Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Τεράστιες καταστροφές στη γεωργία από τα καιρικά φαινόμενα στους νομούς Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης

Περιφερειακή Αναγέννηση
Δελτίο Τύπου
Ζήτημα επιβίωσης τίθεται πλέον για τους αγρότες σε πολλά σημεία της Περιφέρειας.
Στις μεγάλες ζημίες του Έβρου από τις πλημμύρες, στις εκτεταμένες ζημίες από τη χαλαζόπτωση στις δενδροκαλλιέργειες κερασιάς στη Ροδόπη αλλά και σε περιοχή του Δήμου Προσοτσάνης Δράμας, έρχονται να προστεθούν νέες καταστροφές.

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις και η προχθεσινή χαλαζόπτωση στην ευρύτερη πεδιάδα της Ξάνθης και κυρίως στην παρανέστια περιοχή κατέστρεψαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών καλαμποκιού, πιπεριάς, βίκου, ζωοτροφών και όχι μόνον.
Στο μεταξύ εκκρεμούν προς καταβολή αποζημιώσεις από παλιότερες ζημιές, όπως στον Έβρο, από διετίας περίπου.

Η παράταξή μας, ως αντιπολίτευση στην Περιφέρεια, δια του επικεφαλής Γιώργου Παυλίδη, ανέφερε:
«Επισκεφθήκαμε τις πληγείσες περιοχές. Είδαμε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών να έχουν καταστραφεί ή να κινδυνεύουν με καταστροφή. Οι αγρότες αισθάνονται μόνοι. Η περιφέρεια όφειλε άμεση στήριξη. Σε μια Ελλάδα που περνά δύσκολα χρόνια επιβάλλεται να στηριχθούν οι αγρότες, που είναι από τους τελευταίους που παράγουν. Ζητήσαμε από τον ΕΛΓΑ όχι απλά να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες αλλά και να καταβάλει αποζημιώσεις. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του προβλήματος από κοντά.»

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ερευνάται κατάχρηση δημόσιου χρήματος από την κυρία που μας ξεφωνίζει...

Την Κυριακή ξεκίνησε επίσημα η έρευνα του γαλλικού Ειδικού Δικαστηρίου σε βάρος της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ...

Η Κριστίν Λαγκάρντ κατηγορείται για κατάχρηση δημόσιου χρήματος στην τεράστια αποζημίωση που είχε καταβληθεί στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, προσωπικό φίλο του προέδρου Ν. Σαρκοζί, επί των ημερών της στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται η Κριστίν Λαγκάρντ επισύρουν ποινή κάθειρξης 10 ετών και επιβολής προστίμου 150.000 ευρώ.

Η ανακριτική επιτροπή του Ειδικού Δικαστηρίου (CJR) συγκλήθηκε επίσημα, προκειμένου να ερευνήσει το ρόλο που διαδραμάτισε το 2008 η Λαγκάρντ, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, στην υπόθεση του Μπερνάρ Ταπί.

Η σύγκληση του CJR, του μοναδικού δικαστηρίου στη Γαλλία που μπορεί να δικάζει υπουργούς για τις ενέργειές τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, κατέστη υποχρεωτική μετά την απόφαση που έλαβε στις 4 Αυγούστου το ίδιο δικαστήριο να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος της 55χρονης Κριστίν Λαγκάρντ.Η ανακριτική επιτροπή, που αποτελείται από τρεις Εφέτες, θα προχωρήσει σε έρευνες για να διαπιστώσει αν η πρώην υπουργός ευθύνεται για τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Το 2008, προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία και να ξεκαθαρίσει μια παλιά αντιδικία που αφορούσε στην πώληση από την τράπεζα Credit Lyonnais του ομίλου Adidas, που ανήκε στον Μπερνάρ Ταπί, η Κριστίν Λαγκάρντ είχε εγκρίνει ένα διακανονισμό ύψους 285 εκατ. ευρώ υπέρ του επιχειρηματία. Ο Ταπί υποστήριζε ότι η πρώην κρατική τράπεζα τον είχε εξαπατήσει το 1993 κατά την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas. Είχε χάσει τη δίκη που έγινε το 2006 και η υπόθεση βρισκόταν στη διαδικασία της έφεσης το 2007, όταν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές ο φίλος του, Νικολά Σαρκοζί.Το γαλλικό Ειδικό Δικαστήριο (CJR) συστάθηκε το 1993 και έκτοτε έχει ερευνήσει περίπου 1.000 υποθέσεις αλλά μόνο έξι υπουργοί παραπέμφθηκαν σε δίκη.
ΠΗΓΗ: http://www.fimes.gr/ 

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Γερμανοί …σκιτζήδες

Του Γιώργου Χαρβαλιά

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι η Ανγκέλα Μέρκελ διαβάζει ανελλιπώς κάθε πρωί τον ελληνικό Τύπο και τις αναφορές του νέου Γερμανού πρέσβη, όπως ισχυρίζονται κάποια εγχώρια παπαγαλάκια της Τρόικας. Γιατί αν αυτό συνέβαινε, θα είχε ρίξει μια ματιά και στην εμπιστευτική δημοσκόπηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για την εικόνα των υποψήφιων «ξένων επενδυτών» στην ελληνική κοινή γνώμη.

Στην εν λόγω σφυγμομέτρηση, που ασφαλώς κοινοποιήθηκε στη γερμανική πρεσβεία, καταγράφεται το εξής απίθανο: Μεταξύ όλων των υποψήφιων χωρών που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην διαδικασία πώλησης ελληνικής δημόσιας περιουσίας, ως πλέον ανεπιθύμητη καταγράφεται η Γερμανία. Με το εκπληκτικό ποσοστό του 42,1%, την ώρα που δεύτερος και… καταϊδρωμένος έρχεται ο «πατροπαράδοτος εχθρός», συγκεντρώνοντας μόλις το 12,1% αρνητικών κρίσεων! Πίσω από την Τουρκία, έρχονται οι ΗΠΑ, ενώ η Ρωσία ουσιαστικά δεν καταγράφεται, αφου πλειοδοτεί στις θετικές γνώμες της κοινής γνώμης ως υποψήφιος επενδυτής!

Η συγκλονιστική αυτή διαπίστωση έπρεπε να είχε ήδη σημάνει κόκκινο συναγερμό στο Βερολίνο. Τέτοιο αντιγερμανικό αίσθημα είχε να ζήσει η Ελλάδα από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Κι όμως, οι σύγχρονοι Γερμανοί ηγέτες δεν φαίνονται να συγκινούνται. Αντίθετα, εξακολουθούν να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας μας με τρόπο άγαρμπο και σπασμωδικό, που, εκτός από πολιτική ανεπάρκεια, προδίδει και πανικό.

Η πρόσφατη επιχείρηση χειραγώγησης του ελληνικού εκλογικού σώματος, με τα είπα-ξείπα της κυρίας Μέρκελ περί ανάγκης δημοψηφίσματος, αγγίζει τα όρια της φαρσοκωμωδίας. Γιατί εμφανίζεται υπό το κράτος σύγχυσης να ενστερνίζεται τις καινοφανείς απόψεις Παπανδρέου, για τις οποίες κακήν-κακώς ο πρώην πρωθυπουργός αποπέμφθηκε από τις Κάννες.

Δεν ξέρω τι είδους πολιτική κατήχηση υπέστη η κυρία Μέρκελ στην Ανατολική Γερμανία του Χόνεκερ, αλλά οι χειρισμοί της στο ελληνικό ζήτημα στερούνται σοβαρότητος. Ακόμη και αν αρχίζει να επικρατεί στο Βερολίνο η άποψη ότι πρέπει να «ξεφορτώσουν» την Ελλάδα από το τρένο της ευρωζώνης, ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να επιβληθούν τετελεσμένα είναι εξόχως αυταρχικός και ξεφεύγει από κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού.

Προσωπικά, όμως, δεν πιστεύω ότι οι παλινωδίες των Γερμανών οφείλονται στο ότι έχουν αποφασίσει να «τραβήξουν την πρίζα» και ψάχνουν άλλοθι γι’ αυτή την επιλογή. Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι το Βερολίνο, παρά τις απειλές και τις μεγαλοστομίες, φοβάται αυτή την προοπτική και επιχειρεί με ανορθόδοξες πολιτικές «μανούβρες» να την αποτρέψει.
Το γεγονός αυτό καθιστά ακόμη πιο μεγάλη την ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας για να αναλάβει ως μελλοντική κυβέρνηση μία αξιοπρεπή επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Ακριβώς γιατί όλα συνηγορούν πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια διαπραγμάτευσης με τους δανειστές…
(δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής)

Θα το ρισκάρουμε, θα το ρισκάρουμε...


Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στο «Kontra Channel» (24.5.12)



Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Στο χείλος ενός άλλου γκρεμού

Tου Σταύρου Λυγερού

Ο φόνος του 30χρονου Πατρινού από Αφγανούς και τα επεισόδια που αυτός πυροδότησε είναι οι αναπόφευκτες συνέπειες του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, το οποίο καθίσταται ολοένα και πιο εκρηκτικό. Μπορεί οι προβολείς της δημοσιότητας να στρέφονται όταν έχουμε ακραία περιστατικά, αλλά τα στοιχεία καταδεικνύουν πρωτοφανή έκρηξη της εγκληματικότητας. Την τεράστια ανασφάλεια των πολιτών δεν την προκαλεί το οργανωμένο έγκλημα, που έχει τουλάχιστον συγκεκριμένους στόχους και διακρίνεται από στοιχειώδη ορθολογισμό. Την προκαλεί το διάχυτο έγκλημα, στο οποίο η συμμετοχή των λαθρομεταναστών είναι δυσανάλογα μεγάλη.

Μέχρι πρότινος, ο δημόσιος διάλογος ήταν υποτυπώδης, παρότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο παγκοσμίως. Η διαρκής συσσώρευση λαθρομεταναστών, που αδυνατούν να βρουν εργασία, λειτουργεί σαν θερμοκήπιο για την ανομία και την εγκληματικότητα, με αποτέλεσμα να υπονομεύονται οι κοινωνικές ισορροπίες. Τόσο το πολιτικό σύστημα όσο και μεσαιο-ανώτερα στρώματα είχαν βολευτεί με το γεγονός ότι για χρόνια οι λαθρομετανάστες φυτοζωούσαν γκετοποιημένοι στα «υπόγεια» της κοινωνίας και εμφανίζονταν στον δημόσιο χώρο μόνο ως εξατομικευμένη, κακοπληρωμένη, μαύρη εργασία.

Κανείς δεν άκουγε τις φωνές απόγνωσης των λαϊκών στρωμάτων, που κυρίως υφίστανται με επώδυνο τρόπο τις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης. Ο λόγος τους δεν περνούσε στα ΜΜΕ, όπου διεξάγεται η δημόσια συζήτηση. Εκεί, για χρόνια κυριαρχούσε μία εκδοχή της τρομοκρατίας του «πολιτικά ορθού». Η ανοχή της λαθρομετανάστευσης είχε αναγορευθεί σε κριτήριο «προοδευτισμού». Σ’ αυτό έπαιξε ρόλο όχι μόνο ο ιδεολογικοποιημένος μετέωρος διεθνισμός των αριστερών κομμάτων, αλλά και το μεταμοντέρνο ιδεολόγημα περί πολυπολιτισμικής κοινωνίας που κυριάρχησε στο ύστερο ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν ο νόμος για την απόδοση ιθαγένειας σε μετανάστες, γεγονός που έστειλε το λάθος μήνυμα και τροφοδότησε τις παράνομες ροές. Χρειάστηκε σειρά δραματικών γεγονότων για να αρχίσουν οι βολεμένοι Ελληνες να ξεφεύγουν από τον στρουθοκαμηλισμό, να συνειδητοποιούν ότι η λαθρομετανάστευση έχει και ένα άλλο, καθόλου βολικό πρόσωπο.

Η έλλειψη αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής, σε συνδυασμό με τις στείρες αντιρατσιστικές κορώνες της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, τροφοδότησαν πολιτικά τη σκληροπυρηνική ακροδεξιά. Το κενό που άφησε η πολιτεία έσπευσε να το καλύψει η Χρυσή Αυγή, βάζοντας, βεβαίως, τη δική της σφραγίδα. Στις δημοτικές εκλογές απέσπασε στην Α΄ Αθηνών 5,3%, ενώ οι περιοχές που έχουν κατακλυσθεί από λαθρομετανάστες τής έδωσαν ποσοστά μέχρι και 20%! Το πρόσφατο 7% της Χρυσής Αυγής, λοιπόν, ήταν κεραυνός εν αιθρία μόνο για όσους βλέπουν τις πολιτικοκοινωνικές δυναμικές με τους παραμορφωτικούς φακούς των ιδεολογημάτων τους.

Στο σημείο που έχουν φθάσει τα πράγματα, είναι ζωτική ανάγκη η άμεση εκπόνηση και εφαρμογή (σε συνεργασία με την Ε.Ε.) μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία να εστιάσει όχι μόνο στην αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών, αλλά και στις μαζικές απελάσεις. Εάν δεν δοθεί συντεταγμένη απάντηση από την πολιτεία όχι μόνο θα έχουμε συχνή επανάληψη επεισοδίων όπως αυτά στην Πάτρα, αλλά και διολίσθηση της κοινωνίας σε μαζικές ρατσιστικές αντιδράσεις, που αναπόφευκτα θα προκαλέσουν τυφλές φυλετικές συγκρούσεις.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πότε θα χορηγηθούν οι Τίτλοι Σπουδών και Προόδου

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ, λόγω της διενέργειας των Βουλευτικών Εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, καθώς τα σχολεία θα παραδοθούν στις δημοτικές αρχές, το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουνίου 2012, προκειμένου οι αίθουσές τους να χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα ψηφοφορίας.

Ως εκ τούτου, οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ΄τάξης θα αποσταλούν για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια στις 14 Ιουνίου 2012 και την ίδια ημερομηνία θα χορηγηθούν οι Τίτλοι Προόδου των υπόλοιπων τάξεων.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Και λίγη σοβαρότητα!

Του Γιάννη Σπανδωνή
Πριν πλακώσει στην Ελλάδα η λαίλαπα που λεγόταν Ανδρέας Παπανδρέου - μη στραβομουτσουνιάζετε, τα ερείπια που άφησε πίσω της αυτή πληρώνουμε σήμερα - τον τόπο διαφέντευε ένα άλλο κόμμα. Ήταν το κόμμα που οδήγησε μαλακά και ήρεμα τη χώρα από τη δικτατορία στη Δημοκρατία, της χάρισε το προοδευτικότερο και ισχυρότερο Σύνταγμα της ως τότε ιστορίας της, νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα, ελευθέρωσε όλους τους πολιτικούς κρατουμένους, κρατικοποίησε τράπεζες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας, έβαλε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΟΚ τότε) και της χάρισε αξιοπρέπεια. Στον πυρήνα του, είχε μια ομάδα ανθρώπων που κάποιοι τους αποκαλούσαν "σοσιαλμανείς". 

Κι επικεφαλής του, είχε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Που έδινε τον τόνο της οικονομικής, κοινωνικής και εθνικής πολιτικής του κόμματος. Που δεν ήταν βέβαια σοσιαλιστική, αλλά κεϋνσιανή. Αναπτυξιακή. Φιλολαϊκή και προοδευτική. Με το κράτος να ρυθμίζει και να ελέγχει χωρίς να πνίγει την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Οι καιροί άλλαξαν, οι ηγέτες εκείνου του κόμματος απήλθαν στας αιωνίους μονάς ή ιδιωτεύουν λόγω ηλικίας πια, και το ίδιο το κόμμα άρχισε να απομακρύνεται σιγά σιγά από τις αρχές που χάραξαν ο ιδρυτής του και η ομάδα που τον περιέβαλε.

Τα επόμενα χρόνια τη χώρα κυβέρνησε ο Α. Παπανδρέου κι η δική του ομάδα. Σε κοινωνικό επίπεδο, έγιναν πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει πριν σαράντα χρόνια. Με τόσες όμως στροφές 180 μοιρών και κωλοτούμπες, και τόση αλαζονεία, που το κράτος ταυτίστηκε με το κόμμα, τους συνδικαλιστές του και το πρόσωπο του ηγέτη του, μ' ένα τρόπο πρωτοφανέρωτο, αδιανόητο ακόμα και για την "επάρατο δεξιά".

Τι θέλουμε και σκαλίζουμε αρχαίες ιστορίες, θα με ρωτήσετε.

Απλά, επειδή η ιστορία διδάσκει. Αλλά και επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Όσοι έζησαν τη δεκαετία του 80 κι η μνήμη τους λειτουργεί ακόμα, βλέπουν αυτή τη φάρσα της αλαζονείας, των κούφιων συνθημάτων, των απότομων μεταστροφών, και χαμογελούν πικρά.

Τα χαμόγελα όμως δε δίνουν λύσεις.

Οι λύσεις βρίσκονται στην αναβάπτιση όσων ξέρουν να σκεφτούν λογικά, στις αρχές του φιλολαϊκού, ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Στη συσπείρωση των πατριωτικών δυνάμεων με παραμερισμό προσωπικών και μικροκομματικών βλέψεων. 

Λαός και Πατρίδα.

Κοινωνική Δικαιοσύνη και Εθνική Αξιοπρέπεια.

Κι επιτέλους, λίγη Σοβαρότητα!

Αυτά ας είναι τα συνθήματα της μεγάλης ριζοσπαστικής κεντροδεξιάς παράταξης που πρέπει να είναι η Νέα Δημοκρατία.

Σε μια πορεία που, αν δεν υπάρχει πια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να την καθοδηγήσει, υπάρχουν οι ιδέες κι οι αρχές του - κι εκείνου, και του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, και του Παναγή Παπαληγούρα και των υπόλοιπων "σοσιαλμανών" - που μπορούν να λειτουργήσουν ως πυξίδα σε μια νέα ηγετική ομάδα. Ένα νέο πυρήνα που θα βοηθήσει την Ελλάδα να περάσει μέσα από τις σημερινές Συμπληγάδες.
ΠΗΓΗ: http://www.elzoni.gr 

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Γαλλία – τέλος για τον Τσίπρα: «Άδειασμα» από Φρ. Ολάντ

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η διεθνής διπλωματία δεν είναι όπως τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και αυτό το διαπίστωσε με τον πιο ηχηρό τρόπο η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας, ο οποίος δεν περιορίστηκε μόνο στην «πόρτα» που έφαγε από τον νεοεκλεγέντα Γάλλο πρόεδρο, φρόντισε να του επιτεθεί φραστικά, απειλώντας τον… εκ μέρος του γαλλικού λαού!

Τα όσα γραφικά συνέβησαν τις τελευταίες ώρες στο Παρίσι δεν θα ήταν καν άξια αναφοράς, ωστόσο, το να προκύπτουν τέτοια ζητήματα με μια χώρα η ηγεσία της οποίας έχει υιοθετήσει ρητορική η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήρια για την προσπάθεια της Ελλάδας να επιβιώσει, είναι αρκούντως επιζήμια.

Το κόμμα δε που φιλοδοξεί να κυβερνήσει – έτσι λέει τουλάχιστον – θεωρώντας ότι αποτελεί το κέντρο της Ευρώπης και όλοι θα ακούν και θα υποτάσσονται σε όσα παραληρηματικά διατυπώνονται, εμφανίζεται σαν «παιδική χαρά» χωρίς «φρένο» στη γλώσσα, πανικοβάλλοντας τους Ευρωπαίους και ενισχύοντας τις φωνές που καλούν για τον πάση θυσία εξοβελισμό της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αρνιόταν να δει τον Αλέξη Τσίπρα επικαλούμενος λόγους πρωτοκόλλου (συναντήσεις μόνο με αρχηγούς κρατών), λίγο αργότερα δεχόταν στα Ηλύσια Πεδία τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το ελληνικό ακροατήριο ότι όσο θετική και να είναι η προδιάθεση σε μια χώρα να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος, υπάρχουν όρια στην αποδεκτή συμπεριφορά, αλλά και μια άτυπη ιεραρχία στις διεθνείς σχέσεις, από καταβολής κόσμου. 

Τι να πούμε εμείς; Σε ποιον «Θεό της Ελλάδας» να ανατρέξουμε όταν τα «αυτογκόλ» ακολουθούν το ένα το άλλο…

Ωστόσο, οι συνέπειες επεκτάθηκαν και συμπεριέλαβαν και το ταξίδι του τσίπρα στη Γερμανία. Ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της χώρας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, φαίνεται πως ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση, καθώς φέρεται ενοχλημένος από τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Παρίσι εναντίον του Φρανσουά Ολάντ και της Άνγκελα Μέρκελ.

Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας στην προηγούμενη κυβέρνηση Μέρκελ,ενώ είναι προσωπικότητα σεβαστή ανά την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό έδωσε και ένα έμμεσο μάθημα μετριοπάθειας και ευγένειας στον αμετροεπή Τσίπρα, ο οποίος νόμισε ότι θα τριγυρνάει ανά την Ευρώπη, θα συμπεριφέρεται ως ταύρος εν υαλοπωλείο και κανείς δεν θα αντιδρά.

Ο Σταύρος Λυγερός μιλά για τη στάση των αριστερών έναντι των λαθρομεταναστών

Έχει ενδιαφέρον η τοποθέτησή του. Λέει αλήθειες...

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Δραματικές οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ζωή των μαθητών

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στην δημοσιότητα ο Συνήγορος του Παιδιού, καθώς η οικονομική κρίση πλήττει δραματικά τόσο τους γονείς όσο και τους μαθητές.

Μετά τη διεξαγωγή της 4ης συνάντησης της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων και με βάση ερωτηματολόγιο που διαμόρφωσαν, το 90% των μαθητών απάντησε πως η κρίση έχει άμεσες συνέπειες στην ζωή τους, ενώ το 29% των παιδιών απάντησε πως συζητά πολύ σοβαρά με τους γονείς του το ενδεχόμενο μετανάστευσης σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

Επίσης από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι πως το 70% των μαθητών απάντησε πως έχει αλλάξει δραματικά το επίπεδο διαβίωσής τους, καθώς έχουν μειωθεί δραστικά τα οικογενειακά έξοδα. Μόνο το 33% αυτών δεν έχει περιορίσει τα φροντιστήρια και τα μαθήματα ξένων γλωσσών. Επίσης το 20% απάντησε ότι ο ένας ή και οι δύο γονείς του έχουν χάσει τη δουλειά τους, ενώ το 82% αναφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην εργασιακή κατάσταση των γονέων τους.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα των δικαιωμάτων των παιδιών που διαμένουν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας, ένα θέμα που απασχολεί φέτος το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνηγόρων του Παιδιού και τους Εφήβους Συμβούλους τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού, 20 αγόρια και κορίτσια 14-18 ετών, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αποτελεί θεσμό των τελευταίων ετών για την ανεξάρτητη αρχή.
ΠΗΓΗ: http://www.iefimerida.gr/news

Εγκύκλιοι αποσπάσεων σε φορείς και ΠΥΣΠΕ

Εγκύκλιος Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του ΥΠΔΒΜΘ για το σχολικό έτος 2012-2013.

Για την εγκύκλιο και το έντυπο πατήστε εδώ

Εγκύκλιος Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Διαπολιτισμικά, Εκκλησιαστικά Σχολεία, Σ.Μ.Ε.Α και Τ.Ε. για το διδακτικό έτος 2012-2013.

Για την εγκύκλιο και τα έντυπα αίτησης πατήστε  εδώ

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Υπηρεσιακές Μεταβολές Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Μεταθέσεις, αμοιβαίες μεταθέσεις, μετατάξεις, παραιτήσεις

Σας ενημερώνω πως είναι βέβαιο ότι στις αρχές αυτής της εβδομάδας, μετά από αίτημα της Υπουργού Παιδείας στην Ειδική τριμελή επιτροπή του Συμβουλίου Επικρατείας, θα υπάρξει εξαίρεση της εκπαίδευσης από την απαγόρευση να πραγματοποιούνται υπηρεσιακές μεταβολές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Το ΚΥΣΠΕ μετά την άρση της απαγόρευσης θα έχει τη δυνατότητα να συνεδριάσει και να συζητήσει τις ενστάσεις μεταθέσεων, τις αμοιβαίες μεταθέσεις και τις μετατάξεις εκπαιδευτικών.

Σχετικά με τις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΠΕ στις 21/3/2012 και 4/4/2012, με αποκλειστική ευθύνη της πρώην Υφυπουργού Παιδείας, την αρμοδιότητα των οποίων είχε, δεν υπογράφτηκαν οι σχετικές αποφάσεις αν και δεν εντάσσονταν στις απαγορευτικές διατάξεις που ισχύουν στις προεκλογικές περιόδους.

Ελπίζω η νέα Υπουργός να τις υπογράψει άμεσα και να δοθεί ένα τέλος στην ομηρία αυτών των συναδέλφων. 

Παληγιάννης Βασίλης

Αιρετός ΚΥΣΠΕ 

Είναι αδύνατον να παρακολουθήσει κανείς τις μεταλλάξεις και το αλαλούμ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Αλ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο λαϊκισμός και οι πολλές αντικρουόμενες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν σε κίνδυνο την Ελλάδα. Και κρύβουν την αλήθεια στο λαό.

Αλλού ο κ. Τσίπρας λέει πως θα καταργήσει μονομερώς το Μνημόνιο και αλλού θα το επαναδιαπραγματευτεί.

Αλλού μιλάει για πρόγραμμα και αλλού ομολογεί πως δεν το έχουν φτιάξει ακόμα.

Αλλού δεσμεύεται για κεφαλικό φόρο σε όσους παίρνουν πάνω από 20.000 ευρώ το χρόνο, αλλού απειλεί τις καταθέσεις και αλλού κατηγορεί τους άλλους για τις συνέπειες της δικής του επιπολαιότητας.

Είναι αδύνατον, πια, να παρακολουθήσει κανείς τις μεταλλάξεις και το αλαλούμ του κ. Τσίπρα». 

Το αληθινό πρόσωπο της "Δημιουργίας ξανά"

Από το πρόγραμμα του κόμματος "Δημιουργία ξανά" του κ. Τζήμερου Θάνου:
"Καταργείται ο, αντισυνταγματικός και προσβλητικός για την ελευθερία της έκφρασης, νόμος περί προσηλυτισμού."

Βασικό αίτημα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, που δεν αρκούνται στην ανεξιθρησκεία, στην ελευθερία να πιστεύει ο καθένας σε όποια θρησκεία επιθυμεί, αλλά θεωρούν πως πρέπει να έχουν το δικαίωμα να μας προσηλυτίζουν στη δική τους με τη γνωστή προπαγάνδα που και τώρα, παρά το νόμο, συμβαίνει με την ανοχή των φιλήσυχων πολιτών που την υφίστανται.

Προκάλεσε αίσθηση το υψηλό ποσοστό 2,15% (135.954 ψήφοι) που έλαβε το κόμμα αυτό στις εκλογές της 6ης Μαΐου, παρά την τρίμηνη μόλις παρουσία του στην πολιτική ζωή (ιδρυτική συνδιάσκεψη στις 11 Μαρτίου 2012 στο Hilton).

Είναι φανερό σε ποιο κοινό απευθύνθηκε και πώς σε τόσο λίγο χρόνο, χωρίς ουσιαστική τηλεοπτική προβολή, έφερε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα λίγα εκατοστά πίσω από τη ΔΗ.ΣΥ. της Ντόρας Μπακογιάννη!

Στις επόμενες εκλογές οι συγκεκριμένη "θρησκευτική" ομάδα ξέρει γιατί θα ψηφίσει "Δημιουργία ξανά" όπως γνώριζε και στις προηγούμενες.
Οφείλουν όμως να ξέρουν κι όλοι οι υπόλοιποι ψηφοφόροι πριν πάνε στις κάλπες.  

Η απαστράπτουσα κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ

Οι προεκλογικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες εξαπάτησαν το εκλογικό σώμα, αυτές περί κατάργησης του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, έχουν πλέον αποδειχτεί δημαγωγικές ακρότητες άθλιας και κυνικής κοροϊδίας.

Αν και ο Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε καθημερινή βάση τα έχουν αναιρέσει όλα με ποικίλες σοφιστείες και τεχνάσματα Πυθίας, αν και πλέον απαστράπτει η αυθάδης κοροϊδία αυτού συριζαίικου καιροσκοπισμού, είναι πολύ αποκαλυπτική, καταλυτικά αποκαλυπτική, η χθεσινή αντιπαράθεση στο Σκάι του Νίκου Μπογιόπουλου με τον Παπαδημούλη.

Ο Μπογιόπουλος έθεσε καθαρά τούτο: Το ΚΚΕ στην επόμενη βουλή θα φέρει νόμο για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης θα τον ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Μπροστά σ’ αυτήν την ευθεία και καθαρή πρόταση ο Παπαδημούλης σφύριζε κλέφτηκε ξεστομίζοντας την κάτωθι υπεκφυγή:

«Αν εμείς μαζί με το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ μπορούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση, θα βάλουμε στο τραπέζι με θετικό πνεύμα και την πρόταση του ΚΚΕ»...

Εδώ πλέον δεν μένει καμία αμφιβολία και στους πλέον αφελείς: Ο ΖΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία, απολύτως καμία, πρόθεση να ακυρώσει τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Απλώς θα εξετάσει την πρόταση του ΚΚΕ, αν σχηματίσουν κυβέρνηση(!) με «θετικό πνεύμα»!!!

ΟΛΑ αυτά που υπόσχονταν στο λαό για να υφαρπάξουν την ψήφο του δεν ήταν παρά ψεύδος ασύστολο…

Καλό είναι να ακούστε τον αποκαλυπτικότατο διάλογο στο Σκάι όπως τον έχει αναρτήσει το «Κλασσικοπερίπτωση»:

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Οι Ναπολέοντες της κάλπης και η άγνοια κινδύνου

Του Γιώργου Λακόπουλου

Η ιδέα της κοινοποίησης των πρακτικών από τις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποδίδεται στον ίδιο τον Κάρολο Παπούλια. Αποτελεί μέγιστη συνεισφορά του στο δημόσιο βίο της χώρας. Αρκεί βεβαίως οι πολίτες να μπουν στον κόπο και να μελετήσουν όσα ελέχθησαν σε αυτές τις συσκέψεις. Εκεί με πολύ καθαρό τρόπο αναδεικνύεται η εικόνα της –νέας- πολιτικής ηγεσίας που όταν δεν πετάει στα σύννεφα κάνεις ασκήσεις παραλογισμού. Από πολλούς περισσεύει η αμετροέπεια και λείπει η ευθύνη.

Αυτοί που εκπροσωπούν σήμερα τους πολίτες, με τον απόλυτα έγκυρο τρόπο που προκύπτει από τις πρόσφατες κάλπες, είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Υπηρετούν την κομματική ιδιοτέλεια και όχι τη λογική και την πραγματικότητα που χρειάζεται η χώρα. Με τέτοιες αντιλήψεις δεν έχει μέλλον στην Ευρώπη η Ελλάδα. Αυτή η πολιτική ηγεσία δεν είναι σε θέση να δει το μέλλον- πόσο μάλλον να το διαμορφώσει.

Ορισμένοι νομίζουν ότι έχουν καμιά αξία οι μπουρδολογίες που αντιπαραθέτουν ο ένας στον άλλον, μακριά από το αληθινό και επείγον πρόβλημα της χώρας. Και κατ’ αυτόν τον τρόπο το επιτείνουν πουλώντας τσαμπουκάδες, ή απευθυνόμενοι σε κατώτερα αισθήματα του πληθυσμού, στις συνέπειες την κρίσης και στα αντανακλαστικά της απόγνωσης.

Είναι αλήθεια ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία από τη Μεταπολίτευση έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία και έδειχναν διάθεση συνεννόησης - έστω και αν κάποιες στιγμές πήγαιναν στο άλλο άκρο- προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση. Ζεματισμένοι από την αποδοκιμασία των πολιτών, εγκατέλειψαν το παλαιό ύφος αλαζονείας που τους διέκρινε εκατέρωθεν και μιλούσαν συγκαταβατικά και περισσότερο υπεύθυνα από κάθε άλλη φορά. Έστω και αν στην περίπτωση τους ισχύει ότι «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα».

Άλλα η αλαζονεία που έφυγε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πέρασε στους άλλους – πλην του ΚΚΕ που είχε σταθερή γραμμή και συγκεκριμένο ύφος σε όλες τις παρουσίες της Αλέκας Παπαρήγα στις προεδρικές συσκέψεις- πέρασε σε άλλους. Οι επικεφαλής των κομμάτων που βρήκαν ενισχυμένα από τις κάλπες συμπεριφέρονταν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, σαν ιδιοκτήτες των ψήφων που τους κατέθεσαν οι πολίτες. Αρνήθηκαν να μετακινηθούν από τι αρχικές θέσεις τους, παραβιάζοντας ακόμη και υποτιθέμενες αρχές τους. Όπως πχ έβαζαν τον εαυτό τους στο ίδιο «αντιμνημονιακό» καζάνι, σαν να μην τους ενοχλούσε ποιος ήταν ο άλλος δίπλα τους που επωφελήθηκε από την οργή των ψηφοφόρων. Κυρίως όμως έδειξαν άγνοια κίνδυνου και συμπεριφορές κατώτερες των περιστάσεων.

Στα πρακτικά των συσκέψεων υπάρχουν διάλογοι και προσωπικοί διαξιφισμοί που δείχνουν ότι οι πολιτικές ηγεσίες δεν αντιλαμβάνονται ότι όσα λέγονται και δεν λέγονται στο εσωτερικό της χώρας σήμερα, πολύ μικρή αξία έχουν για το μέλλον της. Η Ελλάδα βρίσκεται στη πιο δύσκολη στιγμής της- εξ αιτίας της. Για να διατηρήσει την παρουσία της στον διεθνή χώρο και στα υπερεθνικά σύνολα που συμμετέχει πρέπει να κάνει ταχύτατες προσαρμογές σε όλα και με όρους που δεν ελέγχει . Όποιος υπόσχεται ότι αυτό μπορεί να το αλλάξει κοροϊδεύει τον κόσμο. Χώρια που σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζεται να το αλλάξει.

Η χώρα για να παραμείνει συνομιλητής των Ευρωπαίων, πρέπει να συνταχθεί με τους κανόνες της Ευρώπης. Δεν είναι υποταγή. Είναι συνέπεια σε αποφάσεις που ελήφθησαν από κοινού με εταίρους και αν δεν τηρηθούν απλώς οι υπόλοιποι δεν έχουν κανένα λόγο να συνομιλούν μαζί της. Αν δεν σου αρέσουν οι κανόνες, απλώς σηκώνεσαι και φεύγεις. Με ό,τι σημαίνει αυτό. Αλλά να κάνεις το δικό σου και να το πληρώνουν οι άλλοι δεν γίνεται. Ήδη στην Ευρώπη, όταν πρόκειται για την Ελλάδα κατεβαίνουν τα ακουστικά.

Από τις αρκετές ανοησίες και τις μεγαλομανιακές κορώνες που ακουστήκαν στο προεδρικό μέγαρο αυτές τις ημέρες, προκύπτει ότι ένα μέρος του πολιτικού κόσμου, που σαγηνεύει μάλιστα τους πολίτες, αυτό δεν το αντιλαμβάνεται. Θεωρούν ότι μια καταχρεωμένη χώρα, χωρίς παραγωγική βάση, χωρίς διοίκηση και πολιτικό σύστημα, αλλά και χωρίς εσωτερική αυτοπειθαρχία των πολιτών της, μπορεί να επιβιώσει χωρίς συμμάχους. Μπορεί να εξασφαλίζει βοήθεια, χωρίς να αλλάζει τις ρίζες της κακοδαιμονίας της.

'Η ότι μπορεί οποιαδήποτε χώρα στην Ευρώπη να υποχρεωθεί σε βοήθεια προς την Ελλάδα και σε υποστήριξη της, χωρίς εκπλήρωση των υποχρεώσεων που αναλήφθησαν συλλογικά, γιατί τάχα αν δεν το κάνει θα ζημιωθεί αυτή η χώρα, η Ευρώπη ολόκληρη. Είναι μακριά νυχτωμένοι. Υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη που θεωρούν ότι έχουν ήδη ζημιωθεί αρκετά και δεν θέλουν να συνεχίσουν τη συνύπαρξη με τους Έλληνες. Οπότε μάλλον τους διευκολύνουν οι κουτσαβακισμοί, που δεν δείχνουν υπεύθυνη χώρα, όταν δεν δείχνουν ανατολίτικη κουτοπονηριά.

Από τις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον πρόεδρο προέκυψε ότι στη χώρα υπάρχει ενδεχόμενο να παγιωθεί ένας πολιτικός συσχετισμός που αντί να αναζητά στηρίγματα στον διεθνή χώρο, θα τα καταστρέφει για να πουλήσει φούμαρα στο εσωτερικό και να παίρνει ψήφους. Οι φορείς αυτής της αντίληψης, μπορεί να κυριαρχήσουν στο εσωτερικό παιχνίδι. Αλλά θα χάσουν το ευρωπαϊκό και αυτό θα αφήσει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης. Για μια τέτοια εξέλιξη δεν θα είναι υπεύθυνοι μόνο οι Ναπολέοντες της κάλπης που μας κατακλύζουν τελευταία.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΟΚ , Νίκησε η ΔΑΠ...

Και μάλιστα με "τρελά" ποσοστά !!!

Ε , και λοιπόν ;;;

Αφού για 26η χρονιά κερδίζει η ΔΑΠ στα πανεπιστήμια πώς γίνεται να είναι ΦΩΛΙΕΣ αναρχικών και αντεξουσιατών ;;;

Πώς γίνεται να κερδίζει η ΔΑΠ για 26 χρόνια και όλοι αυτοί οι νέοι μόλις περάσουν μερικά χρόνια να φεύγουν από την ΝΔ (σαν ψηφοφόροι εννοώ...) και να πηγαίνουν σε άλλα κόμματα ;;;

Μήπως πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν οι κύριοι (και οι κυρίες...) της ΝΔ ότι ΚΑΤΙ κάνουν και ΔΙΩΧΝΟΥΝ κόσμο ;;;

Εικοσιέξι χρόνια η κομματική νομενκλατούρα της ΝΔ καταφέρνει να ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ τα κέρδη της ΔΑΠ . Κάποιοι έχουν ΕΥΘΥΝΕΣ ...
ΠΗΓΗ: http://antilogos-gr.blogspot.com

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Διάγγελμα του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά


Ελληνίδες, Έλληνες,

Η χώρα μας ζει τις πιο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές από τη μεταπολίτευση.
Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται.
Απομονώνεται η χώρα και συνθλίβονται οι πολίτες της.

Από την πρώτη στιγμή, είπαμε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε τις δύο πιο σπουδαίες εθνικές προτεραιότητες σήμερα:
  • Την παραμονή μας στο ευρώ και στην Ευρώπη.
  • Kαι, αυτό που πάντα ήταν και είναι προτεραιότητά μας από τον Μάιο του  2010, την αλλαγή των όρων του Μνημονίου, που βυθίζει τη χώρα στην ύφεση, καταστρέφει την πραγματική οικονομία και στερεί την ελπίδα από τους Έλληνες.

Πριν τις εκλογές είχα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας. Τις τελευταίες μέρες έκανα τα πάντα για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Κάποιοι δεν άκουσαν και οδηγούν σήμερα τη χώρα σε περιπέτεια.
Εμείς , όμως, δεν θα το βάλουμε κάτω, δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα όπλα.
Αρκεί να εκμεταλλευτούμε δυο πράγματα:

  • Πρώτον, ότι η Ευρώπη καταλαβαίνει πια, πως η μονόπλευρη λιτότητα που αγνοεί την ανάπτυξη είναι αδιέξοδη και διαλύει την κοινωνία. Κάποτε ήμουν μόνος στην Ευρώπη όταν έλεγα ακριβώς αυτά. Τώρα τα λένε όλο και περισσότεροι. Ήλθε η ώρα που δικαιωνόμαστε. Αρκεί, βέβαια, να παραμείνουμε στην Ευρώπη…

  • Και δεύτερον, ότι η Πατρίδα μας διαθέτει πολλές, πάρα πολλές, ανεκμετάλλευτες δυνατότητες: φυσικό πλούτο, ορυκτά και ενεργειακά αποθέματα, τουρισμό, ναυτιλία, γεωστρατηγική θέση και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Αυτά όλα, όμως, μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε μέσα στην Ευρώπη, όχι έξω από αυτήν.

Αρκεί να αφήσουμε οριστικά πίσω μας όσα μας κρατούν δέσμιους με το παρελθόν: Σπατάλη, Διαφθορά, Αναξιοκρατία, Ατιμωρησία, Πελατειακές σχέσεις και Κρατισμός. Οι αμαρτίες, αυτή τη στιγμή, της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Αρκεί αυτή τη φορά, αυτή την κρίσιμη στιγμή, να μην βρεθούμε  διχασμένοι. Να ενωθούμε!

Απέναντί μας έχουμε όσους υπερασπίζονται ένα ξεπερασμένο χθες και υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

·         Όσους επί δεκαετίες έδιωχναν επενδύσεις κι έκλειναν επιχειρήσεις.
·         Όσους θέλουν ανοχύρωτες τις πόλεις και τις γειτονιές μας από τους λαθρομετανάστες.
·         Όσους θέλουν τη διάλυση της αστυνομίας.
·         Όσους αποκλείουν λιμάνια, διώχνουν τουρίστες, παραλύουν την οικονομική ζωή. 
·         Όσους επιμένουν στον κρατισμό και στη σπατάλη.
·         Όσους τάζουν παροχές από λεφτά που δεν υπάρχουν.
·         Όσους προτείνουν μέτρα που μας βγάζουν άμεσα από το ευρώ και αποκόπτουν την Χώρα από τη μοναδική ευκαιρία της νέας Ευρώπης.

Ήδη, δημιουργούν ανησυχία και φόβο στους πολίτες και επιτείνουν τα προβλήματα της χώρας, δίνοντας επιχειρήματα στους εχθρούς της Ελλάδας. Ταυτίζονται τόσο πολύ με τις εμμονές τους στο «ανέφικτο» και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια να εκμεταλλευθεί η Χώρα μας τη μοναδική ευκαιρία που έχει μπροστά της. 

Εμείς αγωνιζόμαστε
·         Για την Ελλάδα της Ανάπτυξης  μέσα σε μια διαφορετική Ευρώπη της Ανάπτυξης.
·         Για μια Ελλάδα που θέλει να αλλάξει μέσα σε μια Ευρώπη που ήδη αλλάζει…

Απέναντί μας στέκονται όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα!
  • Στην πραγματικότητα πασχίζουν να τη βγάλουν από την Ευρώπη.
  • Επαγγέλλονται το ανέφικτο και αγνοούν το εφικτό: τον κοινό αγώνα για να τελειώσει η μονόπλευρη λιτότητα και να ξεκινήσει η Ανάπτυξη.
  • Φέρονται με  απίστευτη αλαζονεία και ανευθυνότητα.
  • Μας λένε ότι θέλουν να αλλάξει το Μνημόνιο. Μακάρι  να ήθελαν αυτό! Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε, να το επιτύχουμε όλοι μαζί.
  • Στην πραγματικότητα, όμως, δημιουργούν ένα χειρότερο πρόβλημα...

Έκαναν, ήδη, ζημιά μόνο με τις απερίσκεπτες δηλώσεις τους. Σκεφτείτε  τι θα γινόταν εάν είχαν και την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.

Από τη μια πλευρά, λοιπόν, έχουμε όσους επιμένουν στον αριστερόστροφο Καιάδα του κρατισμού, που οδηγεί έξω από τη νέα Ευρώπη, που διαμορφώνεται και στην απόλυτη εξαθλίωση της χώρας μας, την απομόνωση, την οπισθοδρόμηση και τους εθνικούς ορατούς κινδύνους.

Κι από την άλλη, έχουμε τις δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου, που αγωνιζόμαστε να ξανασταθεί η  Ελλάδα στα πόδια της, που διεκδικούμε, σε μια Ευρώπη που αλλάζει, να κερδίσουμε το σεβασμό και, κυρίως, ένα καλύτερο μέλλον.

Ελληνίδες, Έλληνες,
           
Το μήνυμα που στείλατε είναι ξεκάθαρο:
  • Ναι στην παραμονή μας στο Ευρώ
  • Όχι στις πολιτικές συντριβής του Ελληνικού λαού.

Η απόγνωση των ανέργων, η απελπισία των πολιτών που αδυνατούν να σηκώσουν άλλα άδικα βάρη, η φυγή των νέων μας και η εξόντωση των επιχειρήσεων δεν μπορούν να συνεχιστούν. Χρειάζονται άμεσα πολιτικές επανεκκίνησης της οικονομίας και υποστήριξης των πιο αδύναμων πολιτών. Με προσπάθεια και σχέδιο μπορεί να κερδηθεί και η ανάπτυξη και η αξιοπρέπεια.

Το μήνυμά σας το έλαβα και θα αγωνιστώ για να το κάνω πράξη.

Καλώ όλους τους Έλληνες, που νοιάζονται για τα παιδιά τους, ό,τι και να ψήφισαν στο παρελθόν, πέρα και πάνω από κόμματα, να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο Ελπίδας, Υπευθυνότητας και Δημιουργικής Αντίστασης!

Έκανα ό,τι ήταν δυνατό για να αποφύγουμε νέες εκλογές. Και η Νέα Δημοκρατία δέχτηκε να γίνει μέχρι και κυβέρνηση με όλους τους άλλους, χωρίς εμάς, αρκεί να μείνουμε στο Ευρώ. Βάλαμε πάνω από την καρέκλα το «εμείς» και την Ελλάδα. Πέσαμε, όμως, σε ένα τείχος αδιαλλαξίας και αλαζονείας.

Δυστυχώς, οι εκλογές είναι πια αναπόφευκτες, παρά την εντολή του Ελληνικού λαού.

Στις εκλογές που έρχονται δεν θα μετρηθούν «κομματικές επιρροές»...

Θα αναμετρηθούν, από τη μία οι αριστερόστροφες συνιστώσες ενός αδιέξοδου μηδενισμού, παρέα με έναν τυχοδιωκτικό λαϊκισμό, και από την άλλη, οι δημιουργικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις των νοικοκυραίων, της παραγωγής, οι δυνάμεις της Ελπίδας.…

Θα αναμετρηθεί το χθες, όπου βρίσκεται η χώρα καθηλωμένη επί δεκαετίες, με το αύριο, που είναι δικό μας, φτάνει να είμαστε ενωμένοι.

Αληθινά ενωμένοι. Όσο ποτέ ενωμένοι…
Και αυτό είναι που θέλω να πιστέψετε.

Γιατί αυτό είναι το μήνυμα της Πατρίδας μας…».

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Περνώντας… ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία

Όταν έχεις συνηθίσει στις διαπιστώσεις, τις καταγγελίες, τις ρητορικές «επαναστατικές» γυμναστικές κι έρχεται η στιγμή που, από τις συνθήκες, οφείλεις να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστείς την πραγματικότητα κι όχι έναν ιδεατό, «φιλολογικό» κόσμο, το αποτύπωμα που αφήνεις με τις πρωτοβουλίες σου, χαρακτηρίζει και την αντίληψη σου για την εξουσία
Ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα με αναφορές και συνιστώσες μέχρι και τον αντιεξουσιαστικό χώρο, «προστάτης» των λαθρομεταναστών, μια «εκσυγχρονισμένη» ιδεολογική μετεξέλιξη του ΚΚΕ, βρέθηκε στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων, αναγκασμένο να αναλάβει ευθύνες για το σαφή καθορισμό της πορείας του τόπου. Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα!! 

Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ που εκτόξευσε τα εκλογικά ποσοστά του οφειλόταν στο μήνυμα άμεσης καταγγελίας που μνημονίου χωρίς έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ακόμα κι αν ο τρόπος επίτευξης αυτού του στόχου παρέμενε ασαφής, ακόμα κι αν η περιγραφή της επόμενης μέρας ήταν γενικόλογα ειδυλλιακή, πολλοί πείστηκαν ότι ο Τσίπρας μπορεί να διαθέτει τη μέθοδο για να συνδυάσει την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια με την ολοσχερή αθέτηση της υπάρχουσας συμφωνίας. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, αποδείχτηκε πόσο κενή λόγου ήταν η πρόταση του!!! 

Η γνωστή πανσπερμία ιδεών που χαρακτηρίζει διαχρονικά αυτό το χώρο, αναδείχτηκε σε όλος της το μεγαλείο. Το πρωί ο Τσίπρας δηλώνει ότι καταγγέλλει το μνημόνιο, ζητεί λογιστικό έλεγχο του χρέους, κρατικοποιεί τις τράπεζες και καταργεί μονομερώς ψηφισθέντες νόμους και μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας εξέχοντες εκπρόσωποι του, έχουν μετατρέψει αυτό το σκεπτικό από «εθνικοαπελευθερωτική» κίνηση σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την Τρόικα για ένα νέο (ισορροπημένο και λιγότερο κοινωνικά άδικο) μνημόνιο. Ο παραλογισμός άρχισε!!! 

Όταν καταγγέλλεις δεν διαπραγματεύεσαι και τανάπαλιν! Όταν θεωρείς ότι δικαιούσαι στα πλαίσια των διεθνών σχέσεων να προχωρήσεις ουσιαστικά σε μονομερή διαγραφή χρέους (από τη στιγμή που δεν δέχεσαι τη νομιμότητα του!) δεν νοείται να απαιτείς από τους άλλους να ασπαστούν το προσωπικό σου σκεπτικό και να μην προχωρήσουν σε μονομερή απόσυρση της χρηματοδότησης. Όταν απορρίπτεις πλήρως ένα πλαίσιο θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για την προοπτική της δικής σου απόρριψης από τους άλλους. 

Κι αυτό όπως έχουμε πολλές φορές εξηγήσει είναι πολύ πιθανό να σε οδηγήσει σε οικειοθελή έξοδο από το ευρώ, αφού λόγω ελλειμμάτων θα αναγκαστείς να περικόψεις δραστικά δημόσιες δαπάνες (εισοδήματα, κοινωνικό κράτος), φέρνοντας τα σε επίπεδα δραχμής, χωρίς την ελάχιστη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ελάχιστες μέρες, έστω και με τη νοητή επαφή με τη διαχείριση των δημοσίων ζητημάτων, εκδήλωσε όλα τα κλασικά συμπτώματα της «εξουσιο-ίωσης». Αλαζονεία, αμετροέπεια, επιθετικότητα, καθεστωτική αντίληψη. Οι υπέρμαχοι των συνεργασιών αξιώνουν την πιεστική καθολική αποδοχή των θέσεων τους από την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα. Προσαρμόζουν το μήνυμα των εκλογών στις δικές τους επιδιώξεις κι επιχειρούν να χωρέσουν τη λαϊκή ψήφο σε αυτές.  

Συγχέουν την καταδίκη μιας αδιέξοδης πολιτικής οριζόντιων περικοπών και υπερφορολόγησης με την άκριτη αποδοχή υπερφίαλων αιτιάσεων. Μπερδεύουν την αποστροφή από τις μεταπολιτευτικές πολιτικές παθογένειες με τη στήριξη ξεπερασμένων αριστερών ιδεοληψιών που τις συντηρούν. Παρερμηνεύουν την απαίτηση για μια Νέα Μεταπολίτευση μετατρέποντας τη σε ευκαιρία ετεροχρονισμένης δικαίωσης κι όχι σε έναυσμα θεσμικής, κρατικής και οικονομικής ανασυγκρότησης. 
 Κων/νος Μανίκας Οικονομολόγος – Ψυχολόγος

Μητέρα, για τη γιορτή σου


"Ένα μπουκέτο λουλούδια για όλες τις μανάδες, γι αυτές που είναι δίπλα μας και μας ζαλίζουν, για αυτές που είναι μακρύτερα αλλά τα μάτια τους γεμίζουν δάκρυα χαράς, κάθε που μας ακούν, αλλά και γι' αυτές που θά 'θελαν να είναι δίπλα μας αλλά μας καμαρώνουν μόνο από ψηλά... Σε όλες αυτές τις γυναίκες που σε κάθε δύσκολη στιγμή λέμε το όνομα τους, και σε κάθε χαρά ψάχνουμε τα μάτια τους..."
(Το κείμενο είναι του Άγγελου Νικολαΐδη)

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο αριθμός εισακτέων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το 2012-13

Ανακοίνωση αριθμού εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013
                                                              ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΡΑΚΗΣ                                                                    / Ειδ. Κατ.                                                 
Ιστορίας και Εθνολογίας
190 / 39
Αγροτικής Ανάπτυξης (Ορεστιάδα)
150 / 31
Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
80 / 15
Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών
135 / 26
Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (Ορεστιάδα)
90 / 16
Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης
210 / 42
Διοίκησης Επιχειρήσεων
150 / 31
Ελληνικής Φιλολογίας
200 / 38
Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
290 / 55
Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία
155 / 31
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ
265 / 48
Ιατρικής
115 / 25
Κοινωνικής Διοίκησης
200 / 42
Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
100 / 18
Μηχανικών Περιβάλλοντος
60 / 11
Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής
90 / 15
Νομικής
480 / 94
Παιδαγωγικό Δημοτικής  Εκπαίδευσης
260 / 48
Πολιτικών Επιστημών
150 / 32
Πολιτικών Μηχανικών
145 / 30

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Κάντε' τον πρωθυπουργό!

Καταδικάζουν την αυτοδυναμία, αλλά δεν συνεργάζονται με κανέναν! Ζήτησαν "ψήφο διακυβέρνησης", αλλά αρνούνται να κυβερνήσουν! Είναι απότομη προσγείωση η συνειδητοποίηση της διαφοράς των λόγων από τη δυνατότητα πραγματοποίησής τους! Και δεν εννοώ αυτούς που τα έλεγαν. Αυτοί το γνωρίζουν! Εννοώ όσους τα πίστεψαν! Θα ταλαιπωρηθεί λίγο η πολιτική, λίγο η νοημοσύνη μας, λίγο η λογική!

 Η Νέα Δημοκρατία καλά θα κάνει να μην ασχολείται με το γελοίο αίτημα για "δηλώσεις μετανοίας" του κ. Τσίπρα και να καταστήσει σαφές στον ελληνικό λαό ότι τον στηρίζει για να εφαρμόσει την πολιτική του και να διαπραγματευθεί ο ίδιος με τους ευρωπαίους και τους δανειστές! Ζήτησε από τους ψηφοφόρους "ψήφο διακυβέρνησης", προφανώς είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Παρακαλώ μη στερείτε από το λαό αυτή την ευκαιρία...

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Σύσταση Κλάδων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των αρμόδιων Υπουργών, Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθηγητή κ. Γεώργιου Μπαμπινιώτη, και Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, σε συνεργασία και με την αρμόδια Υφυπουργό για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Εύη Χριστοφιλοπούλου,  συγκροτούνται κλάδοι Γαλλικής Γλώσσας, Γερμανικής Γλώσσας, Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, Πληροφορικής, Δραματικής Τέχνης και Θεατρικών Σπουδών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αναλυτικότερα, συστήνεται ο ακόλουθος αριθμός θέσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους αντίστοιχους κλάδους:
ΚΛΑΔΟΣ                                              ΘΕΣΕΙΣ
ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας                         200
ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας                     100
ΠΕ08 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων             100
ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών                       60
ΠΕ18.41 Δραματικής Τέχνης                       5
ΠΕ19 Πληροφορικής Πτυχιούχων ΑΕΙ      288
ΠΕ20 Πληροφορικής Πτυχιούχων ΤΕΙ      192

Σημειώνεται ότι οι θέσεις θα καλυφθούν αποκλειστικά με μετατάξεις μόνιμων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από αίτησή τους, με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχουν.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

«Πειραματόζωα» του Παπανδρέου οι Έλληνες, κύριε Βενιζέλε;

Του Σωτήρη Ξενάκη
Αν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πολιτικός σχολιαστής τότε η δήλωση του στο περιοδικό Time ότι η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο από τους δανειστές της, ασφαλώς θα αποτελούσε τροφή για σκέψη και συζήτηση. Πλην όμως , δεν είναι πολιτικός σχολιαστής, ούτε αρθρογράφος, ούτε μέλος σε κάποιο think tank που ασχολείται με τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την διεθνή επικαιρότητα.

Ο κ. Παπανδρέου, στην περίπτωση που το έχει λησμονήσει, υπήρξε ο πρωθυπουργός της χώρας οι κάτοικοι της οποίας υπό την δική του καθοδήγηση μετατράπηκαν σε -κατά δική του ομολογία- «ποντίκια εργαστηρίου». Σε ένα πείραμα το οποίο μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού, αν δεν μας έχει ήδη ρίξει σε αυτόν.

Η κυνική ομολογία του κ. Παπανδρέου λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε από την ανάλογη αυτοκριτική. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού έσπευσε να υποστηρίξει ότι δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί η εξέλιξη που μας μετέτρεψε σε πειραματόζωα.

Δεν γνωρίζω αν η συγνώμη που μονότονα επαναλαμβάνει ο κ. Βενιζέλος τις τελευταίες ημέρες προσπαθώντας να εξευμενίσει το εξαγριωμένο με το ΠΑΣΟΚ εκλογικό σώμα, περιλαμβάνει και την μετατροπή της Ελλάδας και των Ελλήνων σε...ποντίκια εργαστηρίου! Θα είχε ενδιαφέρον όμως, έστω και τώρα , λίγο πριν φτάσουμε στις κάλπες να ακούσουμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μιλά γι αυτή την τελευταία δήλωση του προκατόχου του και να μας πει αν συμφωνεί πώς ήταν αναπόφευκτα όσα βιώσαμε τα τελευταία δυο χρόνια.

Εκτός φυσικά κι αν συμφωνεί ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Παπανδρέου. Αλλά τότε να μας το πει για να το ξέρουμε, πριν πάμε στις κάλπες...