Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Οι φτωχότεροι και λιγότεροι μορφωμένοι συναισθάνονται τους άλλους

Μια νέα αμερικανο-καναδική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι οι φτωχότεροι και λιγότεροι μορφωμένοι είναι πιο ικανοί στο να συναισθάνονται τους άλλους και να «διαβάζουν» τα συναισθήματά τους, σε σχέση με τους πλούσιους...

Οι ερευνητές, υπό τον ψυχολόγο Μάικλ Κράους του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Φρανσίσκο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Psychological Science» (Ψυχολογική Επιστήμη), αποδίδουν την ανώτερη ενσυναίσθηση των ατόμων των κατώτερων εισοδηματικών τάξεων στο ότι τα άτομα αυτά εξ ανάγκης συχνά υποχρεώνονται να εξαρτώνται από άλλους ανθρώπους (συγγενείς, φίλους, δημόσιες υπηρεσίες κ.α.). Πράγμα που έχει σταδιακά «ακονίσει» την ικανότητά τους να «διαβάζουν» καλύτερα τον συναισθηματικό κόσμο των γύρω τους.

Οι ερευνητές έκαναν πειράματα σε 200 εθελοντές διαφόρων επιπέδων εισοδήματος και μόρφωσης. Οι εθελοντές κλήθηκαν να αξιολογήσουν, κοιτώντας εικόνες ορισμένων προσώπων, ποια συναισθήματα εξέφραζαν οι εικονιζόμενοι.

Οι απόφοιτοι μέσης εκπαίδευσης ήσαν κατά 7% πιο ακριβείς στην κατανόηση της συναισθηματικής κατάστασης των άλλων, σε σχέση με τους αποφοίτους ανώτερης εκπαίδευσης.

«Αυτό δείχνει ότι δεν πρόκειται για κάτι βαθιά ριζωμένο στον άνθρωπο. Είναι το ευρύτερο πολιτιστικό πλαίσιο που οδηγεί σε αυτές τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων» δήλωσε ο Κράους και εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα έρευνα θα βοηθήσει, ώστε να καταρριφθούν διάφορα στερεότυπα για τις διαφορές ανάμεσα στις κοινωνικο-οικονομικές τάξεις και κυρίως η εντύπωση ότι οι λιγότεροι μορφωμένοι και πλούσιοι είναι «από τη φύση» τους και λιγότερο έξυπνοι.

Σε μια προηγούμενη έρευνα, ο Κράους είχε διαπιστώσει ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι είναι πιο αγενείς και απότομοι, από ό,τι οι φτωχότεροι, στις συνομιλίες τους με ξένους.

Ο Κράους έχει ανακαλύψει, επίσης, ότι οι φτωχοί είναι πιο γενναιόδωροι με τα χρήματά τους από όσο οι πλούσιοι. Η μεγαλύτερη ικανότητα ενσυναίσθησης είναι πολύ πιθανό ότι βρίσκεται στη ρίζα αυτής της γενναιοδωρίας των φτωχών, δήλωσε ο Αμερικανός ερευνητής.
ΠΗΓΗ: http://apolitistosteki.blogspot.com/

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Λάθος η εκπαιδευτική πολιτική στη Θράκη

Από αναγνώστη της εφημερίδας "ΠΑΡΟΝ" που δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2010 :

Κύριε Διευθυντά,

Άναυδος έμεινα από την έκρηξη και την έλλειψη ψυχραιμίας της υφυπουργού Παιδείας κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου σε ερώτηση βουλευτού για την εφαρμοζό­μενη εκπαιδευτική πολιτική στην ελληνι­κή Θράκη.
Διαχρονικώς και διακομματι­κώς «τσουβαλιάζουν» όλους τους μου­σουλμάνους: τουρκογενείς του κάμπου, Πομάκους (τους αρχαίους Αγριάνες ή Ροδοπαίους, του «ορεινού όγκου» της Ροδόπης, οι οποίοι ως ιππομάχοι-ιππείς, εξ ου και Πομάκοι, συνεξεστράτευσαν και συνεπολέμησαν με τον Μέγα Αλέξανδρο, σε αντίθεση με τους Δαρδανούς - Σκοπιανούς που του έστρεψαν τα νώτα) και Ρομά. Όλες αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες το υπουργείο Παιδείας τις υποχρεώ­νει να διδάσκονται την τουρκική αλλά και την αραβική γλώσσα για κατανόηση του Κορανίου!

Οι Πομάκοι και οι Ρομά αντιδρούν, α­φού οι πρώτοι δέχονται και παραδέχονται ότι έχουν ελληνικές καταβολές και ότι εξισλαμίστηκαν βιαίως λίγο προτού αλωθεί η Κωνσταντινούπολη από τον Εβρενός Γαζή Βέη.
Διατηρούν πολλά στοιχεία της περιόδου προτού εξισλαμισθούν: οι γυναίκες δεν φέρουν την καλύπτρα του προσώπου, τα σπίτια δεν περιβάλλονται από υψηλή περιτοίχιση για να μη βλέπουν οι διερχό­μενοι τις γυναίκες και ως το 1966 που υ­πηρετούσα στην περιοχή δάσκαλος, πολλές οικογένειες άναβαν το καντήλι κατά­λοιπο της προ του εξισλαμισμού περιόδου και, φυσικά, διατηρούσαν και εικονοστάσι σπιτικό, όπως συμβαίνει στα χριστιανικά σπίτια.

Επιπροσθέτως οι Πομάκοι έχουν δικό τους γλωσσικό ιδίωμα - το οποίο η συντρό­φισσα Χριστοφιλοπούλου απεκάλεσε δια­λεκτική ποικιλία - το οποίο έχει καταγρα­φεί και έχει συνταχθεί ελληνοπομακικό λεξι­κό από τον επί πολλά έτη υπηρετήσαντα εκεί δάσκαλο Πέτρο Θεοχαρίδη, όπως επίσης με τη συνδρομή του κ. Προδρόμου Εμφιετζόγλου έχουν συγγραφεί σχολικά βιβλία στην πομακική, τα οποία απαγο­ρεύονται από το υπουργείο Παιδείας και μόνον βιβλία στην τουρκική γλώσσα χρη­σιμοποιούνται, γιατί κατά την υφυπουργό «δύο είναι οι κυρίαρχες γλώσσες, κατά τη Συνθήκη της Λωζάννης, και όπως οι Ρωμηοί στην Πόλη διδάσκονται ελληνικά, έ­τσι κι εδώ διδάσκονται τουρκικά»!

Διαφεύγει της συντρόφισσας υφυ­πουργού ότι οι Ρωμηοί είναι όλοι 'Ελληνες, ενώ οι Μουσουλμάνοι της Θράκης είναι τρείς κοινότητες: Τουρκογενείς, Πο­μάκοι με δική τους γλώσσα και Ρομά, επίσης με δική τους γλώσσα, μάλιστα οι τε­λευταίοι είναι και ανεπιθύμητοι ως επισκέπτες στην Τουρκία!
Και ενώ ο πρωθυπουργός μας είναι θιασώτης του αυτοπροσδιορισμού, η συντρόφισσα Χριστοφιλοπούλου τούς «τσουβαλιάζει» όλους στο ίδιο τσουβάλι!

Η τελευταία απέφυγε επιμελώς να απαντήσει γιατί δεν ιδρύεται έδρα Πομακικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο όταν η απαιτούμενη δαπάνη για την κάλυ­ψη των αναγκών λειτουργίας της έδρας, όπως και η ανάθεση των σχολικών πομακικών βιβλίων είναι εξασφαλισμένη από τη Μηχανική του κ. Πρ. Εμφιετζόγλου.

Διαφεύγει επίσης της συντρόφισσας Χριστοφιλοπούλου τι θα συμβεί αν οι Πομάκοι ακολουθήσουν τον δρόμο που χά­ραξαν οι Βορειοηπειρώτες, όταν το 1934, όπως μας ενημερώνει ο καλός συνάδελφος Κων. Κουλίδας στο πόνημα του «Τα πανάρχαια ελληνικά χωριά του Νομού Αργυροκάστρου», προσέφυγαν στην Κοι­νωνία των Εθνών γιατί το καθεστώς Αχμέτ Ζώγου απηγόρευε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία όπου φοιτούσαν Βορειοηπειρωτόπουλα.
Δεν θα εί­ναι ντροπή για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να προσφύ­γουν οι Πομάκοι και οι Ρομά στο Ευρωπα­ϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώ­που και να πετύχουν καταδικαστική από­φαση για τη χώρα μας;
Αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο στην κυβέρνηση και στην όποια συντρόφισσα Χριστοφιλοπού­λου, αλλά σε όλους τους 'Ελληνες!

Ιωάννης Γ. Κιτσολάμπρος
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Βράτσα Βουλγαρίας

Ανατροπή του σκηνικού στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ορεστιάδας

Με μια πολύ καλή παρουσία και προσπάθεια η  ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας ανέβασε τα ποσοστά της και κατέλαβε τρεις έδρες στο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης.
Το νέο ΔΣ θα απαρτίζεται από τρία μέλη της ΔΑΚΕ, τρία της ΠΑΣΚ κι ένα μέλος της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ. Λήγει έτσι μια τετραετία απόλυτης κυριαρχίας της ΠΑΣΚ.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας των μελών της παράταξης με καταλυτικό ρόλο των νέων προσώπων όπως της Γιώτας Στανελούδη και Πένυς Δαμιανίδου.
Συγχαρητήρια σε όλους και καλή δύναμη για τη συνέχεια.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Στο μόνο που πήγε καλά η κυβέρνηση ήταν στις περικοπές μισθών και συντάξεων

Μόνιμη επωδός της κυβέρνησης για τα αίτια που οδηγούν την κρίσηείναι ότι φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι το έλλειμμα ξέφυγε, ότι δεν έγιναν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και άλλα πολλά. Για όλα φταίει ο… Χατζηπετρής, όχι όμως και η ίδια με την πολιτική της που έχει στραγγαλίσει την αγορά και τους πολίτες.

Αυτό αποδεικνύεται από την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του προϋπολογισμού ο οποίος πάει από το κακό στο χειρότερο.

Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Ποιος ήταν ο στόχος; 13,7%, άρα απόκλιση 10% και βασική αιτία είναι ότι κανείς δεν έχει να πληρώσει, οι πολίτες έχουν φαλιρίσει, οι επιχειρήσεις δεν έχουν δουλειά και δεν καταβάλλουν τους φόρους τους.

Για το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2010, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 17.334 εκατ. ευρώ από 24.833 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2009 σημειώνοντας μείωση 30,2% έναντι στόχου μείωσης κατά 33,2%. Πίσω δηλαδή και στη μείωση του ελλείμματος.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού στο δεκάμηνο διάστημα μειώθηκαν κατά 7,1%. Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες κατά 11,2% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 9%, ενώ οι τόκοι αυξήθηκαν κατά 5,5% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 7,6%. Η μείωση των πρωτογενών δαπανών οφείλεται κυρίως στον περιορισμό των δαπανών για Ασφάλιση και Περίθαλψη (μείωση κατά 1.526 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009), των λειτουργικών και λοιπών δαπανών (μείωση κατά 1.022 εκατ. ευρώ), καθώς και στην μείωση των αποδοχών και συντάξεων κατά 1.265 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του ΠΔΕ είναι περιορισμένες κατά 24,6% και τα έσοδα του κατά 3,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Στο μόνο που πήγε καλά δηλαδή η κυβέρνηση ήταν στις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Τώρα αν στο τέλος του έτους δεν βγαίνουν ούτε οι αριθμοί που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες και το έλλειμμα πάει στο 10% όπως είχαμε γράψει σε ανύποπτο χρόνο, τι άλλα μέτρα θα λάβουν;
ΠΗΓΗ:http://www.antinews.gr

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ο Θ. Πάγκαλος, ο ΟΠΕΠ και η αλήθεια

Ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Πάγκαλος την κατάργηση δύο Οργανισμών του Ευρύτερου Δημοσίου. Ο ένας από αυτούς είναι ο ΟΠΕΠ (Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε).
Το επιχείρημα του κ. Πάγκαλου είναι ότι «το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2009 προσλήφθηκαν, αναιτίως, περισσότερα από 170 άτομα, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί το κόστος μισθοδοσίας από 250.000€ τον Ιούνιο του 2009 σε 600.000€ το μήνα Σεπτέμβριο του 2009…».
Κατά την προσφιλή του τακτική, ο κ. Πάγκαλος κρύβει την αλήθεια και παραποιεί τα γεγονότα.

Κρύβει ότι ο ΟΠΕΠ ιδρύθηκε επί Βενιζέλου το 2000 και ότι οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν το 2009, προσελήφθησαν στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Κρύβει ότι επί ΝΔ, μέσα σε τρεις μήνες, το μουσείο της Ακρόπολης είχαν επισκεφτεί 1.000.000 επισκέπτες ενώ η λειτουργία των πωλητηρίων και του εστιατορίου άφηνε κέρδος στον Οργανισμό περίπου 300.000 ευρώ μηνιαίως.

Κρύβει ότι μέσω του ΟΠΕΠ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χειρίστηκε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και κυρίως σε διαφήμιση.

Κρύβει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέθεσε στο παρελθόν στον ΟΠΕΠ να εκτελέσει όλα τα ενταγμένα έργα για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού εκατομμυρίων ευρώ με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί με το ΦΠΑ, επειδή ως ΑΕ δεν μπορούσε να απαλλαγεί και που ακόμα μεγάλο μέρος χρωστάει.

Κρύβει ότι το κράτος χρωστάει στον ΟΠΕΠ 18.000.000 ευρώ

Κρύβει ότι ο ΟΠΕΠ ήταν πριν από τις 170 προσλήψεις ζημιογόνος και μετά τις 170 προσλήψεις κερδοφόρος και έτεινε να καλύψει και το χρέος που τους κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ!

Κρύβει ότι οι προσλήψεις αυτές ήταν των 900 ευρώ (μάγειρες, σερβιτόροι και πωλητές) που ήταν αναγκαίες για να λειτουργήσει το εστιατόριο και τα πωλητήρια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης που ήταν κερδοφόρα καθώς και νέες δράσεις που ήταν σε εξέλιξη.

Κρύβει ότι στις 30/9/2010 έληξαν περίπου 250 συμβάσεις και 250 άνθρωποι βρέθηκαν στο δρόμο.

Κρύβει ότι σήμερα το προσωπικό δεν ξεπερνά τα 30 άτομα.

Κρύβει ότι δεν υπάρχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου στον οργανισμό.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτά.
Ο κ. Πάγκαλος δεν μας λέει ποιό σχέδιο έχει η κυβέρνησή του για την διαχείριση του πολιτιστικού προϊόντος και συγκεκριμένα για τα καταστήματα που λειτουργούσαν στα μεγαλύτερα ελληνικά μουσεία .

Όπως δεν μας λέει τι συμβαίνει με την διαχείριση του εστιατορίου του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Ενώ η λειτουργία του από το δημόσιο ήταν άψογη και με τις καλύτερες κριτικές εντός και εκτός Ελλάδος, το Δ.Σ. του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης προέβη σε διαγωνισμό για να δοθεί σε ιδιώτη και την ίδια στιγμή απολύθηκε όλο το προσωπικό.
Αλλά, ενώ ο διαγωνισμός βγήκε δύο φορές άγονος – απορίας άξιον γι’ αυτό το στολίδι του ελληνικού πολιτισμού, τελικά η διαχείρισή του δόθηκε σε ιδιώτη με απ’ ευθείας ανάθεση.

Μήπως τελικά ο ΟΠΕΠ είναι η εύκολη λεία στα σαγόνια του ΔΝΤ για επικοινωνιακούς λόγους;
ΠΗΓΗ:http://www.antinews.gr/

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ποιος ο λόγος να γίνουμε τα καρτούν του facebook?

"15-20 Νοέμβρη ας αλλάξουμε όλοι τις φωτογραφίες των προφίλ μας, αντικαθιστώντας τις με κάποια φωτογραφία ήρωα των παιδικών μας χρόνων. Σκοπός αυτού του παιχνιδιού είναι να μην υπάρχει ανθρώπινη φωτογραφία για λίγες μέρες στο Facebook".‌

Η προτροπή τούτη κατέφθασε ως direct message προ ολίγων ημερών στο fb μου. Δεν της έδωσα ιδιαίτερη σημασία διότι εκτίμησα ότι είναι άλλη μία ανούσια κατεύθυνση που δίδεται και στην οποία δεν έβρισκα κανέναν χρήσιμο λόγο να ακολουθήσω. Γενικότερα, πολλά είναι τα μηνύματα που μας κατακλύζουν διαδικτυακά....

Πλην της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου και τον απόλυτο σεβασμό στην ίδια μου τη διαφορετικότητα, είμαι φαν των συλλογικών προσπαθειών και της ταύτισης μεγάλου αριθμού ανθρώπων με μία άποψη, όταν αυτή η άποψη με εκφράζει σε μεγάλο βαθμό, έχει απώτερο ανιδοτελή σκοπό, δύναται να μου φτιάξει ένα καλύτερο αύριο. Η δύναμη της μαζικότητας, η δημιουργία του ρεύματος, η συμμετοχή, είναι παράμετροι που βοηθούν ένα εγχείρημα να πετύχει. Από την άλλη, υπάρχει η προβατοποίηση του ανθρώπινου είδους. Αν δεν λειτουργούμε επιλεκτικά και δεν αξιολογούμε υπεύθυνα, η προβατοποίηση μπορεί να μας βλάψει ανεπανόρθωτα. A thing to remember for the future...

Το αποτέλεσμα αυτής της καρτουνο-ιδέας ήταν η ενεργός συμμετοχή 100 εκ. ανθρώπων που έχουν προσωπικό λογαριασμό στο facebook...περίπου το 1/3 των ενεργών χρηστών. Δε θα απλουστεύσω το γεγονός ως ακόμη ένα παιχνίδι. Δε θα συνομοσιολογήσω θεωρώντας ότι γινόμαστε πειραματόζωα. Ούτε θα πω ότι τεστάρουν τον διαδικτυακό έλεγχο των μαζών. Σίγουρα, πάντως, το γεγονός αποτελεί τροφή προς σκέψη. Προτιμώ, λοιπόν, να παραθέσω κάποια fb στάτους της "επίκαιρης" φίλης Χριστίνας Σκούρτη, τα οποία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με αντιπροσωπεύουν σε μεγάλο βαθμό.

Έγινες το cartoon του χθες, του σήμερα ή του αύριο; FB: μπαίνεις άνθρωπος και βγαίνεις cartoon.
Ντυθήκαν έτσι για να αποχαιρετήσουν τον χάνει-Κακλαμάνη ίσως;
Ντυθήκαν έτσι για να υποδεχτούν το νέο κόμμα, να υποθέσω;
Αν μπει η Μέρκελ και τους δει...όμως;
Θέλω να μάθω τα ποσοστά συμμόρφωσης [και ο Milgram το ίδιο].
Την Παγκόσμια Ημέρα κατά της φτώχειας θα ντυθούμε τρόφιμα;

Καθείς εξάγει τα συμπεράσματά του...
ΠΗΓΗ:http://www.epikairo.gr/

Κάποιοι συνέδεσαν την "προτροπή" με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου.
Να γιορτάσουμε, δηλαδή, την επέτειο υπογραφής της συνθήκης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989, την οποία ΔΕΝ επικύρωσαν οι ΗΠΑ, αλλάζοντας τη φωτογραφία μας με ένα αγαπημένο καρτούν και διαφημίζοντας, σ' ένα μεγάλο βαθμό, μια αμερικάνικη βιομηχανία που εκμεταλλεύεται την παιδική ψυχοσύνθεση, αλλά αρνείται τα δικαιώματα του παιδιού!!!

Δημοσίευμα τουρκόφωνης εφημερίδας για τις εκλογές στην Περιφέρεια

Μετάφραση του δημοσιεύματος της τουρκόφωνης εφημερίδας Μπιρλίκ στις 19 Νοεμβρίου 2010:

H ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ!

Ο δεύτερος γύρος των τοπικών εκλογών που έγιναν στις 14 Νοεμβρίου 2010 για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έληξε με μεγάλη νίκη της ¨Κοινωνικής Συμμαχίας¨ που στηριζόταν από το ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ήταν ο Άρης Γιαννακίδης. Στην νίκη αυτή καθοριστικό ρόλο είχαν οι ψήφοι της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Κατ΄αυτό τον τρόπο η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης έσωσε το ΠΑΣΟΚ και τον Γιαννακίδη.

Η ¨Κοινωνική Συμμαχία¨ παίρνοντας 51,5% των ψήφων έναντι του 48,5% που πήρε η ¨Περιφερειακή Αναγέννηση¨ του Γιώργου Παυλίδη, έφερε τον Άρη Γιαννακίδη στη θέση του πρώτου εκλεγμένου Γ.Γ. της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης…

Ως εφημερίδα Μπιρλίκ ευχόμαστε στον Γιαννακίδη επιτυχία στα καθήκοντα του, και ελπίζουμε να δείξει με ξεκάθαρες πράξεις αν άλλαξε ή όχι την στάση του και την λογική των υπηρεσιών του έναντι της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Διότι η θητεία σύντομη 3,5 χρόνια.

Στην διάρκεια της θητείας του στην νομαρχία, προσπάθησε τις ελλείψεις στον κλάδο της Μειονότητας να τις απομακρύνει μέσα από τους αντινομάρχες. Η μέθοδος αυτή δεν πέτυχε, και ο Γιαννακίδης πολλές φορές έγινε στόχος των βελών της εφημερίδας Μπιρλίκ.

Δεν ξέρω αν πρέπει να του θυμίσουμε ποιες ήταν αυτές οι ελλείψεις, όμως εμείς πιστεύουμε πως είναι επωφελές να τα ξαναθυμίσουμε. Διότι αν σκεφτούμε ότι τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία και άλλες αρμοδιότητες ανήκουν στον ίδιο, τότε ιδιαίτερα σε αυτά τα θέματα περιμένουμε να κάνει απτά βήματα.

Στην Νομαρχία Ροδόπης είχε μόνο έναν Έλληνα σύμβουλο τύπου. Θέλουμε να του θυμίσουμε πως είναι ανάγκη να υπάρχει και ένας σύμβουλος τύπου από την μειονότητα…
ΠΗΓΗ:http://kostasxan.blogspot.com

Δεν χρειάζεται σχόλια. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι έγινε. Προσέξτε όμως την προειδοποίηση  "Διότι η θητεία σύντομη 3,5 χρόνια"...
Ελπίζουμε το δημοσίευμα να κινείται στο χώρο της προπαγάνδας και να μη δούμε τον περιφερειάρχη να εξοφλά γραμμάτια.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Χατζηδάκης: «Στο ΕΣΠΑ η χώρα μας στις απορροφήσεις ήταν 5η πέρσι και φέτος 23η»

"Στο ΕΣΠΑ οι απορροφήσεις στην ΕΕ μετρώνται συγκριτικά.
Η Ελλάδα ήταν 5η πέρσι και φέτος 23η.
Μπορεί αυτό να ενοχλεί την κυβέρνηση, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητείται.
Για τις αυξήσεις του ΦΠΑ, την ακρίβεια και τις εξωπραγματικές δηλώσεις για μειώσεις των τιμών, ο υπουργός Ανάπτυξης δεν απαντά επί της ουσίας".
Με αυτό το σχόλιο ανταπαντά ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης στη δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη και προσθέτει:

«Όσο και αν ο υπουργός Ανάπτυξης προσπαθεί να εμφανίσει το ΕΤΕΑΝ ως τελείως νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, είναι προφανές από τα ίδια τα ενημερωτικά σημειώματα του υπουργείου του πως θα συνδυάζει το σημερινό ΤΕΜΠΜΕ με ορισμένες δράσεις του ΕΣΠΑ.
Ας προσπαθήσει κάποτε η κυβέρνηση να βάλει την ουσία πάνω από την επικοινωνιακή πολιτική.
Σε σχέση με τη δήλωση ότι το ΤΕΜΠΜΕ παρείχε και παρέχει «μόνο εγγυήσεις για χρήματα δανεικά και αγύριστα» ας το συζητήσει λίγο με τους εκπροσώπους της αγοράς.
Διότι αυτή η δήλωση δεν είναι μόνο προκλητική.
Είναι και απολύτως εκτός πραγματικότητας».
ΠΗΓΗ:http://fonaklas.blogspot.com

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989.
Την έχουν επικυρώσει 191 κράτη, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας, και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής...

Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και πεθαίνουν από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες.
Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.
ΠΗΓΗ:http://korkos.blogspot.com

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

«Καταιγίδα» λουκέτων σε βενζινάδικα στον Έβρο

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει πάρει η μείωση της κίνησης στα πρατήρια υγρών καυσίμων, με πολλά βενζινάδικα στην περιοχή μας να έχουν κλείσει, ενώ σε όλη τη χώρα τα πρατήρια που κατέβασαν ρολά ξεπερνούν τα 1.000!
Στους νομούς της Θράκης οι βενζινοπώλες έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, αφού η πτώση στην κατανάλωση κυμαίνεται, ανάλογα με την περιοχή, από 40% έως 80%.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές αγοράζουν με το «σταγονόμετρο» καύσιμα λόγω των αυξημένων τιμών τους, που οφείλονται στις απανωτές φορολογικές αυξήσεις τις οποίες επέβαλε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Όπως λένε οι βενζινοπώλες, στα πρατήρια υγρών καυσίμων εμφανίστηκε και πάλι το βερεσέ, ενώ δίνουν και παίρνουν οι πιστωτικές κάρτες, αφού αρκετοί πολίτες φουλάρουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους με «πλαστικό» χρήμα, καθώς δεν έχουν ρευστό...»

Τα περισσότερα λουκέτα σε βενζινάδικα έχουν μπει στον Έβρο που συνορεύει με τη Βουλγαρία, αφού εκεί οι καταναλωτές γυρίζουν την πλάτη στα ελληνικά πρατήρια και αγοράζουν πολύ φτηνότερα καύσιμα από βενζινάδικα της γειτονικής χώρας, καθώς τα βρίσκουν περίπου 50 λεπτά φτηνότερα ανά λίτρο.

«Στα πρατήρια υγρών καυσίμων της γειτονικής μας Βουλγαρίας καταναλώνονται 150.000 λίτρα βενζίνης κάθε Σαββατοκύριακο. Την ίδια ώρα τα βενζινάδικα του νομού μας βάζουν το ένα μετά το άλλο λουκέτο, αφού έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα από την τεράστια μείωση που παρατηρείται στη ζήτηση», τόνισε από την πλευρά της η Βασιλική Καλαϊτζή, πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Βορείου Έβρου.
Πηγή: Εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Μην χτυπάτε την Περιφέρειά μας. Γιατί κλείνετε τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία;

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις… άρχισαν τα χτυπήματα στην Περιφέρεια. Δεν μας προκαλεί πλέον έκπληξη η πρακτική της ασυνέπειας. Μέχρι προχθές υπόσχονταν ανάπτυξη, δομές, υποδομές, τα πάντα.

Τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, δύο σημαντικές υποδομές, που με τόσο κόπο και διεκδικήσεις, των τοπικών κοινωνιών, δημιουργήθηκαν, κλείνουν. Δυστυχώς πάμε πίσω… Χάνουμε απ’ αυτά που έχουμε.

Τώρα πια οι εκλογές τελείωσαν. Η κοινωνία της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας πληρώνει, ενώ υπάρχουν άλλες πολιτικές.

Τους καλούμε να μην κλείσουν τα δύο Νοσοκομεία. Όλα δεν μετριώνται λογιστικά. Κάθε πράξη έχει όνομα και χρόνο τέλεσης.

Γιώργος Παυλίδης
Επικεφαλής του Συνδυασμού ΑΜΘ
«Περιφερειακή Αναγέννηση»

Δουλεία κ. Παπανδρέου;

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Είμαστε συγκλονισμένοι

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου διευθυντή της τράπεζας στην Ορεστιάδα.
Σήμερα είμαστε συγκλονισμένοι και θρηνούμε.
Αύριο πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα και να εξετάσουμε λύσεις σ΄ένα πρόβλημα που θα διογκώνεται όσο πληθαίνουν τα αδιέξοδα, κοινωνικά, οικονομικά, εργασιακά, κ.ά.

Τα άγνωστα βάσανα του Αλεποχωρίου Έβρου

Γράφει ο Παντελής Στεφ. Αθανασιάδης

Τουρκικός στρατός, των αρχών του 20ου αιώνα, στην Αδριανούπολη
Το Αλεποχώρι στον νομό Έβρου, είναι ένα παλαιό και μικρό χωριό στα δυτικά του Διδυμοτείχου και εγγύτατα στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Ελληνικό χωριό, παλαιόθεν. Ας πάμε τώρα στα 1875. Υπάρχει για τη χρονιά αυτή στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, μια «Επίτομος Έκθεσις» που συνετάγη στην Αδριανούπολη στις 20 Οκτωβρίου 1875, από τον Ιάκωβο Κωνσταντινίδη και αναφέρεται σε πόλεις και χωριά της Θράκης.

Στο κεφάλαιο «Παρατηρήσεις» για τα χωριά της επαρχίας Λιτίτζης (Ορτάκιοϊ, Ακαλάνι, Λιτίτζα, Πλαβού κλπ.) αναφέρει, ότι το Αλεποχώρι είχε «300 ψυχάς και 50 οικίας».

Εικόνα από τον υστεροβυζαντικό ναό του Αγίου Αθανασίου Αλεποχωρίου
Προσθέτει όμως και τα ακόλουθα, που είναι άκρως ενδιαφέροντα: «Προ 106 ετών αι κώμαι αύται ούσαι ως εκ της παραδόσεως γίνεται δήλον, πολυπληθέστεραι, επυρπολήθησαν και ελεηλατήθησαν παρά των βαρβάρων Τούρκων εξαγριωθέντων ως φαίνεται εκ της κατ’ αυτών επαναστάσεως των της Πελοποννήσου Ελλήνων (1770). Αι εκκλησίαι ή αι κατά καιρούς ανακαλυπτόμεναι αρχαιότητες μαρτυρούσιν λαμπρώς περί των αρχαιοτήτων αυτών. Τα χωρία ταύτα εκτός των υπερόγκων φόρων, ους ετησίως τελούσιν τη Αυτ. Κυβερνήσει επιβάλλονται εις εκτάκτους, ως λ.χ. εσχάτως γενήσαν κίνησιν των εφέδρων. Κατά την ενταύθα διάβασιν αυτών μόνο το Αλεποχώριον λ. Οθ. 15 προς διατροφήν εξόδευσεν. Εντεύθεν ευλόγως δύναταί τις να εικάση τίνος ένεκεν τα χωρία ταύτα ολονέν απορούσιν».

Τουρκικό ιππικό
Η παρατήρηση αυτή είναι συγκλονιστική γιατί μας αποκαλύπτει, ότι η Θράκη που βρισκόταν «στο στόμα του λύκου» πλήρωνε με αίμα και με χρήμα τις αποτυχημένες επαναστατικές κινήσεις της άλλης Ελλάδας. Ειδικά η αναφορά της χρονολογίας 1770, υπογραμμίζει ότι η Θράκη πλήρωσε με υψηλό τίμημα, την αποτυχία της επαναστατικής κίνησης της αυτοκράτειρας Αικατερίνης, η οποία είχε στείλει στην Πελοπόννησο τον πρίγκιπα Αλέξη Ορλόφ, να ξεσηκώσει τους Έλληνες. Αλλά για τις θυσίες αυτές της Θράκης δεν έχει γράψει τίποτα, κανένας από τους μεγάλους ιστορικούς, οι οποίοι πάντοτε περιόριζαν την ιστοριογραφία τους στην λεγόμενη Παλαιά Ελλάδα. Επιπλέον υπάρχουν αναφορές στις καταστροφές, που προκάλεσαν οι Τούρκοι σε αρχαιότητες της Θράκης.

Στην ίδια «Επίτομο Έκθεση» γίνεται αναφορά και στο Ορτάκιοϊ. Η εκκλησία του, αναφέρει, ότι είχε τοκισμένες 120 λίρες Τουρκίας σε ανθρώπους «οίτινες απωλέσαντες σχεδόν την περιουσίαν των δυσκολεύονται ν’ αποτίσωσι τους τόκους εξ ών διατηρούνται τα σχολεία. Φόβος υπάρχει μη, δια της αναλγησίας του Μητροπολίτου Ιγνατίου απολεσθώσι εξ ολοκλήρου αι 120 λίραι».

Μια άλλη πολύτιμη πληροφορία μας παρέχει το έγγραφο αυτό. Αναφέρεται, ότι η επαρχία Λιτίτζης έλαβε την ονομασία της από την ομώνυμη κωμόπολη, που ήταν ανέκαθεν η έδρα της. Όταν όμως πυρπολήθηκε το 1770 από τους Τούρκους, η έδρα της επαρχίας μεταφέρθηκε στο Ορτάκιοϊ.
Τουρκόπουλα εκπαιδεύονται σε στρατιωτική σχολή της Αδριανούπολης
ΠΗΓΗ:http://sitalkisking.blogspot.com/2010/11/blog-post_17.html?spref=fb

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Απολαύστε από αύριο τα αποτελέσματα της ανυπαρξίας σας

Αυταπατάσαι αν νομίζεις ότι με την ΗΛΙΘΙΑ ΑΠΟΧΗ ΣΑΣ κτυπήσατε το σύστημα.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ είναι ότι ΠΑΙΞΑΤΕ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Γιατί το ΣΥΣΤΗΜΑ πέτυχε τον αντικειμενικό του στόχο να εκλέξει στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ τα τυφλά όργανά του που θα το σιγοντάρουν στο να σφίξει τα λουριά γύρω από τον λαιμό μας ακόμα περισσότερο μετά την ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΝΙΚΗ, όπως ξεκίνησαν να χαρακτηρίζουν τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης και οι κομματικοί εγκάθετοι, τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών.

Γιατί το κυβερνών κόμμα πέτυχε να πάρει στην ουσία από ΕΣΑΣ το συγχωροχάρτι για την ολοφάνερη κοροϊδία που παίχτηκε σε βάρος του Ελληνικού λαού (ΝΑΙ ΜΕ λάμδα ΜΙΚΡΟ γιατί αυτό είναι το μέγεθος του λαού μας που άλλωστε έχει και την κυβέρνηση που του αξίζει) τον Οκτώβριο του 2009 καθώς και για όσα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ έφερε η πολιτική υποτέλειας στην ΤΡΟΪΚΑ και το ΔΝΤ. ΒΑΥΚΑΛΙΖΕΣΤΕ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΣΤΕ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
Γιατί η αποχή σας δεν έχει να επιδείξει εναλλακτικές πολιτικές λύσεις, γιατί η εμφάνιση νέων ικανών πολιτικών δυνάμεων δεν έρχεται από παρθενογένεση και γιατί η βαργεστημάρα σάς καθιστά ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ να σηκώσετε το ανάστημά σας και να βγείτε στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα στραβά και ανάποδα που συμβαίνουν γύρω σας.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ υποστείτε μαζί δυστυχώς με εμάς τις συνέπειες της ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΣΑΣ.
Και φυσικά μην τολμήσετε να πείτε το παραμικρό ή να μεμψιμοιρείτε για όσα θα μας φέρουν οι επιλογές σας γιατί στη συνείδησή μας είστε ΜΙΚΡΟΙ, ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ, ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΜΕ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΤΕ.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
(φωτό από σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
(Από σχόλιο στην ΙΔΕΟΠΗΓΗ)
ΠΗΓΗ:http://staratalogia.blogspot.com/2010/11/blog-post_8835.html

Δήλωση μετά το αποτέλεσμα των εκλογών

Δήλωση του κ. Γιώργου Παυλίδη μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους πολίτες της Περιφέρειας που μας υποστήριξαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Ευχαριστώ τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, τους συνεργάτες, τους καλούς φίλους και συμμαχητές για τον μεγάλο και καλό αγώνα που κάναμε, υπό αντίξοες συνθήκες.

Ευχαριστώ τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά για τη στήριξη του συνδυασμού μας.

Ξεκινήσαμε τρεις μήνες πριν με αφετηρία μείον δεκαπέντε τοις εκατό και φθάσαμε να μετατρέψουμε την εκλογική μάχη σε ισοδύναμη αναμέτρηση (ντέρμπυ), έχοντας απέναντι μας ένα ολόκληρο κυβερνητικό σύστημα και μηχανισμούς.

Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τα «μπρεζνιεφικού» τύπου εκλογικά αποτελέσματα υπέρ του αντιπάλου μας στις μειονοτικές περιοχές, που χρήζουν διερευνήσεως. Θα αναφερθώ στα διαμεσολαβήσαντα προς τούτο γεγονότα στον κατάλληλο χρόνο.

Συγχαίρω τους αντιπάλους για το αποτέλεσμα. Εμείς συνεχίζουμε ως ομάδα νίκης προασπίζοντας σταθερά τα συμφέροντα της Περιφέρειας και της Πατρίδας μας χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς

Οι πολίτες αποφάσισαν...

Οι πολίτες της ΑΜΘ επέλεξαν το συνδυασμό του κ. Γιαννακίδη να διοικήσει την περιφέρεια για τα επόμενα 3,5 χρόνια!
Συγχαρητήρια στους νικητές!
Εύχομαι η συνέχεια να είναι προς όφελος των θεμάτων του τόπου.
Θα ξανανταμώσουμε σε αγώνες!
Να είστε καλά!

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Η ελπίδα την Κυριακή ξαναγεννιέται

Η ελπίδα την Κυριακή ξαναγεννιέται.
Η Περιφερειακή Αναγέννηση, ο συνδυασμός των πολιτών για τη νίκη, ο συνδυασμός για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης την Κυριακή θα πετύχει μια ιστορική νίκη.
Η νίκη δεν θα είναι του συνδυασμού αλλά όλων των πολιτών της περιφέρειας μας, εγγύηση για μια νέα προοπτική και δύναμη ανάπτυξης της.

Το στοίχημα μας είναι να πάρουμε τις υποθέσεις του τόπου μας, την ευθύνη για το μέλλον του στα δικά μας χέρια, με αγάπη, πίστη και αφοσίωση.
Αυτός ο τόπος μπορεί.
Είναι τόπος με τεράστια πλεονεκτήματα, εκτεταμένους παραγωγικούς και λοιπούς πόρους και ικανό ανθρώπινο δυναμικό.

Με στόχο την κοινωνική συνοχή, τον αμοιβαίο σεβασμό μέσα από τη διαφορετικότητα, την ασφάλεια και την αισιοδοξία στοχεύουμε να χτίσουμε μια κοινωνία αλληλέγγυα, ενωμένη, δυνατή και πρωταγωνίστρια στην περιοχή.

Οραματιζόμαστε μια περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που να ανεβεί στη θέση που της αξίζει, που θα μας κάνει όλους περήφανους.

Σας καλώ όλους σε αυτόν τον καλό αγώνα μέχρι την Κυριακή, μέχρι την τελευταία στιγμή, σ’ όλους τους τόπους και χώρους, για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Για μια «άλλη» πολιτική.

Μπορούμε και θα το κάνουμε, να νικήσουμε τους μηχανισμούς , την ασυδοσία της κρατικής εξουσίας και της κυβερνητικής μηχανής απέναντι μας, την αναλγησία της κυβέρνησης που οδηγεί τους πολίτες σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα διαβίωσης, την αλαζονεία των υπουργών και των άλλων συνοδοιπόρων του μνημονίου, για να ξαναφέρουμε πίσω το χαμόγελο, το φως και την ελπίδα.
Δεν απέχουμε από την εκλογική διαδικασία, συμμετέχουμε και στέλνουμε ο καθένας μας το δικό του ισχυρό μήνυμα.

Καλό αγώνα για τη μεγάλη νίκη όλων μας.
ΠΗΓΗ:http://www.periferiaki-anagennisi.com/

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ο προϋπολογισμός του 2011 θα παρουσιαστεί μετά τις εκλογές...

Νέα μέτρα λιτότητας αμέσως μετά τις εκλογές

Η Ελλάδα αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα λιτότητας την επόμενη εβδομάδα, καθώς προσπαθεί να συγκεντρώσει έως και 4,5 δισ. για να επιτύχει το στόχο του ελλείμματος για το 2011, μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο δύο ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Τα επιπλέον μέτρα θα επικεντρώνονται κυρίως στις περικοπές δαπανών στο δημόσιο τομέα, αλλά μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν περισσόυτερους έμμεσους φόρους, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Ένας μάλιστα είπε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας για το 2010 αναμένεται να φτάσει το «9,3% ή και λίγο περισσότερο,» κάτι που οφείλεται στην καθυστερημένη είσπραξη φόρων και την αναμενόμενη ανοδική αναθεώρηση του ελλείμματος της χώρας από τη Eurostat για το προηγούμενο έτος.

«Η φοροδιαφυγή παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα. Σε απόλυτους αριθμούς είμαστε μείον 2 δισ. ευρώ στην επίτευξη του στόχου του τρέχοντος έτους, και έτσι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα αναθεωρηθεί και θα πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρότερα το επόμενο έτος για να πλησιάσουμε το στόχο για το έλλειμμα [του προϋπολογισμό στο 7,6%],» είπε στο Dow Jones Newswires ο αξιωματούχος.

Τα νέα μέτρα, τα οποία δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο την Πέμπτη.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος δήλωσε πως οι τελικές αποφάσεις για συγκεκριμένες περικοπές θα παρθούν μετά από συνομιλίες μεταξύ του υπουργείου οικονομικών και της τρόικας ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα.

«Θα υπάρξουν σημαντική περικοπή δαπανών σε επιχειρήσεις του δημοσίου τομέα. Θα μπει ταβάνι σε υπερωρίες και μπόνους. Οι προϋπολογισμοί των υπουργείων θα περικοπούν, δημόσιοι φορείς θα συγχωνευτούν και εκείνες που δεν εξυπηρετούν κανέναν πραγματικό σκοπό, θα κλείσουν,» σημείωσε.

Είπε επίσης ότι οι δαπάνες για τα νοσοκομεία και τους δήμους θα περικοπούν περαιτέρω μαζί με τον προϋπολογισμό των δημοσίων επενδύσεων. Μερικά προϊόντα θα μπουν σε υψηλότερη κλίμακα ΦΠΑ κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, ενώ τα προϊόντα καπνού και τα αλκοολούχα ποτά θα μπορούσαν να φορολογηθούν περισσότερο. Γίνεται επίσης λόγος για μείωση των επιδομάτων ανεργίας.

Ερωτηθείς αν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κάποιος ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να εισπράξει τα 4,5 δισ. ευρώ που απαιτούνται από τα επιπλέον μέτρα, είπε: «Ρεαλιστικά θα είναι πολύ δύσκολο, στη διάρκεια ενός έτους.»

Είπε ότι περιμένει πως οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ μπορεί να δώσουν «κάποια ανάσα,» και μια σκέψη είναι ότι τα μισά από τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται θα εφαρμοστούν το 2011, και τα άλλα μισά το 2012.

Πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ έχει δηλώσει πως «εξετάζει μια τέτοια ιδέα,» αλλά δεν είπε ποιος έριξε την ιδέα στο τραπέζι, αν ήταν η κυβέρνηση ή το ΔΝΤ, και αν θα συμφωνήσει η ΕΕ.
ΠΗΓΗ:http://www.antinews.gr/?p=71220

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Οι ψήφοι της Προύσας πήγαν στον Γιαννακίδη

Ως πότε τα καραβάνια των εισαγόμενων ψηφοφόρων από την Τουρκία θα ρυθμίζουν την τύχη της Θράκης μας;
Ως πότε ο γίγαντας Έβρος θα είναι εξάρτημα της Ροδόπης;
Χάθηκε λοιπόν η εθνική υπερηφάνεια μπροστά στο κομματικό συμφέρον;

Οι ψήφοι όμως των εισαγόμενων ψηφοφόρων από την Τουρκία δεν πήγαν μόνο στους ομόθρησκούς τους υποψήφιους Δημάρχους, της Κομοτηνής και της Ξάνθης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της Ροδόπης οι ψήφοι από την Προύσα κατευθύνθηκαν και προς τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος, όπως μας είπαν, διατηρεί άριστες σχέσεις και επαφές με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Σημειώνουμε ότι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιαννακίδης, όπως έγραψε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, ήρθε πρώτος σε ψήφους ΜΟΝΟΝ στο Νομό Ροδόπης, ενώ σε όλους τους άλλους νομούς της περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, υπερίσχυσε ο κ. Γιώργος Παυλίδης.

Τα ποσοστά όμως της Ροδόπης ανέβασαν τον Α. Γιαννακίδη τόσο, ώστε να προηγείται κατά μισή μονάδα (δηλ. 41,75% έναντι 41,08) του κ. Γ. Παυλίδη...»

Τα ερωτήματα που τίθενται πλέον είναι τα εξής:

- Ως πότε τα καραβάνια των εισαγόμενων ψηφοφόρων από την Τουρκία θα ρυθμίζουν την τύχη της Θράκης μας;

- Ως πότε ο γίγαντας Έβρος (που έχει διπλάσια έκταση και διπλάσιο πληθυσμό) θα είναι εξάρτημα του Νομού Ροδόπης, σύμφωνα με τις μεθοδεύσεις του Τουρκικού προξενείου;

- Χάθηκε λοιπόν η εθνική υπερηφάνεια, μπροστά στο κομματικό συμφέρον;

Εσείς τουλάχιστον οι τακτικοί αναγνώστες της εφημερίδος μας, είστε ενήμεροι για τα μαγειρέματα της Άγκυρας στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Έχετε δει την Σημαία της Ανεξάρτητης Τουρκικής Δημοκρατίας της Θράκης και έχετε διαβάσει τους στίχους του εθνικού ύμνου, που κι αυτός είναι έτοιμος.

Ψάξτε λοιπόν, έχετε καθήκον, ποιον θα ψηφίσετε την επόμενη Κυριακή.

Σας παραπέμπουμε στις δηλώσεις του πρώην Βουλευτού και Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Παναγιώτη Σγουρίδη που κατήγγειλε ότι δεν έλαβε το χρίσμα του υποψηφίου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, γιατί δεν ήταν αρεστός στο Τουρκικό Προξενείο.

Εμείς δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο.
Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

Λεφτά υπάρχουν...

Του Θανάση Αργυράκη*

Τις εντονότατες υποψίες για επιχείρηση μαζικής εξαγοράς ψήφων στη Θράκη προς όφελος των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος, ενισχύει έγγραφο του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και σημερινού αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, κ. Σωκράτη Ξυνίδη, με το οποίο λίγες ημέρες πρίν τις εκλογές αποφάσισε να δοθεί από τα «μυστικά κονδύλια» σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ στην περιοχή της Θράκης.
Χρήματα που έως τώρα, παραμένει άγνωστο που πήγαν. Κι’όλα αυτά τη στιγμή που σε αυτή την εθνικά ευαίσθητη περιοχή της χώρας μας οργιάζουν οι φήμες για οργανωμένο σχέδιο ενίσχυσης των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια και τους Δήμους.
Ειδικότερα, ο κ. Ξυνίδης, σε έγγραφό του με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2010, δηλαδή δύο εβδομάδες πρίν τις εκλογές, αναφέρει:
«Εγκρίνουμε δαπάνη 400.000 ευρώ σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης ειδικού φορέα 07/650 και κωδικού αριθμού εξόδων 0896 οικονομικού έτους 2010, καθώς και την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα του υπολόγου Γ. Α. του Αγγέλου (…) για την πληρωμή απόρρητων δαπανών της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης».
Το εντυπωσιακό είναι ότι το έγγραφο αυτό, το οποίο, όπως γράφεται στο κείμενο, αναφέρεται σε απόρρητες δαπάνες, δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο της πολιτικής «διαφάνειας» του κ. Παπανδρέου.
Ποιες είναι όμως, οι «απόρρητες δαπάνες» των τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ μάλιστα, που χρειάστηκαν να γίνουν προεκλογικά;
Να σημειωθεί ότι στις 31 Οκτωβρίου, και η εφημερίδα «Βήμα» έκανε αναφορά στο ίδιο θέμα για τα «μυστικά κονδύλια» στη Θράκη, αλλά ουδεμία σχετική διευκρίνιση από την κυβέρνηση εδόθη.

Ως γνωστόν, ο κ. Σ.Ξυνίδης θεωρείται «άνθρωπος» του στενού πολιτικού περιβάλλοντος του κ. Γ.Παπανδρέου.
Ο μέχρι προ μηνών γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξελέγη στις τελευταίες εθνικές εκλογές βουλευτής Ξάνθης, με διαφορά μόλις 400 ψήφων από τον κ.Παναγιώτη Σγουρίδη, τον οποίον η «πλευρά Ξυνίδη», θεωρούσε ως «ενοχλητικό».
Ο κ. Σγουρίδης, μάλιστα, είχε υποβάλει δήλωση στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να λάβει το χρίσμα του περιφερειάρχη. Αποκλείστηκε όμως, υπό περίεργες συνθήκες, οι οποίες γέννησαν αρκετά ερωτηματικά στους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες.
Πόσο μάλλον, αφού είχε προηγηθεί το «ροκάνισμά» του στις βουλευτικές εκλογές, δεδομένου ότι ο κεντρικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ είχε στηρίζει στο Νομό τον κ. Ξυνίδη.
Έτσι, υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μακεδονίας-Θράκης, επελέγη ο κ. Άρης Γιαννακίδης, προς τον οποίον, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, κατευθύνθηκαν μαζικά οι μειονοτικές ψήφοι, ειδικά στο Νομό Ροδόπης, όπου σε ορισμένες μειονοτικές περιοχές κατεγράφησαν ποσοστά της τάξης του 70%-80%.
Παρ’όλα αυτά, η διαφορά με τον ανεξάρτητο υποψήφιο που στηρίζεται από τη ΝΔ, κ. Γιώργο Παυλίδη, είναι μηδαμινή (μόλις 0,67% είναι μπροστά ο κ. Γιαννακίδης). Γεγονός που δίδει πολλές βάσιμες πιθανότητες για νίκη του κ.Παυλίδη τη δεύτερη Κυριακή (14-11-2010).
Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιαννακίδης, με εξαίρεση το Νομό Ροδόπης, όπου προηγείται του κ. Παυλίδη (56,3% έναντι 30,60%), στους υπόλοιπους πέντε Νομούς της Περιφέρειας χάνει από τον κ. Παυλίδη. Ειδικότερα, στον Έβρο ο κ. Παυλίδης προηγείται με 45,25%, έναντι 37,61% του κ. Γιαννακίδη, στην Καβάλλα η αντιστοιχία είναι 43,2% έναντι 39%, στην Ξάνθη είναι 44,1% έναντι 37,8%, στη Θάσο είναι 38,4% έναντι 31% και στο Νομό Δράμας, είναι 41,45% έναντι 40,19%.

Την ίδια στιγμή στη Θράκη οργιάζουν οι φήμες για οργανωμένη επιχείρηση εξαγοράς ψήφων, ειδικά από πληθυσμιακές ομάδες που έχουν οδηγηθεί στο περιθώριο, όπως για παράδειγμα οι Ρομά. Αντίστοιχη έντονη φημολογία, σύμφωνα με την οποία, κατόπιν παρεμβάσεων Ξυνίδη, καθώς και άλλων κυβερνητικών παραγόντων από την περιοχή, κάποιοι Δήμοι του «Σχεδίου Καλλικράτης», κόπηκαν και ράφτηκαν στα μέτρα πολιτικών φίλων του κ.Ξυνίδη, υπάρχει στη Θράκη. Κάτι ωστόσο, που δείχνει ότι στο βωμό των πελατειακών σχέσεων και προσωπικών οφελών, θυσιάζεται το ευαίσθητο εθνικά θέμα της περιοχής. Εκτός από την εκλογή Περιφερειάρχη, για τη δεύτερη Κυριακή μετατίθεται, μεταξύ των άλλων, η ανάδειξη των Δημάρχων στους μεγάλους Δήμους της Ξάνθης, Κομοτηνής, Καβάλλας και Αλεξανδρούπολης. Στην περιοχή δύο δήμαρχοι (Τοπείρου και Αβδήρων Ξάνθης), εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή. Και οι δύο φέρονται να στηρίχθηκαν απόλυτα από τον κ.Ξυνίδη.
*δημοσιεύεται στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Το «σύνδρομο της Ροδόπης»

Αγαπητό μπλογκ

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια ζω και εργάζομαι στον Έβρο. Θέλω να ρωτήσω το εξής: Ως πότε ο Έβρος θα πληρώνει το «σύνδρομο της Ροδόπης» στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Ως πότε κάποιες μεταφερόμενες χιλιάδες ψηφοφόρων από την Τουρκία, θα αλλοιώνουν την ψήφο όλων εμάς, που επιλέξαμε να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε σε αυτή την πανέμορφη γωνιά της χώρας μας;

Την Κυριακή είδα με λύπη και αγανάκτηση ότι το «σύνδρομο της Ροδόπης» και τους «περίεργους μηχανισμούς» που υπάρχουν πίσω από αυτό, κινδυνεύει να το πληρώσει ολόκληρη η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης...»

Είδα με λύπη ότι οι 5 από τους 7 πρώτους σε ψήφους συμβούλους που εκλέγει στη Ροδόπη, ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ υποψήφιος περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης είναι μουσουλμάνοι!!! Δεν έχω τίποτα με τους μουσουλμάνους συμπατριώτες μας, τους εκτιμώ, τους σέβομαι και διατηρώ σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με πολλούς από αυτούς.

Αυτό όμως που συμβαίνει επί πολλά χρόνια στη Ροδόπη, δεν νομίζω ότι είναι… τυχαίο. Ούτε αυτό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής είναι τυχαίο… Έως τώρα αλλοίωναν το εκλογικό αποτέλεσμα στην υπερνομαρχία Έβρου – Ροδόπης, παρότι ο Έβρος είχε προβάδισμα σε ψήφους. Τώρα θέλουν να αλώσουν και ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τους μεταφερόμενους από την Τουρκία ψήφους. Την Κυριακή έφεραν 32 πούλμαν και εκατοντάδες Ι.Χ. από τη Τουρκία.

Και ρωτάω: Αυτό θέλουμε;

Ξαναρωτάω όλους τους πολίτες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ;

Ένας αναγνώστης που δεν είναι Θρακιώτης, αλλά έχει συνείδηση Θρακιώτη!
ΠΗΓΗ:http://alexpolisonline.blogspot.com/2010/11/blog-post_4789.html

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Η αποχή είναι και διαταξική και διαστρωματική

Απήχε και ο εργάτης και ο άνεργος και ο νέος, αλλά και ο λεφτάς.

Μπορούμε πλέον να εξάγουμε με νηφαλιότητα τα πρώτα πολιτικά συμπεράσματα από τον πρώτο γύρο των εκλογών.
Των περιφερειακών, γιατί με την εξαίρεση των 10 μεγαλύτερων δήμων, οι υπόλοιπες δημοτικές είναι μωσαϊκό πιθανών και απίθανων συνεργασιών. Και ακριβώς επειδή δεν είναι ίδιου επιπέδου εκλογές, καλό θα ήταν να διεξάγονται σε διαφορετικό χρόνο.

Η αποχή λοιπόν κυμάνθηκε σε υψηλότερα επίπεδα του αναμενόμενου. Αλλά η προσέγγιση της δεν είναι δυνατή.

Κι ο λεφτάς των Βορείων Προαστίων δεν πήγε να ψηφίσει.

Kαι ο εργάτης δεν προσήλθε και ο άνεργος και ο υπάλληλος μικροαστός.

Kαι ο επαγγελματίας που προσπαθεί να επιβιώσει με νύχια και δόντια.

Kαι ο αγρότης που πήγε για ελιές.

Και ο γέρος βαρέθηκε και ο νέος πήγε μόνο για καφέ.

Είναι διαταξική η αποχή, αφορά όλες τις ηλικίες και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και την Αριστερά, αλλά ας περιμένουμε πρώτα και τη δεύτερη Κυριακή, μέχρι να αποφανθούμε τελεσίδικα.
Επίσης επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω για την επικαιροποίηση των καταλόγων.
Όταν στέλνεται περαίωση σε τεθνεώντες, θα τους έχουν σβήσει από τους εκλογικούς καταλόγους;

Το δίλημμα του Παπανδρέου εν μέρει έπιασε.
Δεν απευθυνόταν σε όλους, αλλά στο κομματικό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ.
Η οριακή πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος σε εθνικό επίπεδο, έδωσε στην Πρωθυπουργό τη δυνατότητα να «δραπετεύσει» από την παγίδα που έστησε μόνος του, τις εθνικές εκλογές.
Ήταν έτοιμοι για ακόμη χειρότερα αποτελέσματα.
Έτσι το ΠΑΣΟΚ με την πρωτιά του Σγουρού, του Μίχα και τις 2 (αναμενόμενες) περιφέρειες από τον πρώτο γύρο, το γεγονός ότι οι αντάρτες σε Αττική και Ιόνια έμειναν εκτός Δεύτερης Κυριακής έσωσε τα προσχήματα.

Τους δίνει δηλαδή το αποτέλεσμα τη δυνατότητα να διασκεδάσουν τις αρνητικότατες εντυπώσεις, τουλάχιστον ως την άλλη Κυριακή.

Να αναλύσουμε τις επιμέρους “νίκες” του ΠΑΣΟΚ: Νότιο Αιγαίο και Κρήτη από την πρώτη Κυριακή «πράσινες». Ακόμη στην «αδιαφοροποίητη» Κρήτη υπήρχαν (μικρές) απώλειες για το ΠΑΣΟΚ.
Το στρατόπεδο της κας Μπακογιάννη θα είχε το δικαίωμα να πανηγυρίζει, αν κατέβαζε ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα ή τουλάχιστον στις μεγάλες πληθυσμιακά περιφέρειες. Κέρδισε μια μάχη με τη ΝΔ στο γήπεδο της. Δεν κατέβηκε σε κανένα άλλο γήπεδο. Εκμεταλλεύσιμο αποτέλεσμα επικοινωνιακά, εν όψει της ίδρυσης του κόμματος σε δύο εβδομάδες, ελάχιστο όμως ως προς την ουσία, η οποία είναι το κατώφλι του πανελλαδικού 3%.

Η νίκη του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο και τη Δυτική Ελλάδα, φανερώνει επίσης, ότι η οικονομική κρίση εκτός από ταξική, έχει και χωρική διάσταση.
Οι «πλούσιες περιφέρειες» έχουν άλλες αντιστάσεις και βλέπουν αλλιώς και τα πολιτικά θέματα.
Στη Δυτική Ελλάδα, από όπου έλκουν την καταγωγή τους όλοι οι πρωθυπουργοί του ΠΑΣΟΚ, οι μικρές απώλειες δεν του επέτρεψαν να κερδίσει από τον πρώτο γύρο, έχει όμως «κλειδώσει» αυτή την Περιφέρεια.
ΠΗΓΗ:http://www.antinews.gr

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ευχαριστώ

Ευχαριστώ θερμά, ασχέτως αποτελέσματος, όλους όσους μ' εμπιστεύθηκαν ψηφίζοντάς με στις σημερινές Περιφερειακές εκλογές.

Ευχαριστώ τους φίλους και συγγενείς που με βοήθησαν αφιερώνοντας χρόνο, καταθέτοντας προσωπική δουλειά, που συνέβαλαν στην προσπάθεια και συμμερίστηκαν την αγωνία μου.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονική περίοδος όπου δοκιμάστηκαν και συναισθήματα και αισθήματα και χαλυβδώθηκαν φιλίες.

Είμαι ευγνώμων.

Κράτα τη ζωή σου στα χέρια σου. Μην σκλαβώσεις τον εαυτό σου. Μην μας σκλαβώσεις όλους...

Οι σημερινές εκλογές είναι η πρώτη στην ουσία αναμέτρηση της κοινωνίας με το αυτόνομο κρατικοδίαιτο καθεστώς των πολιτικοοικονομικών νταβατζήδων της ζωής και της ελευθερίας μας.
Θα ακολουθήσουν πολύ γρήγορα και άλλες αναμετρήσεις, μέχρι την τελική κατάρρευση του καθεστώτος.

Σήμερα δεν απέχουμε, αν και πολλοί συμπολίτες μας δυστυχώς πιστεύουν ότι η μη συμμετοχή τους, δηλαδή το χώσιμο του κεφαλιού τους στην άμμο, θα κάνει κακό στο καθεστώς.

Σήμερα δεν ψηφίζουμε κόμματα. Λέμε απλά όχι στο μνημόνιο.
Όχι στο ξεπούλημα της πατρίδας μας και του εαυτού μας στα σκλαβοπάζαρα των διεθνών τοκογλύφων.
Σήμερα ουσιαστικά, απαγορεύουμε στο καθεστώς να μας ξεπουλήσει.
Στην άλλη εκλογική αναμέτρηση των βουλευτικών εκλογών που θα έρθει σύντομα, θα δώσουμε το κτύπημα στο ίδιο το καθεστώς.

Κράτα λοιπόν τη ζωή σου στα χέρια σου. Θα σου χρειαστεί.

Μην την αφήσεις στην κάλπη του μνημονίου.

Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, η ζωή σου δεν θα σου ανήκει πλέον.

Θα την έχεις παραδώσει στους εξουσιαστές.

Θα έχεις σκλαβώσει τον εαυτό σου.

Θα μας έχεις σκλαβώσει όλους.
ΠΗΓΗ:http://hassapis-peter.blogspot.com

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Καλεσμένος στην εκπομπή "Ζωή"


Ήμουν χθες καλεσμένος στην εκπομπή της Έλενας Σώκου στη ΔΕΛΤΑ τηλεόραση.

Ευχαριστώ την Έλενα για την πρόσκληση κι ελπίζω να συνέβαλα στην ενημέρωση του κοινού της.

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ήξεραν τα πάντα! Απάτη το Μνημόνιο!

Η κυβέρνηση και η ΕΕ συνεργάστηκαν για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό. Έστησαν το παραμύθι με τη δήθεν απειλούμενη χρεοκοπία, προκειμένου να παραλύσουν τις αντιδράσεις του τρομοκρατημένου ελληνικού λαού, πετυχαίνοντας έτσι να τον μετατρέψουν σε «πειραματόζωο» πανευρωπαϊκής χρησιμότητας.

Τίναξε στον αέρα τη βάση όλης της πολιτικής του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου η δημόσια ομολογία του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ότι οι ηγέτες της ΕΕ ήξεραν επί δεκαετίες τα πάντα για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν μιλούσαν και δεν πίεζαν να αλλάξει τίποτα, επειδή η Γερμανία και η Γαλλία επωφελούνταν τα μέγιστα από τις εξαγωγές τους στη χώρα μας!

Καταρρέει με την παραδοχή του Γιουνκέρ όλο το οικοδόμημα της πολιτικής απάτης, στην οποία ο Γιώργος Παπανδρέου στήριξε το παραμύθι ότι δήθεν το καθεστώς υποτέλειας στην ΕΕ και στο ΔΝΤ που υπήγαγε την Ελλάδα μέσω του Μνημονίου υπήρξε απόρροια της αποκάλυψης της άθλιας κατάστασης που άφησε την οικονομία μας η κυβέρνηση Καραμανλή στα μάτια των «εμβρόντητων» Ευρωπαίων.

Αφού ο Γιουνκέρ δηλώνει ευθαρσώς ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν την κατάσταση εδώ και δεκαετίες, ασχέτως του ότι δεν μιλούσαν γι’ αυτή δημοσίως, είναι προφανές ότι μόνο έκπληκτοι δεν έμειναν όταν ανέλαβε πέρσι τον Οκτώβριο πρωθυπουργός της χώρας ο Γιώργος Παπανδρέου και άρχισε να διαλαλεί ότι «η ελληνική οικονομία βρίσκεται στην Εντατική», συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου που διατυμπάνιζε ότι «η Ελλάδα είναι “Τιτανικός”»!

Ο πρωθυπουργός ψεύδεται

Παράλληλα, έχουμε πλέον και επίσημη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ψεύδεται ασύστολα, όταν ισχυρίζεται ότι έλαβε γνώση της κατάστασης της οικονομίας της χώρας αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνησή της.
Ο τέως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο σοσιαλδημοκράτης Πέερ Στάινμπρικ αποκάλυψε σε άρτι εκδοθέν βιβλίο του ότι είχε ο ίδιος πλήρως ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ήδη από τον Ιανουάριο του 2009, πολύ πριν από τις περσινές βουλευτικές εκλογές που έφεραν το ΠΑΣΟΚ θριαμβευτικά στην εξουσία. Μάλιστα, κατά το Γερμανό τέως υπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε προβληματισμένος μετά την ενημέρωση και του εξέφρασε την ταλάντευσή του για το εάν έπρεπε ή όχι να επιδιώξει να κερδίσει την πρωθυπουργία υπ’ αυτές τις συνθήκες.

Δεν τόλμησε φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου να προβεί σε οποιαδήποτε διάψευση των ισχυρισμών του Πέερ Στάινμπρικ, αλλά κατά τα άλλα έκανε προεκλογική σημαία του το σύνθημα… «Λεφτά υπάρχουν», αποδεικνύοντας πόσο υποκριτικοί ήταν οι δήθεν δισταγμοί του να κατακτήσει την εξουσία.

Μας εξαπάτησαν

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήξεραν από πριν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αποκάλυψε ο Γιουνκέρ. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήξερε από πριν τα πάντα, αποκάλυψε ο Στάινμπρικ. Άρα και οι μεν και ο δε εξαπάτησαν ασύστολα τον ελληνικό λαό με την κωμωδία που έστησαν από πέρσι τον Οκτώβριο, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να αποκαλύπτει, δήθεν, τα σημεία και τέρατα της οικονομικής διακυβέρνησης Καραμανλή και τους Ευρωπαίους ηγέτες να πέφτουν, δήθεν, από τα σύννεφα και να αποφασίζουν να στερήσουν την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας μας.

Υπό το φως αυτών των αποκαλύψεων αποκτά νέα διάσταση η ειλικρινέστατη, όπως αποδεικνύεται, δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στη ΝΕΤ, στις αρχές Μαΐου, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε ήδη αποφασίσει την προσφυγή στο ΔΝΤ από την επομένη των εκλογών που την έφεραν στην εξουσία.

Η δήλωση Σαχινίδη μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε βαθύτερα την πραγματική φύση και τους πραγματικούς στόχους της κυβέρνησης Παπανδρέου και να αντιληφθούμε πού θέλει να οδηγήσει τη χώρα ο πρωθυπουργός, ανεξάρτητα από τα όσα διακηρύσσει δημοσίως.

Η κυβέρνηση και η ΕΕ συνεργάστηκαν για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό. Έστησαν το παραμύθι με τη δήθεν απειλούμενη χρεοκοπία, προκειμένου να παραλύσουν τις αντιδράσεις του τρομοκρατημένου ελληνικού λαού, πετυχαίνοντας έτσι να τον μετατρέψουν σε «πειραματόζωο» πανευρωπαϊκής χρησιμότητας. Μελετούν τις –ουσιαστικά ανύπαρκτες μέχρι τώρα– αντιδράσεις των Ελλήνων σε ακραία μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων, αγριότατης φορολόγησης, εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, υποβάθμισης της υγείας, της παιδείας, των κρατικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας…

ΔΝΤ και ξερό ψωμί

Προκειμένου να υλοποιήσει τον προεκλογικά αποφασισμένο στόχο του να οδηγήσει την Ελλάδα σε καθεστώς υποτέλειας στο ΔΝΤ που ελέγχεται από τους Αμερικανούς, ο Γιώργος Παπανδρέου, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, αποκάλυψε δημόσια την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που όλοι οι ηγέτες της ΕΕ ήξεραν αλλά όλοι έκρυβαν – άλλοι για λόγους συμφέροντος και άλλοι για λόγους σκοπιμότητας που αφορά την ίδια τη λειτουργία της ΕΕ.

Καθώς τα κομμάτια του παζλ συμπληρώνονται ένα ένα με την πάροδο του χρόνου και καθώς ολοένα και περισσότερα στόματα ανοίγουν, μπορούμε τώρα να πούμε ότι αρχικά η στάση του Γιώργου Παπανδρέου αιφνιδίασε τους ηγέτες της ΕΕ. Όχι φυσικά γιατί ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, αλλά γιατί ανάλογη συγκάλυψη της κατάστασης επικρατούσε κοινή συναινέσει για πολλές χώρες-μέλη της ΕΕ. Γι’ αυτό και η αρχική στάση των Ευρωπαίων ηγετών ήταν αμήχανη, μουδιασμένη. Δεν ήξεραν ακόμη πώς να χειριστούν το θέμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πολιορκούσε φορτικά ήδη από τον Οκτώβριο το διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν για να υπαγάγει αμέσως την Ελλάδα σε καθεστώς Μνημονίου, παρόλο που ο τελευταίος τον παρέπεμπε συστηματικά στην Ευρωζώνη. Η αντίφαση λύθηκε, όταν τελικά οι Γερμανοί αποφάσισαν να χρησιμοποιηθεί το ΔΝΤ ως «σκουπιδοτενεκές» για τα δεύτερης κατηγορίας μέλη της ΕΕ και, ταυτόχρονα, ως μοχλός επιβολής εξοντωτικής λιτότητας και κατάλυσης των κοινωνικών κατακτήσεων των ευρωπαϊκών κρατών, στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής υστερίας πολιτικής λιτότητας σε όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ και πρωτίστως της Ευρωζώνης.

Μέτωπο κατά απατεώνων

Σίγουρα έχει την αυτοτελή, δική της σημασία το γεγονός της αποκάλυψης ότι τόσο η ΕΕ όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου ήξεραν εκ των προτέρων την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και εξαπατούσαν το λαό της υποκρινόμενοι τους αδαείς. Σοβαρό θέμα, αλλά το σημαντικότερο είναι άλλο.

Αφού επί δεκαετίες γνώριζαν την κατάσταση οι Ευρωπαίοι εταίροι της ΕΕ και δεν έκαναν τίποτα, είναι προφανές ότι καμιά «αδήριτη ανάγκη» δεν υπήρχε για καθεστώς Μνημονίου. Αν ήταν αναγκαίο, θα μας το είχαν επιβάλει νωρίτερα.

Ας μην γελιόμαστε. Το Μνημόνιο δεν είναι φάρμακο θεραπείας των μακροοικονομικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας. Το Μνημόνιο συνιστά αυτοτελές επιθετικό σχέδιο αναμόρφωσης της ελληνικής κοινωνίας. Σημασία για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ΕΕ έχουν αυτοτελώς τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο – η μείωση μισθών και συντάξεων, το φορολογικό «γδάρσιμο» όλων των Ελλήνων που ήδη πληρώνουν φόρους, η κατάλυση του κοινωνικού κράτους.

Πάλη για το μέλλον

Το Μνημόνιο Παπανδρέου – ΕΕ – ΔΝΤ έχει στόχο την επιβολή ενός κοινωνικού Μεσαίωνα. Το ένα εκατομμύριο άνεργοι που θα προκαλέσει φέτος θα είναι μόνο η αρχή. Το Μνημόνιο αποσκοπεί στη διαρκή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, εδραζόμενο στην ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη ότι όσο πιο πολύ φτωχαίνουν οι Έλληνες και πέφτουν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα εισοδήματά τους, τόσο πιο… «ανταγωνιστική» θα γίνεται η ελληνική οικονομία. Όσο πιο φτηνά δηλαδή αγοράζουν τις υπηρεσίες μας, τις επιχειρήσεις μας ή τη γη μας οι Γερμανοί, τόσο καλύτερα, πιστεύει η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Είναι προφανές ότι από το εάν θα επιβληθεί τελικά ή θα ανατραπεί το Μνημόνιο θα κριθεί το μέλλον της πατρίδας μας. Αν, δηλαδή, θα μετατραπεί η Ελλάδα σε μια εξαρτημένη, ξεπουλημένη χώρα, η οποία από τα ταχυδρομεία και τα τρένα έως το ηλεκτρικό και το νερό θα βρίσκεται στα χέρια ξένων δυναστών, όπως επιδιώκει ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ή αν θα ξαναζήσουμε ημέρες εθνικής αξιοπρέπειας ανατρέποντας το Μνημόνιο και τους φορείς του.
Του Γιώργου Δελαστίκ
ΠΗΓΗ:http://m-epikaira.gr