Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" πρέπει να συνεχιστεί

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» αποτελεί τον ορισμό του κοινωνικού κράτους. Απευθύνεται σε άτομα τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται, σε άτομα με κινητικά προβλήματα, συμπολίτες μας που ζουν μόνοι τους και σε άτομα με εισόδημα που δεν τους επιτρέπει αξιοπρεπή διαβίωση. Σε όλες αυτές τις ομάδες συνανθρώπων μας η παροχή του προγράμματος είναι αναγκαίος όρος επιβίωσης.

Και μόνο η συζήτηση για πιθανή διακοπή της παροχής, εκτός από τη μεγάλη ανασφάλεια που προκαλεί σε περίπου 120.000 αποδέκτες, αποτελεί πρόκληση για τα ανθρώπινα αισθήματά μας και προσβολή για μια πολιτεία που θέλει να λέει ότι διαθέτει κοινωνικό πρόσωπο.

Το πρόγραμμα, ενταγμένο στους ΟΤΑ, χρηματοδοτείται εδώ και χρόνια μέσω των κοινοτικών πλαισίων στήριξης (Β΄ ΚΠΣ, Γ΄ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ) χωρίς ποτέ να διασφαλισθεί η διαρκής και σταθερή χρηματοδότησή του από εθνικούς πόρους.

Οι 5.000 περίπου εργαζόμενοι, καταρτισμένα στελέχη και επιστήμονες όπως κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές/τριες και άλλων ειδικοτήτων, στην πλειοψηφία τους συμβασιούχοι για πολλά χρόνια, παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας αλλά με αυτοθυσία, αυταπάρνηση και αγάπη για το έργο τους.

Καθίσταται επιτακτική ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στη χρηματοδότηση για τη συνέχιση, χωρίς ούτε μιας ημέρας διακοπή, του προγράμματος ώστε οι χιλιάδες συμπολίτες μας να δέχονται τις αναγκαίες γι’ αυτούς υπηρεσίες, αλλά και οι εργαζόμενοι που στήριξαν το πρόγραμμα να συνεχίσουν σε ασφαλές εργασιακό περιβάλλον να δίνουν, όπως μέχρι τώρα, τον εαυτό τους για στιγμές που δεν πληρώνονται με τίποτα.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά ανοίξει τα σύνορά μας στον Έβρο

Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά ανοίξει τα σύνορά μας στον Έβρο, με αποτέλεσμα να περνούν καραβάνια λαθρομεταναστών. Το πιο εντυπωσιακό μάλιστα, είναι ότι οι μετανάστες που διασχίζουν πλέον τις λιγότερο επικίνδυνες περιοχές του ποταμού Έβρου, για να μπουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, όχι μόνον δεν κρύβονται από τους αστυνομικούς, όπως έκαναν παλαιότερα, αλλά αντίθετα τους ψάχνουν για να παραδοθούν σε αυτούς.
Και το πιο συγκλονιστικό: Αφού παραμείνουν σε κέντρα στο Νομό Έβρου το πολύ για τρεις ημέρες, το ελληνικό κράτος τους στέλνει με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα!
Τα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία είναι πια σουρωτήρι, με τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης. Από τη στιγμή λοιπόν, που έγινε γνωστό στα κάθε λογής λαθρεμπορικά κυκλώματα ότι τα ελληνικά σύνορα άνοιξαν, ολοένα περισσότεροι μετανάστες μπαίνουν ανεμπόδιστα από εκεί. Και βέβαια, ουδείς απελαύνεται.
Αποτέλεσμα είναι να πλημμυρίζει η Αθήνα με τους εξαθλιωμένους του Τρίτου Κόσμου που αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Όλοι αυτοί μεταφέρονται κυρίως στην πρωτεύουσα και δευτερευόντως στη Θεσσαλονίκη, έναντι τ 60 ευρώ ή 80 δολαρίων, όπως αναγράφεται άλλωστε, σε επιγραφές που έχουν αναρτηθεί στον κυριότερο αστυνομικό σταθμό του Έβρου, ο οποίος δέχεται και τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών, σε αυτόν έξω από την Ορεστιάδα.

Οι διαδικασίες του “λαθρομεταναστευτικού τουρισμού” στη χώρα μας, είναι απλούστατες. Καθημερινώς, σύμφωνα με τις “συλλήψεις” που γίνονται, υπολογίζεται ότι περνούν από τον Έβρο περί τα 300 με 500 άτομα. Κάτι τέτοιο πλέον, γίνεται από ασφαλείς περιοχές, στα βόρεια όρια του Νομού με την Τουρκία, όπου υπάρχει ξηρά, μήκους 13 χιλιομέτρων. Έτσι, δεν χρειάζεται οι λαθρομετανάστες να διασχίσουν τον ποταμό με κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους.
Στη συνέχεια, οι Έλληνες συνοριοφύλακες έχουν εντολές, αντί να τους “επαναπροωθούν” ή να εμποδίζουν το πέρασμά τους στη χώρα μας, εάν τους αντιληφθούν στην ουδέτερη ζώνη (ανάμεσα στα ελληνικά και τα τουρκικά σύνορα), τους παραλαμβάνουν και τους βάζουν στους έξι σταθμούς συγκέντρωσης που υπάρχουν στο Νομό.
Να σημειωθεί ότι πολλές φορές, οι ίδιοι οι μετανάστες που έχουν μπει παράνομα, αναζητούν τους αστυνομικούς ή τις στρατιωτικές περιπόλους για να παραδοθούν.
Κι αυτό, διότι γνωρίζουν ότι δεν θα υποστούν καμμία συνέπεια και πολύ περισσότερο δεν θα επαναπροωθηθούν.
Οι αστυνομικοί κατόπιν, τους καταγράφουν, κρατούν όλα τα στοιχεία τους (τα περισσότερα βέβαια είναι ψευδή), και αφού τους βάλουν να υπογράψουν ένα κείμενο ότι εντός ενός μηνός πρέπει να βγουν εκτός Ελλάδος, τους στέλνουν με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα.
Εννοείται, ότι ουδείς από αυτούς φεύγει από την Ελλάδα.
Αυτές είναι όμως, οι εντολές που έχουν λάβει οι τοπικές αρχές από τα αρμόδια υπουργεία. Ουσιαστικά δηλαδή, η συνθηματολογία της κυβέρνησης για καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, δεν αποτελεί παρά ένα ψεύδος. Στο όνομα δήθεν του ανθρωπισμού, η Ελλάδα έχει ανοίξει -πρακτικά καταργήσει- τα σύνορά της. Έτσι, εξηγείται και η μετακίνηση του κύματος των λαθρομεταναστών, από τα νησιά προς τον Έβρο.
Συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου αντινομάρχη Έβρου, κ.Γιάννη Παπαϊωάννου, από την αρχή του έτους έως σήμερα με αυτό τον τρόπο, έχουν περάσει στη χώρα μας 29.370 άτομα. Σχεδόν άπαντες κατέληξαν στην Αθήνα, όπου, ως γνωστόν, η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα τείνει να μετατραπεί σε μεταναστευτικό γκέτο. Είναι προφανές ότι με τους ρυθμούς αυτούς, σε σύντομο χρονικό διάστημα η κατάσταση στην πρωτεύουσα της χώρας θα καταστεί πραγματική ωρολογιακή βόμβα. Κι όμως, η κυβέρνηση πέραν ορισμένων φραστικών διακηρύξεων, στην πράξη ευνοεί αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο.

Στο Νομό Έβρου όλοι δηλώνουν ότι εδώ και καιρό οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες γνωρίζουν το πρόβλημα , αλλά ουδέν μέτρο λαμβάνεται.
Στο μεταξύ, παρ’ότι οι μετανάστες δεν παραμένουν στο Νομό, αλλά φεύγουν για την Αθήνα, ακόμα και μεταξύ των κατοίκων του Έβρου, αρχίζουν πλέον να εμφανίζονται ισχυρές τάσεις κατά των μεταναστών.
Τοπικοί παράγοντες μάλιστα, υπολογίζουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες “θα κατεβούν στην Αθήνα, άλλες 40.000-50.000 μετανάστες”, ενώ αρμόδια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Νομό σηκώνουν τα χέρια ψηλά και περιορίζονται να πουν ότι “αν και δεν είναι στις αρμοδιότητες του στρατού η δίωξη λαθρομεταναστών, εάν μας διατάξουν, θα αυξήσουμε τα μέτρα”.
Οι τελευταίοι πάντως, ευθαρσώς λέγουν ότι οι “τουρκικές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια και αφήνουν να περνούν ανεξέλεγκτα λαθρομετανάστες από το έδαφός τους”, ενώ μειδιούν με νόημα όταν ακούν τις δηλώσεις Ερντογάν ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να λύσουν από κοινού το μείζον αυτό πρόβλημα.
Η εικόνα σήμερα στο Νομό, είναι απογοητευτική. Στους δρόμους κοντά στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, στην περιοχή της Ορεστιάδος, καθημερινώς οι πολίτες συναντούν φάλαγγες μεταναστών να προχωρούν ανοικτά στους κεντρικούς δρόμους για να “παραδοθούν” στην αστυνομία.
Στον αστυνομικό σταθμό υποδοχής, έξω από την Ορεστιάδα, εκτυλίσσονται εικόνες απίστευτης ντροπής τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ΕΕ γενικότερα.
Ημερησίως, τουλάχιστον 500 άτομα στοιβάζονται στο πρώην εργοστάσιο που έχει μετατραπεί από το 2007 σε χώρο υποδοχής μεταναστών. Και τότε, εξηγούν στελέχη της ΕΛΑΣ, “καθημερινώς φιλοξενούσαμε γύρω στα 400-500 άτομα. Έπρεπε να μείνουν εδώ όμως, περί τους τρείς μήνες. Τώρα, δεν τους κρατάμε πάνω από τρεις ημέρες. Αυτό και μόνο σημαίνει ότι ο αριθμός των μεταναστών που κατεβαίνει στην Αθήνα έχει δεκαπλασιαστεί”.
Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί, όπως τονίζει ο κ.Νίκος Νικολαΐδης, νομαρχιακός σύμβουλος Έβρου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψηφίου περιφερειάρχη, κ.Γιώργου Παυλίδη, ότι η απόλυτη πλειοψηφία των μεταναστών φεύγει χωρίς να έχει εξεταστεί για ασθένειες από τις ελληνικές υγειονομικές αρχές. Κάτι που σίγουρα εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία σε όλη τη χώρα και πολύ περισσότερο στην Αθήνα.
Την ίδια επισήμανση κάνει τόσο ο κ.Ζαμπουνίδης, όσο και ο κ.Παπαΐωάννου.
Ο τελευταίος λέγει: “Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να εξεταστούν από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Αλλά δεν γίνεται. Το νοσοκομείο έχει να ασχοληθεί με έναν τοπικό πληθυσμό της τάξης των 60.000, και, παρ’ όλα αυτά το προσωπικό του, όσους μπορεί, εξετάζει. Οι περισσότεροι όμως, φεύγουν χωρίς να ξέρει κανείς εάν έχουν κάτι ή όχι”.
Ο κ.Γιώργος Παυλίδης, απο την πλευρά του, καταγγέλλει με δριμύτητα το φαινόμενο, μιλάει για “ξέφραγο αμπέλι”, θεωρεί ότι αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για τη χώρα το πρόβλημα και τονίζει ότι “αν οι αρμόδιοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, και να προστατεύσουν τα σύνορα της χώρας, να παραιτηθούν”.
Επίσης, ο απερχόμενος Νομάρχης Εβρου, κ.Νικόλαος Ζαμπουνίδης, κάνει ανοικτά λόγο για “λαθρομεταναστευτικό τουρισμό, που είναι ο μοναδικός τομέας, στον οποίο πάει καλά ο Έβρος”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η θεαματικά αυξημένη ροή στον Έβρο άρχισε να παρατηρείται μετά την κατάργηση του μέτρου αποτροπής της εισόδου μεταναστών από τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, κατόπιν εντολών από την κυβέρνηση.
Η τελευταία μάλιστα, φέρεται να υπέκυψε στις απαιτήσεις ευρωπαϊκών και άλλων διεθνών φορεών, με πρόφαση την ανθρωπιστική τραγωδία που αναμφισβήτητα υφίστανται οι λαθρομετανάστες.
Έτσι, ιδιαίτερα από φέτος την Άνοιξη, το κύμα λαθρομετανάστευσης μέσω Έβρου είναι πρωτοφανές. Κι όμως, στην περιοχή, επανειλημμένως έχει σπεύσει κλιμάκιο της FRONTEX, δίχως όμως να έχει γίνει κάποια πρόοδος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το 80% των μεταναστών προέρχεται από το Ιράκ και το Αφγανιστάν και οι υπόλοιποι είναι Παλαιστίνιοι, Σομαλοί., Ιρανοί και Γεωργιανού.
“Τα σύνορα του Έβρου όμως -τονίζει ο κ.Νικολαΐδης- είναι σύνορα της ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, να αδιαφορούν οι Βρυξέλλες και για την τραγωδία αυτών των ανθρώπων και για το ότι μπαίνει πλέον σε ευρωπαϊκό έδαφος ανεξέλεγκτος αριθμός μεταναστών. Εάν, όπως όλα δείχνουν, οι περισσότεροι από αυτούς μείνουν στην Ελλάδα, οδηγούμαστε σταδιακά σε αλλοίωση του πληθυσμού. Κάποιοι από αυτούς επίσης, αν και δεν το’χουν κάνει μέχρι τώρα, θα μείνουν στον Έβρο. Γεγονός που θα επιβαρύνει τα ήδη τεράστια προβλήματα του Νομού”.
Στο μεταξύ, η οικονομική αιμορραγία της Ελλάδας είναι μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον για να συντηρήσει η Νομαρχία Εβρου το κέντρο υποδοχής της Ορεστιάδας πρέπει να πληρώνει ετησίως περί τα 2 εκ.ευρώ. Ωστόσο, τα χρήματα, πολλά εκ των οποίων είναι κοινοτικά, κάθε άλλο παρά εγκαίρως δίδονται από τα αρμόδια υπουργεία. “Χρωστάμε σε όλους τους προμηθευτές”, εξηγεί ο κ.Γ.Παπαΐωάννου. “Τώρα μόλις, μετά από 3-4 μήνες, μας έστειλαν 262.000 ευρώ”.
Ρεπορτάζ: Θανάσης Αργυράκης
Δημοσιεύεται στον “Τύπο της Κυριακής”

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου του Έβρου

Με πραγματικά εντυπωσιακή συμμετοχή των πολιτών του Έβρου πραγματοποιήθηκαν χτες, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στην Αλεξανδρούπολη, στην Παραλιακή Λεωφόρο.

Το όραμά τους για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και το πρόγραμμα του Συνδυασμού παρουσίασαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος ΠΑΥΛΙΔΗΣ και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ.

Ο κ. Παυλίδης εστίασε στα μεγάλα έργα υποδομής που η καθυστέρηση της ολοκλήρωσής τους δημιουργεί ανυπέρβλητα αναχώματα στην Ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την ανασφάλεια που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη είσοδος και διακίνηση λαθρομεταναστών στην περιοχή.

Ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Νομού και την προσπάθεια που γίνεται νέοι άνθρωποι χωρίς παρωπίδες και εξαρτήσεις να δημιουργήσουν μία νέα πραγματικότητα που θα φέρει τον Έβρο στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, πρωταγωνιστή της ανάπτυξης.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν όλα τα μέλη του Συνδυασμού, άνθρωποι με διαδρομή και εμπειρία στον επαγγελματικό στίβο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και νέοι με διάθεση και δύναμη προσφοράς.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε αγιασμός του χώρου, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Μιχελής, ο επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Δαστερίδης, η δήμαρχος Σουφλίου, κα. Κακαλή, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Λαμπάκης, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων κ.α.
ΠΗΓΗ:http://www.periferiaki-anagennisi.com

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Αύριο Λάβαρα και το Σάββατο Αλεξανδρούπολη

Επίσκεψη-περιοδεία στην Αλεξανδρούπολη και σε χωριά του Έβρου θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Δημήτρης Πέτροβιτς, συνοδευόμενος από τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού.

Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως :

Παρασκευή (22.10.2010) Λάβαρα, Μάντρα, Κισσάριο, Αμόριο, Αγριάννη,Πρωτοκλήσι και Σιδηρώ.

Σάββατο (23-10-2010) Αλεξανδρούπολη (Καταστήματα-Λαϊκή αγορά).

Κατά την διάρκεια της περιοδείας θα ενημερώσουν τους καταστηματάρχες , τους παραγωγούς και τους κατοίκους για το πρόγραμμα και τις θέσεις του Συνδυασμού και θα συζητήσουν μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν .

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πρόγραμμα επισκέψεων 20ής Οκτωβρίου

Επίσκεψη στο Tυχερό Έβρου και τα χωριά της ευρύτερης περιοχής του ίδιου Δήμου θα πραγματοποιήσει το πρωί αύριο (20.10.2010) ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Δημήτρης ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ, συνοδευόμενος από τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του Νομού Έβρου.

Στο Τυχερό θα επισκεφθεί την Λαϊκή αγορά και τα καταστήματα της πόλης. Κατά την επίσκεψη θα συζητήσουν με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα τους ενημερώσουν για το πρόγραμμα και τις θέσεις του Συνδυασμού.

Εκλογικό κέντρο

 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος ΠΑΥΛΙΔΗΣ και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ, σας προσκαλούν στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στην Αλεξανδρούπολη, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 20.30, οδός Βασ. Αλεξάνδρου αριθ. 50 (Παραλιακή Λεωφόρος).

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων θα γίνει η παρουσίαση των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων, καθώς και του προγράμματος του Συνδυασμού.

Από το Γραφείο Τύπου

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Δεν πήγαμε στα εγκαίνια της ντροπής

Ο Γ. Παυλίδης και η «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» δεν παρέστησαν στην τελετή εγκαινίων – παράδοσης της παράκαμψης Χειμωνίου – Θουρίου διαμαρτυρόμενοι για την προεκλογική φιέστα μετά από ετήσια καθυστέρηση.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Γιώργος Παυλίδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτριο Πέτροβιτς και το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Έβρου, παρότι βρίσκονταν στην περιοχή, συνειδητά δεν παρέστησαν στην τελετή εγκαινίων – παράδοσης της παράκαμψης Χειμωνίου – Θουρίου, του κάθετου άξονα Αρδάνιο-Ορμένιο.

Σχετικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης ανέφερε :
«Υιοθετώ πλήρως την άποψη της κοινωνίας ότι ένα σχεδόν έτοιμο τμήμα δρόμου, που εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, επί ένα χρόνο δεν παραδιδόταν για ασήμαντους λόγους.
Τώρα, με την ευκαιρία των εκλογών, με παλαιοκομματικές μεθόδους, το σύστημα ενεργοποιήθηκε. Χαιρόμαστε που έστω υπ αυτές τις συνθήκες παρέδωσαν τον δρόμο.
Συμπαρατασσόμαστε όμως με την εύλογη ευρεία διαμαρτυρία των πολιτών για την καθυστέρηση, αλλά και τις ξεπερασμένες πρακτικές».
ΠΗΓΗ:http://www.giorgospavlidis.com/?p=3903

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Παυλίδη στον Έβρο στις 18/10/10

11:30 ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
Δημαρχείο
Μητροπολίτης Διδυμοτείχου
Επίσκεψη στην αγορά. Συζήτηση με επαγγελματίες.

13:00 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Επίσκεψη στην αγορά. Συζήτηση με επαγγελματίες.

17:30 ΣΠΗΛΑΙΟ
Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Τριγώνου "ΓΑΙΑ"

18:30 ΡΙΖΙΑ

19:00 ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ
Τελωνείο

19:30-23:00 ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ

Επίσκεψη στους οικισμούς Διασυνοριακής Περιοχής με μεγάλη μετανάστευση Πετρωτά - Πεντάλοφος
ΠΗΓΗ:http://www.periferiaki-anagennisi.com/

Παγκόσμια Ημέρα καταπολέμησης της φτώχιας

Γιώργος Παυλίδης: «Ας ξεφύγουμε από τις επίπεδες εισπρακτικές λογικές, ας στείλουμε μήνυμα, στην Κυβέρνηση και στους δανειστές, σεβασμού του ανθρώπου που μειονεκτεί οικονομικά»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας σύμφωνα με τα στοιχεία το 25% των ελλήνων πολιτών ζουν σε συνθήκες ανέχειας- φτώχειας ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης δήλωσε:

«Οι μνημονιακές πολιτικές, σε συνδυασμό με την βιαιότητα που εισήχθησαν και την από ετών διαμορφωμένη καταναλωτική κουλτούρα, αυξάνουν κάθετα τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού για περισσότερο τμήμα του πληθυσμού, εκτός των ευπαθών επιρρεπών προς τούτο ομάδων.

Στοιχεία αναφέρουν ότι 500.000 παιδιά έως 17 χρόνων ζουν σε συνθήκες φτώχειας, αριθμός που διαρκώς μεγαλώνει.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το όριο της φτώχειας για το 2008 σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν τα 6.480 ευρώ το χρόνο ανά άτομο, ποσό στο οποίο συνέκλιναν πολλοί πολίτες με τις περικοπές μισθών.

Ας προβληματιστούμε όλοι, ας ξεφύγουμε από τις επίπεδες εισπρακτικές λογικές, ας στείλουμε μήνυμα, στην Κυβέρνηση και στους δανειστές, σεβασμού του ανθρώπου που μειονεκτεί οικονομικά. Η κοινωνική αποδόμηση είναι επικίνδυνο πεδίο για λαθεμένες πολιτικές
ΠΗΓΗ:http://www.periferiaki-anagennisi.com/

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Νέα επώδυνα μέτρα μετά τις εκλογές προβλέπει ο Αντώνης Σαμαράς

Να στηρίξουν τους υποστηριζόμενους από τη ΝΔ συνδυασμούς στις εκλογές του Νοεμβρίου κάλεσε τους ψηφοφόρους ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνοντας ότι η ψήφος στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ θα δώσει το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση να λάβει νέα επώδυνα μέτρα αμέσως μετά τις εκλογές.

Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον για ανικανότητα στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, στην ομιλία του εν όψη των εκλογών του Νοεμβρίου, χαρακτήρισε κρίσιμη την εκλογική μάχη για τρεις κυρίως λόγους.

Πρώτον, διότι -όπως επισήμανε χαρακτηριστικά- η χώρα περνά σήμερα την πιο σοβαρή δοκιμασία, καθώς η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική και πολιτική, αλλά κρίση ολόκληρης της κοινωνίας που βλέπει να ανατρέπονται όλα όσα έμαθε.

Δεύτερον, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, η κοινωνία πλέον στέφεται κατά της πολιτικής του μνημονίου, καθώς αναγνωρίζει πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε το πρόβλημα δανεισμού σε πρόβλημα ελλείματος, ενώ την ίδια ώρα η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο.

Τρίτος λόγος, για τον οποίο η μάχη των εκλογών είναι κρίσιμη, είναι γιατί, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η ΝΔ εκφράζει πλεόν τον λαό.
«Μετά τη βαριά ήττα στις εθνικές εκλογές μάς είχαν για τελειωμένους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως «προσπάθησαν να μας απομονώσουν από τον λαό και τώρα βλέπουν ότι σε εμάς προσβλέπει ο λαός.
Και ανεβαίνουμε γιατί ο λαός αισθάνεται προδομένος, προδομένος γιατί γελάστηκε, γιατί το ΠΑΣΟΚ έκανε απίστευτα σφάλματα και οργισμένος γιατί επιβάλλουν αβάσταχτες θυσίες».

Υπενθυμίζοντας το «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά» του κ. Πάγκαλου, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε πως «από τη μία διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό και από την άλλη προστατεύει το ΠΑΣΟΚ από την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, προφανώς γιατί κάτι φοβάται τόσο για τη δική του περίοδο, όσο και για την περίοδο Σημίτη».

Ο κ. Σαμαράς προκάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να βγει στην αγορά, για να μάθει πραγματικά τι συμβαίνει στην κοινωνία, ενώ τον κάλεσε «να απαντήσει ξεκάθαρα στο αν, τελικά, η παράταση της αποπληρωμής του δανείου θα σημάνει και την παράταση του μνημονίου με ακόμα πιο σκληρά μέτρα».

Τέλος, επανέλαβε πως «η ΝΔ μεταφέρει το μήνυμα ελπίδας» και κάλεσε τα στελέχη να βγουν στον δρόμο και στην κοινωνία, μεταφέροντας αυτό το μήνυμα.
ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Τα ονόματα των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση» στον Έβρο.

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση» στον Έβρο.


Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς έκανε την παρακάτω δήλωση, για την ανακοίνωση των ονομάτων του συνδυασμού στον Έβρο:

«Το μέλλον του τόπου μας πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.
Δημιούργημα σκληρής δουλειάς και πολλών ανθρώπων.
Πρέπει να είναι επίτευγμα της σύνθεσης ιδεών και της συνεργασίας των δημιουργικών δυνάμεων του ακριτικού νομού μας.
Σήμερα, ο ανεξάρτητος συνδυασμός μας, «Περιφερειακή Αναγέννηση», με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Παυλίδη, παρουσιάζει στις Εβρίτισσες και στους Εβρίτες, αυτή ακριβώς τη δημιουργική σύνθεση, ένα ψηφοδέλτιο δουλειάς και όχι εντυπώσεων.
Δεκαοχτώ συμπατριώτες μας που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα του τόπου μας και αγωνιούν για το μέλλον του, άνθρωποι που νοιάζονται και επιθυμούν να συμβάλλουν δημιουργικά με τις γνώσεις και τη διάθεσή τους στο νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης...»

Απαρτίζουν ένα ψηφοδέλτιο δουλειάς για την περιφερειακή ενότητα Έβρου, που περιλαμβάνει ανθρώπους απ’ όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους.

Πολίτες διαφορετικών ηλικιών, που θέλουν να δουλέψουν για τον τόπο μας και οι οποίοι εκπροσωπούν το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιστήμης, του συνδικαλισμού, του εθελοντισμού, του αθλητισμού, της νεολαίας και των παλιννοστούντων.

Το ψηφοδέλτιο που δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα είναι ψηφοδέλτιο ελπίδας και Αναγέννησης. Για την Αυτοδιοίκηση, για τον τόπο μας».

Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Περιφερειακής Αναγέννησης» στον Έβρο:

ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αποστόλου – Τελωνειακός, Νομαρχιακός Σύμβουλος Έβρου

ΓΚΑΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κων/νου - Οικονομολόγος

ΓΚΑΜΠΑΕΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου – Ελεύθερος Επαγγελματίας, Ηλεκτρονικός

ΔΑΡΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Σπύρου – Δημοτικός Σύμβουλος Τυχερού, Πρόεδρος Πολυκέντρου, μέλος ΔΣ Δικτύου Νέων Ελλάδας

ΔΕΛΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Μόσχου – Κτηνίατρος, Νομαρχιακός Σύμβουλος Έβρου

ΔΗΜΟΥΔΗ – ΤΖΑΤΖΑΪΡΗ ΕΛΕΝΗ του Κων/νου – Εκπαιδευτικός, Νομαρχιακή Σύμβουλος Έβρου

ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Ιωάννη – Υπάλληλος ΥΠΑ, πτυχιούχος Νομικής Σχολής ΔΠΘ, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ

ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Χρήστου - Δικηγόρος

ΚΑΡΑΚΗ – ΤΣΙΑΚΙΡΗ ΠΑΓΩΝΑ του Λεμονή - Μαία

ΚΑΡΑΦΕΪΖΗ ΒΑΪΑ του Χρήστου – Εκπαιδευτικός

ΚΑΡΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αθανασίου – Ιατρός καρδιολόγος

ΚΙΟΡΟΓΛΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του Ιωάννη – Μεταφράστρια - Διερμηνέας

ΚΟΥΚΟΥΖΙΚΑΣ ΖΗΣΗΣ του Συμεών – Ιδιωτικός Υπάλληλος

ΛΗΜΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κων/νου - Εκπαιδευτικός

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σκαρλάτου – Εκπαιδευτικός, Νομαρχιακός Σύμβουλος Έβρου

ΠΑΠΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ (ΒΙΚΥ) του Ελευθερίου – Γεωπόνος Δ/νσης Γεωργίας Ορεστιάδας

ΠΑΠΑΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Αποστόλου – τέως Δήμαρχος Διδυμοτείχου, Δημοτικός σύμβουλος

ΣΤΡΑΝΤΖΕΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Αλεξάνδρου – Δήμαρχος Κυπρίνου

Εκλογή περιφερειακών συμβούλων – Αρμοδιότητες του Συμβουλίου

Στο Νομό Έβρου θα εκλεγούν 12 περιφερειακοί σύμβουλοι κατά την ψηφοφορία της 7ης Νοεμβρίου.

Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να επιλέξουν με σταυρό από ένα έως τρεις υποψηφίους.

Αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου
Το περιφερειακό συμβούλιο ασκεί όλες τις αρμοδιότητες που
ανήκουν στην περιφέρεια, εκτός από εκείνες που έχουν ανατεθεί με ρητή διάταξη σε άλλο όργανο της περιφέρειας ή έχουν μεταβιβαστεί από το ίδιο το συμβούλιο σε επιτροπή του.

To περιφερειακό συμβούλιο είναι αρμόδιο ιδίως για:

α) την έγκριση και παρακολούθηση του επιχειρησιακού προγράμματος της περιφέρειας,

β) την έγκριση και παρακολούθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων κατά την κείμενη νομοθεσία,

γ) την έγκριση του προϋπολογισμού και του απολογισμού της περιφέρειας,

δ) την επιβολή τελών, εισφορών και δικαιωμάτων,

ε) την απαλλοτρίωση ακινήτων,

στ) την εκποίηση, ανταλλαγή και δωρεά ακινήτων, καθώς και τη σύσταση εμπράγματων δικαιωμάτων,

ζ) την αγορά, παραχώρηση χρήσης, μίσθωση και εκμίσθωση κινητών και ακινήτων,

η) τη σύναψη δανείων,

θ) την έγκριση του κανονισμού των εργασιών του, του κανονισμού των εργασιών της οικονομικής επιτροπής και των άλλων επιτροπών, καθώς και του οργανισμού των υπηρεσιών της περιφέρειας,

ι) την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων προσωπικού της περιφέρειας,

ια) το πρόγραμμα των εκτελεστέων έργων και προμηθειών,

ιβ) τη σύσταση επιτροπών στις οποίες μεταβιβάζει αρμοδιότητές του.

Σύσταση επιτροπών

Με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου μπορεί να συστήνονται μέχρι δύο (2) επιτροπές, στις οποίες το συμβούλιο μεταβιβάζει αρμοδιότητές του για συγκεκριμένους τομείς περιφερειακής πολιτικής που ορίζονται από αυτό ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της οικείας περιφέρειας. Μέλη των επιτροπών αυτών ορίζονται περιφερειακοί σύμβουλοι ανάλογα της δύναμης των περιφερειακών παρατάξεων.

Σήμερα πάμε Σουφλί

Επίσκεψη στο Σουφλί και τα χωριά του ορεινού όγκου της περιοχής (Μικρό και Μεγάλο Δέρειο) θα πραγματοποιήσει το πρωί της Παρασκευής (15.10.2010) ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Δημήτρης Πέτροβιτς, συνοδευόμενος από τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του Νομού Έβρου.

Στο Σουφλί θα επισκεφθεί το Δημαρχείο, το ΚΑΠΗ, την Λαϊκή αγορά και τα καταστήματα της πόλης. Κατά την επίσκεψη θα συζητήσουν με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα τους ενημερώσουν για το πρόγραμμα και τις θέσεις του Συνδυασμού.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Τελευταίο Συμβούλιο

Τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης - Έβρου, ενός θεσμού που εξυπηρέτησε κάποιους σκοπούς, αλλά με ευθύνη της πολιτείας έμεινε με πολύ περιορισμένες αρμοδιότητες και πολύ μικρές δυνατότητες παρέμβασης.
Υπάρχουν στα δύο Νομαρχιακά Συμβούλια που απαρτίζουν το σύνολο της ΝΑΡΕ συνάδελφοι με όρεξη για δουλειά, με ιδέες για την πρόοδο του τόπου, με πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα των πολιτών. Χάρηκα που συνεργάστηκα με όλους. Κάποιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα από διαφορετικά μετερίζια. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία!

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Γ. Παυλίδης : Η αναδιάρθρωση της περιφερειακής οικονομίας πρέπει να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη της περιοχής

Συνέντευξη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Εφημερίδα Ημερησία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύετε ότι η εφαρμογή του Καλλικράτη στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη θα ωφελήσει την περιοχή και ειδικότερα την ανάπτυξη, την δημιουργία νέων υποδομών και την ενίσχυση της απασχόλησης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η διοικητική μεταρρύθμιση στην χώρα ήταν αναγκαία. Οι μικρές αυτοδιοικητικές δομές αδυνατούσαν να φέρουν σε πέρας το ουσιαστικό έργο που απαιτείται στην Ελληνική περιφέρεια. Έτσι δημιουργήθηκε η «άλλη» Ελλάδα.
Κάποιοι χρησιμοποιούσαν την ύπαρξη των μικρών αυτοδιοικητικών δομών ως άλλοθι για να διαχειρίζονται πόρους που αντιστοιχούν στην Ελληνική περιφέρεια και να τους περικόπτουν.
Ο ίδιος έδωσα αγώνες προς την κατεύθυνση αυτή, και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ως Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπίας.
Πίστευα και πιστεύω σε θεσμούς οι οποίοι πρέπει να είναι ισχυροί, να προκαλούν σεβασμό αν όχι και πολιτικό φόβο σε αυτούς που διαχειρίζονται τα πράγματα στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν όλες εκείνες τις υγιείς δυνάμεις για να διαχειριστούν τα του οίκου τους, να οδηγήσουν τις περιοχές σε ανάπτυξη.

Όσον αναφορά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη πάντοτε η περιοχή αντιμετωπιζόταν με λογικές οι οποίες δεν αντιστοιχούσαν και δεν αντιστοιχούν ακόμα και σήμερα στην ταυτότητά μας.
Η ταυτότητά μας δείχνει μια περιοχή με μεγάλες δυνατότητες, μια περιοχή η οποία έχει 400χλμ μαζί με τα νησιά ακτογραμμών κατάλληλων για κολύμβηση, έχει τα 2/5 του υδάτινου πλούτου στην Ελλάδα, έχει έφορες πεδιάδες, ένα τεράστιο φυσικό και ορυκτό πλούτο, έχει πολυπολιτισμικότητα, ένα ικανότατο ανθρώπινο δυναμικό, είναι η φυσική έξοδος των Βαλκανίων στο Αιγαίο, και πέραν αυτών είναι σε ένα κομβικό αναπτυξιακό στρατηγικό σημείο.
Η περιφέρεια μπορεί να δημιουργήσει νέες δομές να απελευθερώσει την περιοχή από όλα εκείνα που κρατούσαν αιχμάλωτες τις δημιουργικές δυνάμεις και να ενισχύσει πολύπλευρα με στοχευμένες παρεμβάσεις την απασχόληση και όχι μόνο.
Βεβαίως σε καμιά περίπτωση δεν δέχομαι η αιρετή περιφέρεια, η Καλλικρατική αυτή δημιουργία να γίνει μνημονιακό εργαλείο.
Ο κατήφορος στον οποίο βρισκόμαστε χρειάζεται μια «άλλη» πολιτική, μια δυναμική πολιτική στα χέρια των τοπικών κοινωνιών, που να αποτελέσει ανάχωμα στις λογικές των ξένων που δεν αντιστοιχούν στην νοοτροπία, στην ψυχολογία των τοπικών κοινωνιών.
Η ανάπτυξη είναι ο κορυφαίος στόχος τον οποίο θα υπηρετήσει η περιφέρεια υπό την διοίκησή μας. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο, έχουμε πρόγραμμα, έχουμε όμως και αποδεδειγμένη από το παρελθόν αποτελεσματικότητα.
Πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τη στασιμότητα, μπορούμε να δώσουμε στην περιοχή αυτό που της αξίζει και πάνω από όλα η κάθε μας ενέργεια θα είναι στοχευμένη και θα αντιστοιχεί στους πόρους, οι οποίοι θα υπάρχουν, με βασική παράμετρο την μέγιστη αξιοποίηση τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως για την ακριτική Περιφέρειά σας θα έπρεπε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα με στόχο την τόνωση της απασχόληση και την δημιουργία επενδύσεων και υποδομών, ιδιαίτερα όταν η κρίση χτυπά με σφοδρότητα το σύνολο της οικονομίας ; Σκοπεύετε να καταθέσετε προεκλογικά συγκεκριμένες προτάσεις για τα παραπάνω και αν ναι, ποιες είναι οι σημαντικότερες απ’ αυτές;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η αναδιάρθρωση της περιφερειακής οικονομίας πρέπει να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη της περιοχής.
Πάνω σ’ αυτήν πρέπει να χτιστεί η αντιμετώπιση της ανεργίας, η ανατροπή της μετανάστευσης, η ανατροπή των φαινομένων ανέχειας και φτώχειας.
Το σχέδιό μας είναι ολοκληρωμένο, καταλαμβάνει όλους τους τομείς και ταυτόχρονα, είναι πάρα πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι είναι ρεαλιστικό.
Επιχειρεί αναδιάρθρωση και στο σύνολο της περιφερειακής οικονομίας, αλλά και στους επιμέρους τομείς. Είναι σχέδιο, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στην ταυτότητα της περιοχής.
Η κρίση πράγματι χτυπά με σφοδρότητα το σύνολο της οικονομίας. Δεν μπορεί να φύγει από τη σκέψη μου, η εικόνα της μητέρας, που πριν από λίγες ημέρες συνάντησα κατά την προεκλογική περίοδο, η οποία με δάκρυα στα μάτια μου έλεγε ότι βρίσκεται και η ίδια και ο σύζυγός της σε ανεργία και δεν είναι το πρόβλημα απλώς το εισόδημά τους, αλλά ότι κινδυνεύει να διαλυθεί από αυτόν τον λόγο, από τη φτώχεια, η οικογένειά της.

Οι σημαντικότερες προτάσεις είναι:

Η απελευθέρωση της περιοχής από τα περίκλειστα σύνορα. Αυτό θα γίνει ταχέως έτσι ώστε να αποκτήσουμε την αναγκαία ενδοχώρα.

Η πλήρης αξιοποίηση όλων των παραλιών.

Η αναδιάρθρωση της τοπικής οικονομίας εκ βάθρων έτσι ώστε να αντιστοιχηθεί αυτή με τις σύγχρονες οικονομίες, με περιοχές ανάλογης ταυτότητας και σύνθεσης.

Η ανατροπή της στασιμότητας στον αγροτικό τομέα. Το αγροτικό εισόδημα πρέπει να αναδιαρθρωθεί κάνοντας αντίστροφη εκκίνηση από τις αγορές προς το τι θα παράγουμε. Το σχέδιο αυτό είναι πλήρες, είναι εξειδικευμένο και ήδη έχουμε κάνει τις αναγκαίες ενέργειες προς τις κατευθύνσεις που πρέπει.

Να δημιουργηθεί συνείδηση περιφερειακής ενότητας και περιφερειακή αλληλεγγύης έτσι ώστε ενώνοντας τις δυνάμεις μας να πάρουμε αυτά που επιτέλους δικαιούμαστε από το κέντρο.

Να αντιπαλέψουμε το υπάρχον μοντέλο ανάπτυξης της χώρας και τον τρόπο που διανέμει τους Εθνικούς και τους άλλους πόρους, σε μια αναλογία 3 προς 1, ανάμεσα στο κέντρο και την «άλλη» Ελλάδα, το σύνολο των άλλων περιφερειών.

Να αντιστρέψουμε τους όρους λειτουργίας της πρωτοβάθμιας και της μεταποιητικής παραγωγής. Να επιχειρήσουμε να φέρουμε κοντά την αγορά στην ζήτηση, τις αγορές στην παραγωγή, και να μπορούμε μακροπρόθεσμα να έχουμε μια ισχυρή περιφερειακή οικονομία.
ΠΗΓΗ:http://periferiaki-anagennisi.blogspot.com/2010/10/blog-post_9703.html

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ένας χρόνος...

Δήλωση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Έβρου

Επί 25 χρόνια τα προβλήματα του νομού μας αποτελούν για μένα την καθημερινότητά μου.

Δυόμιση δεκαετίες παρακολουθώ, μελετώ, συγκρίνω και αναδεικνύω όλα όσα απασχολούν τους Εβρίτες.

Μετά από 25 χρόνια μάχιμης δημοσιογραφίας μέσα από τις εφημερίδες, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, αποφάσισα ότι έχει έρθει η ώρα να δώσω κάτι παραπάνω στον τόπο μου, να παλέψω μαζί με όσους νιώθουν ενεργοί πολίτες για να βγάλουμε τον Έβρο από τα αδιέξοδα και να δημιουργήσουμε τις απαιτούμενες και αναγκαίες προοπτικές ανάπτυξης.
Η αποδοχή της –εξαιρετικά τιμητικής- πρότασης του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Γιώργου Παυλίδη, αυτό το σκοπό εξυπηρετεί: Να δώσει το δικαίωμα σε όλους εκείνους που θέλουν να αγωνιστούν για ένα διαφορετικό αύριο, που πιστεύουν ότι οι διεκδικήσεις μπορούν να κερδηθούν μόνο από ενεργούς και άφθαρτους πολίτες, να τους δώσει το δικαίωμα να συμμετέχουν.

Ο αγώνας που υποσχέθηκα να δώσω ούτε σταματά ούτε αναστέλλεται. Αλλάζει όμως επίπεδο. Το κάλεσμά μας γίνεται τώρα πια πιο δυνατό! Γίνεται κάλεσμα όλων των Εβριτών για να αλλάξουμε μαζί τη μοίρα αυτού του τόπου.

Στόχος μου, η πολλή δουλειά, το αποτέλεσμα, η επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν, οι ανατροπές και η διαχείριση που αρμόζει στις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Η ένωση των υγειών δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης είναι πια περισσότερο από αναγκαία. Είναι επιτακτική.

Η νέα Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ξεκινά με ένα όραμα: Να γκρεμίσει τις ανισότητες, να ενώσει δημιουργικά και να προσφέρει ουσιαστικά στον τόπο μας.
ΠΗΓΗ:http://www.facebook.com/Dimitris.Petrovits?v=app_4949752878#!/Dimitris.Petrovits

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ο Γιώργος Παυλίδης στη Χωριστή και στο Παρανέστι Δράμας

Ο «Στόχος μας το Παρθένο Δάσος να αναδειχθεί σε « πράσινο πνεύμονα» ανάπτυξης»

Την 3η οκτωβρίου 2010 ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης επισκέφθηκε την Χωριστή Δράμας όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τους βουλγάρους την 30-9-1941.

Την ίδια ημέρα παραβρέθηκε στην τελετή λήξης των 4ων αγώνων βουνού παρθένου δάσους και στην βράβευση των αθλητών και των εθελοντών στο Παρανέστι Δράμας.

Σχετικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης σχετικα δήλωσε:
«Τέτοιες εκδηλώσεις λειτουργούν ως εργαλεία προβολής και τουριστικής ανάπτυξης αξιοποιήσιμων περιοχών , όπως του παρθένου δάσους της ορεινής Ροδόπης. Στο πρόγραμμα μας για την Περιφέρεια ΑΜΘ δίδουμε ιδαίτερη σημασία στην αξιοποίηση του ορεινού όγκου και του Παρθένου Δάσους. Στόχος μας το Παρθένο Δάσος να αναδειχθεί σε « πράσινο πνεύμονα» ανάπτυξης, για την ευρύτερη περιοχή. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στο Δήμο Παρανεστίου,στην Νομαρχία Δράμας, στους εθελοντές και σε όσους συμμετείχαν στους αγώνες.»
ΠΗΓΗ:http://periferiaki-anagennisi.blogspot.com

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Μαζί μπορούμε




Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον Έβρο πρωταγωνιστή.