Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τέτοια "πολυφωνία" χρόνια είχαμε να δούμε...

«Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. Ο άμεσος έλεγχος του Κράτους, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης…» (Σύνταγμα της Ελλάδας, Άρ. 15, Παρ. 2)

Aκολουθούν αποσπάσματα της μελέτης του ΕΣΡ με τίτλο:

"Α Ν Α Φ Ο Ρ Α Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Σ Π Ο Λ Υ Φ Ω Ν Ι Α Σ 2 0 1 0
"ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ: 1 Ιανουαρίου-31 Δεκεμβρίου 2010.
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: ALPHA, ALTER, ANT1, MEGA, NET, ΣΚΑΪ, STAR.
ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ: Τα Κεντρικά Δελτία Ειδήσεων.
ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ: Η Πολιτική Είδηση.

Πολιτική Είδηση θεωρείται μια ειδησεογραφική ενότητα που περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα σχετικά μεταξύ τους πολιτικά επίδικα θέματα.
Πολιτικά επίδικο θεωρείται οποιοδήποτε ειδησεογραφικό θέμα περιέχει αναφορές σε δράσεις ή/και δηλώσεις πολιτικών φορέων και στελεχών.
ΠΗΓΗ:http://exomatiakaivlepo.blogspot.com

Τα κακουργήματα του συστήματος

Tου Πάσχου Mανδραβέλη

O ταξιτζής στον δρόμο προς το αεροδρόμιο ήταν οργισμένος με όλους και για όλα.
Βλασφημούσε την κίνηση· «που πάνε όλοι αυτοί τέτοια ώρα;».
Έβριζε τις γυναίκες οδηγούς, «δεν φταίει αυτή, ο άνδρας που της αγόρασε το αυτοκίνητο, φταίει» (και το «άνδρας» με τη χαρακτηριστική νεοελληνική βρισιά που δεν γράφεται).
Θυμήθηκε ότι κάποιοι του τράκαραν το άλλο αυτοκίνητο που είχε παρκαρισμένο και «τα γαϊδούρια δεν άφησαν ούτε ένα σημείωμα».
Τα έσουρε τους τροχονόμους που πάντα δίνουν τη σειρά μας στους άλλους· «κάποιος μεγάλος θα περνάει».
Και φυσικά τα είχε με τους πολιτικούς, «που μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι και μας έμαθαν να λειτουργούμε έτσι, σαν ζώα».

Από την πολλή στενοχώρια για όλα τα κακώς κείμενα που παρατηρούσε κι έβριζε, άναψε τσιγάρο, παρά το μεγαλόπρεπο σήμα απαγόρευσης που μάλλον ο ίδιος είχε κολλήσει στο ταμπλό του αυτοκινήτου.
Στην ερώτηση «αν το τσιγάρο επιτρέπεται στα ταξί», προθυμοποιήθηκε –«αν σ’ ενοχλεί, φιλαράκι»– να το σβήσει.
Απάντησα αρνητικά, αλλά επέμενα στην ερώτηση «επιτρέπεται;».
«Όχι, βρε αδελφέ! Αλλά ποιος θα σε ελέγξει;».

Ηξερε ότι το τσιγάρο είναι επιβλαβές για την υγεία του, αλλά κατά δήλωσή του δεν μπορούσε να το κόψει. «Αφού μας έκαναν πρώτα να το συνηθίσουμε, τώρα μας ζητούν να το κόψουμε. Δεν πάν’ να…».

Τον ρώτησα «ποιοι φταίνε και γι’ αυτό».
«Το σύστημα» ήταν η πρώτη απάντηση, αλλά με την κουβέντα το σύστημα εξειδικεύτηκε στους φίλους της εφηβείας και στις πολυεθνικές.
«Ειδικά αυτές έκαναν μεγάλη προπαγάνδα με τις διαφημίσεις. Εμείς, παιδάκια χωρίς μυαλό ήμασταν. Τι ξέραμε; Το ξεκινήσαμε και άντε τώρα να το κόψουμε… Κόβεται το ρημάδι; Δεν κόβεται…».

Στην παρατήρηση ότι τα τελευταία χρόνια η μόνη «προπαγάνδα» που υπάρχει είναι η αντίθετη και αφού το άρχισε λόγω προπαγάνδας μπορεί και να το κόψει λόγω αυτής, απάντησε ότι πλέον δεν υπάρχει ελπίδα.
«Ασ’ τα, φιλαράκι. Με το τσιγάρο στόμα θα πεθάνουμε».

Κάπως έτσι πορευόμαστε.
Ως έθνος των αθώων, καπνίζοντας και βρίζοντας.
Πρωτίστως το «σύστημα», κατόπιν τους πολιτικούς και πάντα τις πολυεθνικές.
Δεν υπάρχει ατομική ευθύνη παρά μόνο στρεβλές ατομικές ελευθερίες· «ποιοι είναι αυτοί που θα μου απαγορεύσουν να κάνω ένα τσιγάρο με το ποτό μου; Σε δικτατορία ζούμε;».
Έκοψε την απόδειξη βρίζοντας και πάλι – «εμένα ποιος θα μου πληρώσει τον λογιστή που πρέπει να βάλω για τα βιβλία;».
ΠΗΓΗ:http://www.realpolitics.gr

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη τη σημασία της εκπαίδευσης, τις αποστάσεις, τις καιρικές συνθήκες για ασφαλή μετακίνηση μαθητών, το κόστος μετακίνησης , καθώς και τους ιδιαίτερους λόγους της περιοχής : εθνικούς, ακριτικούς,δημογραφικούς εγκρίνει ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα :

Δε συμφωνούμε με την κατάργηση και συνένωση κανενός σχολείου στη Δευτεροβάθμια και στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εκτός αν συναινέσουν οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων που έχουν μονοθέσια και διθέσια σχολεία στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση προκειμένου να έχουν σχολεία με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και την ανάλογη εκπαίδευση.

Συμφωνούμε για τη σύσταση διευθύνσεων για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με έδρα το δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο του Νομού, με βάση τον αριθμό των μαθητών και των σχολείων.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου με θέμα Συγχωνεύσεις – ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξεδόθη το παρακάτω ψήφισμα:
« Είμαστε κατά των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων στην περιοχή μας, εκτός αν οι τοπικές κοινωνίες, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου μας, αποφασίσουν μετακίνηση των μαθητών.

Υποστηρίζουμε ότι επιβάλλεται η συνέχιση λειτουργίας των ελάχιστων σχολείων της περιοχής μας, ιδιαιτέρως του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Μεταξάδων, καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Μεταξάδων ως πολυθέσιο (ακόμα και με μικρότερο αριθμό μαθητών), συνεκτιμώντας φυσικά τα κριτήρια που θέτει το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας:

* Οι κτιριακές υποδομές – εγκαταστάσεις που υπάρχουν σε κάθε σχολική μονάδα που υφίσταται είναι άριστες. Επίσης, να επισημάνουμε ότι σε περίπτωση της μη επιθυμητής αναγκαστικής συγχώνευσης – κατάργησης σχολικών μονάδων και μεταφορά των μαθητών στην πόλη του Διδυμοτείχου, δε θα είναι εύρυθμη η λειτουργία των σχολικών μονάδων του Διδυμοτείχου, λόγω συνωστισμού και υπερσυγκέντρωσης μαθητών στις υφιστάμενες σχολικές μας μονάδες, οι οποίες ήδη ασφυκτιούν λόγω έλλειψης χώρων (αίθουσες – κλουβιά, χωρισμένες με γυψοσανίδες).

* Ο χρόνος μετακίνησης που απαιτείται υπερβαίνει τα ¾ της ώρας, κατά πολύ, για τους μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

* Οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες την περίοδο του χειμώνα, καθώς και το οδικό δίκτυο, κάνουν τις μετακινήσεις ιδιαίτερα επικίνδυνες για την ασφάλεια των μαθητών.

* Δε συντρέχουν παιδαγωγικοί λόγοι συνένωσης Σχολικών Μονάδων στην περιοχή μας (άλλωστε το αποδεικνύουν αυτό τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά επιτυχιών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ των Λυκειακών τάξεων Μεταξάδων). Οι μαθητές μας, αν γίνουν συνενώσεις, θα χάνουν πολύτιμο χρόνο διαβάσματος (3 ωρών καθημερινά σε μετακινήσεις) και αυτό θα αποτελεί κατάφορη αδικία εις βάρος τους, σε σχέση με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους τους πανελλαδικά.

* Επίσης, λόγοι εθνικοί (ελληνοβουλγαρική – ελληνοτουρκική μεθόριος) επιβάλλουν τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Παράλληλα ζητάμε την ίδρυση των παρακάτω σχολικών μονάδων:

* Ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στο Νομό μας.

* Ίδρυση Αθλητικού Λυκείου στο Νομό μας.

* Ίδρυση Εσπερινού Γυμνασίου, Εσπερινού Λυκείου, Εσπερινού ΕΠΑΛ και Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Διδυμότειχο.

* Ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου στο Διδυμότειχο.

Ακόμη, ζητάμε την άμεση έναρξη κατασκευής του Ειδικού Σχολείου Β. Έβρου στο Δήμο Διδυμοτείχου (Σοφικό), για το οποίο υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση και ολοκληρωμένη μελέτη.

Επιτακτική επίσης είναι η ανάγκη ίδρυσης δεύτερης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στο Νομό μας και συγκεκριμένα στο Διδυμότειχο (το κέντρο της ευρύτερης περιοχής Σουφλίου - Διδ/χου – Ορεστιάδας, τόσο γεωγραφικά, όσο και σε αριθμό μαθητών και εκπ/ών).

Τονίζουμε ακόμη το γεγονός ότι η μεταφορά των μαθητών ανήκει, πλέον, στις αρμοδιότητες των Δήμων. Επίσης, υπάρχει συνεχής υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, που ξεπερνάει το 40% σε σχέση με πέρσι. Σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι τα κονδύλια για την Παιδεία, στον προϋπολογισμό του 2011, είναι της τάξης του 2,75% επί του ΑΕΠ (το χαμηλότερο των τελευταίων 50 ετών), εκφράζουμε τις έντονες επιφυλάξεις μας για το αν και κατά πόσο θα υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ανάλογη με τις μεταβιβαζόμενες, από το Υπουργείο Παιδείας, αρμοδιότητες. Ξέχωρα από την επισήμανση αυτή, ζητάμε την αύξηση χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων του Β. Έβρου κατά 50%, για την περίοδο του χειμώνα, λόγω των αυξημένων ανελαστικών δαπανών θέρμανσης.»

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζει να καταφεύγει σε διαδοχικά εκβιαστικά διλήμματα για να επιβάλλει «μονόδρομους».

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την 3η Επικαιροποίηση του «Μνημονίου»:

«Η 3η Επικαιροποίηση του «Μνημονίου» αποτυπώνει τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής.

Αναδεικνύει τις Κυβερνητικές αδυναμίες, επιβεβαιώνει τις αποκλίσεις στους στόχους για το 2010, ενσωματώνει νέα μέτρα για το 2011, περικλείει περισσότερα «μη-καθορισμένα» μέτρα για το 2012-2014.

Επιβεβαιώνει τις ανησυχίες και τις ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Καθιστά επιβεβλημένη την αλλαγή της Κυβερνητικής πολιτικής, με έμφαση στην ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα:

 Η εφαρμογή του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής έχει καταστεί δυσχερέστερη.

 Εντοπίζονται καθυστερήσεις και διαχειριστικές αδυναμίες στην προετοιμασία και υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

 Παρατηρούνται αδυναμίες στην είσπραξη εσόδων και στον έλεγχο των δαπανών.

 Η υστέρηση εσόδων διαμορφώθηκε στα 4,5 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ) για το 2010 σε σχέση με τις εκτιμήσεις του «Μνημονίου» (ενσωματώνοντας και τα έσοδα από την περαίωση φορολογικών υποθέσεων ύψους 1 δισ. ευρώ για το 2010).
Η υστέρηση εσόδων οδήγησε σε περαιτέρω μείωση των δαπανών κατά 4,9 δισ. ευρώ το 2010 σε σχέση με τις εκτιμήσεις του «Μνημονίου».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξαιτίας και της αδυναμίας συγκέντρωσης και αξιολόγησης στοιχείων, δεν μπορεί να αποτιμήσει εάν αυτές οι μειώσεις των δαπανών είναι μόνιμες ή απλή μετάθεση πληρωμών.

 Εξακολουθούν να παρατηρούνται προβλήματα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

 Η ύφεση είναι βαθύτερη και διαμορφώθηκε σε υψηλότερα από τα προσδοκώμενα επίπεδα (στο 4,5% για το 2010 έναντι στόχου για 4%).

 Ο πληθωρισμός διατηρείται σε υψηλά επίπεδα (διαμορφώθηκε στο 4,7% για το 2010 έναντι στόχου για 1,9%), ενώ αναθεωρήθηκε, προς τα επάνω, και για το 2011 (εκτιμάται στο 2,5%).

 Η ανεργία θα είναι υψηλότερη από τις προβλέψεις (ήδη στο 13,9% το Νοέμβριο του 2010 έναντι στόχου για 12,1% για όλο το προηγούμενο έτος).

 Ο στόχος για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 δεν επιτεύχθηκε.
Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης εκτιμάται ότι θα είναι 1,5% του ΑΕΠ υψηλότερο από τους στόχους του «Μνημονίου», κυρίως λόγω της υστέρησης των εσόδων.
Υπάρχουν μάλιστα ακόμη αμφιβολίες για το αποτέλεσμα του 2010 λόγω της απουσίας στοιχείων για πλήθος δημοσίων οργανισμών, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης και νοσοκομείων.

 Εκτιμάται, με βάση τις τρέχουσες τάσεις, δημοσιονομική υστέρηση της τάξεως του 0,75% του ΑΕΠ για το 2011 (1,5 δισ. ευρώ) εξαιτίας χαμηλότερων προβλέψεων για τα έσοδα και αναθεωρημένων εκτιμήσεων για την απόδοση κάποιων δημοσιονομικών μέτρων.
Η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρουσιάσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα καλύψουν αυτό το κενό μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ μέχρι τότε θα μειώνει ισόποσα, περαιτέρω, τις δαπάνες – αντίστοιχη στρατηγική που ακολουθήθηκε και το 2010.

 Απαιτούνται νέα μέτρα ύψους 19,6 δισ. ευρώ (8% του ΑΕΠ) για την περίοδο 2012-2014.
Από αυτά, τα 14,5 δισ. ευρώ (6% του ΑΕΠ) είναι «μη-καθορισμένα» μέτρα.
Να θυμίσουμε ότι στο Μνημόνιο αυτά ανέρχονταν στα 11 δισ. ευρώ, και πιο πρόσφατα στα 12,8 δισ. ευρώ (περίπου 5% του ΑΕΠ).
Συνεπώς υπάρχει περαιτέρω επιβάρυνση ύψους 3,5 δισ. ευρώ (περίπου 1,5% του ΑΕΠ) για την περίοδο 2012-2014, όση ήταν η οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων για το 2010!!

 Η Κυβέρνηση προσδοκά να αντλήσει 15 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου την περίοδο 2011-2013.
Να θυμίσουμε ότι είναι η ίδια Κυβέρνηση η οποία προσδοκούσε τον περυσινό Ιούνιο να εισπράξει 3 δισ. ευρώ και τον Δεκέμβριο 7 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο 2011-2013.
Είναι η ίδια Κυβέρνηση η οποία προσδοκούσε να αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις μέσα στο 2010, και τελικά δεν πραγματοποίησε καμία!

Έρχεται λοιπόν σήμερα η Κυβέρνηση, και λόγω των αδιεξόδων στην πολιτική της (βαθιά ύφεση, υψηλός πληθωρισμός, διόγκωση της ανεργίας) και στη λειτουργία της (διαχειριστική ανεπάρκεια, προχειρότητα, παλινωδίες, αργά ανακλαστικά, εσωτερικές τριβές) να αναζητήσει «συνενόχους».

Ενώ συνεχίζει να καταφεύγει σε διαδοχικά εκβιαστικά διλήμματα για να επιβάλλει, δήθεν, «μονόδρομους».

Όπως αυτόν της προσφυγής στο ΔΝΤ, που όπως αποδεικνύεται σήμερα ήταν εξαρχής επιλογή της Κυβέρνησης.

Τα ψέματα όμως έχουν κοντά ποδάρια...».

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Το φαινόμενο ενός βολικού για την κυβέρνηση μιντιακού περιβάλλοντος

Η ΝΔ καταγγέλλει τα ΜΜΕ για μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης.
Το εχθρικό για τη ΝΔ μηντιακό περιβάλλον κατήγγειλε πριν από λίγο στο briefing των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Τα ΜΜΕ δεν περνάνε σωστά το μήνυμα της ΝΔ κατήγγειλε επίσης ο εκπρόσωπος της ΝΔ και διευκρίνισε ότι καθημερινά υπάρχει πληθώρα ενεργειών και δηλώσεων του κόμματος που όμως είτε αποσιωπούνται είτε διαστρεβλώνονται από τα ΜΜΕ.

Η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ

Πριν από λίγες ημέρες, η ΔΑΠ παρουσίασε μια ολοκληρωμένη και ριζοσπαστική πρόταση για την Παιδεία.
Ήταν εκεί ο ίδιος ο Πρόεδρός μας ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έκανε μια ουσιαστική εισήγηση για το θέμα.

Τι έμαθαν γι’ αυτό οι πολίτες, οι οικογενειάρχες, τα νέα παιδιά;

Σχεδόν τίποτε.
Εκτός από ορισμένες ελάχιστες εφημερίδες, κανένα Μέσο δεν αναφέρθηκε στην ουσία.
Κάποια Μέσα δεν είδαν τίποτε άλλο παρά μόνο ότι ο Πρόεδρος μίλησε σε μια κάποια εκδήλωση. Τίποτε άλλο.

Το ίδιο έγινε με τις θέσεις μας σε ό,τι αφορά το σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Το ίδιο στο θέμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Το ίδιο στο νομοσχέδιο για την Υγεία.

Το ίδιο για την πρόταση αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Από την άλλη πλευρά, βλέπετε ότι θέματα, γεγονότα, επεισόδια που θίγουν την κυβέρνηση εξαφανίζονται από τα δελτία ειδήσεων.

Καίριας σημασίας δηλώσεις των στελεχών μας χάνονται.
Ακόμη και παρεμβάσεις του Προέδρου, είτε δεν προβάλλονται καθόλου, είτε προβάλλονται τελευταίες στη σειρά, είτε προβάλλονται τόσο “κουτσουρεμένες” που κανένας δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς είπε, ποιο μήνυμα ήθελε να στείλει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το λέω.
Δεν λέω κάτι καινούριο.

Ξέρετε, άλλωστε, ότι πρόσφατα καταγγείλαμε τους υπεύθυνους της ΕΡΤ, τους πολιτικούς προϊσταμένους της.

Όπως ξέρετε αναφορά για το θέμα αυτό έχω κάνει δημόσια και σε πρόσφατη εμφάνιση σε ιδιωτικό κανάλι.

Το συμπέρασμα, νομίζω, ότι πλέον είναι κοινό.
Ο κόσμος βλέπει, ακούει, καταλαβαίνει τι γίνεται.

Η μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης είναι κραυγαλέα. “Βγάζει μάτι”.
Η αδικία σε βάρος της Ν.Δ. είναι προκλητική.

Το φαινόμενο ενός βολικού για την κυβέρνηση και εχθρικού για τη Ν.Δ. μιντιακού περιβάλλοντος είναι κοινά αντιληπτό, το αντιλαμβάνονται όλοι.

Για να μην υπάρχουν, όμως, αμφιβολίες σε κανένα, θα επανέλθω –θα είμαι έτοιμος την ερχόμενη Δευτέρα – με συγκεκριμένα στοιχεία.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Μια αδύναμη κυβέρνηση είναι επικίνδυνη όταν διαπραγματεύεται

του Κώστα Ροδινού

Το μεγαλύτερο ρίσκο, αυτή τη δεδομένη χρονική συγκυρία, είναι η συνέχιση της πολιτικής του μνημονίου και η παραμονή του κ. Παπανδρέου στην ηγεσία της χώρας.

Μετά τις αποκαλύψεις Στρος Καν, ο πρωθυπουργός έχασε και τα όποια υπολείμματα αξιοπιστίας του είχαν απομείνει, γιατί εκτός από αφερέγγυος, απεδείχθη και αδίστακτος.
Συνομιλούσε κρυφά από την Ε.Ε. με το ΔΝΤ, όταν ήξερε, (αν δεν ήξερε όφειλε να γνωρίζει), τι συνεπάγονται οι πολιτικές του.

Aλήθεια, πόσοι άλλοι ήταν ενήμεροι για τις παρασκηνιακές συζητήσεις του κ. Παπανδρέου;
Να υποθέσω βεβαίως ότι η ιστορία με το Τ-10, δεν είχε καμιά σχέση με τις προθέσεις του πρωθυπουργού.

Είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου, κορόϊδευε απροκάλυπτα έναν ολόκληρο λαό, μοιράζοντας κολοβά επιδόματα και κάλπικες διαβεβαιώσεις.
Μας… κοίμιζε με ψεύτικα λόγια, ενώ μεθόδευε την έλευση του ΔΝΤ.

Έτσι άφησε, σκοπίμως, να περάσει ένα διάστημα πλήρους απραξίας, προκειμένου να φτάσει η κατάσταση στο μη περαιτέρω.

Διέσυρε τη χώρα και υπονόμευσε την εθνική μας οικονομία για να δικαιολογήσει την αθέτηση των προεκλογικών του υποσχέσεων.

Και στη συνέχεια, χωρίς καμιά διαπραγμάτευση (πώς να διαπραγματευτείς ότι έχεις συντελέσει στο διασυρμό σου;) αποδέχθηκε ένα πρόγραμμα το οποίο ούτε με θαύμα μπορεί να υλοποιηθεί!
Και με άδηλο το έτος εξόδου!
Εάν και εφ’ όσον!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας παρίστανε και τον σωτήρα!
Τον πατριώτη!
Ο απόλυτος πολιτικός αμοραλισμός.

Όμως η πολιτική του μνημονίου, για την οποία αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο κ. Παπανδρέου, κατέρρευσε.
Απομένει να εκφωνηθεί ο επικήδειος.

Τα οικονομικά στοιχεία του τελευταίου τριμήνου είναι εφιαλτικά:

- το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 6,6%,

-η επίσημη ανεργία τρέχει στο 12,4%,

οικοδομική δραστηριότητα έπαθε καθίζηση και βρίσκεται στο -30,6%

-ο πληθωρισμός ανήλθε στο 5,2%

-το δημόσιο χρέος το 2010 αυξήθηκε κατά 18 μονάδες του ΑΕΠ!

Και το μέλλον διαγράφεται ζοφερό.

Επιτέλους, ας βγεί ο Πρωθυπουργός να μας πει την αλήθεια!
Για να ξέρουμε τι μας περιμένει.
Να μην το μαθαίνουμε από τα ξένα πρακτορεία.

Δυστυχώς, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, δείχνουν ότι ο κ. Παπανδρέου έχει χάσει το παιχνίδι.
Η κυβέρνηση, καθημερινώς διαψευδόμενη, αυτοαναιρείται!

Όταν δεν μπορεί να συντονίσει την κυβέρνησή του, πώς θα χειριστεί τα πολύπλοκα προβλήματα της χώρας;
Ποιος θα τον πάρει στα σοβαρά;
Όποιος θέλει, ασελγεί επί τους σώματος της πατρίδος μας.
Μια ανίσχυρη κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί, ούτε να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας.

Στην πολιτική κανένας δεν έχει …συμβόλαιο με την επιτυχία.
Πολιτικοί άνδρες μεγαλύτερου βεληνεκούς του κ. Παπανδρέου, απέτυχαν παταγωδώς.
Δεν είναι κακό κανένας να παραδέχεται την ήττα του.

Κακό είναι να επιμένει σε μια πολιτική που οδηγεί την κοινωνία, η οποία τον τίμησε με την εμπιστοσύνη της, στην απόγνωση.
Νομίζει ότι έχει αυτό το δικαίωμα;

Ο κ. Παπανδρέου διαθέτει μεν την δεδηλωμένη, αλλά πολύ φοβούμαι ότι έχει ήδη απωλέσει την πολιτική, πολύ δε περισσότερο, την ηθική νομιμοποίηση να κυβερνά.

Τώρα διακινούν σενάρια ανασχηματισμού για να αλλάξουν την εικόνα.
Μα δεν …ανασχηματίστηκαν πριν λίγους μήνες για να γίνουν….αποτελεσματικότεροι;

Κάτι, ψελλίζουν και για πρόωρες εκλογές.
Εδώ που οδήγησαν τα πράγματα τα πάντα μπορεί να μας προκύψουν, ακόμα και από ένα τυχαίο γεγονός.

Ένας πολιτικός με συναίσθηση ευθύνης θα προσέφευγε στο λαό.
Να ζητήσει και την έγκρισή του για αυτά που προτείνει.
Έτσι θα ισχυροποιήσει και τη διαπραγματευτική θέση της χώρας έναντι των δανειστών μας.

Όμως, μέχρι να γίνει αυτό (γιατί το αναπόφευκτο δεν αποτρέπεται) και επειδή ουδείς γνωρίζει, πλήν του ιδίου, τι δεσμεύσεις αναλαμβάνει για τη χώρα ο κ. Παπανδρέου, μήπως πρέπει το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης να αποφασιστεί σε μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
ΠΗΓΗ:http://www.antinews.gr

Μηνιαίες αποδοχές ανά Υπουργείο

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αυτό πάλι πώς το "πετύχαμε" κύριε Πρωθυπουργέ;

Η μεγαλύτερη εξυπηρέτηση που έκανε ποτέ ελληνική κυβέρνηση σε ξένους

βγαίνει από τα στοιχεία που έδωσε ο Παπακωνσταντίνου για το δημόσιο χρέος:

Δείτε πόσο ήταν η μέση διάρκεια τίτλων το 2008 και πόσο την πήγε το ΠΑΣΟΚ μέσα σε 1,5 χρόνο!!!

Από 11 σχεδόν χρόνια το 2008 σήμερα είναι... 3,68!!

Αποτέλεσμα;;;

Τα επόμενα 5 χρόνια λήγουν ομόλογα αξία 140 δις!!!

Καταλάβατε τι έγινε;

Καταλάβατε ποιος έβαλε θηλιά στο λαιμό του λαού και τον αναγκάζει ενώ θα ξεπλήρωνε ένα ποσό σε 11 χρόνια να το ξεπληρώσει σε 4;
ΠΗΓΗ: http://taxalia.blogspot.com
Η είδηση από το http://dexiextrem.blogspot.com/

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση;

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τις αποκαλύψεις Στρος Καν, τα ερωτήματα για τον κ. Παπανδρέου παίρνουν νέες διαστάσεις:

Πρώτον: Γιατί ο Πρωθυπουργός, ενώ συζητούσε μυστικά με τον κ. Στρος Καν, δημόσια αποπροσανατόλιζε τους Έλληνες λέγοντας (το Δεκέμβριο του 2009), ότι «τα σενάρια προσφυγής μας στο ΔΝΤ δεν υπάρχουν» και επιμένοντας (τον Ιανουαρίου του 2010), ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ»;

Δεύτερον: Γιατί ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, ενώ γνώριζαν την κατάσταση της Οικονομίας, φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009, αυξάνοντας τεχνητά τις δαπάνες και ακυρώνοντας μέτρα που είχαν δρομολογηθεί, όπως η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων;

Τρίτον: Γιατί, στη συνέχεια, καθυστέρησαν να πάρουν τα μέτρα που χρειάζονταν, παρόλο που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς τους ζητούσε να “ξεκολλήσουν, επιτέλους”;

Τέταρτον: Γιατί απαξίωναν την ελληνική οικονομία με τις δηλώσεις για επικείμενη “χρεοκοπία”, για “διεφθαρμένη χώρα”, για οικονομία που μοιάζει με τον “Τιτανικό”;

Πέμπτον: Γιατί ο Πρωθυπουργός δεν αναζήτησε πρώτα λύση μέσα στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, αλλά αποφάσισε να οδηγήσει συνειδητά τη χώρα στο ΔΝΤ;

Έκτον: Γιατί, ενώ τον Ιούνιο του 2009, υποστήριζε ότι οι πρακτικές του ΔΝΤ «είναι επίσημες πράξεις, με τις οποίες ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας», και καταδικάζουν τη χώρα «στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση», επέλεξε παρασκηνιακά να προσφύγει στο ΔΝΤ;

Έβδομον: Γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε στην εξασφάλιση των δανείων που χρειαζόταν η χώρα όταν τα spreads ήταν ακόμη χαμηλά;

Όγδοον: Γιατί, ενώ γνώριζαν την κατάσταση και μεθόδευαν υπαγωγή στο ΔΝΤ, κατέθεσαν -για το 2010- ένα παντελώς πλαστό Προϋπολογισμό, μοιράζοντας ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, παροχές και αυξήσεις;

Ένατον: Πώς γίνεται από τη μία να λένε ότι δεν ήξεραν την κατάσταση της Οικονομίας και από την άλλη να συζητούν την υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ;

Τι κρύβεται, τελικά, πίσω από την απόφαση εκείνη;».

Για μαγειρίτσα, δεν το βλέπω...

Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν

Γιωργάκη, τώρα που σε άδειασε ο Στρος Καν και μια-μια θα σκάνε οι «ηρωικές σου πράξεις» για τη σωτηρία της Πατρίδας, όπως λέει κι ο Πεταλωτής ο χλαπάτσας…

Για πες μας ορέ «Μεγάλε Στοχαστή» αληθεύει ότι πριν λίγες μέρες προτού αρχίσεις τις συνομιλίες (βλ. παράδοση) με την τρόικα της ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, συναντήθηκες, «πανμέγιστε» και είχες τρίωρη συνομιλία στο Ελ. Βενιζέλος με τον μετρ της παγκόσμιας κερδοσκοπίας και σπόνσορα των Σκοπίων Τζ. Σόρος που ήρθε στην Αθήνα ειδικά για σένα με το ιδιωτικό του αεροπλάνο;

Τι είπατε με τον Σόρος, ορέ «Θριαμβευτή των Βρυξελών»;
Για τι μιλήστε, «αναντικατάστατε»;
Για ποδήλατα, για κανό, για τα βίντεο της Τζούλιας;
Πες μας, ορέ «εθνοοδοστρωτήρα», γιατί θα μας φάει η αγωνία…
Και τι σου λένε, ορέ «ευρωκαρπαζοεισπράκτορα», οι 300 ειδικοί και συμβουλάτορες τώρα που το αγγούρι κοντεύει να φτάσει στις αμυγδαλές;

Άκου Γιώργο, εκτός από το ποδήλατο της μεγάλης φυγής, πάρε μαζί σου και κάνα δυο φακούς να τους έχεις, γιατί απ’ ότι φαίνεται νύχτα θα φύγεις
ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ..

Και μην ξεχάσεις με την ευκαιρία να συγκαλέσεις και την εξόριστη «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ» του βουνού…
Άντε και καλά σαράντα…
Τριάντα σαράντα… μαγειρίτσα πάντως στου Μαξίμου δύσκολα σε βλέπω να τρως!
ΠΗΓΗ: http://www.enimerwsi.com/

Πρόταση για εκδρομή (2)

Λίμνη Κερκίνη
Δημιουργία της λίμνης

Η Κερκίνη δημιουργήθηκε το 1932, όταν έγινε το φράγμα στην περιοχή του Λιθότοπου, ώστε να συγκρατεί τα νερά του ποταμού Στρυμόνα και αργότερα χρησιμοποιήθηκε σαν μέρος αποθήκευσης νερού για την άρδευση της πεδιάδας του Νομού.
Το 1982, λόγω της μείωσης της χωρητικότητας της λίμνης εξαιτίας των φερτών υλών από το Στρυμόνα, κατασκευάστηκε νέο φράγμα.
Η έκταση της λίμνης ποικίλλει από 54.250 έως 72.110 στρέμ. ανάλογα με την εποχή.
Θαυμασμό προκαλούν τα παραποτάμια δάση, τα νούφαρα, και η ποικιλία των ψαριών που αποτελούν και πηγή εισοδήματος για πολλούς κατοίκους της περιοχής.
Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό κυρίως από το Στρυμόνα και λιγότερο από τους Κερκινίτη και Κρούσια.

Τουριστική ανάπτυξη
Τα τελευταία χρόνια η Κερκίνη γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και με την ελεγχόμενη αξιοποίησή της βοηθά και στην ενίσχυση των εισοδημάτων των κατοίκων της περιοχής.
Οι σημαντικότερες απειλές για τη λίμνη, εκτός από τις φερτές ύλες του Στρυμόνα, είναι η ρύπανση του Στρυμόνα, η παράνομη υλοτόμηση, η παράνομη αλιεία, το παράνομο κυνήγι, οι επισκέψεις στις αποικίες των πουλιών που έχουν αρνητικές συνέπειες στην αναπαραγωγή τους και η ανύψωση αναχωμάτων που συντελεί στην ελάττωση των ειδών των ψαριών.
Στη λίμνη ζει και ο μεγαλύτερος πληθυσμός βουβαλιών στην Ελλάδα: υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 500.
Η λίμνη και η περιοχή γύρω από αυτή προσφέρεται για περιβαλλοντική εκπαίδευση και αποτελεί ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού ώστε να συγκεντρώνει πλήθος ανθρώπων που αγαπούν τις ειδικές μορφές τουρισμού και την οικολογία.

Ξενοδοχείο ΜΟΡΦΗ
Το Ξενοδοχείο ΜΟΡΦΗ βρίσκετε στο χωριό Κερκίνη Σερρών και λειτουργεί από το 2004 με δέκα δίχωρα διαμερίσματα και τέσσερα μονόχωρα studios αρμονικά δεμένα με την παράδοση, χτισμένα με πέτρα και ξύλο.
Άνετοι χώροι 45τμ. με σαλο-κουζίνα, μπάνιο και τζάκι για την θαλπωρή του χειμώνα, αλλά και μπαλκόνι για τη δροσιά του καλοκαιριού, σας περιμένουν να σας φιλοξενήσουν όλο το χρόνο.
Μεγάλα διαμερίσματα για τη φιλoξενία πολύτεκνων οικογενειών με κλιματισμό και θέρμανση, κατάλληλα για όλες τις εποχές του χρόνου.
Σχετικά: http://www.morfihotel.gr/index.html

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Διαφωνούμε με τη δημιουργία κέντρων λαθρομεταναστών στον Έβρο

Εύλογη η συζήτηση και η καθολική σχεδόν αντίδραση των τοπικών παραγόντων για τη λειτουργία κέντρων υποδοχής(;), φύλαξης(;), κράτησης(;) λαθρομεταναστών στο Νομό Έβρου.

Επανέρχομαι απλώς για να υπενθυμίσω τη θέση που διατύπωσα πολύ νωρίς από τις 13 Ιανουαρίου.
http://nikolaidisnikos.blogspot.com/2011/01/blog-post_13.html

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση...

   ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΤΟΠΙΚΗ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ  Ν. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες του εμπαιγμού της κυβέρνησης σχετικά με την εγκατάσταση των κέντρων υποδοχής των λαθρομεταναστών στην περιοχή μας.
Μιας πολιτικής άδικης και με καταστροφικές συνέπειες για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.

Αντί η κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα και προς όφελος των Εβριτών και δη των Ορεστιαδιτών.
Μέτρα, που να τονώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον, την μείωση της ανεργίας, την ανάπτυξη της γεωργίας, την βιωσιμότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και την δημιουργία νέων Σχολών .


Λαμβάνει μέτρα, που σχετίζονται με την υποανάπτυξη και την υποβάθμιση του τόπου μας, την αλλοίωση του πληθυσμού μας, της επιτάχυνσης της φυγής των νέων ανθρώπων και φυσικά την κατάρρευση των τελευταίων παραγωγικών επιχειρήσεων που λειτουργούν.
Μέτρα που θα αυξήσουν την εγκληματικότητα, θα απειλούν την υγεία μας και θα συνεχίσουν να μας κρατούν ομήρους στις ορέξεις ορισμένων.


Τα μέτρα αυτά, ακούν στο όνομα της εγκατάστασης των κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών στην περιοχή μας τα οποία και δεν μας προσφέρουν απολύτως τίποτα αντίθετα θα υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την περιοχή μας.


Ως εκ τούτου απαιτούμε την άμεση απόσυρση, όχι μόνο της πρότασης αυτής, αλλά οποιασδήποτε σκέψης ή φήμης.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Δεν είναι καταγγέλλων. Είναι καταγγελλόμενος.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου επιμένει να αντιμετωπίζει κρίσιμα ζητήματα με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Λέει τώρα, ότι «κανείς δεν είναι περήφανος, κάθε τρεις και λίγο, κάποιοι κύριοι να έρχονται και να ελέγχουν».
Έφθασε, μάλιστα, στο σημείο να μιλά για υποχρέωση να απαλλαγούμε από «εξαρτήσεις, δουλείες και Μνημόνια».

Ρωτούμε:

Ποιος υπέγραψε και ποιος ψήφισε τις «εξαρτήσεις, τις δουλείες και τα Μνημόνια», που μόλις τώρα βλέπει;

Ποιον προσπαθεί να εμπαίξει;

Όσον αφορά στην εξαγγελία νομοθετικής πρωτοβουλίας, που θα απαγορεύει την πώληση μεγάλων εκτάσεων δημόσιας γης, ένα είναι βέβαιο:
Ότι αποτελεί άλλη μια απόπειρα εμπαιγμού και εξαπάτησης του λαού.
Διότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, στη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε, στο άρθρο 14 παρ. 5, αναγνωρίζει στους δανειστές της χώρας το δικαίωμα να προχωρούν σε κατάσχεση, όχι μόνον της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και κρατικής περιουσίας ταγμένης στην εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού.

Ο κ. Παπανδρέου είναι αποκλειστικά υπαίτιος για όσα, μόλις τώρα, προσποιείται ότι τον ενοχλούν. Δεν είναι καταγγέλλων. Είναι καταγγελλόμενος».

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Το παλάτι του σοσιαλ(η)στή Μουμπάρακ

Του μέλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με Πρόεδρο τον κ. Παπανδρέου!!!
Ακολουθεί το... φτωχικό του μέλους...


















Όπως και να το κάνουμε δεν κρύβεται ο... σοσιαλισμός!!!
Οι φωτογραφίες είναι από http://www.realpolitics.gr/

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ακυρώνεται σε μεγάλο βαθμό η «κινητροδότηση» της Περιφέρειάς μας.

Αναπτυξιακός νόμος: Νοθευμένες οι ζώνες κινήτρων. Ακυρώνεται σε μεγάλο βαθμό η «κινητροδότηση» της Περιφέρειάς μας.

Oι αναπτυξιακοί νόμοι έχουν νόημα όταν διασφαλίζουν την εθνική ανταγωνιστικότητα.
Το ίδιο και οι ζώνες κινήτρων, όταν διασφαλίζουν την διαπεριφερειακή ανταγωνιστικότητα, την περιφερειακή συνοχή. Όταν εξισορροπούν την μειονεκτικότητα της κάθε περιφέρειας, έναντι των άλλων.
Όταν ανακατανέμουν τον εθνικό πλούτο, υπέρ των πτωχών περιοχών.
τροπολογία της τελευταίας στιγμής, η Κυβέρνηση, στον νέο αναπτυξιακό νόμο 3908/2011 (ΦΕΚ 8 Α/1.2.2011), στη λογική της μόνιμης παθογένειας του πελατειακού κράτους, ενέταξε περιοχή γειτνιάζουσα στην Αττική, με ΑΕΠ μεγαλύτερο του 75%, στην ίδια ζώνη μειονεξίας (Γ ζώνη κινήτρων) με την Περιφέρειά μας.
Δηλαδή, με την Ορεστιάδα, τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη ή τη Ροδόπη με ΑΕΠ 52% της ΕΕ ή το Ορμένιο, κλπ.
Η νόθευση της Γ ζώνης κινήτρων, με την υπαγωγή της ασύγκριτα πλεονεκτούσας περιοχής σ’αυτήν, ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό τα λεγόμενα κίνητρα και στην Περιφέρειά μας, σε περίοδο που έχουμε τόση ανάγκη από νέες επενδύσεις, ώθηση της επιχειρηματικότητας και νέες θέσεις εργασίας.

Ο Γιώργος Παυλίδης Επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης της ΠΑΜΘ, δήλωσε σχετικά:
«Αυτός δεν είναι αναπτυξιακός νόμος.
Αναρωτιέμαι γιατί κάποιος από την Αττική των 4.000.000 καταναλωτών, θα επενδύσει έως 1000 χ/τρα μακριά σε μας και όχι δίπλα σε 80-100 χ/τρα.
Δυστυχώς ακύρωσαν-αχρήστευσαν σε μεγάλο βαθμό για την περιοχή μας τα κίνητρα, τον επενδυτικό νόμο.
Ζητάμε εδώ και τώρα τη διόρθωσή του.
Η Περιφέρεια ΑΜΘ επέλεξε την σιωπή των αμνών για ένα τόσο βαθύ πλήγμα στον τόπο μας.
Λυπούμαστε και θεωρούμε συνυπεύθυνους στον κατήφορο που μας οδηγούν τους σιωπηλούς συνοδοιπόρους της ρύθμισης».

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Για να μπορεί η κυβέρνηση να παίζει σε δύο ταμπλώ.

Ο Έλληνας πολίτης, παρακολουθώντας από χθες και σήμερα, όλα τα ΜΜΕ ή σερφάροντας στο διαδίκτυο, βρίσκεται προ αδιεξόδου, για το ποιος κυβερνάει πραγματικά τη χώρα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή η Τρόϊκα;
Άλλοι εσκεμμένα, όπως για παράδειγμα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και άλλοι από άγνοια ή αγανάκτηση, μέσα στο διαδίκτυο, αποπροσανατολίζουν τον πολίτη.

Αν προσπαθήσετε να βγάλετε άκρη, θα διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να βγάλετε συμπέρασμα.
Οι μισοί θα συμπεράνετε ότι τον απόλυτο έλεγχο της διακυβέρνησης της χώρας τον έχει η κυβέρνηση και επομένως αυτή είναι η απολύτως υπεύθυνη, ενώ οι άλλοι μισοί θα είστε σίγουροι ότι κυβερνάει η Τρόικα και ότι η κυβέρνηση δεν ευθύνεται.
Δεν συζητάμε βέβαια για το τι λέει το Σύνταγμα. Αυτό έχει ήδη πάει περίπατο. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. Η χώρα είναι σε αυτόματο πιλότο.
Νόμος τώρα είναι το «δίκιο» του τοκογλύφου και του νταβατζή.

Αυτή λοιπόν η εντεινόμενη σύγχυση είναι, εκτιμούμε, εσκεμμένη από την πλευρά της κυβέρνησης σε απόλυτη συνεργασία με την Τρόικα και με την ανοχή της.
Και τούτο γίνεται για να μπορεί η κυβέρνηση να ελίσσεται, να κερδίζει χρόνο και να παίζει σε δύο ταμπλώ.
Όποτε την συμφέρει να προβάλει τον εαυτό της και όποτε δεν την συμφέρει να κατηγορεί την Τρόικα, όπως συνέβη χθες την νύχτα.
Ταυτόχρονα η σύγχυση αυτή ακυρώνει τη λαϊκή οργή, η οποία έτσι δεν μπορεί να εστιαστεί και να αποτελέσει δύναμη ανατροπής.

Η πραγματικότητα όμως, σύμφωνα με τη δική μας εκτίμηση και το έχουμε γράψει πολλές φορές, είναι ότι οι πολιτικοί μεταπράτες του ΠΑΣΟΚ και τα κρατικοδίαιτα οικονομικά παράσιτα της χώρας, παρέδωσαν την ελληνική κυριαρχία στα ξένα κέντρα λήψης αποφάσεων, παραιτούμενοι και από την ασυλία της δημόσιας περιουσίας έναντι κατασχέσεων και εκποιήσεων από τους διεθνείς τοκογλύφους, ενώ για τον εαυτό τους επιφύλαξαν το ρόλο του μεσάζοντα κοτζαμπάση, μεταξύ των ξένων εξουσιαστών και του ελληνικού λαού.
Επεφύλαξαν δηλαδή για τον εαυτό τους ένα ρόλο χωροφύλακα και φοροεισπράκτορα.
Ένα μισητό ρόλο τυραννίσκου, για χάριν της εξουσίας και των προνομίων της και μόνο.
ΠΗΓΗ:http://hassapis-peter.blogspot.com

Ε, όχι! Δεν πωλείται...

 












Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Τελικά η πιο επικίνδυνη συντεχνία έχετε γίνει εσείς οι ίδιοι!

Παρέμβαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά σε επερώτηση για τα αγροτικά

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σήμερα ζούμε ημέρες αναβρασμού του αγροτικού κόσμου.

Αναβρασμού που οφείλεται σε δύο αίτια...

Και τα δύο τα έχει πυροδοτήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:

-- Από τη μια πλευρά, ως κυβέρνηση κάνετε τα ακριβώς αντίθετα από εκείνα που υποσχεθήκατε, όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν ήσασταν στην Αντιπολίτευση.

-- Κι από την άλλη, μπροστά στην οργή του αγροτικού κόσμου για τη διάψευση των δικών σας υποσχέσεων, έρχεστε σήμερα και καταφεύγετε σε πρωτοφανείς μεθόδους τρομοκράτησης και καταστολής.

Αρχίζω απ’ αυτό το τελευταίο:

Φτάσατε στο σημείο να απαγορεύετε τη συνάθροιση! Και να συλλαμβάνετε ανθρώπους- στις Σέρρες – επειδή… «συναθροίστηκαν».

Το κακό δεν είναι μόνο ότι έτσι μας φέρνετε πίσω σε άλλες εποχές. Το πολύ χειρότερο είναι ότι έτσι επισπεύδετε και διευκολύνετε αυτό που υποτίθεται ότι θέλετε να αποφύγετε: Την κοινωνική έκρηξη!

Δύο στοιχεία θα σας αναφέρω. Για να έλθετε στην εξουσία, τάξατε στους αγρότες τα πάντα:

Αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, μείωση του κόστους παραγωγής, μείωση των εισφορών στον ΕΛΓΑ και αύξηση συντάξεων του ΟΓΑ. Πάρτε και το σχετικό απόσπασμα από Ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου στη Λάρισα, το Μάιο του 2009.

Κι όταν ήλθατε στην κυβέρνηση τι κάνατε;
Τα ακριβώς αντίθετα:

Αυξήσατε το κόστος παραγωγής, αυξήσατε τις τιμές στο αγροτικό ρεύμα, αυξήσατε το ΦΠΑ, αυξήσατε τις τιμές των καυσίμων και αυξήσατε τις εισφορές στον ΕΛΓΑ.

Κι όταν ήλθε η ώρα να αποζημιώσετε αγρότες για ζημιές που υπέστησαν από τις περσινές βροχοπτώσεις και το «πράσινο σκουλήκι» στο βαμβάκι, αρνείστε να δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις και ανακατεύετε τα ΠΣΕΑ, όχι τον ΕΛΓΑ. Δηλαδή αυξήσατε τις εισφορές και μειώνετε τις αποζημιώσεις. Και οι συντάξεις του ΟΓΑ έμειναν παγωμένες.

Έτσι το αγροτικό εισόδημα σημειώνει φέτος μείωση κατά 4,3%!

Να και η σχετική εκτίμηση της Eurostat για το 2010.

Κι όμως, ήσασταν εσείς, το ΠΑΣΟΚ, που ζητούσατε, τον Ιανουάριο του 2009, όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδινε 500 εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις στους αγρότες, να δοθούν διπλάσια!

Χαρακτηρίζατε «ψίχουλα» τα 500 εκατομμύρια. Πάρτε και τη σχετική δήλωσή σας από τις 22 Ιανουαρίου του 2009.

Κι όταν βρεθήκατε στην κυβέρνηση, σε αντίστοιχες περιστάσεις, δεν δώσατε τίποτε..

Μας λέτε ότι οι περικοπές που κάνετε είναι διότι δεν γνωρίζατε τα ελλείμματα που υπήρχαν. Τι ακριβώς δεν γνωρίζατε; Δεν ξέρατε ότι ο ΕΛΓΑ έχει ελλείμματα;

Αλλά εδώ το ζήτημα δεν είναι τα συσσωρευμένα ελλείμματα του ΕΛΓΑ ή οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.

Εδώ το ζήτημα είναι ότι, για παράδειγμα, η αγροτική παραγωγή βάμβακος υπέστη πραγματική ζημιά, από πραγματικό αίτιο. Γι’ αυτό υπάρχει ο ΕΛΓΑ. Και οι αποζημιώσεις στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητες, είναι νόμιμες και πρέπει να δοθούν. Τόσο απλό.
Εμπαίξατε τους αγρότες με τα φωτοβολταϊκά: Τους καλέσατε να υποβάλουν αιτήσεις. Κάθε αίτηση στοίχισε 3 ως 5 χιλιάδες ευρώ, σύν 630 το παράβολο. Κι αφού 6000 και πλέον αγρότες υπέβαλαν αιτήσεις, ανακοινώσατε, ότι 16 νομοί είναι εκτός, γιατί το δίκτυο της ΔΕΗ είναι –λέτε- «κορεσμένο». Κι από τους υπόλοιπους νομούς, σε αρκετούς υπάρχει μεγάλη δυσκολία να προχωρήσει το πρόγραμμα, σε κάποιους υπάρχει μέτρια δυσκολία και μόνο σε λίγους σχετικά νομούς το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί...!

Υπάρχουν άνθρωποι που δανείστηκαν χρήματα για να υποβάλουν αιτήσεις για ένα πρόγραμμα το οποίο στην περιοχή τους δεν είχε καμία πιθανότητα.

Αυτοί οι άνθρωποι τι θα γίνουν;

Για να μη σας πω για τα μεγάλα έργα, όπως εκείνο του Αχελώου, που έχει μπλέξει στη διγλωσσία της κυβέρνησής σας. Ο ένας υπουργός, των υποδομών, το θέλει και η άλλη υπουργός, του περιβάλλοντος, δεν το θέλει. Και το έργο, για το οποίο 25 χρόνια πληρώνει ο ελληνικός λαός και τα κοινοτικά ταμεία, είναι σαν ημιτελής πυραμίδα των Φαραώ: Καταβρόχθισε τόσα χρήματα και δεν έχει καμία χρήση.

Σαν να πήρατε απόφαση να «λιώσετε» τον αγροτικό κόσμο: τον κοροϊδέψατε για να πάρετε την ψήφο του κι ύστερα τον χτυπάτε απ’ όλες τις πλευρές: με τα φωτοβολταϊκά που τους ξεγελάσατε, με τα μεγάλα έργα που τα ματαιώσατε, από την πλευρά του κόστους που το αυξήσατε, από την πλευρά των ασφαλιστικών εισφορών που τις αυξήσατε κι αυτές, από την πλευρά των αποζημιώσεων που τις δίνετε μειωμένες, από την πλευρά του εισοδήματος που το ρίξατε κι αυτό.
Και τώρα τους συλλαμβάνετε επειδή… «συναθροίζονται»! Αν είναι ποτέ δυνατό.

Ξέραμε ότι είστε λαϊκιστές και θυμόμαστε και περιόδους αναλγησίας. Θυμόμαστε τα κατορθώματά σας, όταν ξεφουσκώνατε τα λάστιχα των τρακτέρ. Τώρα, όμως καταλάβαμε και κάτι παραπάνω: ότι το ’χετε χάσει εντελώς. Έχετε χάσει την μπάλα. Μόνοι σας πυροδοτείτε τα χειρότερα…

Και δεν το κάνετε μόνο με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που εγκαταλείψατε πλήρως. Το κάνετε με όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις.

Έχετε ένα μεγάλο ελάττωμα. Όλες οι κοινωνικές απαιτήσεις - συντεχνιακές και μη - όταν είστε στην αντιπολίτευση είναι «τα δίκαια του λαού», που πρέπει να ικανοποιηθούν στο ακέραιο.

Τα ίδια ακριβώς αιτήματα, αν τα διεκδικούν από δική σας κυβέρνηση, τα χαρακτηρίζετε «αντικοινωνικές συμπεριφορές»!

Θεωρείτε «αντικοινωνικές συντεχνίες» και τους φορτηγατζήδες και τους αυτοκινητιστές και τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς του ΙΚΑ και τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους δημοσίους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ και τους αγρότες τώρα…

Όλους τους ξεγελάσατε. Όλους τους εμπαίξατε. Και τώρα στρέφεστε εναντίον όλων. Και προσπαθείτε να στρέψετε τη μια κοινωνική κατηγορία εναντίον της άλλης.

Πέρσι πετσοκόψατε τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων. Και φέτος εμφανίζεστε… «προστάτες» των χαμηλοσυνταξιούχων για να τους στρέψετε κατά των γιατρών του ΙΚΑ.

Εσείς χωρίσατε την Ελλάδα σε συντεχνίες. Εσείς καλλιεργήσατε και ενθαρρύνατε κάθε είδους συντεχνιακό αίτημα επί δεκαετίες. Και τώρα, που η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη, εσείς διαλύετε την Ελλάδα σε αλληλοσυγκρουόμενες συντεχνίες.

Διαλύετε την κοινωνική συνοχή σε μια ώρα δύσκολη. Αποσαρθρώνετε τον κοινωνικό ιστό. Και δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτά που κάνετε, στην πραγματικότητα, πυροδοτείτε το χάος!

Διότι σκληρά μέτρα δεν περνάνε με δικτατορικού χαρακτήρα… απαγορεύσεις συναθροίσεων!

Περνάνε με πειθώ.

Και η πειθώ απαιτεί μέτρο και αίσθημα δικαίου.

-- Εσείς έχετε χάσει το μέτρο. Προ πολλού…

-- Κι έχετε χάσει, ακόμα, κάθε επαφή με το δημόσιο αίσθημα δικαίου.

Τη μια συμφωνείτε ότι τα διόδια είναι υπερβολικά υψηλά και υπόσχεστε να τα μειώσετε δραστικά. Και την άλλη το παίρνετε πίσω…

Σας το είπαμε καθαρά. Και σας το είπαμε έγκαιρα: Και επειδή κάτι άκουσα να ψελλίζει σήμερα ο κ. Παπανδρέου:

Η μαζική παραβίαση των νόμων οδηγεί στο χάος της αναρχίας και στον εφιάλτη της αυτοδικίας.

Αλλά εσείς κάνετε ό,τι μπορείτε για να πυροδοτήσετε αυτά τα προβλήματα:

Όταν αυξάνετε τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ πέρα από τα όρια ανοχής της κοινωνίας, οδηγείτε σε απείθεια.

Κι όταν αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη.

Φορτώνετε πετρέλαιο, βενζίνη και δυναμίτη κι ύστερα κάθεστε από πάνω, και παίζετε με τα σπίρτα.

Δεν είστε μόνο λαϊκιστές, γίνεστε και επικίνδυνοι...

Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι το Μνημόνιο ήταν ολέθριο σφάλμα:

* Πρώτον, γιατί δεν έβγαιναν τα νούμερα. Τώρα επιβεβαιωθήκαμε. Το ακούμε πια κι από δικούς σας βουλευτές στη Βουλή. Μας επιβεβαίωσαν και ξένοι οικονομολόγοι που βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο και λένε ακριβώς αυτό: ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Μας το επιβεβαίωσαν και οι δανειστές μας, που συζητούν τρόπους να χαλαρώσουν κάπως τους όρους αποπληρωμής. Γιατί όπως τους υπογράψατε πέρσι δεν βγαίνουν.

* Δεύτερον, σας είπαμε ότι δεν θα πετυχαίνατε τη μείωση του ελλείμματος με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Πολύ μεγάλες θυσίες και πολύ πενιχρά αποτελέσματα. Και πάλι μας δικαιώνουν οι ίδιοι οι δανειστές μας. Που έρχονται σήμερα και ζητούν νέα μέτρα. Όχι μόνο μέσα στις προβλέψεις του Μνημονίου. Αλλά και εκτός Μνημονίου. Και εντελώς διαφορετικά απ’ όσα αρχικώς προέβλεπε το Μνημόνιο.

Τώρα, μάλιστα, συζητιέται, όχι απλώς νέα «επικαιροποίηση» του Μνημονίου, που υπογράψατε πέρσι. Συζητιέται Μνημόνιο-ΙΙ που θα κρατήσει πολύ περισσότερο και που θα έχει πολύ αυστηρότερες δεσμεύσεις πολιτικής.

Εμείς, σας το λέμε ευθέως, ότι όπως απορρίψαμε το Μνημόνιο-Ι, έτσι απορρίπτουμε κι αυτά που προεξοφλούνται πλέον για το, πολύ χειρότερο, Μνημόνιο-ΙΙ.

Δεν είμαστε αντίθετοι, όπως δεν ήμασταν ούτε και πέρσι, σε μέτρα περιστολής της δημόσιας σπατάλης. Εμείς προτείναμε πρώτοι τέτοια μέτρα…

Δεν είμαστε αντίθετοι, όπως δεν ήμασταν ούτε και πέρσι, με μέτρα αύξησης των ανταγωνιστικότητας. Εμείς προτείναμε πρώτοι τέτοια μέτρα…

Δεν είμαστε αντίθετοι, όπως δεν ήμασταν ούτε και πέρσι, με μέτρα διαρθρωτικών αλλαγών. Αντίθετα εμείς προτείναμε πρώτοι τέτοια μέτρα. Κι όσα, έστω και αργά, έστω και λειψά, έστω και κολοβά, τα φέρατε στη Βουλή, εμείς τα ψηφίσαμε.

Αλλά το Μνημόνιο δεν είναι αυτά. Το Μνημόνιο είναι η Πολιτική δέσμευση για μια επ’ άπειρον μόνιμη ασφυξία της Ελληνικής Οικονομίας. Κάτι τέτοιο ούτε το στηρίξαμε, ούτε το στηρίζουμε, ούτε και πρόκειται να το στηρίξουμε.

Αν θέλετε συναίνεση στην ασφυξία, να πάτε να την βρείτε αλλού. Πέρσι βρήκατε να σας στηρίξουν. Σήμερα είναι δύσκολο. Αύριο θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής, οι πάντες σας εγκαταλείπουν, όπως φαίνεται…

Εμείς θέλουμε άλλο μείγμα πολιτικής, που σημαίνει ότι, μαζί με τα αναπόφευκτα μέτρα, πρέπει να υπάρχει Ανάκαμψη άμεσα. Να προκύψει Ανάπτυξη σύντομα. Κι αυτό να είναι ορατό από τώρα.

Αυτό το απλό πράγμα άλλες χώρες που βρέθηκαν σε ίδια θέση με την Ελλάδα, το διαπραγματεύθηκαν και το πέτυχαν.

Εσείς πέρσι δεν διαπραγματευθήκατε τίποτε. Και φέτος δεν μπορείτε πια να διαπραγματευθείτε τίποτε.

Γι’ αυτό σέρνεστε από το ατελέσφορο Μνημόνιο-Ι στο ακόμα πιο αναποτελεσματικό Μνημόνιο-ΙΙ

Και γι’ αυτό διολισθαίνετε σε πρακτικές όλο και πιο αυταρχικές. Όπως αυτές στις Σέρρες. Και όλο και πιο άδικες, όπως είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε συνολικά τον αγροτικό κόσμο συνολικά.

Σας είχαμε προειδοποιήσει, τέλος, ότι το Μνημόνιο-Ι δεν το αντέχει ούτε η Οικονομία ούτε η Κοινωνία. Το ότι δεν το αντέχει η Οικονομία το αποδεικνύουν οι αριθμοί, που σε όλους πέσατε έξω. Σας ξέφυγε η ύφεση, η ανεργία, ο πληθωρισμός, τα δημόσια έσοδα.

Αλλά δεν το άντεξε τελικά ούτε η Κοινωνία. Γι’ αυτό και διολισθαίνετε σε απίστευτες πρακτικές: Απαγορεύετε τις συναθροίσεις και συλλαμβάνετε όποιους επιμένουν να… «συναθροίζονται».

Καταγγέλλετε πια όλη την κοινωνία ως «άθροισμα συντεχνιών». Τελικά η πιο επικίνδυνη συντεχνία έχετε γίνει εσείς οι ίδιοι!

Τάζετε στους πάντες τα πάντα. Κι ύστερα έρχεστε και τα παίρνετε όλα.

Τάχα διαφωνείτε μεταξύ σας, άλλος εμπαιγμός κι αυτός…

Κι όταν, βέβαια, έρχεται η ώρα ψηφίζετε τα πάντα!

Κι ύστερα κατηγορείτε τους «άλλους» - τις συντεχνίες, την Αντιπολίτευση - γιατί δεν βγαίνει η δική σας πολιτική και γιατί δεν περνάει πια ο δικός σας εμπαιγμός.

Όλα τα σκέφτεστε κι όλα τα μηχανεύεστε, εκτός από τα πιο απλά, από τα πιο προφανή, για να αρχίσει να βγαίνει ο τόπος από την κρίση.

Ότι για να σπάσουν οι συντεχνίες – που τώρα τις θυμηθήκατε – πρέπει να υπάρχει Ανάπτυξη. Να δώσετε σε τεράστιες ομάδες επαγγελματιών τη δυνατότητα να παράγουν, χωρίς συντεχνιακές στρεβλώσεις.

Εσείς όμως δεν κάνετε αυτό: Εσείς ισοπεδώνετε τα πάντα. Και τους πάντες. Δημιουργείτε αληθινή κοινωνική και οικονομική «έρημο». Και έχετε προσχωρήσει στον ακραίο νεοφιλελεύθερο μύθο, πώς όταν όλα γίνουν άμμος και χώμα, θα αρχίσει ξαφνικά να υπάρχει Ανάπτυξη. Αυτόματα! Από μόνη της! Πάνω σε μια διαλυμένη κοινωνία και πάνω σε μια ισοπεδωμένη Οικονομία.

Δεν υπάρχουν, όμως, τέτοιοι αυτοματισμοί.

Και δεν κάνετε διαρθρωτικές αλλαγές. Κάνετε απορρύθμιση των πάντων!

Δεν απελευθερώνετε επαγγέλματα. Δημιουργείτε προϋποθέσεις να υπάρξουν καρτέλ!

Δεν καταργείτε στρεβλώσεις. Δημιουργείτε νέες χειρότερες στρεβλώσεις!

Περάσατε από το ένα άκρο στο άλλο: Από τον πιο άκρατο λαϊκισμό του «λεφτά υπάρχουν», στον πιο ακραίο νεοφιλελευθερισμό της ισοπέδωσης των πάντων.

Κάθε μεγάλο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα στηρίχθηκε σε ανατροπές ισορροπιών, αλλά με έμπνευση της κοινωνίας και με αποκατάσταση ενός νέου αισθήματος δικαίου, ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου.

Εσείς πετάτε στα σκουπίδια το κοινωνικό συμβόλαιο, τινάζετε στον αέρα κάθε αντίληψη δικαίου, ανατρέπετε κάθε ισορροπία και εναποθέτετε τις ελπίδες σας σε κοινωνικούς αυτοματισμούς που δεν λειτούργησαν ποτέ.

Σας καταγγέλλω ότι με την πολιτική σας πυροδοτείτε κοινωνικές εκρήξεις.

Δυναμιτίζετε την ελληνική Κοινωνία, αφού παραλύσατε πρώτα την ελληνική Οικονομία.

Μέχρι τώρα προκαλέσατε στον ελληνικό λαό «σοκ και δέος».

Τώρα δημιουργείτε όλο και περισσότερη οργή.

Και επειδή αυτό σας τρομάζει, αντιδράτε σπασμωδικά και προκαλείτε μεγαλύτερη οργή.

Δουλειά δική μου είναι να επισημαίνω τις ακρότητές σας, να ελέγχω την ανευθυνότητά σας, να προειδοποιώ για τον ολέθριο δρόμο στον οποίο καταλήγετε και να δημιουργώ την αίσθηση προοπτικής και υπευθυνότητας που αύριο μπορεί να πείσει το λαό και να μαζέψει τα ερείπια που εσείς δημιουργείτε.

Και κάτι τελευταίο: χθες μας προκαλέσατε να υποβάλουμε πρόταση μομφής εναντίον υπουργού σας. Σας γνωστοποιώ ότι παραιτήσεις υπουργών μπορούν να γίνονται και χωρίς πρόταση μομφής. Για λόγους ευθιξίας, ας πούμε…

-- Εμείς, λοιπόν, δεν τάζουμε στους πάντες τα πάντα. Γιατί εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ.

-- Εμείς δεν ενθαρρύνουμε τους αγρότες να έρχονται από την επαρχία στην Αθήνα, όπως κάνατε εσείς στον Πειραιά, θυμάστε; Γιατί εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ.

--Εμείς δεν κατεβαίνουμε να συγκρουστούμε με τα ΜΑΤ, για να ματαιώσουμε χρήσιμες εθνικά επενδύσεις, όπως παραδεχθήκατε εκ των υστέρων. Γιατί εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ.

-- Εμείς δεν λέμε άλλα εδώ, άλλα εκεί, άλλα μέσα κι άλλα έξω. Γιατί εμείς ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε. Λέμε παντού τις απόψεις μας και βρίσκουμε όλο και μεγαλύτερη κατανόηση από τους συνομιλητές μας.

Αλλά και συνένοχοι δικοί σας, δεν πρόκειται να γίνουμε!

Είμαστε το μόνο κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης που ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υιοθετούμε ακραίες συμπεριφορές κοινωνικής απείθειας και ανυπακοής.

Κι ας ερμηνεύουμε τα αίτιά της…

Σας προκαλώ, να μας θυμίσετε έστω και μια περίπτωση αντίστοιχης δικής σας συμπεριφοράς.

Εμείς είμαστε αληθινά υπεύθυνοι. Αλλά δεν είμαστε συνένοχοι δικοί σας!

Εσείς είστε οι πρωταθλητές της ανευθυνότητας!

Αυτή τη στιγμή το διακύβευμα είναι η κοινωνική συνοχή που εσείς διαλύετε τη χώρα μας.

Και δεν θα σας αφήσουμε να το κάνετε.

Να το θυμάστε.

Δεν θα σας αφήσουμε να διαλύσετε την Ελλάδα!

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Να παραιτηθεί ο κ. Παπουτσής

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ν.Δ. ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ. Παπουτσή, να παραιτηθεί.

Η αποκάλυψη της Ν.Δ. για τη σημερινή (9-2-11) απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, με την οποία αποφασίστηκε “η απαγόρευση για λόγους δημόσιας ασφάλειας και διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής”, όχι μόνο της κίνησης και της στάθμευσης γεωργικών μηχανημάτων – από της 8ης πρωινής της Τετάρτης, 9/2 έως και την 8η πρωινή της Παρασκευής, 11/2…- αλλά και της “κάθε δημόσιας, υπαίθριας, συνάθροισης ή πορείας (!!!)”, επιβεβαίωσε την επικίνδυνη και αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου.

Επισημαίνεται ότι στη συγκεκριμένη απόφαση τονίζεται το πρωτοφανές πως “η πραγματοποίηση ή απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης και πορείας θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο”.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όχι μόνο δεν αποδοκίμασε την πρωτοφανή και ολισθηρή αυτή απόφαση, αλλά παρέσχε πλήρη πολιτική κάλυψη, αποκαλύπτοντας ότι αποτελεί συνειδητή κυβερνητική επιλογή.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του κ. Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης του Μνημονίου είναι προφανής και επικίνδυνος.

Ο κ. Χρ. Παπουτσής, με την πολιτική του, οδηγεί σε όξυνση των αντιπαραθέσεων μεταξύ των πολιτών και, υιοθετώντας αυτές τις αποφάσεις περί απόπειρας πραγματοποίησης συναθροίσεων και πορειών, εισάγει από τη χαραμάδα νέες αντιλήψεις περί της τήρησης των Νόμων και του Συντάγματος, οι οποίες παραπέμπουν στο χειρότερο παρελθόν.

Η ελάχιστη προσφορά του στον τόπο και τη Δημοκρατία πλέον είναι η παραίτησή του».

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η στάση της Υπουργού Περιβάλλοντος

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η στάση της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κας Μπιρμπίλη για τους όρους δόμησης σε περιοχές Natura αποτελεί εμπαιγμό του Κοινοβουλίου.
Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για αυτό το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα τις οποίες η κα Υπουργός είχε αποδεχτεί κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στη Βουλή.

Δυστυχώς, όχι μόνο δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της, αλλά προσπάθησε -με νομικίστικα τερτίπια- να παραπλανήσει τη Βουλή.
Το γεγονός ότι η κυρία Μπιρμπίλη άλλα λέει και άλλα κάνει, προκαλώντας την ηχηρή αντίδραση ακόμα και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι πρόβλημα δικό της και της κυβέρνησης.
Ο σεβασμός, όμως, των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και η σοβαρότητα κατά τη νομοθετική διαδικασία είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές τις οποίες η κα Υπουργός οφείλει, επιτέλους, να αντιληφθεί».

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Προεκλογικά υποδεχόταν αγρότες στο λιμάνι του Πειραιά, ενθαρρύνοντας τις κινητοποιήσεις τους και τον αποκλεισμό δρόμων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προεκλογικά, ο κ. Παπανδρέου υποδεχόταν αγρότες στο λιμάνι του Πειραιά, ενθαρρύνοντας τις κινητοποιήσεις τους και τον αποκλεισμό δρόμων.

Σήμερα, ο κ. Παπανδρέου διατάσσει συλλήψεις και παραπομπή αγροτών στα δικαστήρια, με αστυνομικές διατάξεις, που θυμίζουν άλλες εποχές, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Προβλήματα που εντάθηκαν εξαιτίας της ανυπαρξίας αγροτικής πολιτικής.

Και, κυρίως, εξαιτίας της αύξησης του κόστους παραγωγής, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι ο ίδιος και η κυβέρνησή του.

Αύξησαν την τιμή του αγροτικού ρεύματος κατά 6,1%.

Αύξησαν τον Φ.Π.Α. στα αγροτικά προϊόντα από το 9% στο 13%.

Αύξησαν τις εισφορές στον ΕΛΓΑ, περιόρισαν τις ζημιογόνες αιτίες που καλύπτονται από τον Οργανισμό, μείωσαν τις αποζημιώσεις των παραγωγών και καθυστερούν την καταβολή τους.

Έκλεισαν τις στρόφιγγες της ΑΤΕ, γεγονός που οδηγεί χιλιάδες αγρότες σε αδυναμία προμήθειας βασικών εφοδίων για τις καλλιέργειές τους.

Απέκλεισαν την πλειοψηφία των αγροτών από τα σχέδια βελτίωσης, στερώντας τους κάθε δυνατότητα να κάνουν ανταγωνιστικότερη την παραγωγή τους.

Κορόιδεψαν τους αγρότες με υποσχέσεις για “πράσινη ανάπτυξη”.
Παρέσυραν 6.200 χιλιάδες αγρότες σε μελέτες και δαπάνες για φωτοβολταϊκά, τάζοντάς τους εύκολο χρήμα, αλλά απέκλεισαν, ήδη, τα 2/3 από αυτούς, αφήνοντάς τους με άδειες τσέπες.

Άφησαν ακάλυπτη τη φυτική και ζωική παραγωγή, εδώ και ενάμισι μήνα, με τη μη έκδοση των νέων κανονισμών ασφάλισης αγροτικών προϊόντων.

Αφήνουν ανεξέλεγκτα κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα σιτηρά και τις ζωοτροφές και ανέχονται την αδικία αυτή για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους.

Αντί, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να εμπαίζουν και να προκαλούν τους αγρότες, ας ασχοληθούν, έστω και σήμερα, με τα προβλήματά τους».

Εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαμόρφωση των πολιτικών της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020

Ο Υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Χίου, κ. Κωστής Μουσουρούλης, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαμόρφωση των πολιτικών της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κανείς στην Κυβέρνηση δεν απασχολείται με τον κίνδυνο δραστικής μείωσης του προϋπολογισμού της Ε.Ε. και δραματικής μεταβολής των κανόνων χρηματοδότησης των Ελληνικών Περιφερειών.
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο και Ιόνια Νησιά, χάνουν την πλήρη κάλυψή τους από τα Διαρθρωτικά Ταμεία, ενώ η Αττική μεταβαίνει σε δυσμενέστερο καθεστώς στο οποίο εισέρχεται απευθείας και η Κρήτη.
Εκτιμάται, μάλιστα, απώλεια πόρων άνω των 7 δις Ευρώ σε σχέση με την περίοδο 2007-2013.
Για την εξέλιξη αυτή, η Ν.Δ. είχε εγκαίρως προειδοποιήσει την Κυβέρνηση με Επίκαιρη Επερώτηση για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας («Καλλικράτης») που συζητήθηκε στις 26.5.2010 στη Βουλή.

Την απουσία της χώρας μας από όλες τις διεργασίες διαμόρφωσης της νέας Πολιτικής Συνοχής και Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, μαρτυρούν τα αρχικά κείμενα και Εκθέσεις της Ε. Επιτροπής, αλλά και το γεγονός ότι μόλις τον περασμένο Οκτώβριο το (συν)αρμόδιο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης αποφάσισε να αναζητήσει υποστήριξη για να συγκροτήσει μια ελληνική πρόταση.
Οι χώρες που δεν απορροφούν πλήρως και ορθά τα διαθέσιμα κονδύλια του ΕΣΠΑ κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο, όπως επεσήμανε και ο αρμόδιος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε. κ. Hahn, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των απολογιστικών στοιχείων εκτέλεσης των ΕΣΠΑ, βάσει των οποίων η Ελλάδα κατατάσσεται στη 17η θέση για το 2010, από την 5η το 2009.

Ενόψει των επόμενων σταδίων διαπραγματεύσεων, τόσο σε επίπεδο Ε.Ε., όσο και μεταξύ των Κρατών – Μελών, που ήδη διαμορφώνουν συμμαχίες χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας, καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να παραδειγματιστεί από τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση της ΝΔ εξασφάλισε για τη χώρα τα 20,4 δισ. Ευρώ της περιόδου 2007-2013 (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης), να μετέχει ενεργά και διεκδικητικά στις αποφάσεις και να σταματήσει να απαξιώνει τη χώρα, οδηγώντας την με μαθηματική ακρίβεια σε περιθωριοποίηση και δραματική απώλεια πόρων.

Την καλούμε, επίσης, να ασχοληθεί ουσιαστικά με την περιφερειακή ανάπτυξη, όπως άλλωστε την έχει προτρέψει, εδώ και καιρό, ο Επίτροπος.
Και να εγκαταλείψει την αδράνεια που υπονομεύει τη διαπραγματευτική μας θέση».

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Οι επικοινωνιακές ασκήσεις στις οποίες επιδίδεται η κυβέρνηση δεν προσφέρουν λύσεις

Ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους της Τρόικας:

«Αν πιστέψουμε τις διαρροές από το αρμόδιο Υπουργείο όλα πάνε θαυμάσια στο πεδίο της ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, από τα 11 θέματα που εξετάστηκαν, τα 8 αντιμετωπίστηκαν ήδη και τα 3 θα αντιμετωπιστούν πολύ σύντομα.
Προφανώς, μετά από αυτό, κατά τη ρήση του Μίμη Φωτόπουλου, η κυβέρνηση θα κάάάάθεται!

Η αλήθεια είναι, όμως, διαφορετική: Κατά τις εκτιμήσεις της ίδιας της κυβέρνησης, η ύφεση θα είναι φέτος 3%, μετά το 4,5% του 2010.
Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περικόπηκε περαιτέρω το 2011, με την πρώτη περικοπή πέρυσι.
Στο ΕΣΠΑ η Ελλάδα βρέθηκε από την 5η θέση στις απορροφήσεις το Σεπτέμβριο του 2009, στη 17η θέση το Δεκέμβριο του 2010, ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε.
Και η δραστηριότητα του ΤΕΜΠΜΕ μειώθηκε 13 φορές το 2010 σε σχέση με το 2009.

Αν συνυπολογίσει κανείς ότι τα έργα ΣΔΙΤ καρκινοβατούν, τα σχέδια για αποκρατικοποιήσεις παραμένουν σχέδια και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου κινείται στο χώρο της έκθεσης ιδεών, αντιλαμβάνεται γιατί όλες οι αρνητικές εξελίξεις που ζούμε δεν είναι δυστυχώς μαγική εικόνα.

Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται μια αναπτυξιακή επανάσταση, μέσα από τη δέσμη μέτρων που έχει προτείνει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της κ. Αντ. Σαμαράς.
Οι επικοινωνιακές ασκήσεις στις οποίες επιδίδεται η κυβέρνηση δεν προσφέρουν λύσεις».

Αυτή την Ελλάδα παρέδωσε η ΝΔ και ο Καραμανλής... σύμφωνα με το ΔΝΤ!

20η ετήσια συνάντηση Χρηματοοικονομικής Επιτροπής του ΔΝΤ...
4 Οκτωβρίου 2009...
Ο Τρεμόντι, Υπ. Οικονομικών της Ιταλίας ενημερώνει τους υπόλοιπους για την κατάσταση στην Ιταλία, Αλβανία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Μάλτα.
Για την Ελλάδα λέει:
"Η ελληνική οικονομία ήταν σχετικά ανθεκτική σε σύγκριση με άλλων χωρών, αλλά και αυτή δεν θα μπορούσε να αποφύγει τις επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Η παγκόσμια κρίση έχει χτυπήσει την ελληνική οικονομία με χρονική υστέρηση και οι αρχές προβλέπουν αρνητική ανάπτυξη το 2009 (-0,5% έως -1%).

Στοχευμένα κυβερνητικά μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των βασικών οικονομικών τομέων - σε συνδυασμό με την εφαρμογή μιας δέσμης μέτρων για την απασχόληση με έμφαση στο ενεργό εργατικό δυναμικό της αγοράς - έχουν βοηθήσει στην άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης.

Το τραπεζικό σύστημα παρέμεινε υγιές κατά τη διάρκεια της κρίσης και εξακολούθησε να αναπτύσσεται, αν και με πολύ βραδύτερο ρυθμό.

Αντιμέτωπη με μια επιδείνωση της οικονομίας και αύξηση των spreads του δημοσίου χρέους, η δημοσιονομική πολιτική το 2009, στόχευσε να αποφευχθεί η ύφεση και να αντισταθεί στις πιέσεις, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους πιο αδύναμους.

Με την οικονομική δραστηριότητα να μειώνεται περισσότερο απ' όσο προβλεπόταν, οι αρχές ανακοίνωσαν ένα πακέτο μέτρων τόνωσης των δημοσίων εσόδων τον Ιούνιο.

Μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη δύσκολη πρόκληση της διόρθωσης των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών, με παράλληλη υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης".

Αυτή την Ελλάδα παρέδωσε η ΝΔ και ο Καραμανλής στο ΠΑΣΟΚ... για ό,τι ακολούθησε την 4η Οκτωβρίου κάποιοι είναι υπεύθυνοι που δεν αντιμετώπισαν άμεσα «την δύσκολη πρόκληση της διόρθωσης των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών, με παράλληλη υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης.» και ελπίζω όταν ξαναέρθει η ΝΔ στην εξουσία να μην τους χαριστεί όπως έκανε με το Χρηματιστήριο, τα εξοπλιστικά, τη Siemens του Τσουκάτου και τόσα άλλα...
ΠΗΓΗ:http://dexiextrem.blogspot.com

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ο κ. Παπανδρέου ακολουθεί μια πολιτική ασφυξίας, που διαλύει και την οικονομία και τον κοινωνικό μας ιστό

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη στην κρατική τηλεόραση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα παθήματα για την κυβέρνηση δεν της έγιναν μαθήματα.

Παρά την απίστευτη ύφεση στην οποία έχει ρίξει τη χώρα, δεν καταλαβαίνει ούτε σήμερα, ότι με τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει, θα στεγνώσει τελείως την αγορά, θα αυξήσει την ανεργία, ενώ δεν θα μειώσει το έλλειμμα.

Σήμερα, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την τόνωση της αγοράς και όχι για την κατάρρευσή της.

Το οξύ πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της χώρας, πρέπει να αντιμετωπιστεί με μειώσεις του φορολογικού κόστους των επιχειρήσεων, με συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο, με χορήγηση αναπτυξιακών κινήτρων σε τομείς στρατηγικής σημασίας, με αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων που βρίσκονται σε πλήρη ύπνωση, με καταπολέμηση ολιγοπωλιακών καταστάσεων, με ενθάρρυνση εισαγωγής ξένων επιχειρηματικών κεφαλαίων και με άμεση αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Επί ένα χρόνο προσφέρουμε συνεχείς προτάσεις στην κυβέρνηση.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις μέτρων, τα οποία και αυτά τα πήρε με τεράστια καθυστέρηση, ο κ. Παπανδρέου ακολουθεί μια πολιτική ασφυξίας, που διαλύει και την οικονομία και τον κοινωνικό μας ιστό.

Είναι, επομένως, παράλογο, αν όχι κωμικό, να δηλώνει η κυβέρνηση ότι θα μας καλέσει για να ακούσει τις απόψεις μας.

Τις προτάσεις μας τις ξέρει.

Αν θέλει και αν μπορεί, ας τις ακολουθήσει!».

Πρόταση για εκδρομή

Το Άνω Καρυόφυτο είναι ένα χωριό του Νομού Ξάνθης και διοικητικά ανήκει στο δήμο Σταυρούπολης, που ενσωματώθηκε πλέον στο Δήμο Ξάνθης.
Η παλαιότερη ονομασία του ήταν Κόζλουτζα.
Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ο πληθυσμός του είναι 144 κάτοικοι, ενώ σύμφωνα με προηγούμενες απογραφές 147 (1981) και 159 (1991).
Βρίσκεται 41 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ξάνθης, σε υψόμετρο 560μ. Η πρόσβαση γίνεται από Ξάνθη – Σταυρούπολη – Δαφνώνας – Άνω Καρυόφυτο, ή από ΔράμαΠαρανέστι – Νεοχώρι – Άνω Καρυόφυτο. Από εκεί γίνεται επίσης η βασική πρόσβαση, από ασφαλτοστρωμένο δρόμο, προς το χωριό του Λειβαδίτη (με τον φημισμένο καταρράκτη) και στην συνέχεια στο Δασικό Χωριό Ερυμάνθου.


Σε μια μαγευτική πράσινη τοποθεσία, πάνω σε μια βουνοκορφή, στο Άνω Καρυόφυτο του Δήμου Σταυρούπολης, Ξάνθης, βρίσκεται ένα συγκρότημα τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών με την επωνυμία ΄΄Κάρυον΄΄.


Τo συγκρότημα ονομάστηκε έτσι από τις πολλές καρυδιές της περιοχής, που αποτελούν μαζί με την υπόλοιπη χλωρίδα την ζωοφόρο πηγή του τόπου. Αποτελείται από ολοκαίνουργιές πολυτελείς κατοικίες χωρητικότητας έως έξι (6) ατόμων και μία μεγαλύτερη έως οκτώ (8) ατόμων ,χτισμένες σύμφωνα με τις προδιαγραφές τις Ε.Ε., εναρμονισμένες απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον, με θέα που σου κόβει την ανάσα.
Σχετικά: http://www.karyon.gr/