Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Μετά τη λήξη του μαθήματος, το σχολείο θα προσφέρεται στους τοπικούς φορείς για χρήση

Από τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση για το «Νέο Σχολείο»:

Για άλλη μια φορά, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αιφνιδίασε και αναστάτωσε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, παρουσιάζοντας χθες τις προτάσεις της για το Νέο Λύκειο.
Προτάσεις που κατέθεσε σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μαζί με τα Προγράμματα Σπουδών της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, όπως διαμορφώθηκαν από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για διαβούλευση…
Μια διαβούλευση που στηρίζεται σε προειλημμένες αποφάσεις και στερείται γνησιότητας και ειλικρινών προθέσεων.

Η αναγκαιότητα προσαρμογής, αναβάθμισης κι εκσυγχρονισμού του σχολείου ανάλογα με τα νέα δεδομένα, με τις νέες προκλήσεις και εξελίξεις είναι αίτημα των καιρών, όπως και η αναγκαιότητα να αποτελέσει το Λύκειο αυτόνομη εκπαιδευτική μονάδα, που θα παρέχει ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Σπουδών.
Μια μονάδα που δε θα χρησιμοποιείται ως ο προθάλαμος για την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά θα παρέχει ένα σύνολο βασικών γνώσεων, θα προσφέρει δεξιότητες και δυνατότητες για το μέλλον τους.

Η πρόταση για το Νέο Λύκειο της κ. Διαμαντοπούλου δεν εξυπηρετεί κανέναν από τους παραπάνω σκοπούς, γιατί:

 Η στόχευση από την Α΄ Λυκείου θα είναι «να προετοιμάζεται ο νέος για την επόμενη βαθμίδα», κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραπαιδείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους γονείς εν καιρώ οικονομικής κρίσης κι εξαθλίωσης.

 Όσοι δεν πετύχουν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ , έχοντας ένα απολυτήριο Λυκείου δίχως αντίκρισμα, θα υποχρεωθούν, εφόσον η πολιτεία δεν τους δώσει εναλλακτική λύση να φοιτήσουν ιδίοις εξόδοις σε σχολές του εξωτερικού ή στην Ελλάδα.

 Οι μαθητές που θα φοιτήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Α΄ Τάξη του Λυκείου, θα υποχρεωθούν με αντιπαιδαγωγικό τρόπο να ενταχθούν σ’ ένα μαθησιακό περιβάλλον μη γνώριμο, χωρίς να τους δοθεί καμιά δυνατότητα προσαρμογής.

 Οι εκπαιδευτικοί που θα υπηρετήσουν το νέο σύστημα δε θα έχουν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν σ’ αυτό, κάτι που προφανώς κρίνει η πολιτική ηγεσία ως περιττό, αφού με περίσσεια υποκρισία τους «αναγνωρίζεται» πλέον η «υψηλή» επιστημονική εξειδίκευση, όταν έως σήμερα βίωναν την απαξίωση και χρεώνονταν την αποκλειστική ευθύνη των κακών επιδόσεων των μαθητών τους στις πανελλαδικές.

 Η αναλογία μαθητή/καθηγητή κατά τους ισχυρισμούς της κ. Διαμαντοπούλου είναι 1/8. Της διαφεύγει ότι οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τα τμήματα τριάντα μαθητών και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι υποχρεωμένοι να διδάσκουν.

 Τα προβλήματα της κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής θα συνεχίσουν να υφίστανται, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Υπουργού είναι σε πολύ « ικανοποιητικό επίπεδο».

Το δεύτερο ζήτημα, το Νέο Σχολείο της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας, που δε συζητήθηκε τελικά στο ΣΠΔΕ, είναι μια ακόμη μεταρρύθμιση που σε ελάχιστο χρόνο η Υπουργός έχει επιβάλλει στην ελληνική εκπαίδευση.
Το Ολοήμερο Σχολείο - Δημοτικό και Νηπιαγωγείο – αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό θεσμό, αφού καλείται να καλύψει όχι μόνο παιδαγωγικούς αλλά και κοινωνικούς σκοπούς, επιλύοντας το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι γονείς.

Τα 800 Ολοήμερα Σχολεία που ένα χρόνο πριν βαπτίστηκαν ως νέα μεταρρύθμιση κι είχαν ως μόνο στόχο την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, εξασφάλισαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν στην πρωτοβάθμια ειδικότητες από τη δευτεροβάθμια χωρίς ουσιαστική επιμόρφωση και να προσληφθούν αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, που εργάζονται κάτω από άθλιες οικονομικές συνθήκες αφού παραμένουν για μήνες απλήρωτοι.

Σήμερα έχουμε και πάλι… νέα αναλυτικά προγράμματα με επίσης διαφορετικό ωρολόγιο πρόγραμμα. Το Νέο Σχολείο δε θα λειτουργεί ως Ολοήμερο μέχρι τις 4.00 ώστε να εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς, αλλά έως τις 3.00 για τους μικρούς μαθητές (Α΄,Β΄,Γ΄,Δ΄) και έως τις 3.30 για την Ε΄ και την Στ΄…
Το αξιοπερίεργο είναι πως μετά τη λήξη του μαθήματος, το σχολείο θα προσφέρεται στους τοπικούς φορείς για χρήση, κάτι που γεννά εύλογα το ερώτημα αν οδηγούμαστε στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, καθώς και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της προστασίας των σχολικών κτιρίων από φθορές.

Το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις συγχωνεύσεις καταργήσεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, καθώς και οι μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν ουσιαστικά χωρίς διαδικασία διαλόγου αποδεικνύουν την προχειρότητα, την έλλειψη σχεδιασμού και δημοκρατικών διαδικασιών αλλά και το έλλειμμα ευαισθησίας που χαρακτηρίζει τη σημερινή πολιτική ηγεσία στους μαθητές και γενικότερα στην ελληνική οικογένεια, καθώς και στους εκπαιδευτικούς.
Το κυρίαρχο ζήτημα που την απασχολεί είναι η εξοικονόμηση πόρων και η συρρίκνωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και προς αυτή την κατεύθυνση οδηγεί κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Καταψήφισε η «Περιφερειακή Αναγέννηση» τον Προϋπολογισμό του 2011 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Η αξιωματική αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης καταψήφισε τον προϋπολογισμού των δημοσίων επενδύσεων του έτους 2011.
Τον χαρακτήρισε ως προϋπολογισμό φτώχειας, ανέχειας και εξοικονόμησης πόρων στην λογική του μνημονίου, σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών και του τόπου, που μαστίζεται από αποβιομηχάνιση, ανεργία, αμέτρητα λουκέτα στο εμπόριο και τις επιχειρήσεις.
Ως ένα άνευρο, υποαναπτυξιακό κείμενο παράθεσης αριθμών, χωρίς σχέδιο και όραμα, δίχως προγραμματικούς και πολιτικούς στόχους.
Ο τακτικός προϋπολογισμός για λειτουργικά υπερψηφίστηκε, για το κονδύλιο όμως της μισθοδοσίας επισημάνθηκε η ρητή αντίθεση του συνδυασμού στην μεταφορά του στους κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους, αντί των κρατικών πόρων ως τώρα, ενέργεια που όχι μόνο επιβαρύνει τον προϋπολογισμό αλλά δημιουργεί και επισφάλειες στους εργαζομένους.

Ο Επικεφαλής του συνδυασμού κ. Γιώργος Παυλίδης τόνισε ότι καταψηφίζεται και ο τριετής προϋπολογισμός, 2011-2013 ως ανεπαρκής, φτωχός, υπολειπόμενος των αναγκών της περιφέρειας.
Ότι έχει καθαρή πτωτική πορεία από έτος σε έτος.
Το 2011 έχει προβλέψεις, λειτουργικών και επενδύσεων μόλις 133 εκατομμύρια ευρώ, όταν το 2010, έτος δύσκολο, οι 5 νομαρχίες έκλεισαν τα αντίστοιχα μεγέθη με 190 εκατ. Ευρώ!!!.
Ότι προεξοφλείται ο συνεχής κατήφορος αφού το 2012 το κονδύλιο πέφτει στα120 εκατ., και το 2013 μόλις φθάνει τα 108 εκατ. Ευρώ.

Τέλος επεσήμανε:
«Ο νέος θεσμός δημιουργήθηκε για να υπηρετεί τους πολίτες, την ανάπτυξη και όχι τις μνημονιακές λογικές της Κυβέρνησης.
Δυστυχώς άλλα όνειρα είχαμε, άλλους οραματισμούς για έναν ισχυρό θεσμό και τώρα μας προκύπτει ασθενέστερος και από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις.
Εμείς αντιστεκόμαστε για τους πολίτες, την ανάπτυξη και την κοινωνία μας.»
ΠΗΓΗ:http://www.periferiaki-anagennisi.com

Πορεία δασκάλων και καθηγητών προς τη Βουλή

Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΛΜΕ και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ΔΟΕ . Στην πορεία συμμετείχαν νοσοκομειακοί γιατροί, γιατροί του ΙΚΑ και συμβασιούχοι από το δήμο της Αθήνας.

Καθηγητές, δάσκαλοι αλλά και αρκετοί μαθητές, που συμμετείχαν στην πορεία, αντιδρούν στις συγχωνεύσεις των σχολείων, οι οποίες προωθούνται από το υπουργείο Παιδείας.

Η ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται, επίσης, για τις «περικοπές σε μισθούς, που επιβάλλονται από τη μνημονιακή πολιτική».

Από την πλευρά τους οι γιατροί, διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων.

Πριν από την κατάληξη της πορείας στη Βουλή, οι διαδηλωτές σταμάτησαν στο δημαρχείο της Αθήνας, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συμβασιούχους του δήμου Αθηναίων, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του δημαρχείου, στην πλατεία Κατζιά.

Η πορεία ήταν ειρηνική και οι διαδηλωτές στάθηκαν έξω από τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Επίκαιρη ερώτηση για τα λουκέτα στην αγορά & την επακόλουθη αύξηση της ανεργίας

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον κ. Πρωθυπουργό

Θέμα: Οι ευθύνες της Κυβέρνησης για την ακρίβεια και τα λουκέτα στην αγορά.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή ανακοίνωσε πως «οι τιμές θα πέσουν, γιατί το επίπεδο τιμών στη χώρα είναι τουλάχιστον 10% παραπάνω από αυτό που πρέπει» (10-10-2009).

Ένα χρόνο αργότερα, στις 13-10-2010 η Κυβέρνηση, διά του ιδίου αρμοδίου Υπουργού, σε συνέντευξή του δήλωνε πως «στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί ένα υψηλό επίπεδο τιμών στο καλάθι της νοικοκυράς που είναι 20-25% περίπου του οικογενειακού εισοδήματος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως πολυεθνικές επιχειρήσεις πωλούν τα προϊόντα τους υπερτιμολογημένα κατά τουλάχιστον 20-30%... Οι τιμές θα πέσουν μέχρι τα Χριστούγεννα».

Σήμερα όλα αυτά διαψεύδονται. Αντίθετα από τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις διαπιστώνεται πως επήλθαν σημαντικές αυξήσεις τιμών σε βασικά προϊόντα οι οποίες και συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση του πληθωρισμού στα επίπεδα του 5%.

Την ίδια στιγμή η ύφεση που έχουν προκαλέσει τα μέτρα της Κυβέρνησης οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΓΣΕΒΕ μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2012, πάνε για λουκέτο μία στις τέσσερις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή 225.000, με κίνδυνο επιπλέον απώλειας 320.000 θέσεων απασχόλησης με δραματικές επιπτώσεις στα έσοδα του Δημοσίου.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός

- Με ποια μέτρα θα αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση τόσο την ακρίβεια όπως έχει ξεφύγει όσο και το διογκούμενο κύμα λουκέτων στην αγορά;

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ.
Αντώνης Κ. Σαμαράς

Τις προκλήσεις των Τούρκων δεν μπορεί να σταματήσει η συνεχιζόμενη μυστική διπλωματία του πρωθυπουργού

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, για τις νέες τουρκικές παραβάσεις και παραβιάσεις του FIR Αθηνών και του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.
Σήμερα, είχαμε 14 μαχητικά αεροσκάφη, που πραγματοποίησαν σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων.

Πιο συγκεκριμένα δύο σχηματισμοί αεροσκαφών της τουρκικής Αεροπορίας με 14 μαχητικά εκ των οποίων τα 6 έφεραν οπλισμό πραγματοποίησαν 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 7 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (Ε.Ε.Χ.).

Η Νέα Δημοκρατία, παρά την υποστήριξη που παρέχει στα εθνικά μας θέματα, με λύπη διαπιστώνει πως τις προκλήσεις των Τούρκων δεν μπορεί να σταματήσει η χαλαρή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ούτε φυσικά η συνεχιζόμενη μυστική διπλωματία του πρωθυπουργού.

Η έλλειψη στρατηγικής και συγκεκριμένου σχεδίου από την κυβέρνηση του Μνημονίου στα Εθνικά μας θέματα, αποθρασύνει περισσότερο τους γείτονές μας.

Προσβάλλεται το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων όταν πληροφορούνται τις καθημερινές προκλητικές ενέργειες των Τούρκων και τις αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Πρόταση για εκδρομή (3)

ΠΑΛΑΙΟΙ ΠΟΡΟΙ
Παραδοσιακός οικισμός στον Κάτω Όλυμπο, σε υψόμετρο 600 μέτρων.
Χαρακτηριστικό του είναι τα πετρόχτιστα σπίτια του 17ου - 18ου αιώνα και η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην πλακόστρωτη πλατεία.

Πάνω από τον οικισμό υπάρχει ένα πανέμορφο δάσος όπου μπορείτε να περπατήσετε και να θαυμάσετε την χλωρίδα και την πανίδα του Κάτω Ολύμπου, καθώς και δύο εκπληκτικά εκκλησάκια, των Αγίων Αποστόλων και της Ζωοδόχου Πηγής.
Στην παραδοσιακή ταβέρνα του οικισμού υπάρχει η δυνατότητα να απολαύσετε την τοπική κουζίνα.
Νοτιότερα του οικισμού μπορείτε να επισκεφτείτε και να ανακαλύψετε τον Υδροβιότοπο των Νέων Πόρων.
Σε απόσταση 9 χιλιομέτρων προς τη θάλασσα βρίσκεται ο παραλιακός οικισμός των Νέων Πόρων με υποδομή σε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, ουζερί και άλλα πολλά μέσα εστίασης και ψυχαγωγίας.
Απέχει 45 χιλ. από την Κατερίνη, με εύκολη πρόσβαση μέσω του εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (κόμβος Πλαταμώνα).

ΞΕΝΩΝΑΣ ΔΡΥΑΔΕΣ - ΠΑΛΑΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ
Ο παραδοσιακοί ξενώνες Δρυάδες βρίσκονται στους Παλαιούς Πόρους ή Πούρλια σε έναν από τους ωραιότερους ορεινούς προορισμούς της Πιερίας, με τόσο άμεση πρόσβαση από την Εθνική οδό.
Στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 600 μέτρων, οι Παραδοσιακοί ορεινοί ξενώνες των Δρυάδων, των νυμφών, των δέντρων και των Δρυών αποτελούν χειμερινό αλλά και καλοκαιρινό προορισμό.

Φιλική και εγκάρδια ατμόσφαιρα κάνει την διαμονή στους ξενώνες αξέχαστη εμπειρία.

Οι ξενώνες αποτελούνται από ένα συγκρότημα τριών κτιρίων, χτισμένοι το 2007 σύμφωνα με την παραδοσιακή τοπική αρχιτεκτονική διατηρώντας τις σύγχρονες ανέσεις.
Τα δύο εξ αυτών είναι φτιαγμένα από πέτρα και ξύλο.

•Τα δύο κτίρια αποτελούνται από δωμάτια και το τελευταίο είναι ο χώρος υποδοχής, το café - bar, χώρος βιβλιοθήκης κι επιτραπέζιων παιχνιδιών.
Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται εκθέσεις ζωγραφικής, κοσμήματος και φωτογραφίας.
Στο χώρο της καφετέριας ένα μεγάλο σαλόνι μαζεύει τις παρέες γύρω από το τζάκι τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

•Τα κτήρια περιτριγυρίζει μία ολάνθιστη αυλή, όπου ανάμεσα στα γεράνια, τις τριανταφυλλιές, τις γαρδένιες και τα έλατα οι επισκέπτες απολαμβάνουν τη δροσιά και τ’ αστέρια τα βράδια του καλοκαιριού.
Περισσότερες πληροφορίες και πλήθος φωτογραφιών και video: http://www.xenonasdryades.gr/index.php/home

Αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι και η πραγματικότητα που συναντήσαμε, κάτι που δεν είναι πάντα αυτονόητο στις προσεγγίσεις μέσω διαδικτύου!
Ο Αντώνης και η Μαρία, ιδιοκτήτες του ξενώνα, άριστοι επαγγελματίες, χτίζουν και ωραίες φιλικές σχέσεις!
Το πρωινό της Μαρίας, που είναι και συγγραφέας, είναι πραγματική απόλαυση στην αρχή της ημέρας! 

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ποιος είναι αυτός ο Γερουλάνος που χαρίζει τα γλυπτά;

Κάνει το γύρω του διαδικτύου η τοποθέτηση του διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Νιλ Μαγκρέγκορ ότι μόνο δανεικά θα έρθουν στην Ελλάδα τα γλυπτά του Παρθενώνα.
Αυτός μιλάει ως γνήσιος απόγονος του κλέφτη "λόρδου" Έλγιν.
Δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο...

Το απίθανο είναι ότι κάποιος Γερουλάνος, που περιφέρεται ως  υπουργός Πολιτισμού, δηλώνει ότι "δεν τίθεται ζήτημα ιδιοκτησίας"!!!
Τα γλυπτά, κατά τον κύριο αυτό, δεν είναι ελληνικά, δεν είναι μέρος του ελληνικού Παρθενώνα αλλά προφανώς μια αόριστη παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά!!!
Δυσκολεύεται να το διανοηθεί κάποιος ότι αυτός που έταξε η πολιτεία, δηλαδή ο κολλητός του ο Γιώργος, να προασπίσει τα ελληνικά δίκαια, τόσο απλόχερα σαν να είναι ιδιοκτησία του τα απεμπολεί.
Έλαβε τέτοιο μήνυμα από τον ελληνικό λαό; Μας ρώτησε;
Αν θέλει να χαρίζει δικαιώματα ιδιοκτησίας, ας το κάνει στην προσωπική περιουσία του.

Παραθέτω το σχετικό δημοσίευμα από τα Επίκαιρα.

Βρετανικό Μουσείο: Μόνο ως δάνειο τα γλυπτά στην Ελλάδα.
Στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα επανέρχεται ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Νιλ Μαγκρέγκορ, λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής των μνημείων του Παρθενώνα. αλλά μόνο ως μορφή δανείου.

Συγκεκριμένα στο ένθετο Spectrum της εφημερίδας The Sydney Morning Herald περιλαμβάνεται δισέλιδο αφιέρωμα και συνέντευξη του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου με αφορμή τη διάλεξη που πρόκειται να δώσει στο Art Gallery στο Σίδνεϊ στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του.

Ο κ. Μαγκρέγκορ αναφέρεται και στα Γλυπτά του Παρθενώνα, επισημαίνοντας ότι «τα συγκεκριμένα αντικείμενα έχουν νόημα μόνο όταν εκτίθενται στο σύνολό τους, ως αφηγητής όλης της ανθρώπινης ιστορίας», συνεπώς είναι «απαραίτητο να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος, ώστε όλος ο κόσμος να τα επισκεφθεί, εφόσον δεν μπορούν να ενσωματωθούν στον Παρθενώνα».

Σημειώνει, επίσης, ότι, αν και το Βρετανικό Μουσείο έχει προτείνει το δανεισμό με σειρά προτεραιότητας στην Ελλάδα, εντούτοις η ελληνική κυβέρνηση «αρνείται να τα δανειστεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος είχε δηλώσει προ μηνών ότι η Ελλάδα δεν θέτει ζήτημα ιδιοκτησίας, αλλά προτείνει την ιδέα περιοδικών εκθέσεων ελληνικών αρχαιοτήτων με αντάλλαγμα την παρουσία των γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης, έστω κι αν αυτό συνεπάγεται μη μακροχρόνιο δανεισμό τους.

Η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ήταν το βασικό ζήτημα για το οποίο πάλεψε η Μελίνα Μερκούρη από το 1981.
ΠΗΓΗ:http://www.epikaira.gr/

Διέσυρε τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ η Τζότζολα!

Μετά την αποκάλυψη για τον διορισμό του Καρχιμάκη, έγιναν κάποιες απέλπιδες προσπάθειες συμψηφισμού με τον υποτιθέμενο διορισμό της Βασιλικής Τζότζολα στο δημόσιο.
Εκτός από το γεγονός ότι συμψηφισμός δεν μπορούσε να υπάρξει αφού η Τζότζολα ούτε υπουργός είναι, ούτε …οσία καθαρσία σαν τον άγιο καθάρσιο (υπερμαχος σκανδαλοφάγος δηλαδή) δείτε την απάντηση που έδωσε. Πραγματικός διασυρμός ενός κουτοπόνηρου συστήματος σοσιαλητείας:

Η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κα Βασιλική Τζότζολα, με αφορμή πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, σχετικά με μεταφορά της ως δικηγόρου στον ΟΑΣΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως δικηγόρος του ομίλου της πρώην Ολυμπιακής, όπως και οι υπόλοιποι 4.500 εργαζόμενοι, είχα το δικαίωμα μεταφοράς στο Δημόσιο / ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Με καθυστέρηση 18 μηνών η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να μου το υπενθυμίσει με το υπ’ αριθμ.: 98/2011 ΦΕΚ.
Όσοι βιάστηκαν να πουν ότι και η Τζότζολα … “μια από τα ίδια”, δε φρόντισαν να με ρωτήσουν πριν.

Ώστε να λάβουν την απάντηση ότι, ως πολιτικό πρόσωπο, για λόγους αρχής, δεν θα ασκήσω το εν λόγω δικαίωμα και αρνούμαι τη θέση.

Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι …»
ΠΗΓΗ: http://olympia.gr

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Χωρίς αλλαγή πορείας δεν αποφεύγεται το παγόβουνο

Του Γιάννη Βαρουφάκη

Το θέμα δεν είναι "τι πήραμε" στην πρόσφατη Σύνοδο της ευρωζώνης.
Τόσο οι "θριαμβευτές" της Συνόδου, που επέστρεψαν επιμένοντας να μας πείσουν ότι "πήραν" όσο ζήτησαν, όσο και οι κριτικά ιστάμενοι, που τους επιτέθηκαν ότι αυτά που "πήραν" δεν ήταν αρκετά, βρίσκονται εκτός θέματος.
Ποιο είναι το θέμα;
Τι πήρε η Ευρώπη;
Τι πήραν οι λαοί της, ελλειμματικοί και πλεονασματικοί.
Αυτό είναι το θέμα-ερώτημα που πρέπει να μας απασχολεί. Δεν αμφισβητώ ότι η έννοια της διαπραγμάτευσης έχει τη σημασία της εντός της Ε.Ε.
Το πρώτο εξάμηνο του 2010 δεν διαπραγματευτήκαμε και, έτσι, μας προέκυψε η δανειακή συμφωνία του Μαΐου (μετά Μνημονίου) που βύθισε ολόκληρη την Ευρώπη πιο βαθιά στην κρίση. Εννιά μήνες αργότερα, μετά από την επέκταση της κρίσης παντού, και τώρα που υποτίθεται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κατέληγαν σε μια συνολική λύση της κρίσης (λύση-πακέτο την ονόμασε ο πρωθυπουργός), η διαπραγμάτευση, το δούναι και λαβείν, είναι πραγματικά εκτός θέματος.
Είμαστε στο ίδιο πλοίο και ταξιδεύουμε προς το ίδιο παγόβουνο.
Το να τσακωνόμαστε για το τι πήρε ο ένας και τι ο άλλος, για το ποιος θα μείνει στο κατάστρωμα και ποιος θα κατέβει στις μηχανές, όλα αυτά είναι ανοησίες.
Το θέμα είναι η αλλαγή πορείας, η συλλογική απόφαση να αποφύγουμε το παγόβουνο.

Πράγματι, αν και αληθεύει ότι καλύτερα να είσαι κοντά στο κατάστρωμα την στιγμή της σύγκρουσης (από το να είσαι στα έγκατα του πλοίου) το ζητούμενο είναι η πολυπόθητη αλλαγή πορείας.
Και τέτοια αλλαγή πορείας δεν υπήρξε στην πρόσφατη σύνοδο.
Η επιμήκυνση, η ελαφρά μείωση των επιτοκίων, η προδιαγεγραμμένη για μετά το 2013 νέα δανειοδότηση ελλειμματικών χωρών (όπως η Ελλάδα) μέσα από την έκδοση τοξικών ευρωομολόγων από τον εκκολαπτόμενο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), όλα αυτά δεν είναι παρά μέτρα που εξασφαλίζουν την μη χρεωκοπία (δηλαδή το να αποφευχθεί η στάση πληρωμών από τα ελλειμματικά κράτη) προσωρινά, έως το τέλος της δεκαετίας.
Με ένα μεγάλο αντάλλαγμα βεβαίως: Την επιμήκυνση της κρίσης.

Αν ήταν δυνατόν η κρίση απλά να επιμηκύνεται στο διηνεκές, από το 2013 στο 2020 και μετά στο 2030 κοκ), ίσως να ήταν κι αυτό μια λύση.
Όμως η προσπάθεια μιας τέτοιας επιμήκυνσης, η απόφαση της Ε.Ε. να μην αποφασίσει για το πως θα λήξει την κρίση (και, αντίθετα, να την τρενάρει, όπως κάνει εδώ και μήνες), δεν είναι παρά μια πρακτική υψηλότατου κινδύνου καθώς: (α) η κρίση είναι απρόβλεπτη και μπορεί κάλλιστα να πάρει μια νέα, μνησίκακη τροπή που θα αποδομήσει όλη την Ευρωζώνη, και (β) η κρίση, όσο αναπαράγεται, συρρικνώνει την παραγωγική βάση, μειώνει την ανταγωνιστικότητα (στην ποδιά της οποίας τόσοι συνωστίζονται), σπαταλά πόρους ανθρώπινους και μη.
Για να το πω απλά, η Ευρώπη αποσαθρώνεται από την κρίση, η ευρωπαϊκή ιδέα υποχωρεί και το ειδικό βάρος της Ένωσης στο παγκόσμιο στερέωμα φθίνει.

Ποιος είναι τελικά ο λόγος που η κρίση επιμηκύνεται όταν θα μπορούσε να έχει λήξει μέσω μιας ορθολογικής, συνολικής θεραπευτικής αγωγής από τους ήδη υπάρχοντες θεσμούς της Ε.Ε.;
Είναι διττός: Μια τέτοια λύση θα μείωνε την εξουσία των πολιτικών ελίτ των πλεονασματικών χωρών (α) απέναντι στις ελίτ των μη πλεονασματικών χωρών, και (β) απέναντι στην εργατική τάξη της δικής τους χώρας.
ΠΗΓΗ:http://e-parembasis.blogspot.com/

Άνοδος της Ορεστιάδας στην Α2

Άνοδος στην Α2 Εθνική κατηγορία και μαθηματικά για την ομάδα βόλεϊ του Α.Ο. Ορεστιάδας μετά και την νίκη επί της ΜΕΝΤ με 3-0 σετ.

Η Διοίκηση του A.O.O. οργανώνει φιέστα, το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 19:00, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ορεστιάδας στον τελευταίο αγώνα της ομάδας με αντίπαλο τον Αρίωνα και καλεί όλο τον κόσμο να παρευρεθεί για να χειροκροτήσει τον προπονητή και τους παίκτες που συντέλεσαν σε αυτή την μεγάλη επιτυχία...

Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση για τη φετινή πορεία και πολλές ευχές για τη συνέχιση τη ανοδικής τροχιάς, ώστε του χρόνου τέτοιες μέρες να πανηγυρίζουμε την επιστροφή της ομάδας στη φυσική θέση της, την Α1!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ορεστιάδα 36 (39-11)
2. Μ. Αλέξανδρος 31 (36-16)
3. Ελπίδα 28 (33-18)
4. ΜΕΝΤ 23 (29-24)
5. Αρίων 12 (16-29)
6. ΑΟ Σερρών 12 (17-31)
7. ΦΕ Ιωαννίνων 11 (17-32)
8. ΓΕΑ 3 (10-36)

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Μινιατούρες ναών στις αυλές Σχολείων

Είπα να κάνω το κορόϊδο σφυρίζοντας αδιάφορα γι' αυτά που βλέπω σ' αυτή την πόλη, αλλά, έλα που δε μπορώ!
Ενοχλούμαι, όταν διαπιστώνω, ότι κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία των συμπολιτών μας στα θέματα της θρησκείας, καθώς και τη χαρακτηριστική μας ανεκτικότητα σε όλα τα ζητήματα, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την αισθητική μας και στο όνομα της εκκλησίας και του έθνους χρησιμοποιούν κατά το δοκούν τα θρησκευτικά και εθνικά μας σύμβολα, τα οποία πολύ συχνά ευτελίζουν, όταν δεν τα εμπορεύονται συνειδητά.
Συμπεριφέρονται σαν ιδιοκτήτες τους περιφρονώντας πολλές φορές τη σύνεση και το σεβασμό με τον οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας αντιμετωπίζει τους ανθρώπους άλλων εθνών και άλλων δογμάτων.
Καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία και το φανατισμό μεταξύ των μελών της κοινωνίας μας.
Αυτή η φάμπρικα με τα εκκλησάκια, που φυτρώνουν σαν μανιτάρια κάποια πρωινά στις αυλές των σχολείων μας, μου φαίνεται πολύ περίεργη από πολλές απόψεις.

Με ποιες διαδικασίες, ποιοι και με τη νομιμοποίηση ποιων αρμόδιων αρχών αυτής της πόλης αποφασίζουν για το στήσιμό τους στις αυλές των σχολείων;

Είναι θεμιτό και συμβατό με τη φιλοσοφία της θρησκείας μας να χρησιμοποιούνται μινιατούρες των ναών, σαν “διακοσμητικά αντικείμενα” στις αυλές των σχολείων;

Έχουμε δικαίωμα να μετατρέπουμε τα σχολεία σε χώρους λατρείας των θρησκειών μας, ακόμα και αν δεχτούμε ότι όλοι οι μαθητές ασπάζονται την ίδια θρησκεία;

Έχουν δικαίωμα να κάνουν το ίδιο και πιστοί άλλων θρησκειών τοποθετώντας θρησκευτικά τους σύμβολα στις αυλές των σχολείων, αν οι μαθητές σ' αυτά κατά πλειοψηφία ανήκουν σε άλλα θρησκευτικά δόγματα;

Τι θα συμβεί, αν κάποια μέρα δούμε σε κάποια σχολεία της Ελληνικής επικράτειας να ξεφυτρώνουν π.χ. μινιατούρες μιναρέδων;

Θα χαρακτηρίζονται “άθεοι” ή στην καλύτερη περίπτωση ασεβείς οι διευθυντές, σύλλογοι καθηγητών, σύλλογοι γονέων κ.λ.π. των σχολείων που δεν θα φιλοξενούν στην αυλή τους ένα εκκλησάκι;
Θα σπεύσουν ίσως αρκετοί φανατικοί “πιστοί” να καταλογίσουν “ασέβεια” στην ανάδειξη του θέματος και να διακρίνουν ¨επίθεση κατά της εκκλησίας¨.
Ό,τι γίνεται κάθε φορά, που εκδηλώνεται οποιαδήποτε κριτική στα πεπραγμένα των ¨περιούσιων¨ μελών της εκκλησίας.
Γιατί σ' ενοχλεί, θα με ρωτήσουν, το εκκλησάκι στην αυλή του σχολείου;

Δε μ' ενοχλεί η παρουσία του, θα απαντήσω.
Μ' εξοργίζει όμως το θράσος όσων χρησιμοποιούν το δέος των απλών ανθρώπων απέναντι στο Θείο για να εμπορευτούν τα θρησκευτικά μας σύμβολα, καθώς επίσης, όταν επιδεικνύουν προκλητικά τη δύναμη της πλειοψηφίας που διαθέτουν απέναντι στις όποιες μειοψηφίες.
Η επιμονή των αξιωματούχων της εκκλησίας να επιδεικνύουν τη δύναμή τους και να επιβάλουν τη θρησκεία μας δια των συμβόλων της και όχι δια της έμπρακτης εφαρμογής της φιλοσοφίας της στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Αυτή η μετάπτωση στο φετιχισμό και τη λατρεία των συμβόλων, καθώς και η είσοδός της στις αυλές των σχολείων με ανησυχεί και αισθάνομαι χρέος να επισημάνω σαν Εκπαιδευτικός, αλλά και σαν μέλος της εκκλησίας.
 
Όταν τα σύμβολα γίνονται εξαπτέρυγα των σχολείων δεν είναι μακριά και η εποχή, που οι άνθρωποι γίνονται  εξαπτέρυγα των συμβόλων, πειθήνια όργανα των αξιωματούχων, που τα φέρουν, αποξενωμένα από τον αρχικό τους συμβολισμό.
Τα σχολεία  δεν έχουν αυτή την αποστολή.
Θέλουν τους μαθητές κεντρικά πρόσωπα αρχών και αξιών  με κινητήρια δύναμη  την ελεύθερη σκέψη.
ΠΗΓΗ: http://2glor.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Σαμαράς: η κυβέρνηση δεν μπορεί να κοροϊδεύει την ελληνική κοινωνία

Νέα σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης που έγινε προχθές στις Βρυξέλλες, κατηγορώντας την ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύει την ελληνική κοινωνία. Για να υπάρξει ανάκαμψη και ανάπτυξη χρειάζεται επειγόντως αλλαγή των όρων του μνημονίου, τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Εμφανίζεται μια προσωρινή ανακούφιση ως «σωτηρία».
Που δεν είναι…

Εμφανίζεται μια διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους, ως αλλαγή της ασφυκτικής οικονομικής πολιτικής.
Που δεν είναι…

Εμφανίζεται μια παραχώρηση εκ μέρους των δανειστών μας, ως επίτευγμα σκληρής διαπραγμάτευσης.
Που δεν είναι…

Εμφανίζεται η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για νέα μέτρα και νέες δεσμεύσεις, που ανέλαβε έναντι μικρής προσωρινής ανακούφισης.

Σημειώνουμε τα εξής:

– Με τη νέα ρύθμιση θα πληρώσουμε λίγο μικρότερες δόσεις, αλλά για περισσότερα χρόνια.
Άρα θα πληρώσουμε συνολικά περισσότερους τόκους.

–Το σημερινό Μνημόνιο δεν αλλάζει, εξακολουθεί να ισχύει απολύτως.
Και η υποχρέωσή μας για νέα μέτρα, ύψους σχεδόν 15 δισεκατομμυρίων, την περίοδο 2012-15 ισχύει απολύτως.
Έχουμε, λοιπόν, και νέα μέτρα.

– Ακόμα, έναντι αυτής της παραχώρησης αναλαμβάνουμε την πρόσθετη υποχρέωση (που δεν προβλεπόταν στον αρχικό Μνημόνιο) για αξιοποίηση περιουσίας (ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ συν ακίνητα του Δημοσίου) ύψους 50 δισεκατομμυρίων.
Δεν ξέρουμε από πού υπολογίζει να τα βρει αυτά η κυβέρνηση και πώς.
Αλλά όταν εμείς είχαμε προτείνει αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, το είχαμε κάνει για να βρούμε τρόπο να βγούμε από το Μνημόνιο κι από την ανάγκη στήριξης, όχι για να μπούμε πιο βαθιά.

– Τέλος έναντι αυτής της παραχώρησης, αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να υπογράψουμε το λεγόμενο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, που θα αποσαφηνιστεί πλήρως στη Σύνοδο Κορυφής της 24ης – 25ης Μαρτίου.
Αυτό μεταξύ άλλων προβλέπει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώνει ένα σημαντικό μέρος του συνολικού χρέους της κάθε χρόνο.
Δηλαδή να έχει μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα (αφού θα έχει πληρώσει τους τόκους από το δανεισμό της).
Αυτό για να συμβεί χρειάζεται πραγματική ανάπτυξη πάνω από 6%!
Για πολλά χρόνια συνεχώς…

Η Κυβέρνηση ανέλαβε πρόσθετη συμβατική υποχρέωση που απαιτεί ανάπτυξη πάνω από 6%…
Και η Ελλάδα με την σημερινή πολιτική έχει ύφεση πάνω από 6%!

Μέχρι πρόσφατα η Κυβέρνηση χλεύαζε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μηδενισμό του ελλείμματος.
Τώρα αποδέχεται ότι θα βγάζει και πλεονάσματα, όχι απλώς μηδενικό έλλειμμα…

Χρειαζόμαστε επειγόντως Ανάπτυξη.
Και με την υφιστάμενη πολιτική βυθιζόμαστε σε ύφεση.

Γι’ αυτό και χρειάζεται επειγόντως αλλαγή των όρων του Μνημονίου.
Ώστε να υπάρξει Ανάκαμψη και Ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει σαν να έλυσε το πρόβλημα οριστικά.
Όμως, πολύ σύντομα θα αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύει την ελληνική κοινωνία.

Επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν πιάνουν πια.
Χρειάζεται αλλαγή Πολιτικής».
ΠΗΓΗ:http://www.antinews.gr

Νά' μαστε πάλι...

Περνούν γερνούν τα γεγονότα, μα είναι καλό που 'μαστε εδώ

Φαντάσου φτάνει και μια νότα κι αλλάζεις όλο το σκοπό

Νομίζω έτσι και η ζωή μας σαν όπως λεν τα πάντα ρει

Στη θάλασσα η εκβολή μας και όμως γυρνάμε στην πηγή


Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Πες του να πάει...

«Οι Έλληνες βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθειά».
Αυτή είναι η ακριβής φράση του επικεφαλής του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου Ντοµινίκ Στρος - Καν όπως ακούγεται στο ντοκιµαντέρ µε τον τίτλο «Με τον Ντοµινίκ Στρος - Καν µέσα στοΔΝΤ» που γυρίστηκε από τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθµό Canal+.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η “καλή” Αμερική και η “κακή” Γερμανία

Εδώ και 15 μήνες περίπου, έχουμε ακούσει τα πάντα για την κακή Γερμανία και απολύτως τίποτα για την Αμερική και την σχέση της με την τυχαία ‘κρίση’.

Θυμηθήκαμε τις περίφημες γερμανικές αποζημιώσεις ενώ ήταν ξεχασμένες δεκαετίες από όλες τις κυβερνήσεις.

Θυμηθήκαμε την κατοχή, τα στούκας και το αντάρτικο.

Φυσικά την siemens, υποβρύχια και τα γερμανικά supermarkets.

Το ευρώ μας ξινίζει και αναπολούμε την δραχμούλα μας.

Ξαφνικά η Γερμανία από φίλος και εταίρος στην Ε.Ε , έγινε ο Νο1 εχθρός μας.

Αυτή φταίει για όλα πλέον.

Όλα αυτά μέσα σε ελάχιστους μήνες.

Από τότε που ανέλαβε ο ΓΑΠ.

Ας μην ξεχνάμε και πόσο βολικά έσκασε το θέμα siemens, τότε που ο Γιώργος βιαζόταν να γίνει χαλίφης και κάθε βδομάδα ζήταγε εκλογές.

Μέχρι τότε κανείς δεν ήξερε τίποτα.

Την ίδια περίοδο δεν ακούμε κουβέντα για την Αμερική και το συμφέρον της, από την ‘τυχαία’ Ελληνική κρίση που κατέληξε και Ευρωπαϊκή.

Κουβέντα για τις περίφημες εταιρίες αξιολόγησης, που τυχαία εδρεύουν στο Αμέρικα.

Κουβέντα για το κέρδος του δολαρίου, από την πτώση του ευρώ.

Κουβέντα για το πληθωριστικό δολάριο που όδευε προς αντικατάσταση από το ευρώ, ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα.

Ευτυχώς η ‘τυχαία’ προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ το έσωσε.

Κουβέντα για το ότι στο ΔΝΤ μόνο μια χώρα έχει δικαίωμα βέτο.
Η Αμερική φυσικά.

Κουβέντα για το αμερικάνικο πόδι στην ευρωζώνη.

Κουβέντα για τα καραβάνια αμερικανοσπούδαστων συμβούλων της σχολής του Σικάγο, που κατέκλυσαν την Ελλαδίτσα για να την ‘σώσουν’.

Για το κυβερνητικό επιτελείο που μιλάει καλύτερα Αμερικάνικα από Ελληνικά, τι να πούμε?

Στο χωριό μου λένε, εάν το ζευγάρι τσακώνεται, ψάξε για την κακή πεθερά.

Ψάξε για το τρίτο πρόσωπο που έχει συμφέρον από τον καυγά.

Μήπως είναι η Αμερική ;

Τυχαία μέσω του πιο αδύνατου κρίκου, στοχεύεται ο πιο δυνατός κρίκος της ευρωζώνης και το ευρώ βεβαίως-βεβαίως ;

Τυχαία οι ‘αγορές’ πιέζουν τις αδύναμες χώρες ώστε να πειστεί η σκληρή Μέρκελ να αλλάξει στάση ;

Από την μια οι καλές αγορές λοιπόν και από την άλλη η κακή Γερμανία και οι σύμμαχοι της.

Nα μην θιχτούν τα funds και οι ιδιώτες από τα κουρέματα…λένε οι αγορές.

Να μην πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι…λέει η Γερμανία.

Ο Γιώργος μας άραγε, σε ποιό στρατόπεδο έχει ταχθεί ;
popolaros
ΠΗΓΗ:http://www.antinews.gr

Διορισμοί εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ενημέρωση από τον Αιρετό του ΚΥΣΠΕ Παληγιάννη Βασίλη.

Απαντώντας σε ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τον τρόπο και τον αριθμό των διορισμών των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τη σχολική χρονιά 2011-2012, σας ενημερώνω τα εξής:

  • Με βάση το Ν.3848/10, για το 2011-2012 οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών θα γίνουν με το σύστημα 60-40, όπως πραγματοποιήθηκαν και το 2010-2011.

  • Οι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών έπαψαν να τροφοδοτούνται με προϋπηρεσία μετά την 01/07/2010. Η προϋπηρεσία μετά την 01/09/2010 θα ληφθεί υπόψη για τη διαμόρφωση των τελικών πινάκων ΑΣΕΠ, όποτε διενεργηθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

  • Οι διορισμοί μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ θα ξεκινήσουν, αν δεν υπάρξει παράταση της μεταβατικής περιόδου, το 2012-2013. Ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ θα αποτελεί την μοναδική πηγή για μόνιμους διορισμούς αλλά και για τις προσλήψεις αναπληρωτών.

  • Σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής του διαγωνισμού αλλά και της εξεταστέας ύλης, δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο.

  • Η μόνη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας είναι η διεξαγωγή του διαγωνισμού ΑΣΕΠ εντός του 2011 για τους συναδέλφους Ειδικής Αγωγής, πτυχιούχους του αντίστοιχου Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

  • Ως προς τον αριθμό των διορισμών δασκάλων και νηπιαγωγών για το 2011-2012, αυτό που συμπεραίνει κανείς με βάση τις αποφάσεις της Κυβέρνησης (μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, ματαίωση διαγωνισμού για την εισαγωγή εκπαιδευτικών στη διετή μετεκπαίδευση, τρόπος λειτουργίας ολοήμερων σχολείων, καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, κλπ.) είναι η παραπέρα μείωση των μόνιμων διορισμών.
Οι παραπάνω διορισμοί ήταν οι λιγότεροι των τελευταίων δεκαετιών. Θυμίζω πως την εξαετία 2004-2010, διορίστηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 18.776 εκπαιδευτικοί (μέσος όρος κατ’ έτος 3.129 εκπαιδευτικοί). Εξ’ αυτών 11.462 ήταν δάσκαλοι (μέσος όρος 1.910 δάσκαλοι) και 5.259 νηπιαγωγοί (μέσος όρος 876).

Σήμερα στους πίνακες αναπληρωτών είναι εγγεγραμμένοι 4.274 δάσκαλοι και 7.576 νηπιαγωγοί.

Η ελληνική κοινωνία έχει επενδύσει πολλά στη νέα γενιά δασκάλων και νηπιαγωγών. Προσμένει ότι θα αποτελέσουν το βασικό μοχλό για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Είναι υποχρέωση της πολιτείας να καλύπτει όλες τις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμους διορισμούς. Διορισμούς που θα πραγματοποιούνται με ένα δίκαιο, αντικειμενικό, αξιοκρατικό, μεικτό σύστημα διορισμών, όπως ίσχυε πριν την ψήφιση του Ν.3848.
Το 2010 διορίστηκαν 988 δάσκαλοι και 338 νηπιαγωγοί. Ο τελευταίος διορισθής δάσκαλος είχε 18,967 μόρια και ημερομηνία κτήσης του πτυχίου του 20/06/2008. Η τελευταία διορισθείσα νηπιαγωγός από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών είχε 27,5 μόρια και είχε ημερομηνία κτήσης πτυχίου 30/06/2004.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η λύση είναι η δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη συνάντησή μας, ο κ. Παπανδρέου με ενημέρωσε για την πρόθεσή του να θέσει στις επόμενες συναντήσεις Κορυφής της Ε.Ε., τα ζητήματα διαχείρισης του Χρέους.

Του απάντησα ότι η Ν.Δ. στήριξε εξαρχής και στηρίζει αποφασιστικά, υπεύθυνα και σε κάθε ευκαιρία:

Πρώτον, το Ευρωομόλογο.

Δεύτερον, το Αναπτυξιακό Ευρωπαϊκό Ομόλογο,

Τρίτον, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του Δανείου των 110 δισ.,

Τέταρτον, τη μείωση του κόστους δανεισμού.

Και, πέμπτον, την επαναγορά των ελληνικών Ομολόγων.

Τις θέσεις αυτές, μάλιστα, τις προώθησα και συνεχίζω να τις προωθώ και προς τους αξιωματούχους της Ε.Ε. (Τρισέ, Ρομπάι, Γιούνκερ, Μπαρόζο, Όλι Ρεν, Μαρτένς), που ήδη έχω συναντήσει, αλλά και προς τους Ομολόγους μου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ιδιαίτερα εκείνων των χωρών που αντιμετωπίζουν παρόμοια με την Ελλάδα προβλήματα, όπως είναι η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Όμως, έχω επανειλημμένα τονίσει, ότι η ικανοποίηση αυτού του πακέτου, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να συνδεθεί με νέα, σκληρά μέτρα για την Ελληνική Οικονομία.

Και είναι για μας αυτονόητο, ότι ακόμα και αν εξασφαλίζαμε ευνοϊκές αποφάσεις για τη διαχείριση του χρέους, όπως π.χ. για την επιμήκυνση, κάτι τέτοιο από μόνο του δεν θα μας έλυνε το πρόβλημα.

Γιατί το πρόβλημα σήμερα είναι η ασφυξία που προκαλεί στην ελληνική οικονομία το ίδιο το Μνημόνιο.
Και βασική του λύση, είναι η δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου».

Ο Έβρος πέφτει μακριά!

Άρθρο του Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας.

Στις αρχές του χρόνου, πριν δύο μήνες, συζητώντας με φίλους στην Αθήνα, για το Νομό Έβρου και διαπιστώνοντας ότι πέρα από αυτούς που τον γνώριζαν λόγω της στρατιωτικής τους θητείας (όσοι είχαν υπηρετήσει σ’ αυτόν), για τους υπόλοιπους ήταν «άγνωστη γη».

Έτσι αποφάσισα να κάνω μια προσωπική «δημοσκόπηση» σε πολλούς συνομιλητές θέτοντας ένα ερώτημα : «Όταν ακούς Έβρος τι σου έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό;».
Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.
Η πρώτη απάντηση σε συντριπτικό ποσοστό ήταν «λαθρομετανάστευση»!.
Και η δεύτερη «πλημμύρες».
Αυτή λοιπόν είναι η καταγεγραμμένη εικόνα του Νομού σήμερα στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Ένας νομός που όταν δεν πλήττεται από τις θεομηνίες και τα φυσικά φαινόμενα, δοκιμάζεται από τη μαζική εισροή κυμάτων παράνομων μεταναστών που συρρέουν στη χώρα μας και χρησιμοποιούν το Νομό Έβρου, είτε από τα ποτάμια είτε από τα χερσαία του τμήματα, σαν τη βασική πύλη εισόδου σε Ευρωπαϊκό έδαφος.
Σημειώνεται δε, ότι πρόσφατα η είσοδος ήταν τόσο μαζική που άγγιζε τα 300 έως 350 άτομα ημερησίως.
Δηλαδή καθημερινά ένα ολόκληρο χωριό προστίθεται στην Ελληνική επικράτεια.

Στρατιές δύσμοιρων και δυστυχισμένων ανθρώπων κάθε ηλικίας αναζητούν το όνειρο και αφού υποστούν τα πάνδεινα, από ταλαιπωρία και κακουχίες μέχρι την απόλυτη εκμετάλλευση από τους οργανωμένους διακινητές λαθρομεταναστών (κυρίως Τούρκους), χρησιμοποιούν τα σύνορα του Έβρου για να παγιδευτούν τελικά στη χώρα μας από τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ.
Ούτε μπρος, ούτε πίσω.
Με τη γνωστή εικόνα των μεγάλων αστικών κέντρων, της Αθήνας, της κατάληψης της Νομικής, την παραμονή στο νεοκλασικό Υπατία, τον Άγιο Παντελεήμονα και αλλού.

Έχουμε λοιπόν ένα Νομό όπου περνάει το μεγαλύτερο ποσοστό των λαθρομεταναστών.

Όπου λειτουργεί ήδη εδώ και τρία χρόνια ένα Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στην περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας.

Όπου οι συνοριοφύλακες έχουν αναλάβει χρέη φρούρησης του, περίθαλψης, σίτισης και παροχής κάθε είδους υπηρεσιών (σε περιβάλλον υγειονομικής βόμβας, για να θυμηθούμε και τη ρήση του Υπουργού Υγείας).

Όπου η κοινωνία, οι κάτοικοι των παραμεθόριων χωριών και πόλεων, ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και φόβου.

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, έρχεται η σημερινή Κυβέρνηση, μέσα από Νομοθετικές πρωτοβουλίες να θεσμοθετήσει με τον Ν.3907/26.1.11 και με μια τροπολογία στις 22.2.11, τη δημιουργία και άλλων Κέντρων Κράτησης στο Νομό.
Από το Βόρειο άκρο του, την Ορεστιάδα, ως το Νότιο, την Αλεξανδρούπολη.
Χρησιμοποιώντας ακόμη και ιδιωτικούς ενοικιαζόμενους εργοστασιακούς χώρους!
Με συνοπτικές διαδικασίες αλλαγής όρων δόμησης, όρους χρήσης, χωρίς οικοδομική άδεια, χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες ! (Αλήθεια τι λέει η οικολόγος κ. Μπιρμπίλη για όλα αυτά;).

Για ένα διάστημα μάλιστα, από «διαρροές» στον Τύπο έκπληκτοι μαθαίναμε και για χρήση του θαλάσσιου χώρου της Αλεξανδρούπολης με πλωτά μέσα κράτησης.

Όμως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, όπως δεν μπορεί η Ελλάδα μόνη της να σηκώσει το μεταναστευτικό βάρος όλης της Ευρώπης, έτσι και ο Νομός Έβρου μόνος του αδυνατεί να φορτωθεί και την παραμονή των λαθρομεταναστών.

Σύσσωμος ο λαός του Έβρου αντιδρά.
Ξεπερνάει κόμματα, πολιτικές ηγεσίες, γραμμές.
Διαμαρτύρεται, διαδηλώνει, απαιτεί.
Σε μια πρωτόγνωρη για την ψυχοσύνθεση του λαού της περιοχής συγκέντρωση, την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, στην πλατεία της Ορεστιάδας απαντάει αρνητικά σε όσα σχεδιάζονται για αυτόν.
Τώρα βέβαια αν ως γεγονός δεν «έπαιξε» σε κανένα ραδιοτηλεοπτικό κεντρικό μέσο, είναι άλλο θέμα.
Ε, τι να κάνουμε.
Ο Έβρος πέφτει μακριά!
ΠΗΓΗ:http://gatzoli.blogspot.com

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Τι λένε οι Πομάκοι για την επίσκεψη Παπανδρέου στη Θράκη

Γράφει ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας
Εκδότης της Πομάκικης εφημερίδας NATPRESH
Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης


Τα χαρίζει όλα ο Γιώργος Παπανδρέου

Ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά χωριά της ορεινής Ξάνθης επισκέφθηκε στα μέσα του Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου. Πρόκειται για τον οικισμό Δημάριο του δήμου Μύκης απ’ όπου κατάγονται αρκετοί από εκείνους που εντάσσονται στους λεγόμενους φανατισμένους υποστηρικτές της άποψης του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, ότι στη Θράκη δεν υπάρχει μουσουλμανική αλλά τουρκική μειονότητα...»

Βέβαια και μόνο η επιλογή του συγκεκριμένου χωρίου από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και όχι κάποιος άλλος οικισμός, σημαίνει πολλά.
Οι άνθρωποι που επέλεξαν να φέρουν τον πρωθυπουργό της χώρας στο Δημάριο και όχι οπουδήποτε αλλού, ξέρουν πολύ καλά ποιο είναι το Δημάριο και ποιες οι θέσεις των κατοίκων του περί των μειονοτικών ζητημάτων.

Πέρα από την επιλογή του χωριού που θα επισκεπτόταν ο Γιώργος Παπανδρέου, κανείς μας, ούτε και οι λεγόμενοι μειονοτικοί κύκλοι, δεν περίμεναν να ακούσουν αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, γι’ αυτό άλλωστε οι δυο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Θράκη σε δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ένα ιστορικό άνοιγμα της κυβέρνησης, εγώ θα το χαρακτήριζα ως ιστορικό ξεπούλημα.

Πραγματικά ο κύριος Παπανδρέου έφτασε στο σημείο να πει ένα μεγάλο ΝΑΙ σε όλα όσα εδώ και χρόνια διεκδικεί η Άγκυρα, είπε ναι σε όλα εκείνα που θα επιτρέψουν στη γείτονα χώρα να αλωνίζει ανενόχλητη στη Θράκη χωρίς κανένας πλέον αν μπορεί να τη σταματήσει.

Καταρχήν είπε εμμέσως πλην σαφώς ΝΑΙ στην εκλογή του μουφτή, εκεί βέβαια τόνισε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προηγηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος όχι μόνο ανάμεσα σε μειονοτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες αλλά ένας διακομματικός διάλογος... διότι όπως είπε χαρακτηριστικά, το θέμα είναι ευαίσθητο και λεπτό και δεν πρέπει να υπάρχουν πρόχειροι χειρισμοί του.
Βέβαια όλοι μας ξέρουμε τι σημαίνει εκλογή του μουφτή αλλά για όσους δεν ξέρουν, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στις μέχρι τώρα δράσεις των δήθεν εκλεγμένων ψευτομουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής και θα καταλάβουν αμέσως γιατί η Άγκυρα ζητάει με τόση επιμονή να εκλέγονται στο εξής οι μουφτήδες και όχι να διορίζονται από το κράτος.

Μου κάνει όμως ιδιαίτερη εντύπωση που ο κύριος Παπανδρέου δε ζήτησε να κάνει το ίδιο πράγμα και η Τουρκία, να εκλέγονται δηλαδή κι εκεί οι μουφτήδες διότι όπως όλοι γνωρίζουμε, πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει εκλεγμένος μουφτής.
Δε μπορώ να πιστέψω ότι αυτό δεν το γνωρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μαζί με την εκλογή των μουφτήδων όμως ο πρωθυπουργός της χώρας μας, είπε ΝΑΙ και στην εκλογή των επιτροπών που διαχειρίζονται τη βακουφική περιουσία, να μπορεί δηλαδή κι εκεί να κάνει κουμάντο η Τουρκία λες και μιλάμε για δική της περιουσία.
Εδώ βέβαια θα μου πει κάποιος, «μα γιατί αυτοί που θα εκλεγούν είτε ως μουφτήδες είτε ως μέλη των επιτροπών που θα χειρίζονται τη Βακουφική περιουσία, να είναι άνθρωποι της Τουρκίας;»
η απάντηση είναι απλή, όταν το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής μπορεί και καθορίζει το αποτέλεσμα των εθνικών ή των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Θράκη, στις περιοχές δηλαδή όπου ψηφίζουν μουσουλμάνοι, ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα κάνει σε αυτές τις εκλογές για μουφτή ή για βακουφικές επιτροπές.

Κι αν σε όλα τα παραπάνω το ΝΑΙ του Γιώργου Παπανδρέου δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο αφού όπως προανέφερα έβαλε ως όρο το διακομματικό διάλογο, σε κάποια άλλα πάγια αιτήματα της Άγκυρας είπε ΝΑΙ με τόνο.
Τι ζητάει τόσο καιρό η Τουρκία και οι εδώ άνθρωποι της;
Μα φυσιικά να γίνονται περισσότερα μαθήματα στην τουρκική στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία κι αυτό το υποσχέθηκε ο κύριος Παπανδρέου, είπε ξεκάθαρα ότι θα ενισχυθεί η τουρκική γλώσσα στα δημοτικά σχολεία των μουσουλμάνων.
Δε μας είπε μόνο σε τι θα βοηθήσει αυτό τους κατά τα άλλα Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες της Θράκης.

Κάτι άλλο το οποίο υποσχέθηκε ευθέως ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ότι στο εξής όσοι από τους μουσουλμάνους επιθυμούν να δίνουν προφορικές εξετάσεις στην τουρκική για να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης, θα μπορούν να το κάνουν.
Αλήθεια, ο μουσουλμάνος που μιλάει μόνο την πομάκικη γλώσσα ή ο Ρομ που μιλάει μόνο τη δική του γλώσσα, πώς θα μπορέσει να αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης;
Εκτός κι αν αυτός δεν είναι άνθρωπος, εκτός κι αν στην κυβέρνηση αυτή του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ανθρώπους μόνο όσους δηλώνουν Τούρκοι.

Επίσης ο πρωθυπουργός μας, υποσχέθηκε ότι στα ΚΕΠ και κατ’ επέκταση σε όλους τους φορείς παροχής υπηρεσιών που λειτουργούν σε περιοχές με μουσουλμάνους κατοίκους, θα προσλαμβάνονται υπάλληλοι οι οποίοι εκτός από την Ελληνική, θα μιλάνε και την Τουρκική γλώσσα.
Ούτε εδώ φαίνεται να ενημέρωσαν τον κύριο Παπανδρέου ότι στη ΕΛΛΗΝΙΚΗ Θράκη υπάρχουν δυστυχώς και μουσουλμάνοι οι οποίοι δεν ξέρουν ούτε την Ελληνική ούτε και την Τουρκική γλώσσα.
Αυτοί δηλαδή δε θα εξυπηρετούνται σε καμιά υπηρεσία;
Βέβαια με βάση την απλή λογική, οι περισσότεροι μουσουλμάνοι υπάλληλοι των διαφόρων υπηρεσιών, εκτός από Ελληνικά και Τουρκικά, μιλάνε και Πομάκικα κι άρα θα είναι σε θέση να εξυπηρετούν και τους καθαρά πομακόφωνους μουσουλμάνους της περιοχής.

Μου κάνει όμως εντύπωση που αυτό δεν αναφέρθηκε από τη μεριά του πρωθυπουργό, δεν είπε ούτε λέξη για Πομάκους, για Πομάκικη γλώσσα ή για Πομακοχώρια. Γιατί άραγε.
Μόνο οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν δικαίωμα να εξυπηρετούνται στη γλώσσα τους;

Φυσικά εδώ μπαίνει ένα μεγάλο ζήτημα για το οποίο έχω γράψει αρκετές φορές ως τώρα.
Φτάσαμε δυστυχώς στο σημείο να μιλάμε για το αν στις δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν σε περιοχές με μουσουλμάνους θα προσλαμβάνονται υπάλληλοι που να μιλάνε δύο ή και τρεις γλώσσες ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται όχι κανένας άλλος, αλλά Έλληνες πολίτες οι οποίοι απλά έχουν την ιδιαιτερότητα να είναι μουσουλμάνοι και όχι χριστιανοί.
Γιατί άραγε;
Μήπως γιατί αυτό το κράτος στο οποίο λέγεται πως γεννήθηκε η δημοκρατία δε φρόντισε ποτέ να διδάξει σωστά στους ανθρώπους αυτούς την επίσημη γλώσσα της πατρίδας τους, την Ελληνική; Φυσικά, μην ξεχνάτε πως μια αμόρφωτη μειονότητα είναι πολύ πιο βολική και για την Ελλάδα και για την Τουρκία απ’ ότι μια μορφωμένη.
Τον μορφωμένο άνθρωπο δε μπορείς να τον καθοδηγήσεις εκεί που θες ενώ τον αμόρφωτο, φτάνει μόνο να τους πεις πως σε περίπτωση που δηλώσει πως είναι Έλληνας θα βράζει στα καζάνια της κόλασης στον άλλο κόσμο, για να τον πάρεις με το μέρος σου.

Τίποτα λοιπόν απ’ όσα έγιναν και γίνονται αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, δεν είναι τυχαίο, όλα αποσκοπούν στον καλύτερο δυνατό έλεγχό της και από τις δυο πλευρές.

Επίσης ο κύριος Παπανδρέου δεσμεύτηκε για την ταχύτερη δυνατή κατασκευή του κάθετου άξονα Βουλγαρίας - Ελλάδας μέσο του χωριού Δημαρίου.
Δε μας έφτανε δηλαδή ο υπάρχον δρόμος από και προς τη Βουλγαρία ο οποίος μόνο προβλήματα μας δημιουργεί, θα μας φτιάξουν και άλλον.
Αναρωτιέμαι, δεν το βλέπουν οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ πως από τότε που άνοιξαν τα σύνορα στον Άγιο Κωνσταντίνο, πενταπλλασιάστηκε η μικροεγκληματικότητα στην Ξάνθη;
Δεν τους ενημέρωσε κανείς ότι οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής ζουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους επειδή τα χωριά τους έχουν γεμίσει με Βούλγαρους οι οποίοι δεν έχουν αφήσει σπίτι στο οποίο δεν έχουν μπει;
Δεν ξέρουν ότι από τότε που άνοιξε ο δρόμος για τη Βουλγαρία, η τοπική μας αγορά, τόσο αυτή της ορεινής περιοχής όσο και αυτή της πόλης, ερημώνει διότι από τη μια όλοι οι Ξανθιώτες τρέχουν για τα ψώνια τους, ακόμα και για τα καύσιμα τους στη γειτονική χώρα όπου όλα είναι πάμφθηνα κι από την άλλη τα πομακοχώρια της Ξάνθης έχουν γεμίσει με παράνομους Βούλγαρους μικροπωλητές οι οποίοι εφοδιάζουν τους καταναλωτές με ό,τι χρειαστούν σε πολύ καλύτερες τιμές.
Κάποτε μας είχαν πει ότι αυτός ο δρόμος θα φέρει ανάπτυξη στην Ξάνθη, ότι τα ξενοδοχεία της πόλης δε θα χωράνε τους επισκέπτες, ότι οι μικροεπιχειρηματίες της περιοχής θα πλουτίσουν.

Πού πήγαν όλα αυτά;
Εμείς μέχρι τώρα μόνο λουκέτα στα μαγαζιά μας βλέπουμε, μόνο για διαρρήξεις και ληστείες ακούμε.
Μετά από όλα αυτά όμως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ανακοίνωσε και τη δημιουργία του νέου κάθετου άξονα ο οποίος μάλλον αποσκοπεί στο να φέρει στη χώρα μας τους Βούλγαρους εκείνους που για την ώρα δεν κατάφεραν να έρθουν και να μπουν στα σπίτια μας.

Το αστείο στην όλη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο χωριό Δημάριο ήταν που ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι η χώρα μας περνάει δύσκολες οικονομικά στιγμές κι ότι ο ίδιος δεν ήρθε για να τάξει.
Πράγματι, δεν έταξε τίποτα, πέρα από τον κάθετο άξονα Βουλγαρίας Ελλάδας, που να κοστίζει έστω και ένα ευρώ στη χώρα μας.
Όλα όσα όμως υποσχέθηκε δεν ήταν τίποτα άλλο από προεκλογικές υποσχέσεις οι οποίες όπως ξέρουν πολύ καλά στο ΠΑΣΟΚ θα φέρουν χιλιάδες ψήφους στην κυβέρνηση στις διαφαινόμενες πρόωρες εθνικές εκλογές.
Άρα δεν έταξε τίποτα που να κοστίζει σε χρήματα αλλά έταξε πράγματα που συνιστούν αυτό που λέμε ξεπούλημα των πάντων.

Έχοντας προφανώς κατά νου να πάει σε πρόωρες εθνικές εκλογές, ήρθε στην Ξάνθη και υποσχέθηκε να κάνει πράξη όλα όσα εδώ και χρόνια ζητάει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής το οποίο και ξέρει να κερδίζει για λογαριασμό άλλων εκλογές.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατοίκους τον ρώτησαν γιατί στα χωριά τους δε μπορούν να παρακολουθούν τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, γιατί δεν έχουν σήμα τους αλλά για το συγκεκριμένο θέμα δεν είπε ούτε κουβέντα ο κύριος Παπανδρέου.
Του ζήτησαν την προώθηση του Μπασμά, μια από τις καλύτερες στον κόσμο ποικιλίες καπνού που παράγεται στην Ξάνθη, και σε άλλες χώρες ώστε να αυξήσουν τις ποσότητες που παράγουν και να αρχίζουν να πουλάνε σε καλύτερες τιμές την παράγωγή τους. Ούτε και γι’ αυτό το θέμα όμως είχε να τους πει κάτι, απλά αρκέστηκε στο να τους παραπέμψει στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και την πιο σωστή λειτουργία τους.
Του παραπονέθηκαν για την απάτη με τα πλαστά ένσημα που έστησαν κάποιοι και εξαπάτησαν εκατοντάδες οικοδόμους πουλώντας τους πλαστά ένσημα, του ζήτησαν τη δικαίωσή τους και τιμωρία αυτών των ανθρώπων που τους έκλεψαν με αυτό τον τρόπο τα λεφτά αλλά ο κύριος Παπανδρέου ούτε και γι’ αυτό είχε να πει κάτι.

Γενικά δεν απάντησε σε κανένα από τα θέματα που του τέθηκαν, ήρθε με δική του λίστα θεμάτων, ήταν προαποφασισμένο το τι θα πει και τι θα υποσχεθεί και όλα ήταν σα να μην ειπώθηκαν.
Φυσικά για όλα όσα ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, κανείς δεν είχε το θάρρος να του πει πως αυτά που λέει βλάπτουν το εθνικό μας συμφέρον, ότι ευνοούν τα παιχνίδια της Άγκυρας στη Θράκη.
Άλλωστε δεν ήταν και εύκολο να διαφωνήσει κανείς με τον πρωθυπουργό αφενός μεν γιατί θα διακινδύνευε τη θέση του στο κόμμα κι αφετέρου γιατί δίπλα και απέναντι στον πρωθυπουργό ήταν ορισμένοι από τους πιο φανατικούς υποστηριχτές του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των θέσεων που αυτό εκφράζει.

Κακά τα ψέματα, το τουρκικό προξενείο φέρνει ψήφους και το ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι με την πλάτη στο τοίχο, χρειάζεται ψήφους ώστε να έχει κάποιες ελπίδες να κερδίσει τις εκλογές που θα προκηρύξει.

Για να κερδηθούν λοιπόν οι ψήφοι της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη η λύση είναι μία. Κάνουνε πράξη όλα όσα ζητάει η Τουρκία και η μειονότητα γίνεται και πάλι πράσινη.
Θέλουν περισσότερα τουρκικά στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία, τους τα υποσχέθηκαν.
Θέλουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης στην τουρκική, σύντομα θα γίνει.
Ζητάνε τουρκόφωνους υπαλλήλους στις δημόσιες υπηρεσίες, σε λίγο θα τους έχουμε.
Θέλουν εκλογή των μουφτήδων και των επιτροπών που διαχειρίζονται τις βακουφικές περιουσίες, ο δρόμος άνοιξε και πολύ σύντομα θα είναι πλέον γεγονός.

Ξεχνάνε όμως στο ΠΑΣΟΚ πως όλα αυτά δεν είναι απαίτηση όλων των μουσουλμάνων της Θράκης αλλά μόνο λίγων οι οποίοι και ζουν έχοντας ως επάγγελμα την παροχή των υπηρεσιών τους στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και κατά συνέπεια στην Άγκυρα.

Ξεχνάνε στο ΠΑΣΟΚ ότι τον απλό το μουσουλμάνο δεν το νοιάζει τι είναι αλλά το πώς θα ζήσει αυτός και τα παιδιά του.
Τον ενδιαφέρει να πουλήσει πιο ακριβά τον καπνό που παράγει, τον ενδιαφέρει να βρουν μια δουλειά τα παιδιά του, τον ενδιαφέρει να μπει το ψωμάκι μέσα στο σπίτι του.
Ελάχιστοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται αν η μειονότητα της Θράκης είναι μουσουλμανική ή τουρκική και οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν στην ομάδα των 3500 έμμισθων συνεργατών της Άγκυρας.

Δυστυχώς όμως εκείνοι καθορίζουν τους όρους του παιχνιδιού, ένα παιχνίδι στο οποίο αποφάσισε να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο η ελληνική κυβέρνηση.
Εμπρός λοιπόν, την επόμενη φορά που ο πρωθυπουργός ή κάποιος υπουργός θα επισκεφθεί τη Θράκη, ας μη βάλει κοστούμι, ας φορέσει τη φανέλα της εθνικής Θράκης που δημιούργησαν εκείνοι που ονειρεύονται ένα ανεξάρτητο κρατίδιο στη Θράκη κι ας κρατάει στο χέρι του τη σημαία της ανεξάρτητης Θράκης.
Έτσι κι αλλιώς ακόμα και τα τελευταία όπλα που είχαμε στα χέρια μας ως χώρα, ο κύριος Παπανδρέου αποφάσισε όχι να τα πουλήσει διότι όταν πουλάς σημαίνει ότι παίρνεις και κάποιο αντάλλαγμα, αλλά να τα χαρίσει στη Τουρκία.

Ο θεός να βάλει το χέρι του αν και για την ώρα μόνο ο κύριος Παπανδρέου το βάζει.
ΠΗΓΗ:alexpolisonline.blogspot.com

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Το μνημόνιο εξοντώνει την Ελλάδα…

Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το τελευταίο τρίμηνο του 2010, διευρύνθηκε στο -6.6%, σύμφωνα με τη Eurostat.
Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι οι, επίσημα καταγεγραμμένοι, άνεργοι ξεπέρασαν τις 690 χιλιάδες (άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν ότι οι πραγματικοί άνεργοι έφτασαν στο ένα εκατομμύριο.)

Ο πληθωρισμός κινείται στο 5%, ο υψηλότερος της ευρωζώνης.

Ο συνολικός τζίρος από 65,9 δισ. ευρώ, υπολογίζεται ότι το 2010 κυμάνθηκε στα 58,5 δισ. ευρώ, δηλαδή έχει υποστεί μία μείωση περίπου 7,5 δις ευρώ!

Τα λουκέτα, μόνο τους τελευταίους μήνες αυξήθηκαν κατά 30%!

Δάνεια και ακάλυπτες επιταγές είναι στο κόκκινο.

Η μικρομεσαία επιχείρηση και το εμπόριο, αν δεν έχουν καταρρεύσει, οδεύουν προς τα εκεί με ταχύ ρυθμό.

Τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας.

Η ΓΣΕΕ, κατέρριψε και το θεμελιώδες επιχείρημα της πολιτικής του μνημονίου: ότι δήθεν βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, άρα μπορούμε να …προσδοκούμε στην ανάκαμψη.
«Ως προς το κόστος εργασίας, η Ελλάδα βρίσκεται 5η από το τέλος στη λίστα με τις 35 κυριότερες ανταγωνίστριες χώρες.
Σε σύγκριση µε τις άλλες χώρες της ΕΕ οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν από τις χαμηλότερες αποδοχές, όταν οι επιχειρήσεις στη χώρα µας διατηρούν από τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ.» σημειώνει σχετική έρευνα.

Το έχουμε συνειδητοποιήσει ότι διαλύεται η κοινωνία μας;

Βγαίνει εκτός παραγωγικής διαδικασίας μια ολόκληρη γενιά.

Και αυτοί που κρατούνται, με νύχια και με δόντια, βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται δραματικά.

Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της παράλογης πολιτικής του μνημονίου.

Είναι επιτεύγματα της πολιτικής του κ. Παπανδρέου.

Μια πολιτική που αδιαφορεί προκλητικά για την κοινωνία και τους ανθρώπους και αποθεώνει τα λογιστικά νούμερα.

Όμως, με τέτοιες επιδόσεις, ούτε τα λογιστικά νούμερα θα βγούν!

Γιατί όσο παρατείνεται η ύφεση, θα συρρικνώνονται τα έσοδα και θα αναγκάζονται να παίρνουν πρόσθετα μέτρα, τα οποία με τη σειρά τους θα επιτείνουν την ύφεση.

Φαύλος κύκλος.

Τι άλλη χρείαν μαρτύρων έχουμε;

Το μνημόνιο εξοντώνει την Ελλάδα.

Η έξοδος από το μνημόνιο, δεν είναι πλέον πολιτικό αίτημα.

Πρέπει να αποτελέσει εθνικό στόχο.
Kώστας Ροδινός

Υ.Γ. Οι μόνες που διασώζονται μέχρι στιγμής (ορισμένες μάλιστα εμφανίζουν και κερδοφορία) είναι οι Τράπεζες. Με τις κρατικές εγγυήσεις, βεβαίως, βεβαίως…
ΠΗΓΗ:http://www.antinews.gr

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ανευθυνότητα και προχειρότητα στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον”.

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με εγκύκλιο που απεστάλη από το Υ.Π.Ε.Κ.Α. στις αρμόδιες υπηρεσίες και αφορά διευκρινίσεις στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να καταγράφει ρεκόρ ανευθυνότητας και προχειρότητας στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον”.
Αφού σπατάλησε πολύτιμο χρόνο σε επικοινωνιακά τερτίπια εξαγγέλλοντάς το τέσσερις φορές, δηλώνοντας μάλιστα την ετοιμότητά της, με τραγελαφικό τρόπο έρχεται ένα μήνα πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων να προβεί σε τροποποίηση των όρων του Προγράμματος, εκδίδοντας σχετική εγκύκλιο.

Τροποποιήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί εξ’ αρχής εάν η κυβέρνηση σχεδίαζε σωστά και έκανε ένα ουσιαστικό διάλογο για το περιεχόμενο του προγράμματος, προκειμένου έγκαιρα να επιλυθούν γνωστά σε όλους προβλήματα.

Παρ’ όλα αυτά, σοβαρές αγκυλώσεις του προγράμματος, που απαιτούσαν την εξ’ αρχής αντιμετώπισή τους, με ουσιαστικά μέτρα και ενέργειες και τις οποίες επισημάναμε εγκαίρως στην κυβέρνηση εξακολουθούν να παραμένουν: γραφειοκρατία, απουσία του Υπουργείου από ενημερωτικές εκδηλώσεις, μεγάλο κόστος για τον πολίτη, μη επαρκής ενημέρωση των πολιτών από τους αρμοδίους, έντονος τραπεζικός χαρακτήρας του προγράμματος.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση, με τον τρόπο που λειτουργεί, αυτό που επιτυγχάνει είναι τούτο:
Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για τους πολίτες, όπως το “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”, το απαξιώνει στα μάτια τους, καθιστώντας προβληματική την εφαρμογή του».

Πατρίκιοι και πληβείοι στο Δημόσιο

Μισθολογικές ανισότητες που φτάνουν μέχρι και τα 1.616 ευρώ μεταξύ υπαλλήλων που διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά και την ίδια προϋπηρεσία καταγράφει η μελέτη για τις μισθολογικές εξελίξεις στο Δημόσιο που έδωσαν στη δημοσιότητα χτες τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Η μελέτη αξιοποίησε το δείγμα των 245.614 υπαλλήλων που αμείβονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου, οπότε και θα ενσωματωθεί το σύνολο των υπαλλήλων της κεντρικής διοίκησης στην ΕΑΠ.

Τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση των μισθών υπολογίζοντας μόνο τον βασικό μισθό, το κίνητρο απόδοσης και τα επιδόματα που χορηγούνται σε κάθε υπουργείο είναι:

Στην καλύτερη οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι υπάλληλοι των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.
Οι αποδοχές των υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών είναι κατά 38-41% μεγαλύτερες για τους πρωτοδιόριστους από τον μέσο όρο των αποδοχών που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους στα άλλα υπουργεία.
Η ψαλίδα ανοίγει περισσότερο για τους υπαλλήλους που έχουν 33 χρόνια προϋπηρεσίας και φτάνει στο 64%.
Οι αμοιβές στα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης υπερβαίνουν από 7 έως 14% τις μέσες αποδοχές που λαμβάνουν υπάλληλοι άλλων υπουργείων.

Στα «υπόγεια» των μισθολογικών απολαβών βρίσκονται το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (-20% από τον μέσο όρο των υπουργείων) και οι εργαζόμενοι στα υπουργεία Θαλασσίων Υποθέσεων και Παιδείας (-12 έως 19%).

Με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (δείγμα 668.043 υπαλλήλων) όσον αφορά τις πραγματικές αμοιβές διαπιστώθηκε ότι ο βασικός μισθός αποτελεί το 60,17% της μισθολογικής δαπάνης, τα επιδόματα το 28,85%, το χρονοεπίδομα το 5,46% και οι υπερωρίες το 2,68%.

Οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ εισαγωγικού και καταληκτικού μισθού που φτάνουν και το 65% καταγράφονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το 50% των εργαζομένων του δείγματος δεν ξεπερνά το ποσό των 1.639 ευρώ.

Το 41% του δείγματος που χρησιμοποιήθηκε από την ΕΑΠ αμείβεται από 1.250 μέχρι 1.750 ευρώ. Ένα ποσοστό 13,9% λαμβάνει αμοιβές από 1.750-2.000 ευρώ, το 10,1% παίρνει μισθό 2.000-2.250 ευρώ και το 15,9% λαμβάνει από 2.250 μέχρι 5.856 ευρώ.
Τέλος καταγράφεται ένα ποσοστό 0,4% που παίρνει πάνω από 5.856 ευρώ.

Στα υπουργεία που διαθέτουν υψηλές αμοιβές τα επιδόματα υπερβαίνουν το 50% των αποδοχών.

Στην αξιολόγηση του μισθολογίου αναφέρεται ότι το υφιστάμενο σύστημα επιβραβεύει όσους δεν δουλεύουν, αφού τους εξισώνει μισθολογικά με τους συναδέλφους τους που έχουν άριστη απόδοση αλλά τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας και την ίδια εκπαίδευση.

Χαρακτηρίζεται ως «αντικίνητρο παραγωγικότητας», το οποίο αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία που στη Συνθήκη της Ρώμης αναφέρει την έννοια της «ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας».

Τέλος παρουσιάζονται στοιχεία από τα μισθολόγια του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τρία σενάρια με το ενιαίο μισθολόγιο

Ψαλίδι 120.000 σε υπαλλήλους και 2,8 δισ. στο κόστος

Μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 120.000 και περιορισμό του μισθολογικού κόστους μέχρι και 2,8 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι μπορούν να επιτευχθούν με την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου μέχρι το 2013, βάσει του ευνοϊκότερου σεναρίου που περιγράφεται στη μελέτη.
Στα 3 σενάρια που αναπτύσσονται για την εξέλιξη της απασχόλησης και της μισθολογικής δαπάνης τα επόμενα δύο χρόνια συνυπολογίζονται:

Τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής

Η μείωση του εποχικού προσωπικού κατά 15% το 2011 και κατά 30% το 2010

Η εξέλιξη των αποχωρήσεων και η εφαρμογή της αναλογίας μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις

Οι προβλεπόμενες αυξήσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων λόγω της μισθολογικής εξέλιξης του προσωπικού (ωρίμανσης).

Σύμφωνα με το ευνοϊκότερο σενάριο, υπολογίζεται ότι οι αποχωρήσεις κατά την τριετία 2010-2013 μπορεί να φτάσουν τις 125.142.
Μόνο το 2010 καταγράφηκαν συνολικά 52.613 αποχωρήσεις από τον «στενό» και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Εφαρμόζοντας την αναλογία 1:5, οι προσλήψεις για το ίδιο χρονικό διάστημα υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τις 27.514.
Συμπερασματικά, το 2013, ο αριθμός του τακτικού προσωπικού που είναι σήμερα 740.031, θα μειωθεί κατά 128.486 εργαζόμενους, συμπιέζοντας παράλληλα κατά 11% το μισθολογικό κόστος από 19,1 δισ. που είναι σήμερα στα 16,3 δισ. το 2013.

Στα σενάρια δεν προβλέπεται μείωση του προσωπικού με απολύσεις ή ανάληψη επιπλέον μέτρων για τη μείωση του μισθολογικού κόστους.

Υπολογίζεται επίσης, σύμφωνα με την ευνοϊκότερη εκδοχή, ότι το ποσοστό των απασχολούμενων στο δημόσιο σε σχέση με το σύνολο του εργατικού δυναμικού στη χώρα θα μειωθεί από 14,1 που είναι σήμερα στο 11,7% το 2013.
Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι τα σενάρια που καταγράφονται δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση, αλλά αποτελούν μία βάση διαλόγου με την ΑΔΕΔΥ.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του 2007, παρουσιάζεται να δαπανά για μισθούς του δημοσίου περίπου το 11% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, πολύ κοντά στον μέσο όρο 28 χωρών του ΟΟΣΑ (10,4%).

Στελέχη της ΑΔΕΔΥ αναφέρουν ότι τα στοιχεία της μελέτης δικαιώνουν τις θέσεις της ομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων που επανειλημμένως έχει επισημάνει ότι «η Ελλάδα δεν διαθέτει υψηλό αριθμό δημοσίων υπαλλήλων ούτε αυξημένο μισθολογικό κόστος σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ».
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
ΠΗΓΗ:http://www.antinews.gr