Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τα σχολεία αύριο Τετάρτη 1/2/12

Τα σχολεία όπως αποφάσισαν οι Δήμαρχοι για αύριο Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου:

α) θα λειτουργήσουν μετά τις 10.00΄ στην Αλεξανδρούπολη

β) δεν θα λειτουργήσουν στο Δήμο Σουφλίου

γ) δεν θα λειτουργήσουν της Πρωτοβάθμιας και θα λειτουργήσουν μετά τις 10.00΄ της Δευτεροβάθμιας στο Διδυμότειχο. 

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μπορεί ο παγετός να παγώνει και τη λογική;

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ορεστιάδας:
"Αύριο Τρίτη, τα σχολεία στην περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας θα λειτουργήσουν κανονικά. Παρά το κρύο που εξακολουθεί να επικρατεί στο βόρειο Έβρο, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματά τους, αφού έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα. 
Καύσιμα για τη θέρμανση έχουν όλα τα σχολεία, όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα κάνουν όλα τα δρομολόγια και στους δρόμους οι υπηρεσίες έχουν ρίξει αλάτι για τον πάγο. 
Πάντως οι οδηγοί και οι πεζοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, αφού ο παγετός συνεχίζεται και παντού μπορεί να υπάρχουν "παγίδες" ολισθηρότητας. 
Αυτό βέβαια το ξέρουν πολύ καλύτερα οι ίδιοι οι κάτοικοι του βορείου Έβρου."


Την ίδια ώρα πρώτος ο νοτιότερος Δήμος του Νομού, ο της Αλεξανδρούπολης, έκρινε ότι η κατάσταση είναι έκτακτη και αποφάσισε λειτουργία των σχολείων μετά τις 10.00΄.
Ακολούθησαν με ίδια απόφαση και οι Δήμοι Σουφλίου και Διδυμοτείχου.


Ο Δήμος της Ορεστιάδας, αφού δεν επρόκειτο ν'  αλλάξει κάτι, τι την χρειαζόταν την ανακοίνωση;
Για να μας πει ότι έλαβε "όλα τα μέτρα"!!!
Πολιτικαντισμός μαζί με υποτίμηση της νοημοσύνης μας!
Καύσιμα έχουν τα σχολεία λόγω της επιχορήγησης με μη προγραμματισμένη τέταρτη δόση της Πολιτείας, μετά από διαμαρτυρίες δημάρχων, άλλων δημάρχων. 
Ποιοι "όλοι δρόμοι" είναι ανοιχτοί; Όσοι κυκλοφορούμε εντός της πόλης βλέπουμε σε τι συνίσταται το "όλοι". 
Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν είναι κριτήριο, κύριοι! Εκτός αν για εσάς η ζημία του ΚΤΕΛ από τη μη λειτουργία κάποιας ημέρας των σχολείων, είναι βάσανο!
Και κλείνει η απίθανη αυτή ανακοίνωση με την προτροπή να προσέχουμε.

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να προσέχουμε πάντα. Ιδίως όταν επιλέγουμε αρχές!     

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Άρδας Ιανουάριος 2012


















Ευχαριστώ τον Δημήτρη Τριανταφυλλίδη για τις φωτογραφίες.

Ο δικαστής θα κρίνει αν ήταν βλακεία ή πολιτικό έγκλημα


Του Γιώργου Χαρβαλιά
Απορώ γιατί ο πάντα διορατικός  A. Λοβέρδος, περιόρισε τις συνέπειες από οποιαδήποτε απόπειρα λογοδοσίας του πρώην πρωθυπουργού σε ένα απλό εγχώριο μακελειό. Προσωπικά θα έβλεπα μέχρι και αφορμή για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Ειδικά τώρα, που ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος, ο αλησμόνητος, «εθνικός μας»  Γιώργος βάζει πλώρη για να εκλεγεί ηγέτης (σ.σ.γιατί όχι και ισόβιος;) του παγκόσμιου σοσιαλιστικού κινήματος.
               Τι είναι αυτό; Κάτι σαν τον μουσικό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Όπου, ένα πολύχρωμο εκλεκτορικό σώμα αντιπροσώπων, από όλες τις χώρες τις υφηλίου, ή τουλάχιστον αυτές στις οποίες εξακολουθούν να ευδοκιμούν…«σοσιαλιστικά ιδεώδη», θα ψηφίζουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη του πολιτικού στίβου.
               Τα νέα έφτασαν στα μέσα της περασμένης εβδομάδας από τη μακρινή Κοσταρίκα, συγκλονίζοντας τους απανταχού οπαδούς του σύγχρονου Έλληνα στοχαστή. Ο Γιώργος ζήτησε να αλλάξουν οι διαδικασίες ανάδειξης προέδρου στη Σοσιαλιστική Διεθνή και να γίνουν «ανοιχτές και άμεσες», σαν κι αυτές που έφεραν την Ελλάδα στην δοξασμένη εποχή του μνημονίου. Και η πρόταση έγινε ασμένως δεκτή, γιατί σ’ αυτή την λέσχη των περιφερόμενων αργόσχολων, ο δικός μας, αντιμετωπίζεται ως σπάνιο εξωτικό πτηνό, τα ακατάληπτα τιτιβίσματα του οποίου, γίνονται αμέσως κελεύσματα για όλο τον διεθνή σοσιαλιστικό συρφετό, ακόμη και για μερικούς ανυποψίαστους Γερμανούς χορτοφάγους…
               Επιμύθιον:  Ο μεν Γιώργος κουτοπόνηρα, αλλά στοχευμένα, χτίζει την διεθνή του ασυλία. Κι εδώ, πάνω στην αποσυντεθείσα μάζα του πολιτικού του σαρκίου,  ορθώνεται ένα τείχος από πεινασμένα κοράκια που προσπαθούν να αρπάξουν τα αποφάγια,  μονοπωλώντας το δικαίωμα τεμαχισμού του πτώματος.
               Ε, λοιπόν ποντάρουν λάθος. Γιατί η πολιτική σορός του Γιώργου δεν ανήκει ούτε στον σύντροφο Αγιάλα, ούτε στην κυρία Τσιντσίγια, ούτε στον Λοβέρδο, την Αννούλα και τ΄άλλα παιδιά. Ανήκει στον ελληνικό λαό που τον έφερε στην εξουσία. Και μέχρι να αποφανθεί ο (ιατρο)δικαστής για τα αίτια του πολιτικού του θανάτου, κανείς δεν έχει νομιμοποίηση να παριστάνει ούτε τον νεκροφύλακα ούτε τον καντηλανάφτη.
               Η προσπάθεια ορισμένων να φιλοτεχνήσουν προφίλ «ιερής αγελάδας» και σύγχρονου «πολιτικού τοτέμ» στον πιο ανίκανο πρωθυπουργό που γνώρισε η χώρα στην ιστορία της μεταπολίτευσης, είναι κυριολεκτικά για κλάματα.  Όπως άλλωστε και η προσπάθεια να παραλληλίσουν οποιαδήποτε κοινοβουλευτική ή δικαστική έρευνα για τα πεπραγμένα του ανθρώπου που μας έφερε στην αγκαλιά του ΔΝΤ, με το ειδικό δικαστήριο που απάλλαξε τον μπαμπά του.
               Τρείς θητείες πρωθυπουργός ο Ανδρέας, εμβληματική μορφή του πάλαι ποτέ κραταιού σοσιαλιστικού κινήματος, και με πολιτική οντότητα που δεν αμφισβητείται από εχθρούς και φίλους. Δύο χρόνια με το ζόρι και σκαστός απ΄το τιμόνι της χώρας ο Γιωργάκης, διεθνές όνειδος για την χώρα και με πολιτικό έργο που εξαντλείται στη νομιμοποίηση «του μπάφου» , των λαθρομεταναστών και των κάθε λογής Ραγκούσηδων.
              Με μία διαφορά: Ακόμη κι αν ο Ανδρέας έβαλε το χέρι στο μέλι, το διακύβευμα για το έθνος ήταν κάποια εκατομμύρια δραχμές σε χαρτοκιβώτια. Ο Γιωργάκης, γύρισε μέσα σε δύο χρόνια το ρολόι της ιστορίας και άφησε πάμφτωχους, ανήμπορους και ταπεινωμένους μερικά εκατομμύρια Έλληνες. Έπεται δε και συνέχεια.
               Ασύμμετρη η σύγκριση λοιπόν συντρόφια. Το «έγκλημα» είναι μεγάλο. Και θα κρίνει ο δικαστής αν και εφόσον οφείλεται σε απλή βλακεία ή σε κάτι άλλο.
              Να καταστεί και κάτι ακόμη σαφές. Το αν φούσκωσε το έλλειμμα του 2009, με πολιτικό δόλο, το δίδυμο Παπακωσταντίνου-Παπανδρέου, αποτελεί μία μόνο παράμετρο του «πώς μπήκαμε στο μνημόνιο». Εύκολα συγχωροχάρτια δεν υπάρχουν. Η έρευνα θα γίνει. Σε βάθος και ολοκληρωμένη. Με τους όρους που θα θέσει η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση. Όχι βιαστικά και πολύ περισσότερο όχι εκβιαστικά, μέσα από το δίλημμα «κάνουμε-δεν κάνουμε εκλογές». Λίγη υπομονή. Γιατί υπάρχουν άλλωστε και αδικήματα που δεν παραγράφονται ποτέ…
(δημοσιεύεται στον “Τύπο της Κυριακής”)
ΠΗΓΗ: http://www.antinews.gr

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Ορεστιάδας στις 27/1/12

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ορεστιάδας δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 27/1/12 λόγω παγετού και κακών καιρικών συνθηκών.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς αντίλογο!

Απίστευτη μεθόδευση ΠΑΣΟΚ! Διαβάστε τα δύο SMS που έστειλε ο κύριος Μαρκόπουλος στους φίλους του για να καταλάβετε: 
ΣHMEPA TO BPAΔY ΣTIΣ 10, ΘA EIMAI ΣTHN EKΠOMΠH THΣ EΛΛHΣ ΣTAH "NETWEEK", ME TON KYBEPNHTIKO EKΠPOΣΩΠO ΠANTEΛH KAΨH. 
Και τώρα διαβάστε το δεύτερο:..

H NET MATAIΩΣE THN ΠAPOYΣIA MOY TO BPAΔY ΣTHN EKΠOMΠH THΣ EΛΛHΣ ΣTAH. O K.Π.KAΨHΣ ΠPOTIMA THN MONAΞIA & H NET ΦYΣIKA TON ΠPOΣTATEYEI...OXI ΓIA ΠOΛY AKOMA EΛΠIZΩ.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Περίπατος στον Πεντάλοφο 2012

Έγινε και φέτος η άνοδος στον Πεντάλοφο, στην Μπάρα, για τον περίπατο και τη δοκιμή του τοπικού τσίπουρου και κρασιού αλλά και των λουκάνικων και άλλων μεζέδων!
Μια η μέρα με πολύ ομίχλη στα χαμηλά ανεβήκαμε πάνω απ' τα σύννεφα και απολαύσαμε πάνω στο χιόνι, που ήταν λίγο αλλά αρκετό για να συμπληρώσει την εικόνα, ήλιο και καλή παρέα!









Ο Ορέστης, η ψυχή και διοργανωτής, ο Διαμαντής που άφησε τη δουλειά του πολιτικού μηχανικού για ν' ακολουθήσει, ο Κώστας ο φιλόλογος, ο Γιάννης ο τέως ξυλουργός, ο Αλή ο δάσκαλος κι εγώ.







Κάθε χρόνο μια διαφορετική, σπουδαία εμπειρία.
Φύση, λαμπερός ήλιος, καθαρός δροσερός αέρας, η θέα του σύννεφου...κάτω,  ηρεμία, συζήτηση με ατέλειωτα πειράγματα.
Ανανεώνουμε την υπόσχεση ότι του χρόνου θα είμαστε πάλι εδώ!
Ευχαριστώ σας, φίλοι!



Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ευτυχώς που … Γερμανία και ΔΝΤ δεν άφησαν τον Παπαδήμο να κάνει το ντηλ


Του Γιώργου Χαρβαλιά
Ασφαλώς το περίγραμμα του PSI που δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν προσφέρεται ούτε για πανηγύρια, ούτε για εφησυχασμούς.
Στο βαθμό μάλιστα που η επιτυχία του προγράμματος εξακολουθεί να εξαρτάται από το ποσοστό συμμετοχής, η αβεβαιότητα συνεχίζεται και τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται προεξοφλημένο.


Η κατάσταση βέβαια, θα μπορούσε να είναι χειρότερη, αν είχε προχωρήσει το αρχικό deal της ελληνικής κυβέρνησης με τον εκπρόσωπο των ξένων ομολογιούχων, Τσαρλς Νταλάρα, που προέβλεπε χορήγηση μεσοσταθμικού επιτοκίου 5,2% στα νέα ομόλογα με συνέπεια να καθιστά το κούρεμα «δώρον-άδωρον». 
Η πρόθεση του κ. Παπαδήμου να κλείσει άρον-άρον το θέμα με αυτούς τους δυσμενείς για την Ελλάδα όρους, καταγράφηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα των έγκυρων  «ΦαινάνσιαλΤάιμς», χωρίς να τύχει διαψεύσεως από την Αθήνα.


Κοινό μυστικό είναι ότι τόσο οι Γερμανοί, όσο και το IMF, «έπεσαν πάνω» στον Έλληνα πρωθυπουργό και απέτρεψαν το «κλείδωμα» μιας τέτοιας συμφωνίας που εξ ορισμού θα οδηγούσε σε μελλοντική αθέτηση πληρωμών, εκ μέρους της Ελλάδας.


Η ιστορία θα δείξει γιατί ο «έμπειρος τραπεζίτης και διαπραγματευτής» ετοιμαζόταν να κλείσει ένα τέτοιο, ασύμφορο για τη χώρα πακέτο. Σύμφωνα με μία εκδοχή, επειδή επιθυμούσε πάση θυσία να γίνει το «κούρεμα» ελκυστικό για τους ιδιώτες ομολογιούχους, ώστε να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και να αποφύγει την εφαρμογή μέτρων «υποχρεωτικής συμμόρφωσης» που θα στιγμάτιζαν την πρωθυπουργική του θητεία με την πρώτη επίσημη χρεοκοπία στην ευρωζώνη.


Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπαδήμος, μπήκε στην άκρη και την διαπραγμάτευση ανέλαβαν για λογαριασμό του οι ξένοι πιστωτές.
Αυτό δεν συνέβη επειδή ξαφνικά μας αγάπησαν η Μέρκελ και τα κοράκια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 
Απλούστατα, οι μεν Γερμανοί αποφάσισαν να «τιμωρήσουν» με ένα χαμηλότερο επιτόκιο τις τράπεζες και τα funds, στο πλαίσιο της εμμονής τους «να πληρώσει και ο ιδιωτικός τομέας το τίμημα της αλόγιστης ελληνικής δανειοδότησης». 
Και το IMF, που από την πλευρά του επιθυμεί διακαώς, για τους δικούς του λόγους, να συμμετάσχει στο νέο «πρόγραμμα διάσωσης» της Ελλάδας, έπρεπε να νομιμοποιήσει, βάσει του καταστατικού του, την χρηματοδότηση, ψαλιδίζοντας το κουπόνι στα νέα ομόλογα.


Χάρις σε αυτές τις «προτεραιότητες» των ξένων θεσμικών δανειστών, που ελάχιστη σχέση έχουν με τα ελληνικά συμφέροντα ή την διαπραγματευτική δεινότητα του κ. Παπαδήμου, φτάσαμε σε μία περισσότερο…εύπεπτη για την χώρα μας συμφωνία. Από κει και πέρα βέβαια, όπως προανέφερα, τα μεγάλα κεφάλαια που σχετίζονται με την μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας, παραμένουν ορθάνοιχτα.


Το μέγεθος του κουρέματος που με την τεχνική εμβάθυνση, μέσω της μείωσης του επιτοκίου, ξεπερνά σημαντικά το αρχικό 50% της ονομαστικής αξίας, δεν είναι τέτοιο που να εγγυάται την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αντιθέτως πρέπει να συμβούν πολλά ακόμη(όπως να αρχίσει η χώρα να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα από φέτος)για να απομακρυνθεί η πιθανότητα μίας μελλοντικής χρεοκοπίας.


Στο σημερινό άκρως υφεσιακό περιβάλλον που επιτείνεται από την συνεχιζόμενη καταστρεπτική εφαρμογή της «συνταγής» του μνημονίου περί «αύξησης της ανταγωνιστικότητας, μέσω της μείωσης μισθών» και το συνακόλουθο γκρέμισμα του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων που ενισχύεται από την αδιάλειπτη φορο-επιδρομή, είναι πρακτικά αδύνατον να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης και αύξησης του ΑΕΠ. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο με την επαναχάραξη της οικονομικής πολιτικής και την αποστολή αυτή μπορεί να επωμιστεί μόνον μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μία κυβέρνηση που, με νωπή λαική εντολή, θα κληθεί να διαπραγματευτεί, όσα «ξέχασε» να διεκδικήσει από τους δανειστές ο…καλόβολος κύριος Λουκάς.
(δημοσιεύεται στον “Τύπο της Κυριακής” )
ΠΗΓΗ: http://www.antinews.gr 

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δύο μείζονα πολιτικά ζητήματα από την αποστολή της δικογραφίας


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το γεγονός ότι ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρ. Πεπόνης απέστειλε, σήμερα, προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. εγείρει δύο μείζονα πολιτικά ζητήματα, καταλυτικής σημασίας για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.
·         Το πρώτο, αφορά στην ουσία της διερευνόμενης υπόθεσης. Στις καταγγελίες, δηλαδή, μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για αυθαίρετη –κατά το φθινόπωρο του 2010- αναθεώρηση  του ελλείμματος του 2009, κατόπιν πιέσεων του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Αναθεώρηση που αποτέλεσε συνέχεια του αρχικού φουσκώματος του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Και είχε ως συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας της χώρας μας, την επιβολή ακόμη πιο επώδυνων μέτρων και την εξώθησή της σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
·         Το δεύτερο, αφορά τις καταγγελίες των Οικονομικών Εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους. Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι δύο Εισαγγελείς είχαν προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης της ΕΛ.ΣΤΑΤ., εκδηλώθηκε απόπειρα παραμερισμού τους, με την κατάρτιση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο νομοθετικής ρύθμισης, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Μετά τις σχετικές καταγγελίες των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων, ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα και, μόλις χθες, εκδηλώθηκε νέα απόπειρα απομάκρυνσής τους, με το ερώτημα “εάν μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους”, το οποίο έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

"Βόμβα", κατά Γ. Παπανδρέου, από τον οικ. εισαγγελέα, για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009

Στη Βουλή ζητά να διαβιβαστεί η δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με σκοπό να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες του τέως πρωθυπουργού και μελών της προηγούμενης κυβέρνησης.


Η υπόθεση για την οποία διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις 19 Σεπτεμβρίου, αφορά καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, της καθηγήτριας Οικονομετρίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009. 
Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι τον Νοέμβριο του 2010 η ΕΛΣΤΑΤ, δεχόμενη πιέσεις από την Eurostat, εμφάνισε το έλλειμμα του 2009 στο 15,4% από 12- 13% που ήταν, με στόχο να ληφθούν επιπλέον δυσμενέστερα οικονομικά μέτρα. 
Η κ. Γεωργαντά υποστηρίζει ότι η διόγκωση έγινε με την ταξινόμηση στη Γενική Κυβέρνηση των ΔΕΚΟ, χωρίς, όπως λέει, να έχουν προηγηθεί, όπως εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη, στατιστικές μετρήσεις.


Στο διαβιβαστικό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Πεπόνης αναφέρει ότι «από το σύνολο του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες και έγγραφα) και ιδίως από μαρτυρικές καταθέσεις, προέκυψαν στοιχεία σχέσιν έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και πρόσωπα κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην κυβέρνηση της Ελλάδας». 


Ο κ. Πεπόνης υποστηρίζει ότι σε πολλές από τις καταθέσεις που έλαβε «ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και ύπαρξη συναφώς και αφετέρου ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβέρνησης και των τότε αρμόδιων υπουργών Οικονομικών».


Ο εισαγγελέας παραθέτει τη λίστα των μαρτύρων τους οποίους εξέτασε που είναι οι:
    Ζωή Γεωργαντά,
    Νικόλαος Στρόμπλος, πρώην διευθυντής της Διευθύνσεως Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ,
    Νικόλαος Λογοθέτης, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ,
    Κωνσταντίνος Σκορδάς, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,
    Νικόλαος Χουντής, ευρωβουλευτής,
    Σοφία Βούλτεψη, δημοσιογράφος,
    Γεώργιος Κασσιμάτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου,
    Γεώργιος Ρωμανιάς, οικονομολόγος,
    'Αννα Ζωηρού, οικονομολόγος,
    Σταύρος Μπεριάτος, τμηματάρχης του Τμήματος Γενικής Κυβέρνησης και Χρηματοοικονομικών Λογαριασμών,
    Ανδρές Φιλίππου, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,
    Αναστασία Πατεράκη, προϊσταμένη Διεύθυνσης ΑΕΠ,
    Γεώργιος Σημιγιάννης, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,
    Στέλλα Μπαλφούσια, οικονομολόγος,
    Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, δημοσιογράφος,
    Επαμεινώνδας Μαριάς, καθηγητής πανεπιστημίου και
    Κυριάκος Σπαθαράκης.


Στο πλαίσιο της έρευνας, ο κ. Πεπόνης είχε αποστείλει κλήση με την ιδιότητα του υπόπτου στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγητή Ανδρέα Γεωργίου, από τον οποίο ωστόσο δεν έλαβε ανωμοτί κατάθεση.


Το διαβιβαστικό του κ. Πεπόνη, μαζί με την ογκωδέστατη δικογραφία, χρεώθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Νίκο Παντελή, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος για τη διαδικασία αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή.


Δήλωση του  εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτη:Αφού για δεύτερη φορά οι «καταγγελίες» των δύο οικονομικών Εισαγγελέων αρχειοθετήθηκαν από την προϊσταμένη αρχή τους και αποδείχθηκε «άνθρακας ο θησαυρός» , ο κ. Πεπόνης επανέρχεται για να ζητήσει με έγγραφό του την αποστολή στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γ.Α. Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.


Εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας.


Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να προχωρήσει, άμεσα, σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες, ενέργειές της.


Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, το πολιτικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
ΠΗΓΗ: http://www.e-typos.com

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο από την απονομή βαθμού σε σχολικούς συμβούλους


Αυτό θα πει «ελληνικό δαιμόνιο». 
Όποιον και να αφορά, όσους και να αφορά, τη στιγμή που περικόπτονται μισθοί, συντάξεις, επιδόματα και χιλιάδες οικογένειες συσσωρεύονται στα συσσίτια, η συγκεκριμένη τροπολογία
θα έπρεπε να έχει αποσυρθεί πριν καν κατατεθεί…
Στις «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015», κρύβονται πολλές… εκπλήξεις. 
Οι περισσότερες ασφαλώς αφορούν τους Έλληνες πολίτες, τους νομοταγείς φορολογούμενους, οι οποίοι θα κληθούν για μία ακόμη φορά να πληρώσουν όσα αρνούνται πεισματικά να πληρώσουν οι φοροδιαφεύγοντες.
Σε τροπολογία επί του μεσοπρόθεσμου, την οποία συνυπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, απονέμεται στους σχολικούς συμβούλους ο Α’ βαθμός, για το χρόνο άσκησης της θητείας τους, εφόσον κατά την επιλογή και τοποθέτησή τους δεν διαθέτουν το βαθμό αυτό. 
Με την τροπολογία αυτή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ειδική έκθεση, προκαλείται πρόσθετη δαπάνη 1.500.000 ευρώ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ετησίως.
Δε χρειάζεται να μαντέψετε ποιος θα το πληρώσει και αυτό… 

Εμείς…
ΠΗΓΗ: http://neosteki.blogspot.com/2012/01/15.html 

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Βαρίδια

Του Κώστα Μητρόπουλου

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ο εκβιασμός του ηγεμόνος του ΠΑΣΟΚ


Του Γιώργου Χαρβαλιά
Αδικούν τον Γιώργο όσοι του προσάπτουν έλλειψη συγκρότησης, αυτοσυγκέντρωσης, ενίοτε δε και αντίληψης. Γιατί απλούστατα μπερδεύουν το αφαιρετικό στυλ προσωπικής ηγεμονίας με την πιστή τήρηση της «οικογενειακής στρατηγικής» σε ζητήματα ιδιοκτησιακής φύσεως…
Η αλήθεια είναι ότι ο τέως πρωθυπουργός είναι ένας ιδιόρρυθμος ηγεμών. Σπάνια προσέχει τον συνομιλητή του, κι ας κάνει ότι κρέμεται από τα χείλη του. «Εσύ τι λές;» αναφωνεί σε τακτά διαστήματα την ώρα που η φαντασία του ταξιδεύει σε παράξενους ιδεοληπτικούς στοχασμούς. Και σχεδόν πάντα ο Γιώργος κάνει αυτό που έχει από πριν έχει στο μυαλό του. Κακό, στραβό, ανάποδο, ο Γιώργος το κάνει και το κάνει μέχρι τέλους, γιατί έχει εκ γενετής το δικαίωμα στο λάθος…
Κάπως έτσι διέλυσε μέσα σε δύο χρόνια την ελληνική οικονομία. Ευαγγελιζόμενος την «ανοιχτή διακυβέρνηση», ξήλωσε την δομή της δημόσιας διοίκησης, παρέδωσε τα κλειδιά στους ξένους και άφησε στο χείλος του γκρεμού μια εξουθενωμένη και ταπεινωμένη κοινωνία.
Όμως αδίκως γελιούνται όσοι νομίζουν ότι με την ίδια ευκολία που ενεχυρίασε τη χώρα, θα παραδώσει και τον θυρεό του κόμματος. Τουλάχιστον όχι χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις για την απρόσκοπτη μακροημέρευση της δυναστείας στην πολιτική ζωή του τόπου.
Μα είναι σε θέση να εκβιάζει ακόμη ο αποπεμφθείς πρωθυπουργός που οδήγησε την χώρα στο κατώφλι της χρεοκοπίας;  Την κοινωνία σίγουρα όχι. Το σπίτι του ναι. Και δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να αποτελεί σπίτι της βασιλομήτορος και των νεώτερων Παπανδρέου.
Η ιστορία και η…επιστήμη θα κρίνουν τους δεσμούς των «οπαδών» με τον βασιλικό οίκο των Παπανδρέου. Και ασφαλώς την ανημποριά των διεκδικητών του στέμματος να ξεφορτωθούν, με συνοπτικές διαδικασίες, το πολιτικό κουφάρι του μοιραίου ηγεμόνος.
Στο μεταξύ ο Γιώργος μπορεί να διασκεδάζει ψωνίζοντας χριστουγεννιάτικα στο Knightsbridge και να απειλεί αξιόπιστα την Ιπποκράτους με τον εφιάλτη της επαναφοράς του. Μεγάλη πλάκα. Ανοιχτές να γίνουν οι διαδικασίες, ένα 30% των εκατό χιλιάδων «ταλιμπάν»(σ.σ. δεν το κόβω για παραπάνω…) που θα πάνε να ψηφίσουν, ασφαλώς και θα τον προτιμήσουν.
Και κλειστή όμως να γίνει η διαδικασία, στην κοινοβουλευτική ομάδα για παράδειγμα, η οικογένεια  έχει τον τρόπο της. Αίφνης θα αποσυρθούν λαγοί τύπου Λούκας-Καστανίδη και το μέτωπο θα εμφανιστεί αναγεννημένο. Μπεγλίτης, Ρέππας Παπουτσής, και τ’ άλλα παιδιά. Λίγους τους έχετε;
Γι αυτό κι ο θεωρούμενος έξυπνος των δελφίνων φυσάει και ξεφυσάει. Γνωρίζει καλά ότι χωρίς την «κρίσιμη μάζα» των ψηφοφόρων και των κοινοβουλευτικών θεραπαινίδων του Γιώργου, δεν πάει πουθενά. Εδώ λοιπόν φτάσαμε. Αφου κατέστρεψε την χώρα να χορεύει στο ταψί και μια ολόκληρη παράταξη. Πάντως αν είναι να δούμε τη…παλιννόστηση, άντε να ψηφίσουμε κι εμείς. Τέτοιο έργο δε χάνεται!…
(δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής)

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Παπακωνσταντίνου-Χρυσοχοΐδης, αμετανόητοι & συνυπεύθυνοι


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου, με σημερινές δηλώσεις του, εμφανίζεται αμετανόητος για όσα διέπραξαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου.
Ενώ όλες οι εκτιμήσεις τους διαψεύστηκαν, ενώ οι ίδιοι ομολογούν πως ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν, ενώ επιβεβαιώνεται πως ήταν λάθος η συνταγή που ακολούθησαν, ο ίδιος επιμένει στο λάθος. 
Και  περιορίζεται σε υπονοούμενα για την αναποτελεσματικότητα συναδέλφων του.
Την ίδια ώρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, συμμέτοχος σε όλες τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου και συνυπεύθυνος για την αναποτελεσματικότητά της, ομολογεί ευθέως  ότι οι πολιτικές τους οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. 
Επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου κατέρρευσε κάτω από το βάρος της αποτυχίας της, αλλά αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του, επικρίνοντας άλλους.
Οι πολίτες βλέπουν, ακούν και κρίνουν».   

O τραπεζοϋπάλληλος που χρειάζεται 50 υπουργούς και 107 συμβούλους για να κυβερνήσει μια χρεοκοπημένη χώρα των Βαλκανίων...

Ο τραπεζοϋπάλληλος Λουκάς Παπαδήμος σχημάτισε με το καλημέρα κυβέρνηση με 50 υπουργούς στην οποία κάνουν κουμάντο ο Βενιζέλος και ο Καρατζαφέρης.
Ακόμη και οι υποστηρικτές του σχολίασαν αρνητικά το ... πλαδαρό κυβερνητικό σχήμα.
Τώρα ο ίδιος άνθρωπος, ο Λουκάς Παπαδήμος, έρχεται να διορίσει-ανακοινώθηκε μάλιστα κυριακάτικα-άλλους 107 συμβούλους στο Μαξίμου! 
Ο πρωθυπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας των Βαλκανίων εκτός από τους 50 υπουργούς χρειάζεται άλλους 107 συμβούλους!
Σκέψου να μην ήταν «τεχνοκράτης»!
Όπως όλα δείχνουν ο περίφημος Παπαδήμος δεν ήταν παρά ένα καμένο χαρτί για τις περίφημες αγορές, τον οποίο προσκάλεσαν στην Ελλάδα οι πολύ συγκεκριμένοι νταβατζήδες που...
ελέγχουν τα ΜΜΕ.
Αυτή τη φορά θα λογοδοτήσουν και οι ίδιοι-μαζί με τον Παπαδήμο-στο λαό αλλά και στην Ιστορία της χώρας…
ΠΗΓΗ: kourdistoportocali

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Τα διαγγέλματα της υποτέλειας

Του Βασίλη Φίλια
Τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των «κεφαλών του έθνους» από εκείνα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και του Διευθυντού της Τράπεζας της Ελλάδος ως αυτά των «αρμοδίων υπουργών» και κάποιων σοφολογιοτάτων βουλευτών, αποδεικνύουν ότι η χώρα ποδηγετείται από άσχετους και ημιμαθείς, που ως μοναδικό στόχο τους έχουν θέσει να εξασφαλίσουν στους ξένους «σωτήρες» μας ελεύθερο πεδίο δράσης, εξουδετερώνοντας τις λαϊκές αντιδράσεις με την ανάπτυξη φοβικών συνδρόμων περί ολικής οικονομικής καταστροφής αν δεν ακολουθήσουμε πειθήνια τις μνημονιακες εντολές. 

Πρόκειται για τη «λογική» του Δ.Ν.Τ. , της τρόικας και των τοποτηρητών [gauleiter, όπως ελέγοντο επί χιτλερισμού] της Κας Μέρκελ. Μια «λογική» κάθετης συρρίκνωσης των λαϊκών εισοδημάτων και εξώνησης αντί πινακίου φακής όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας σε ξένους «επενδυτές». 

Για μία ακόμη φορά οι ανεγκέφαλες «κεφαλές του έθνους» απέδειξαν ότι δεν έχουν ίχνος πολιτικής εντιμότητας και προσωπικής αξιοπρέπειας, διότι αν είχαν θα έπρεπε να μας εξηγήσουν με τα «ελπιδοφόρα» μηνύματα τους γιατί η πολιτική που ακολουθήθηκε απέτυχε παταγωδώς σε όλα ανεξαιρέτως τα σημεία και γιατί παρ όλα αυτά συνεχίζουν ακάθεκτοι την ίδια τακτική. 

Τουλάχιστον να μας έδιναν και ένα έστω παράδειγμα στον πλανήτη όπου το μίγμα αυτής της πολιτικής πέτυχε και να μας εξηγήσουν πώς και γιατί η αποτίναξη αυτής της πολιτικής όπου εφαρμόστηκε (κλασσικό παράδειγμα η γειτονική μας Τουρκία) οδήγησε σε ανάκαμψη. 

Οι περίφημοι «τεχνοκράτες» ενώπιον των οποίων ευλαβώς υποκλίνονται οι πολιτικοί της πενταροδεκάρας απεδείχθη ότι δεν γνωρίζουν ό,τι και ένας  πρωτοετής φοιτητής οικονομικών γνωρίζει, δηλαδή ότι ο στραγγαλισμός των εισοδημάτων επιταχύνει και βαθαίνει αναπόδραστα την ύφεση. 

Αγνοούν οι κύριοι αυτοί , διότι διδάχθηκαν τα οικονομικά ως economics και όχι ως Πολιτική Οικονομία και στη διάρκεια της θητείας τους  στη Διεθνή της ληστρικής κερδοσκοπίας , ότι στην κρίση του ΄29-΄30 ο ντόκτορ Σαχτ, ο λόρδος Κέυνς, ο Ρούσβελτ με το New Deal- ακόμα και ο Ομπάμα σήμερα - ακολούθησαν  τον δρόμο της αναθέρμανσης της οικονομίας με ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των μαζών. 

Οι σημερινοί «τεχνοκράτες» στην πλειοψηφία τους αντίθετα , ταγμένοι στην υπηρεσία του διεθνούς τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού παρασιτικού κεφαλαίου, αφού στάθηκαν ανίκανοι να αντιληφθούν ότι η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση, που τόσο ύμνησαν , οδηγεί αναπόφευκτα όχι μόνο σε παγκόσμια κρίση, αλλά και σε κατάργηση της αυτονομίας  της πολιτικής σε διεθνή κλίμακα, που την καθιστά όλο και περισσότερο υποχείρια των κέντρων αποφάσεων και χειρισμών του υπερεθνικού παρασιτικού κεφαλαίου.
                                           * * *
Στη χώρα μας ιδιαίτερα κυριάρχησαν πολιτικά ανθρωπάρια του τύπου Γ. Παπανδρέου, που σε σύμπραξη με άλλα «ηγετικά» στελέχη είδαν την κρίση μόνο ως δημοσιονομικό πρόβλημα, που μπορεί να αντιμετωπισθεί με πτώχευση του λαού και μαζική ανεργία, μία αντιμετώπιση που συνιστά υποθήκη του μέλλοντος του έθνους για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. 

Μία υποθήκευση οικονομική στη βάση της, που όμως συνεπάγεται μια τεράστια αιμορραγία λόγω της μετανάστευσης του αξιολογότερου δυναμικού της χώρας (την τρίτη μέσα σε έναν αιώνα!) και συνεπακόλουθα την ακόμη μεγαλύτερη πτώση της γεννητικότητας. 

Βρισκόμαστε κατά συνέπεια σε μια μειοδοτική και αντεθνική άσκηση πολιτικής και γι αυτό η οργανωμένη αντίδραση απέναντί της συνιστά υπέρτατο και άμεσο πατριωτικό καθήκον. 

Ποίες όμως κατευθύνσεις πρέπει να πάρει η αντίδραση αυτή; 

Τις ακόλουθες: 

Πρώτο, την καταγγελία  και την κατάργηση του μνημονίου, που καθιερώνει ένα είδος ληστρικού δανεισμού σε βάρος της χώρας, χωρίς να διευκολύνεται στο παραμικρό η οικονομία της χώρας,

Δεύτερο, την άμεση και επίσημη στάση πληρωμών των ξένων δανείων ως επαχθών, όπως έκανε ο Ισημερινός.

Τρίτο, την αναζήτηση άλλων πηγών δανειοδότησης με απείρως ευνοϊκότερους όρους, που είναι διαθέσιμες, αλλά οι αγοραίες «κεφαλές» του έθνους θέλουν να αγνοούν,

Τέταρτο, Την άμεση κήρυξη της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με ταχύτατη εκπόνηση των όρων αξιοποίησής της όπως έκανε η Κύπρος,

Πέμπτο, Την επαναφορά της απαίτησης εξόφλησης των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.

Έκτο, την ταχύτατη επενδυτική δραστηριοποίηση του κράτους σε έργα υποδομής, 

Έβδομο, τη δικαστική διερεύνηση όλων ανεξαιρέτως των ελληνικής ιδιοκτησίας οφσόρ εταιριών και το άνοιγμα των λογαριασμών Ελλήνων καταθετών στην  Ελβετία, την Κύπρο ή όπου αλλού,

Όγδοο,  την ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των οικονομικών εισαγγελέων.
                                                 * * *
Ορθώς τονίζεται ότι ο πολιτικός κόσμος της μεταπολίτευσης εξόφλησε οριστικά και οι όποιοι δουλόφρονες δηλώσεις υποτέλειας προς τους ευρωπαίους και διεθνείς επικυρίαρχους δεν τον σώζουν. 

Η κρίση έχει και τα καλά της , διότι αποκαλύπτει το πόσο ανήμπορα και δειλά ανδρείκελα λυμαίνονται την εξουσία και αναγκάζει τους πρωτεργάτες της κλεπτοκρατίας να μιλάνε για πρώτη φορά για την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων , που οι ίδιοι αυτοί επί δεκαετίες απέφυγαν επιμελώς να κάνουν. 

Ο ελληνικός λαός απέδειξε ήδη ότι δεν τελεί «εν υπνώσει» όπως πίστευαν οι λυμεώνες της εξουσίας και του πλούτου της χώρας αυτά που θα ακολουθήσουν δεν πρόκειται να ανασχεθούν από τις τρομολαγνικές δηλώσεις των πολιτικών «αρχόντων» της χώρας. 

Αυτοί έχασαν την έξωθεν καλή μαρτυρία και η απώλεια αυτής είναι οριστική.
ΠΗΓΗ:http://www.elzoni.gr 

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Οχετός διαπλοκής με …τροχονόμο τον θείο Λουκά


Ο κ. Παπαδήμος στον εορτασμό των 100 χρόνων της Ζήμενς στην Ελλάδα

Του Γιώργου Χαρβαλιά
Από ψέματα μας έχει χορτάσει ο Γιωργάκης Παπανδρέου.
Προχθές όμως υπήρξε αφοπλιστικά ειλικρινής.
Την ώρα που σύσσωμο το πολιτικό σύστημα κόπτεται και αγωνιά, υποτίθεται, για την διασφάλιση του τραπεζικού μας συστήματος, ο πρώην πρωθυπουργός, αποκάλυψε ότι του τηλεφώνησαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της χώρας για να…πάρουν έγκριση σε ένα(της πλάκας ως προς το ποσό, αλλά  «ευαίσθητο» ως προς τον αποδέκτη) δάνειο.
Σα να λέμε, πηγαίνετε στον διευθυντή για σφραγίδα και υπογραφή…


Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω την γλαφυρή διήγηση του λατρευτού μας Γιώργου, που διαθέτει και εμπειρία στην διαπόμπευση της χώρας
Τα πράγματα έτσι μάλλον έγιναν. 
Γιατί παρότι το ελληνικό δημόσιο, με τη στενή έννοια, διατηρεί ένα αμελητέο ποσοστό στην μετοχική σύνθεση της Εθνικής Τράπεζας, οι διορισμένοι από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «μάνατζερς», έβλεπαν τον πρωθυπουργό ως προϊστάμενο και ευεργέτη. 


Γι αυτό έσπευδαν να του προσκομίσουν όλα τα ευαίσθητα αιτήματα δανειοδότησης. 
Ώστε να ξέρουν οι αιτούντες, πως σε περίπτωση έγκρισης, χρωστούν χάρη στο μπάρμπα απ’ το Καστρί…


Αδικημένος της υπόθεσης είναι ασφαλώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 
Γιατί με ποσοστό 1,5 % στην Εθνική Τράπεζα η Εκκλησία της Ελλάδος κατέχει…δεσπόζουσα θέση. 
Τα δάνεια επομένως, θα μπορούσαν να εγκρίνονται και με χρυσόβουλα
Πόσο μάλλον όταν τα αιτήματα προέρχονται από πρώην διοικητή του Αγίου Όρους…


Αλλά και οι Γερμανοί απ΄τη πλευρά τους, δικαίως θα επιθυμούσαν τα αιτήματα να υποβάλλονται απευθείας στον Ράιχενμπαχ (που μεταξύ μας, αμφιβάλλω αν συγκινείται από πελατειακού τύπου εξυπηρετήσεις σε μπατιρημένους εκδότες…)


Διερωτώμαι λοιπόν με ποια επιχειρήματα θα μπορέσει μεθαύριο, ο πρώην τραπεζίτης και νυν μεταβατικός πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος να αντικρούσει την αξίωση του Βερολίνου για κρατικοποίηση και κατ΄ουσίαν «τροϊκανοποίηση» των ελληνικών τραπεζών μέσα από την υπαγωγή τους στο ΤΧΣ, με την χορήγηση κοινών μετοχών.


Θα μου πείτε βεβαίως, από πού κι ως πού να αντικρούσει γερμανικές απαιτήσεις ο κύριος Λουκάς.
Προχθές ομολόγησε ότι στα κέφια των δανειστών, δεν χωρούν κόκκινες γραμμές.


Μόνο που σε λίγο η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό θα παραπέμπει πλήρως σε βαλκανική…Κολομβία, καθιστώντας εύλογο και επιτακτικό το αίτημα των Γερμανών επιτηρητών να ξαναχτίσουν από την αρχή «δομές διοίκησης» στην Ελλάδα(σ.σ. στην αποικιοκρατική αργκό…nation building).


Ας μη γελιόμαστε. 
Το ξεκατίνιασμα Παπανδρέου-Ψυχάρη, για τα χαριστικά δάνεια και τα κρυφά χατίρια είναι μόνο το κερασάκι στη τούρτα μέσα σε συνθήκες ολοσχερούς διάλυσης του ελληνικού κράτους και των θεσμών του.


Το τελευταίο δεκαπενθήμερο ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις
Εισαγγελείς που διερευνούν το οικονομικό έγκλημα καταγγέλλουν παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων και επιχειρηματικών συμφερόντων στο έργο τους, αλλά αμέσως μετά διολισθαίνουν στα «είπα-ξείπα» και βρίσκονται εγκαλούμενοι από άλλες βαθμίδες της δικαιοσύνης. 
Διορισμένοι κρατικοί λειτουργοί επιφορτισμένοι με την επίβλεψη της φοροδιαφυγής διώκονται για κακουργηματικές παραλείψεις και ταυτόχρονα κατηγορούν δημόσια εν ενεργεία υπουργούς, ότι αυτοί έκαναν τα…στραβά μάτια στις παραβάσεις. 
Πανάκριβα αεροπλάνα, αγορασμένα με το υστέρημα του Ελληνα φορολογούμενου, εκποιούνται έναντι πινακίου φακής σε ύποπτα εταιρικά σχήματα, με κρυφές αμοιβές ξένων «συμβούλων» που μεσολάβησαν.  
Και μέσα σε όλον αυτό τον οχετό της κρατικοδίαιτης διαπλοκής που ξεχύνεται σαν πύον από κακοφορμισμένο απόστημα, ένας εντεταλμένος πρωθυπουργός περιορισμένου αναστήματος, επιχειρεί να εκβιάσει την κοινωνία ζητώντας νέες θυσίες «για να μη πάμε στη δραχμή».


Μπορεί στ΄αλήθεια ο οποιοσδήποτε θείος Λουκάς να ελπίζει ότι οι πολίτες θα τον ακούσουν, όταν δίπλα τους περιφέρονται «ελεύθεροι και ωραίοι» οι υπαίτιοι αυτής της οικονομικής, πολιτικής και ηθικής κατάπτωσης;
(δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής)

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Αντίο, Γιώργο Ροκίδη!



Κόσμημα για το Διδυμότειχο, άριστος συνεργάτης στο γραφείο, ανεκτίμητος φίλος!
Αδυνατώ να το πιστέψω!
Χάσαμε ένα από τα καλύτερα μέλη της παρέας και της κοινωνίας μας!
Νιώθω συγκλονισμένος!
Αντίο, Γιώργο Ροκίδη!

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Γιώργο, φεύγεις;


Και ξαφνικά γέμισαν τα ειδησιογραφικά sites με μεγάλους τίτλους...
Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γ. Παπανδρέου για την διαδοχή (real.gr)
«Δεν θα είμαι υποψήφιος» (zougla.gr)
Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - Καμία υποψηφιότητα από τον Γιώργο Παπανδρέου (in.gr)
Πρόθεση αποχώρησης εκδήλωσε ο Γ. Παπανδρέου (ethnos.gr)

Όλα αναφέρουν ότι ο ΓΑΠ ανακοίνωσε στην εναρκτήρια ομιλία του στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός και θα αποχωρήσει και από πρόεδρος του κινήματος!

Ως εδώ καλά.

Στις λεπτομέρειες όμως οι γνώμες διίστανται.

Άλλα sites μιλούν για “δαχτυλίδι” στον Βενιζέλο, άλλα για εκλογή υποψηφίου πρωθυπουργού από την ΚΟ και προέδρου από την βάση,  άλλα για εκλογή από την ΚΟ του Βενιζέλου!

Άντε να βγάλει άκρη κανείς.

Φαίνεται πάντως ότι ο ΓΑΠ προσπαθεί να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο προσπαθώντας να πάει για εκλογή προέδρου από την βάση τον Ιούνιο... μήνα εκλογών και στην σοσιαλιστική διεθνή!

Επειδή το ΠΑΣΟΚ συνηθίζει όποτε ασχολείται με τα εσωκομματικά του να κάνει μαραθώνιες συνεδριάσεις τις τελικές ανακοινώσεις θα τις έχουμε μάλλον τα ξημερώματα.

Όσο και αν διαφαίνεται η αποχώρηση από το προσκήνιο αυτού του λαοπρόβλητου ηγέτη που ήρθε να σώσει την χώρα... πρέπει να το δω για να το πιστέψω!

Δύο χρόνια τώρα (αν όχι και από πριν) έχει αποδείξει ότι... είναι κολλημένος στην καρέκλα του και δεν θέλει να φύγει με τίποτα!

Βέβαια το ίδιο είχε συμβεί και με τον πατέρα του (για τον παππού του δεν γνωρίζω) όπου χρειάστηκε να βρεθεί σε κωματώδη κατάσταση για να αποφασίσουν οι “βέβηλοι εκσυγχρονιστές” να τον αντικαταστήσουν.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα πάει με Βενιζέλο υποψήφιο για πρωθυπουργό.

Δυστυχώς γι' αυτόν η θητεία του στο υπουργείο οικονομικών χάλασε πολύ την εικόνα του.

Την προηγούμενη φορά χρειάστηκε ένας καφές και σε μία στιγμή τα χάλασε όλα.
Τώρα χρειάστηκε ένα υπουργείο (και τι υπουργείο!) και κάτι μήνες για να στραπατσαριστεί το προφίλ του ρήτορα, ηγέτη και αγαπητού πολιτικού.

Το είχα γράψει και τότε λέγοντας ότι αυτή η κρίση “τρώει” δύο πρωθυπουργούς.

Ο Βενιζέλος, λόγω υπέρμετρης φιλοδοξίας και εγωισμού δέχτηκε το υπουργείο οικονομικών και έτσι μπήκε στο κάδρο των “φθαρμένων” από την αποτυχημένη θητεία της “κυβέρνησης” ΓΑΠ.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα υπόλοιπα πρωτοκλασάτα στελέχη με πρόσφατη “κυβερνητική” θητεία.

Με λίγα λόγια...

Το ΠΑΣΟΚ θέλει μεγάλο κόπο και βάσανα για να ξαναγίνει “κόμμα εξουσίας”.

Για την ώρα, και αναμένοντας εξελίξεις μέσα στην άγρια νύχτα, προσπαθεί να ξαναγίνει... αξιωματική αντιπολίτευση.

Η χώρα και οι πολίτες της όμως δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα βγάλει άκρη το ΠΑΣΟΚ με τα εσωκομματικά του ή πότε θα αποκατασταθεί επαγγελματικά ο ΓΑΠ κάπου στον πλανήτη.

Χρειάζονται εκλογές άμεσα!

Χρειάζεται επιτέλους μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή να πάρει τα ηνία της χώρας και να αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον της και το μέλλον των πολιτών!

Όσο και αυτό δεν αρέσει στους δανειστές μας ή στους “εταίρους” μας και στην τρόικα, επιβάλλεται να αναλάβει κάποιος ο οποίος επιτέλους θα διαπραγματευτεί και δεν θα λέει “ναι” σε όλα.

Ας ξεκινήσει κάποιος να διαπραγματεύεται πραγματικά για το καλό του τόπου και όλο και κάτι καλύτερο θα καταφέρει.

Απλή κοινή λογική...