Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Δυσπρόσιτα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται τα δυσπρόσιτα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της χώρας με ενημέρωση για την ύπαρξη και λειτουργία των σχολικών μονάδων του Έβρου.

Δυσπρόσιτα Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Αιτήσεις απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ Έβρου για 2015-16

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων και όλων ειδικοτήτων που επιθυμούν να αποσπαστούν σε σχολικές μονάδες εντός του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Έβρου, να υποβάλουν αίτηση στη Διεύθυνση Π.Ε. Έβρου από 27/07/2015 έως 21/08/2015.
Όσοι βρίσκονται στη Διάθεση του ΠΥΣΠΕ Έβρου θα υποβάλουν δήλωση προσωρινής τοποθέτησης στη Διεύθυνση Π.Ε. Έβρου κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα.
Οι εκπαιδευτικοί που θα αποσπαστούν από άλλα ΠΥΣΠΕ στο ΠΥΣΠΕ Έβρου θα υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης στη Διεύθυνση Π.Ε. Έβρου όταν θα ανακοινωθούν οι αποσπάσεις από το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους αιτούνται απόσπαση και η αίτησή τους να συνοδεύεται από τα απαραίτητα  δικαιολογητικά, βάσει των οποίων μοριοδοτούνται λαμβάνοντας υπόψη την αριθμ.102024/Ε2/26-06-2015 Εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ..
Δικαίωμα υποβολής αίτησης απόσπασης σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Τμήματα Ένταξης έχουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαθέτουν τα προσόντα που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 20, παρ.1.3 και άρθρου 21, παρ.1 και 3 του Ν.3699/2008.
Λειτουργικά κενά είναι εν δυνάμει όλες οι σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Π.Ε. Έβρου και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν έως 20 προτιμήσεις.
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ιδιοχείρως και ενυπόγραφα, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (dipeevr@sch.gr) ή με τηλεομοιοτυπία (2551355346).

Σε περίπτωση υποβολής αίτησης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με τηλεομοιοτυπία, παρακαλούνται να επιβεβαιώσουν τη λήψη της.

Το έντυπο της αίτησης παρακάτω:

Κατάταξη υποψήφιων αναπληρωτών - ωρομισθίων εκπ/κών. Δημοσίευση πινάκων. Τι ισχύει.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο αναπληρωτών - ωρομισθίων 2015 η κατάταξη των υποψηφίων και η δημοσίευση των πινάκων θα γίνει όπως φαίνεται παρακάτω:

Κ Α Τ Α Τ Α Ξ Η   Υ Π Ο Ψ Η Φ Ι Ω Ν 

1. Οι υποψήφιοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, κατατάσσονται κατά σειρά που εξαρτάται από το σύνολο των μορίων:
α. ένα μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού εξαιρουμένων των σχολικών ετών 2010-2011 και 2011-2012. Η προϋπηρεσία, που έχει προσφερθεί σε δυσπρόσιτα σχολεία, κατά το ανωτέρω διάστημα, υπολογίζεται στο διπλάσιο,

β. ένα μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον τελευταίο, προ της συντάξεως του πίνακα, διαγωνισμό του ΑΣΕΠ,

γ. μισό μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα, πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον αντίστοιχο προτελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Όσοι υπάγονται σε περισσότερες της μιας από τις ανωτέρω περιπτώσεις λαμβάνουν αθροιστικά τα μόρια αυτών.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Σε περίπτωση ισοβαθμίας λαμβάνεται υπόψη η ημεροχρονολογία κτήσης του πτυχίου ανά εξεταστική περίοδο (χειμερινού εξαμήνου ή εαρινού εξαμήνου ή Σεπτεμβρίου) και εφόσον ο χρόνος αυτός συμπίπτει για περισσότερους υποψηφίους, λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός του πτυχίου (βλ. Μέρος Α΄ - Κεφ. Α΄ - Ενότ. 1 – παρ.1στ). Σε περίπτωση σύμπτωσης σε όλα τα ανωτέρω κριτήρια, η κατάταξη γίνεται τυχαία από το σύστημα. Σε κάθε περίπτωση προτάσσονται όσοι απέκτησαν πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) ή πτυχίο, που αντικαθιστά αυτό κατά τις ισχύουσες διατάξεις.

2. Ανά πίνακα, προτάσσονται με τη σειρά που αναφέρονται κάτωθι:

α. Οι υποψήφιοι, που είναι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας (ή είναι γονείς δύο ανάπηρων τέκνων με ποσοστό αναπηρίας 67%) (βλέπε ΜΕΡΟΣ Α΄- Κεφ. Α΄- Ενότ. 2 και ΜΕΡΟΣ Β΄- Κεφ. Δ΄- ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - παρ. 1α )

β. Οι υποψήφιοι, που πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία( βλ. ΜΕΡΟΣ Α΄- Κεφ. Α΄- Ενότ. 2 και ΜΕΡΟΣ Β΄- Κεφ. Δ΄- ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - παρ. 1γ)

γ. Όσοι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας βλέπε ΜΕΡΟΣ Α΄- Κεφ. Α΄- Ενότ. 2 και ΜΕΡΟΣ Β΄- Κεφ. Δ΄- ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - παρ. 1γ)

3. Υποψήφιοι, που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις εγγράφονται στο τέλος του οικείου πίνακα αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών. [αριθ. 55127/Δ2/11.06.2004 (ΦΕΚ 937/23.06.2004 τ.Β΄), τροποποιητική της αριθ. 35557/Δ2/09.04.2003 Υ.Α.].

4. Για τη διαδικασία πρόσληψης ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους πίνακες αυτούς, σύμφωνα με τα κριτήρια κατάρτισης των πινάκων αναπληρωτών.

Δ Η Μ Ο Σ Ι Ε Υ Σ Η   Π Ι Ν Α Κ Ω Ν - Υ Π Ο Β Ο Λ Η   Ε Ν Σ Τ Α Σ Ε Ω Ν 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής και ελέγχου των αιτήσεων/δικαιολογητικών θα καταρτιστούν προσωρινοί πίνακες οι οποίοι θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-aitisi.sch.gr προκειμένου να υποβληθούν τυχόν ενστάσεις [σύμφωνα με τις διατάξεις των αριθ.35557/Δ2/09.04.2003 και αριθμ. 79630/Δ2/28.07.2003 Υ.Α. (ΦΕΚ 1084/05.08.2003 τ.Β΄)].

Η εγκύκλιος των ενστάσεων θα αναρτηθεί στην Κεντρική Ηλεκτρονική Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων http://www.minedu.gov.gr καθώς και Σελίδα 33 από 37 στην ιστοσελίδα του προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (https://diavgeia.gov.gr). Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ένσταση εντός των οριζόμενων αποκλειστικών προθεσμιών, ενώ επισημαίνεται ότι οι πίνακες αυτοί δεν θα επιδέχονται καμία μεταβολή επί των στοιχείων της προϋπηρεσίας μετά την τελική κύρωσή τους.

Μετά την ολοκλήρωση των ενστάσεων, οι επικαιροποιημένοι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών θα αναρτηθούν εκ νέου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-aitisi.sch.gr

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Αιτήσεις αναπληρωτών - ωρομισθίων εκπαιδευτικών 2015

Υποβολή αιτήσεων για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το 2015-16 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2015-2016 Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01 πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2015-2016.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 27-07-2015 έως και 07-08-2015.

Οι Αιτήσεις - Δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ολόκληρη η εγκύκλιος εδώ

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Μοριοδότηση αποσπάσεων - Αποσπάσεις κατά προτεραιότητα

Α. ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
1. ΤΡΟΠΟΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
Για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, λαμβάνονται υπόψη τα εξής κριτήρια:
1) η συνολική υπηρεσία, που αποτιμάται κλιμακωτά ως ακολούθως:
α) μία (1) μονάδα  για κάθε έτος από 1  έως και 10 έτη υπηρεσίας
β) μιάμιση (1,5) μονάδες για κάθε έτος από 10 έτη και άνω έως και 20 έτη
γ)  δύο (2) μονάδες για κάθε έτος υπηρεσίας από 20 έτη και άνω  
2) η συνυπηρέτηση, που αποτιμάται με δέκα (10) μονάδες,
3) η εντοπιότητα, που αποτιμάται με τέσσερις (4) μονάδες, 
4) οι οικογενειακοί λόγοι, που αποτιμώνται ως εξής:
  • Οι έγγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες.
Ίδιο αριθμό μονάδων λαμβάνουν και  οι διαζευγμένοι ή σε διάσταση γονείς εκπαιδευτικοί στους οποίους έχει ανατεθεί νόμιμα η επιμέλεια άγαμων ανήλικων ή σπουδαζόντων παιδιών (φυσικών, θετών ή αναγνωρισμένων).
  • Οι εκπαιδευτικοί σε χηρεία λαμβάνουν δώδεκα (12) μονάδες αν έχουν παιδί που είναι ανήλικο ή σπουδάζει, άλλως λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες.
  • Οι εκπαιδευτικοί με μονογονεϊκή οικογένεια, λόγω απόκτησης παιδιών χωρίς να έχει προηγηθεί γάμος, λαμβάνουν έξι (6) μονάδες, εφόσον έχουν παιδί που είναι ανήλικο ή σπουδάζει.
  • Οι εκπαιδευτικοί που είναι έγγαμοι, σε διάσταση, σε διάζευξη ή χηρεία ή με μονογονεϊκή οικογένεια λαμβάνουν πέντε (5) μονάδες για το πρώτο, έξι (6) για το δεύτερο και οκτώ (8) για το τρίτο παιδί (φυσικό, θετό ή αναγνωρισμένο) και δέκα (10) μονάδες για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά, εφόσον αυτά είναι άγαμα ανήλικα ή σπουδάζουν.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

 Η έννοια των ανωτέρω τεσσάρων (4) κριτηρίων, με επιφύλαξη των όσων παρακάτω διευκρινίζουμε,  ταυτίζεται εννοιολογικά με αυτή των μεταθέσεων. Τα κριτήρια αυτά όμως διαφοροποιούνται ως προς τους συντελεστές που αποδίδουν το σύνολο των μονάδων κάθε εκπαιδευτικού κατά τα ανωτέρω, λόγω του διαφορετικού χαρακτήρα των αποσπάσεων, και επομένως θα προκύψει διαφορετική μοριοδότηση για τις αποσπάσεις από εκείνη των μεταθέσεων για κάθε εκπαιδευτικό.
Έτσι θα ισχύουν γενικά τα όσα αναφέρονται στις αριθμ. Γ.Υ.11314/31-10-2014 και Γ.Υ.11315/31-10-2014 αντίστοιχες εγκυκλίους των μεταθέσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα παρακάτω διευκρινιστικά αναφέρονται για κάθε κριτήριο:

Ι.  ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Επειδή ο χρόνος συνολικής υπηρεσίας είναι ο ίδιος με τον κατά την έννοια του χρόνου των μεταθέσεων και πρέπει να ταυτίζεται με αυτόν, στην περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί έχουν υποβάλλει αίτηση μετάθεσης να αναγράφουν και στην αίτηση απόσπασης το ακριβές χρονικό διάστημα χρόνου που αναφέρεται στην αίτηση μετάθεσης, εννοείται επικαιροποιημένο κατά το τρέχον έτος στην περίπτωση που υποβλήθηκαν αιτήσεις μετάθεσης τα προηγούμενα έτη.
Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις οδηγίες της εγκυκλίου των μεταθέσεων για τον υπολογισμό του χρόνου των προϋπηρεσιών, κάτι που οπωσδήποτε συνιστά προσεκτικό έλεγχο του φακέλου των εκπαιδευτικών, ώστε να υπάρξει σύγκλιση στο χρόνο που θα αναφέρουν στη χειρόγραφη αίτησή τους οι εκπαιδευτικοί και στον χρόνο που θα προκύψει από τον έλεγχο της Διεύθυνσης της οργανικής τους θέσης.

ΙΙ. ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
α) Οι μονάδες συνυπηρέτησης λαμβάνονται για όλο το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ (ένα), όπου υπηρετεί οργανικά (όχι με απόσπαση) ή εργάζεται ο/η σύζυγος κατά το τελευταίο ένα (1) έτος (1), στο όποιο δύναται να περιληφθούν και διαστήματα ανεργίας επιδοτούμενης ή μη. Η προϋπόθεση του ενός έτους στο κατά περίπτωση ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ πρέπει να συντρέχει κατά τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων απόσπασης.
β) Δεν απαιτείται ενεργός σύμβαση εργασίας κατά την υποβολή των αιτήσεων, αλλά θα πρέπει κατά το τελευταίο έτος να έχουν εργαστεί έστω και μία (1) ημέρα εντός του ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που ζητείται η συνυπηρέτηση. Επομένως οι εκπαιδευτικοί δεν θα λαμβάνουν μονάδες συνυπηρέτησης όταν κατά τη διάρκεια ολόκληρου του τελευταίου έτους οι σύζυγοί τους βρίσκονταν σε ανεργία (επιδοτούμενη ή μη).
γ) Προκειμένου για τους/τις συζύγους εκπαιδευτικών που υπηρετούν με θητεία, οι μονάδες συνυπηρέτησης λαμβάνονται για το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που υπηρετεί ο/η σύζυγος και όχι για το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που είναι η οργανική τους.
δ) Για τα μόρια συνυπηρέτησης με σύζυγο εκπαιδευτικό, λαμβάνεται υπόψη και η εργασία τους ως αναπληρωτών ή ωρομισθίων με την προϋπόθεση ότι το διάστημα εργασίας ή ανεργίας τους ήταν στο ίδιο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.
ε) Η συνυπηρέτηση για τις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζεται ενιαία, με βάση τις Νομαρχίες για την Αθήνα και το Νομό αντίστοιχα για τη Θεσσαλονίκη, όπως διαμορφώθηκαν σύμφωνα τις διατάξεις του άρθρ. 1 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/7-6-2010  τ.Α’). Οι εκπαιδευτικοί επομένως που έχουν συνυπηρέτηση σε ένα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ από τα Α, Β, Γ, ή Δ΄ Αθήνας λαμβάνουν συνυπηρέτηση σε όλα τα προαναφερόμενα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ  και όσοι έχουν συνυπηρέτηση είτε στην Ανατ. είτε στη Δυτ. Θεσσαλονίκη λαμβάνουν συνυπηρέτηση και για τα δύο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ του Ν. Θεσσαλονίκης.
ΙΙΙ. ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ
Η εντοπιότητα στις αποσπάσεις προσδιορίζεται με βάση την αντίστοιχη θεώρηση των μεταθέσεων με διαφοροποίηση μόνο ως προς το ότι αυτή ισχύει για όλη τη Δ/νση (ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ).
ΙV. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΛΟΓΟΙ
Οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται μόρια για τα τέκνα τους τα οποία φοιτούσαν κατά το σχολικό έτος 2014-2015 στη Γ’  Λυκείου, μολονότι ενδέχεται να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και δεν φοιτούν ακόμη σε κάποια ανώτερη ή ανώτατη δημόσια σχολή.

5) Σοβαροί λόγοι υγείας:
α. των ίδιων των εκπαιδευτικών, των παιδιών ή των συζύγων τους (μονάδες 5 για ποσοστό αναπηρίας 50-66%, μονάδες 20 για ποσοστό 67-79% και μονάδες 30 για ποσοστό 80% και άνω),
β. των γονέων τους που είναι δημότες από διετίας και διαμένουν σε δήμο της περιοχής όπου ζητείται η απόσπαση, (μονάδα 1 για ποσοστό αναπηρίας 50-66% και μονάδες 3 για ποσοστό 67% και άνω),
γ. αδελφών τους με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλειά τους (μονάδες 5).
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ι: Για την απόδειξη του ποσοστού αναπηρίας των τριών ως άνω περιπτώσεων απαιτείται εν ισχύ γνωμάτευση πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας υγειονομικής επιτροπής ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), που εκδίδεται βάσει του Ενιαίου Κανονισμού Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, όπως ισχύει κάθε φορά (άρθρο 7 του ν. 3863/2010).
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΙΙ: Για τις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις των σοβαρών λόγων υγείας η μοριοδότηση δεν γίνεται προσθετικά εντός της ίδιας κατηγορίας στην περίπτωση που συντρέχει λόγος μοριοδότησης σε περισσότερα του ενός συγγενικά άτομα.
δ) η θεραπεία για εξωσωματική γονιμοποίηση (μονάδες 3). Τη μοριοδότηση αυτή λαμβάνουν και οι σύζυγοι των εκπαιδευτικών.
Για την απόδειξη του κριτηρίου αυτού απαιτείται βεβαίωση από Ειδικό Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης δημόσιου ή ιδιωτικού.
6) Λοιποί λόγοι
Οι σπουδές του εκπαιδευτικού (μεταπτυχιακές ή για απόκτηση άλλου τίτλου Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ) σε σχολή που εδρεύει σε διαφορετική περιοχή από αυτήν όπου ανήκει οργανικά (μονάδες 2). Οι μονάδες αυτές χορηγούνται για το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που βρίσκεται η σχολή που φοιτά ο εκπ/κός. Για σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) δε χορηγούνται οι εν λόγω μονάδες.

Β. ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
            Επειδή οι αποσπάσεις έχουν, σύμφωνα και με τις διατάξεις που υλοποιούνται, κοινωνικοκεντρικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα με γνώμονα πάντα την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, οι εκπαιδευτικοί των παρακάτω κατηγοριών αποσπώνται από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους, κατά σειρά προτεραιότητας ως ακολούθως:
α) Όσοι ανήκουν σε ειδική κατηγορία μετάθεσης.
Διευκρινίζουμε για την κατηγορία αυτή τα ακόλουθα:
(1)   Πέραν των αναφερομένων ασθενειών στο άρθρο 13 του Π.Δ. 50/96 επιπρόσθετα σε ειδική κατηγορία μετάθεσης ανήκουν και οι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από:
·         δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία (Άρθρο 17 του N. 3402/2005 ΦΕΚ 258 17/10/2005),
·         σκλήρυνση κατά πλάκας (Παρ. 8 του άρθρου 1 του Ν.3194/03 ΦΕΚ 227/Α),
·         Ε. Hodgkin, no Hodgkin και Willebrand (αριθμ. 19 Απόφαση της 217ης/18.9.08 Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας)
(2)   Στην ειδική κατηγορία μετάθεσης υπάγονται και οι πολύτεκνοι καθώς και οι εκπ/κοί που τυγχάνουν γονείς δύο (2) αναπήρων τέκνων, με ποσοστό αναπηρίας 67%, καθώς εξομοιώνονται με τους πολυτέκνους (άρθρο 52, του ν. 4115/2013 (Α΄24).
(3)   Προκειμένου για απόσπαση με υπαγωγή σε ειδική κατηγορία αρκεί γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής και όχι αποκλειστικά δευτεροβάθμιας ή Κ.Ε.Π.Α., όπως απαιτείται με το νομικό πλαίσιο των μεταθέσεων.
β) Είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, της ΕΥΠ καθώς και του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης καθώς και θρησκευτικών λειτουργών της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος (ιερέων και διακόνων) που υπηρετούν ως διδάσκαλοι ή καθηγητές οποιασδήποτε βαθμίδας και με οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση (παρ. 1 του άρθρου 21 ν. 2946/2001 ΦΕΚ 224/8-10-2001 τ.Α΄ όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 72 του Ν. 4316/14 και παρ. 4, άρθρο 17 του Ν.3649/2008).
Διευκρινίζουμε σχετικά με τις αιτήσεις των συζύγων στρατιωτικών ότι εάν αυτοί βρίσκονται υπό μετακίνηση και δεν είναι γνωστός ο τόπος εργασίας τους, δε θα υποβληθεί αίτηση από τους/τις εκπαιδευτικούς με τις καθορισθείσες διαδικασίες της παρούσης εγκυκλίου. Η αίτηση όμως δύναται να υποβάλλεται χειρόγραφα μόλις καταστεί γνωστός ο τόπος μετακίνησης και θα εξετάζεται από την υπηρεσία σε σχέση και με τις λοιπές αιτήσεις που θα υπάρχουν και στο πλαίσιο ύπαρξης λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων.
γ) Είναι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων (άρθρο 139 του Ν.3463/2006, άρθρο 93 παρ. 7 του Ν.3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 7 παρ. 2 του Ν.4071/2012, άρθρο 182 παρ. 10 του ν. 3852/2010 και άρθρο 46 παρ. 7 του Ν. 2413/1996)
δ) Είναι σύζυγοι δικαστικών λειτουργών και σύζυγοι του κύριου προσωπικού του  ΝΣΚ (παρ. 3, άρθρου  47 ν. 2304/95, παρ. 3 άρθρου 50 ν.1756/1988 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.1 του άρθρου 94 ν.4055/2012 και παρ. 20, άρθρου 19 ν.2386/1996).
             ε) Είναι σύζυγοι μελών ΔΕΠ (άρθρο 44Α παρ. 12α του ν. 4115/2013).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε περίπτωση που δε δηλωθεί ως πρώτη προτίμηση το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που υφίσταται η συνυπηρέτηση δεν ισχύει η κατά προτεραιότητα απόσπαση.
Στις ανωτέρω περιπτώσεις β, γ, δ και ε κατά προτεραιότητα αποσπάσεων, αν δεν υπάρχουν λειτουργικά κενά στην περιοχή όπου συντρέχει ο λόγος της κατά προτεραιότητα απόσπασης, η απόσπαση δύναται να πραγματοποιείται σε όμορη αυτής περιοχή. Γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή να δηλώνονται και περιοχές όμορες της περιοχής πρώτης προτίμησης.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Τοποθετήσεις - μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ ¨Εβρου (β΄ και γ΄ φάση)

Το ΠΥΣΠΕ Έβρου στη σημερινή, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2015, συνεδρίαση εξέτασε τις αιτήσεις εκπ/κών για διόρθωση λαθών στον πίνακα μεταθέσεων των δασκάλων και προέκυψε η παρακάτω αλλαγή:

ΑΜ  Επώνυμο Όνομα  Υπηρετεί  Μετατίθεται Προτ Υπηρ.  Οικ.  Συν. Δυσ.  Εντ.   Σύνολο
614794 ΦΑΝΑΚΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΙΔ/ΧΟΥ 4ο ΔΣ ΔΙΔ/ΧΟΥ 1ο ΔΣ 1 1022,08 8 4 25,41 4 1063,49
575742 ΡΑΤΣΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΠΕ ΔΙΔ/ΧΟΥ 4ο ΔΣ 1 55,62 0 0 48,02 4 107,64


Μετά τη β΄ και γ΄ φάση μεταθέσεων παρέμεινε στη διάθεση η δασκάλα Αμπεντίν Αϊλίν.

Αναλυτικά παρακάτω:

Β΄ και Γ΄ φάση μεταθέσεων 2015 κλάδου δασκάλων

Η προθεσμία για τις αιτήσεις απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ θα αρχίσει μετά τις 25 Ιουλίου 2015.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Τοποθετήσεις - μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ Έβρου

          Στη σημερινή, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015, συνεδρίαση συζητήθηκαν οι αιτήσεις και αποφασίστηκαν οι τοποθετήσεις-μεταθέσεις εντός του ΠΥΣΠΕ Έβρου.
          Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για διόρθωση τυχόν λαθών ή παραλείψεων του Συμβουλίου κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων-τοποθετήσεων από 10-07-2015 μέχρι 14-07-2015, σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγρ. 15 του Π.Δ. 50/96 (ΦΕΚ 45 τ.Α').

Οι πίνακες παρακάτω:

Μεταθέσεις - τοποθετήσεις δασκάλων

Μεταθέσεις - τοποθετήσεις νηπιαγωγών

       Το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Έβρου καλεί τους εκπαιδευτικούς κλάδου  ΠΕ70  που υπέβαλαν δήλωση τοποθέτησης και δεν κατέστη δυνατό να τοποθετηθούν σε σχολείο της προτίμησής τους να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση τοποθέτησης στις παρακάτω εναπομείνασες κενές οργανικές θέσεις μέσα σε πέντε (5) ημέρες, από 10-7-2015 έως 14-7-2015.
       Οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν σύμφωνα με το Π.Δ.50/96 (ΦΕΚ 45/τ.Α’) «Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει από το Π.Δ.100/97 (ΦΕΚ 94/τ.Α’) «Τροποποίηση του Π.Δ.50/96 (ΦΕΚ 45/τ.Α’) Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΕΝΩΝ
Δ.Σ. ΘΟΥΡΙΟΥ
Ε
2
Δ.Σ. ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ
Ε
1
Μ/ΚΟ ΜΙΚΡΑΚΙΟΥ
Η
2
Μ/ΚΟ ΓΕΡΙΚΟΥ
Η
1

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Συνεδριάζει το ΠΥΣΠΕ Έβρου για τις μεταθέσεις

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ Έβρου με τα παρακάτω θέματα:

1. Πρόταση για τοποθέτηση των μετατεθέντων εκπαιδευτικών από άλλο ΠΥΣΠΕ και πρόταση για βελτίωση θέσης εκπαιδευτικών εντός ΠΥΣΠΕ Έβρου.

2. Πρόταση (απόφαση είναι το σωστό) για απόλυση εκπαιδευτικών λόγω σωματικής ανικανότητας.

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Εν ευθέτω χρόνω η επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης

Δελτίο Τύπου

Επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης 

Λόγω του προκηρυγμένου για τις 05/07/2015 δημοψηφίσματος, οι διαδικασίες για την επιλογή Δ/ντων Εκπαίδευσης (Α/μιας και Β/μιας) θα πραγματοποιηθούν σε χρόνο που θα οριστεί με σχετική εγκύκλιο, ύστερα από Υπουργική Απόφαση, και σε κάθε περίπτωση εντός ημερομηνιών που δε θα δημιουργήσουν αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα.