος σε τοπικό επίπεδο. Εάν από ολόκληρη Θράκη δεν κατάφερε το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώσει μια ικανή μάζα ακροατών - χειροκροτητών αυτό πρέπει να σημάνει συναγερμό στην Ιπποκράτους... Η χθεσινή συγκέντρωση θύμιζε κυρίως reunion απομάχων των παλιών ΠΑΣΟΚων που μετά την ομιλία πήγαν για ουζάκια στην παραλία της Αλεξανδρούπολης. Πουθενά δεν είδα ανέργους της Αλλαντοβιομηχανίας ΘΡΑΚΗ, του Λαναρά, της ΒΙ.ΠΕ, αγρότες, φοιτητές, περιέργους, αναποφάσιστους...
Επιπλέον ο ΓΑΠ πρέπει επειγόντως να αλλάξει "λογογράφο" που τουλάχιστον να γνωρίζει τα βασικά στοιχεία του τόπου όπου εκφωνείται το κείμενο... Η αναφορά στις τουριστικές ομορφιές της Θράκης με έμφαση σε στοιχεία της Μυθολογίας ή της Ρωμαικής εποχής αποκλείοντας την Βυζαντινο-Ορθόδοξη Περίοδο θυμίζει κυρίως copy paste από προχειρογραμμένους τουριστικούς οδηγούς που απευθύνονται σε "αμερικανάκια" ενώ παρέλειψε να αναφέρει και το Θέατρο της Μαρώνειας...
Το κείμενο της ομιλίας του ΓΑΠ κάνει αναφορές στη Θράκη και τον Έβρο ενώ ούτε μία φορά δεν μίλησε συγκεκριμένα για τη Ροδόπη και την Ξάνθη. Αγεωγράφητος ο λογογράφος, εγκληματική παράλειψη ή κάτι άλλο συμβαίνει... Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλει την σημερινή συγκυρία και στο σκάνδαλο της Βιστωνίδας το οποίο βρίσκεται στους Ν. Ροδόπης και Ξάνθης αλλά δεν έκανε ούτε μια συγκεκριμένη αναφορά σε αυτό. Ο ΓΑΠ πρέπει επειγόντως να αλλάξει και στυλίστα. Να του μάθουν πώς να μιλάει, να εκφέρει το λόγο να δημιουργεί εντυπώσεις...

ΠΗΓΗ: http://paremvasikomotini.blogspot.com/


Επισκέφθηκα το χώρο της εκδήλωσης και οι εντυπώσεις μου δεν απέχουν από το παραπάνω κείμενο.

Παρακολούθησα αποσπάσματα της ομιλίας σε τοπικό κανάλι και άκουσα π.χ. ότι

"Φτιάξαμε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που εξελίχθηκε στο τρίτο Πανεπιστήμιο της χώρας."
Το Πανεπιστήμιο φέτος γιόρτασε τα 35 χρόνια του. Κάνοντας μια απλή αφαίρεση βρίσκουμε πότε "φτιάχθηκε"...

ότι
"Μιλάμε για την Ελλάδα του διεθνισμού."

"Η Θράκη και ο Έβρος ήταν πάντα στο κέντρο του πολιτισμού. Από την Σπηλιά του Κύκλωπα στη Μάκρη, στο Ιερό των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης, ως την Τραϊανούπολη, η Θράκη είναι προικισμένη με αστείρευτο πολιτιστικό πλούτο. Και ο πολιτισμός σημαίνει οικονομική ανάπτυξη για τον τόπο. Ταυτότητα ξεχωριστή στα προϊόντα μας. Ταυτότητα που έχει ανταγωνιστικές δυνατότητες παγκοσμίως."
Ταυτότητα ξεχωριστή για τα προϊόντα μας!!! Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω...

ότι
"Απαιτείται σχέδιο, για το πώς θα απελευθερώσουμε το πολιτικό μας σύστημα από την εξάρτηση, ώστε να είναι αυτόνομη η πολιτική από τα διάφορα συμφέροντα."
Τα "συμφέροντα" που στηρίζουν τώρα τον ΓΑΠ το κάνουν "για την Ελλάδα, ρε ..."; Μια ματιά σε κανάλια τηλεόρασης και εφημερίδες και καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται... Πιθανό αν όλα δεν ήταν τόσο υπερβολικά, να υπήρχε έδαφος σοβαρής συζήτησης αλλά...

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Γαλλία: έκλεισαν πολλά σχολεία

Λίγες μόλις ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων στη Γαλλία, πολλές τάξεις, αλλά και ολόκληρα σχολεία έκλεισαν στην περιοχή του Παρισιού και στη νοτιο-δυτική περιοχή της χώρας, καθώς μεγάλος αριθμός μαθητών παρουσίασε συμπτώματα της γρίπης H1N1, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις νομαρχιακές αρχές. Η απόφαση για το κλείσιμο μιας τάξης ή ενός σχολείου λαμβάνεται από τον νομάρχη μετά την εμφάνιση τριών κρουσμάτων την ίδια εβδομάδα σε μία ή σε διαφορετικές τάξεις που έχουν κοινές δραστηριότητες, όπως τη χρήση της ίδιας καντίνας. Η γαλλική Κυβέρνηση παρουσίασε τον Αύγουστο, δύο εβδομάδες πριν από το άνοιγμα των σχολείων το σχέδιο πρόληψης κατά της γρίπης H1N1.Σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας μεγάλου αριθμού σχολείων, προβλέπει τη μετάδοση τέσσερις ημέρες την εβδομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το ραδιοφωνικό δίκτυο France Culture και το τηλεοπτικό δίκτυο France 5. Οι μαθητές θα μπορούν να εργασθούν επίσης σε ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Παιδείας στο Ίντερνετ. Η Φρανσουάζ Βεμπέρ, διευθύντρια του Ινστιτούτου Υγειονομικής Επαγρύπνησης, δήλωσε χθες ότι υπάρχει σαφής τάση ταχείας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων στη Γαλλία.

ΠΗΓΗ:
http://news.ert.gr/el/

Ασφάλιση χαμηλών τιμών ... από τον ΕΛΓΑ

Με στόχο τη διασφάλιση της ελάχιστης εγγυημένης τιμής για τα κύρια αγροτικά προϊόντα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης αποφάσισε να προσθέσει ένα νέο ασφαλίσιμο κίνδυνο στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο οποίος αναφέρεται στις δυσμενείς επιπτώσεις από στρεβλώσεις στις συνθήκες αγοράς των αγροτικών προϊόντων.

"Λαμβάνοντας υπ’ όψη τους κινδύνους και τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης της αγοράς, τόνισε ο Υπουργός ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα των αγροτικών προϊόντων, όπου κατά τη διάρκεια ορισμένων καλλιεργητικών περιόδων οι τιμές παραγωγού φυτικής και ζωικής παραγωγής πέφτουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα συχνά να μην καλύπτουν ούτε καν το κόστος παραγωγής, αποφασίσαμε να προσθέσουμε ένα νέο ασφαλίσιμο κίνδυνο στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο οποίος αναφέρεται στις δυσμενείς επιπτώσεις από στρεβλώσεις στις συνθήκες αγοράς των αγροτικών προϊόντων.
Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα διασφαλίσουμε ελάχιστες εγγυημένες τιμές για τα κύρια αγροτικά μας προϊόντα και θα προσφέρουμε στον αγροτικό κόσμο την απαραίτητη ασφάλεια και σιγουριά για την απρόσκοπτη συνέχιση των παραγωγικών τους δραστηριοτήτων –σε μια ιδιαίτερα δύσκολη παγκόσμια οικονομική συγκυρία, όπως είναι η σημερινή.
Για τον προσδιορισμό του νομικού πλαισίου και την επεξεργασία των γενικότερων θεμάτων που απορρέουν από την εισαγωγή του νέου αυτού ασφαλίσιμου κινδύνου, συστήνουμε Ειδική Επιτροπή υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΛΓΑ, εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης, εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ, λοιπών αγροτικών φορέων, καθώς επίσης και ειδικοί επιστήμονες».

ΠΗΓΗ:http://www.agroschannel.com

Όλο το σχέδιο δράσης του ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινές και εφαρμόσιμο.

Είναι ίσως η πρώτη φορά μεταπολεμικά που ένα κόμμα είναι σε τροχιά εξουσίας (έστω και αν δεν έχει ανακοινώσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα), βασιζόμενο σε απόλυτη ειλικρίνεια για τις ενέργειες που πρόκειται να κάνει. Για πρώτη φορά λοιπόν, συνοψίζουμε ισχύουσες δηλώσεις στελεχών της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και του ηγέτη της προκειμένου να έχουμε μια εικόνα των πυλώνων διακυβέρνησης από τον Γεώργιο Παπανδρέου.
Διεθνείς σχέσεις: Επαναφορά στους παραδοσιακούς συμμάχους (ΝΑΤΟ).
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκρυψε ποτέ τη διαφωνία του στα ανοίγματα με Ρωσία και Κίνα, ενώ εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξη του στο σχέδιο Ανάν. Ο ΓΑΠ αναμένεται να επαναδιαπραγματευτεί το θέμα του αγωγού καθότι συνδέεται άμεσα με το θέμα της Θράκης ενώ έχει δηλώσει ανοιχτά ότι θα επιχειρήσει να ακυρώσει τις συμφωνίες για τον ΟΛΠ με την Κίνα. Η συμφωνία για το λιμάνι του ΟΛΘ όπως αποκαλύψαμε, ακυρώθηκε με πρόσχημα τα επεισόδια του Δεκέμβρη. Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας του ΓΑΠ είναι και η πρόσφατη συνάντηση του με τον Κινέζο πρωθυπουργό κατά την οποία αναφέρθηκε μόνο σε θέματα “πράσινης ανάπτυξης” αποφεύγοντας οποιαδήποτε μνεία στα μνημόνια ΕλληνοΚινεζικής συνεργασίας.
Ο πρόεδρος του κινήματος προτιμά τη Νατοϊκή εύνοια αντί όποιων οικονομικών απολαβών μέσω των συμφωνιών με εχθρικές προς το ΝΑΤΟ χώρες.
Η στήριξη στο σχέδιο Ανάν είναι καθέδραν δεδομένη. Δεν είναι τυχαία η αμεσότητα με την οποία ο ΓΑΠ εκδήλωσε τη στήριξη του αφού είναι αδύνατον να πρόλαβε να διαβάσει τις χιλιάδες σελίδες του σχεδίου μέσα σε λίγες ώρες. Η συμβολική αυτή στήριξη ήταν δείγμα εμπιστοσύνης στις επιταγές ΗΠΑ – Βρετανίας έστω και αν παρέβει τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ο ΓΑΠ θα στηρίξει εκ νέου την επαναφορά του σχεδίου στα πλαίσια Δυτικοστρεφούς πολιτικής έστω και αν ο λαός δείχνει να μην κατανοεί τη σκοπιμότητα αυτή. O ΓΑΠ άλλωστε δεν έχει κρύψει την απέχθεια του στις πιέσεις της “πλειοψηφίας”:

"Oι πολιτικοί, δεν είναι εδώ για να εκφράζουν τον μέσο όρο ούτε για να σύρονται από τις πλειοψηφίες. Aλίμονο. Tότε θα κάναμε μια καλή δημοσκόπηση για κάθε θέμα μικρό ή μεγάλο και θα είχαμε τις λύσεις." (Γιώργος Α. Παπανδρέου, ΚΛΙΚ 1999)

Η πολιτική των αγωγών και της προσέγγισης με τη Ρωσία θα αλλάξει άρδην με την παρουσία του ΓΑΠ στο τιμόνι της χώρας. Σε αυτό συμβάλλουν και οι θέσεις που έχει διατυπώσει ο ΓΑΠ αλλά και επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της Θράκης και των κατοίκων της.
Η λήξη της στρατηγικής συμμαχίας με τη Ρωσία είναι επιτακτική απαίτηση των συμμάχων που ο ΓΑΠ δείχνει να συμμερίζεται, ακόμα και αν αυτή η απόφαση στερήσει οικονομικούς πόρους από τη χώρα. Η γεωστρατηγική θέση της Θράκης όμως είναι πολύτιμη για την προώθηση των Ρωσικών συμφερόντων γεγονός που οι σύμμαχοι θέλουν να αποτρέψουν με μια σίγουρη και μόνιμη λύση. Λύση που δεν θα στηρίζεται στις διαθέσεις της εκάστοτε Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας αλλά θα ελέγχεται από τη συμμαχία στα πρότυπα του Κοσσυφοπεδίου. Γι’ αυτό και υπάρχει η σχετική κινητικότητα στη μειονότητα αλλά και οι γενναίες δηλώσεις του ΓΑΠ και των στελεχών του στο πρόσφατο παρελθόν:

Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου (ΥΠΕΞ) στον Θωμά Σάρα (επ. Πατρίδες 1999):
“Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γηs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs, παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs.”

Αντρίκια και ξεκάθαρη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Όπως άλλωστε ξεκάθαρες οι δηλώσεις του για την ύπαρξη “Τουρκικής μειονότητας” στη Θράκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του ιδίου και συνεργατών του για την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Δυστυχώς η πλειοψηφία των Ελλήνων δε μπορεί να εκτιμήσει την ειλικρίνεια των θέσεων, εξαναγκάζοντας σε απομάκρυνση βασικών συμβούλων (όπως ο κύριος Βαλλιανάτος) για ψηφοθηρικούς λόγους.
Η αναγνωριση αλλά ιδιαίτερα ο επαναπατρισμός Σλάβων Μακεδόνων όπως με θάρρος δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι σε απόλυτη σύμπνοια με τις σαφείς δηλώσεις του ΓΑΠ το 1999: “παρά να τη σπρώξουμε με την άρνησή τηs αποδοχήs μαs στα σλαβόφωνα κράτη τηs περιοχήs, όπωs η Βουλγαρία και η Σερβία” αναφερόμενος στην άρνηση αναγνώρισης του γειτονικού κράτους.
Σήμερα βέβαια γνωρίζουμε ότι το κρατίδιο των Σκοπίων είναι κόκκινο πανί τόσο για τη Σερβία όσο και για τη Βουλγαρία, αλλά βρήκε στοργική αγκαλιά στις ΗΠΑ. Ο ΓΑΠ βεβαίως γνώριζε αυτή την εξέλιξη αλλά για λόγους ανωριμότητας του Ελληνικού λαού συνέχισε την πολιτική του “κομμουνιστικού μπαμπούλα” – Σλαβικού άξονα. Η επερχόμενη λοιπόν αναγνώριση και επαναπατρισμός της μειονότητας εγγυάται την έμπρακτη προάσπιση των συμμαχικών συμφερόντων, υπό την αιγίδα της ηγετικής φυσιογνωμίας του Γεωργίου Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου άλλωστε δεν συμφώνησε ποτέ του με το Βέτο που άσκησε η Ελλάδα για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αφού θεώρησε την πράξη εχθρική προς τη συμμαχία.

ΠΗΓΗ: http://olympia.gr/

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Ζήτημα περιουσιών Σλαβομακεδόνων θέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος

"Το ΠΑΣΟΚ θα επιτρέψει την επάνοδο των Σλαβομακεδόνων"
"Θεωρώ τους ανθρώπους του «Ουράνιου Τόξου» συμπατριώτες μου"
"Θα περιορίσουμε αυστηρά τις διαφορές μας στο θέμα του ονόματος και θα αναπτύξουμε σχέσεις με την πολιτική ηγεσία της FYROM"


Να επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα σε Σλαβομακεδόνες πρόσφυγες από την εποχή του Εμφυλίου, υποστηρίζει σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο newstime.gr και στον δημοσιογράφο Τάκη Μίχα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, η οποία επικεντρώνει στο σύνολο των υφισταμένων προβλημάτων με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Τα επίμαχα σημεία της συνέντευξης που σίγουρα θα προκαλέσει τις αντιδράσεις πολιτικών κύκλων, ιδιαίτερα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, έχουν ως εξής:

Ερώτηση: «O περίφημος νόμος Γεννηματά που επέτρεπε τον επαναπατρισμό των κομμουνιστών προσφύγων του Εμφυλίου απέκλειε από την κατηγορία αυτή τους "αλλογενείς". Σκέπτεστε να τον αλλάξετε όταν έρθετε στην εξουσία;»

Απάντηση: «Πιστεύω ότι όσα υπόλοιπα χρωστάμε από την εποχή του Εμφυλίου πρέπει να εξαλειφθούν. Είχαμε λάβει απόφαση το 2003 να κάψουμε τα κόκκινα δελτία, δηλαδή τα δελτία των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής των οποίων απαγορεύεται η έλευση στην Ελλάδα. Αν αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι θα εγείρουν αξιώσεις σχετικά με παλαιές περιουσίες, μπορούν να πάνε στα δικαστήρια να τις διεκδικήσουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν αγκυλώσεις τέτοιες που να εμποδίζουν να λύσουμε το πρόβλημα με τη FYROM σε σχέση με το όνομα. Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι ένας χώρος γεμάτος προβλήματα. Δεν είναι σωστό το θέμα του ονόματος να βαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και να καθιστά τη FYROΜ ένα μέρος από την οποία θα ξεκινήσουν προβλήματα τα οποία θα μεταλαμπαδευθούν και σε άλλες περιοχές. Η εξάλειψη αυτών των υπολοίπων από τον Εμφύλιο είναι μια σωστή κίνηση και περιορίζει ακόμα περισσότερο το πρόβλημά μας με τη FYROM στο θέμα του ονόματος.».....

Ερώτηση: «Πιστεύετε ότι θα πρέπει να διώκονται όσοι κάτοικοι της Μακεδονίας αυτοπροσδιορίζονται ως "μειονοτικοί";»

Απάντηση: «Θεωρώ τους ανθρώπους του «Ουράνιου Τόξου» συμπατριώτες μου, έχω συναντηθεί μαζί τους και έχω ακούσει τα επιχειρήματα τους. Είμαι αυστηρός αντίπαλος σε οποιαδήποτε προσπάθεια να δημιουργηθεί θέμα μειονότητας, όπως είμαι και αυστηρός αντίπαλος σε οποιαδήποτε δίωξη ατόμου ή ατόμων επειδή τυχαίνει να αυτοπροσδιορίζονται ως μειονοτικοί, όσο αυθαίρετες κι αν είναι οι κρίσεις τους.»

Ερώτηση: «Ποιες είναι εν συντομία οι καθοριστικές διαφορές σας με τη ΝΔ όσον αφορά τον χειρισμό του θέματος της ονομασίας;»

Απάντηση: «H ΝΔ μετέτρεψε ένα θέμα διαφοράς με τη γείτονα για το θέμα του ονόματος, σε ένα θέμα καθολικής αντίθεσης με τα Σκόπια. Αν γίνουμε κυβέρνηση θα εξαφανίσουμε αυτή την αρνητική κατάσταση. Θα περιορίσουμε αυστηρά τις διαφορές μας στο θέμα του ονόματος και θα αναπτύξουμε σχέσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Δεν είναι π.χ. σωστό η κυρία Μπακογιάννη να μην έχει ποτέ δει την ηγεσία των Σκοπίων ή να μην τηλεφωνιέται μαζί τους επειδή υπάρχει έξαρση στο θέμα του ονόματος.»

ΠΗΓΗ: http://alexandroupolionline.blogspot.com

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ» (06/09/09)

(ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ (ΕΘΝΟΣ): Κύριε Πρόεδρε, περιγράψατε τις τελευταίες ημέρες μία πολύ άσχημη, τραγική εικόνα θα έλεγα, για την Οικονομία. Και μάλιστα είπατε ότι πήγατε σε εκλογές γιατί δεν αντέχει ο τόπος την παρατεταμένη εκλογολογία, για οποία, όπως είπατε, φταίει το ΠΑΣΟΚ.
Αν στις 4 Οκτώβρη κανένα κόμμα δεν πάρει αυτοδυναμία, εσείς είστε έτοιμος να συνεργαστείτε με το ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, αν το επιτρέπουν τα αριθμητικά δεδομένα, για να βάλετε φρένο σε μία πολιτική αστάθεια εν μέσω κρίσης;


ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καταρχήν, ποτέ, ούτε έχω μιλήσει, ούτε περιγράψει, ούτε υπαινιχθεί για ‘’τραγική κατάσταση της Οικονομίας’’. Λέω - το πιστεύω και αποδεικνύεται από τους αριθμούς, όχι τους δικούς μας αριθμούς, αλλά της Eurostat - ότι η ελληνική οικονομία και κοινωνία βιώνει την κρίση ηπιότερα από, αν όχι όλες τις άλλες, πάντως τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Η Γερμανία έχει ύφεση με ρυθμό ανάπτυξης στο -5%. Εκεί περίπου κινούνται και όλες οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Εμείς, θα είμαστε λίγο πάνω, λίγο κάτω από το 0. Είναι σαφής η διαφορά.
Στην Ισπανία η ανεργία βρίσκεται σε εκρηκτική πορεία (ξεπερνάει το 17%). Εμείς - κακό είναι ότι έχουμε αύξηση, δεν υπάρχει αμφιβολία - αλλά εν πάση περιπτώσει μια ελεγχόμενη αύξηση. Η ανεργία και μέσα στην καρδιά της κρίσης είναι χαμηλότερη από ό,τι ήταν το 2004. Αυτή είναι η αλήθεια. Και σημαίνει ότι δεν βρισκόμαστε σε τραγική κατάσταση.
Εκείνο όμως που αυτή την ώρα προέχει, είναι επιτέλους να δούμε κατάματα τις χρόνιες παθογένειες που έχουμε. Και νομίζω ότι τις έχω παρουσιάσει πολύ καθαρά και στο διάγγελμα της περασμένης Τετάρτης και χθες.

Πρώτον, είναι ανάγκη να θεραπεύσουμε τις δυσλειτουργίες του δημόσιου τομέα. Αναφέρομαι κυρίως στη διάσταση των δαπανών.
Δεύτερον, είναι ανάγκη να χτυπηθούμε ευθέως, ανοικτά, με τη φοροδιαφυγή. Δεν μίλησα ποτέ για αύξηση φόρων. Εννοώ ότι δεν μπορεί κανείς να κλέβει - με συγχωρείτε για την οξύτητα της έκφρασης - το κοινωνικό σύνολο. Επιτέλους!
Τρίτον, να συνεχίσουμε, με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτή είναι η συνταγή. Η συνταγή αυτή, όχι μόνο «μπορεί», είναι βέβαιο ότι θα αποδώσει. Χρειάζεται όμως προσπάθεια. Συνεκτική προσπάθεια, επίμονη, συνεπή, δύο ετών.

Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας: Πιστεύω ότι όλα αυτά μπορεί να τα κάνει μόνο μία κυβέρνηση που έχει καθαρή στόχευση, καθαρό πολιτικό λόγο, καθαρό μήνυμα, την απόφαση να προχωρήσει σε αυτές τις δύσκολες αποφάσεις, σε αυτόν τον –αν θέλετε- ανηφορικό δρόμο.
Κατά συνέπεια, πιστεύω σε ισχυρές πλειοψηφίες. Δεν πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας μπορούν να βοηθήσουν σε τέτοιες καταστάσεις. Και πάντως δεν πιστεύω ότι τα αντικειμενικά δεδομένα της πολιτικής ζωής της χώρας δείχνουν ή επιτρέπουν μια τέτοια προοπτική.

Εν πάση περιπτώσει, επειδή με ρωτήσατε και κάτι πολύ συγκεκριμένο, έχω ξεκαθαρίσει απόλυτα, εδώ και πολύ καιρό, πολλά χρόνια, την άποψή μου για το ΛΑΟΣ. Εγώ πιστεύω, και το πιστεύω βαθύτατα, ότι είναι ένα κόμμα με ακραία ανευθυνολογία, που ρέπει στον λαϊκισμό. Με τα άκρα δεν συνεργάζομαι. Και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχει καμία σκέψη, καμία προοπτική, καμία πρόθεση τέτοιας συνεργασίας.