Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ Έβρου στις 2/10/15

Την Παρασκευή 2/10/15 θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ Έβρου με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1. Πρόταση για  διάθεση  εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου (Επανεξέταση αρχικών διαθέσεων λόγω ενστάσεων και εξέταση νέων διαθέσεων).
2.      Πρόταση για αποσπάσεις εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70.
3.      Εξέταση θέματος υπηρεσιακής κατάστασης εκπαιδευτικού (εξέταση ένστασης).
4.      Γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.
5.      Γνωμοδότηση για αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικού.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μείωση του κονδυλίου για τις συμβάσεις έργου του καθαρισμού των σχολείων

Άφησαν χωρίς πρόβλεψη το θέμα του καθαρισμού των σχολείων με σύναψη συμβάσεων έργου.
Το "τακτοποίησαν" την τελευταία στιγμή και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (εδώ), όρισαν το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τη διαχείριση του σχετικού ποσού (εδώ) και καθόρισαν το μέγιστο αριθμό ανθρωποωρών απασχόλησης που δικαιολογούνται (εδώ).

Για τη φετινή σχολική χρονιά ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ανθρωποωρών απασχόλησης, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, ορίζεται στις 13.856.832, ενώ η προβλεπόμενη δαπάνη ανέρχεται στα 33.660.473,67€ , εκ των οποίων το ποσό των 15.564.000€ για το 2015 και το ποσό των 18.096.473,67€ για το 2016.

Το ποσό μεταβιβάστηκε στο ΄Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.NE.ΔΙ.ΒΙ.Μ), το οποίο θα προχωρήσει στην κατανομή του στις Σχολικές Επιτροπές των μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που στερούνται προσωπικού καθαριότητας. Οι Σχολικές Επιτροπές αμέσως μετά τη σύναψη των συμβάσεων για το διδακτικό έτος 2015-2016 θα καταβάλλουν τις αμοιβές των καθαριστών/ καθαριστριών.

Η φετινή χρηματοδότηση του έργου καθαρισμού των σχολικών μονάδων είναι κατά 3,4 εκ. ευρώ λιγότερη σε σχέση με το περυσινό σχολικό έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης ήταν η φετινή χρηματοδότηση να ανέλθει στο ποσό των 39 εκ. ευρώ.

Πέρυσι οι απασχολούμενοι στο συγκεκριμένο έργο ήταν 8.748, ενώ η φετινή πρόβλεψη αναγκών απασχόλησης είναι για 9.000 άτομα, ήτοι περίπου 16 εκ. ανθρωποώρες. Η ερμηνεία δε που δίνεται για τη μείωση του ποσού κατά 3,4 εκ. ευρώ, είναι ή ότι θα δοθούν στην πορεία τα υπολειπόμενα κονδύλια, ή ότι – και το πιο πιθανό σενάριο – αντί για δεκάμηνες συμβάσεις να υπογραφούν εννεάμηνες συμβάσεις απασχόλησης του προσωπικού.

Τι προβλέπεται για την τοποθέτηση αναπληρωτών και ωρομισθίων

Στις 25/9/15 έγινε η Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπ/κών κλάδων δασκάλων (ΠΕ70) και νηπιαγωγών (ΠΕ60).

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές, ως κλάδος, ότι η πρόσληψη των αναπληρωτών σε δόσεις στα αρχικά κενά συνιστά παρέμβαση στη σειρά των πινάκων, αφού οι πρώτοι στον πίνακα λαμβάνουν τα κενά που δίνονται σε συγκεκριμένους νομούς και επόμενοι του πίνακα μπορεί να προσληφθούν σε νομούς προτίμησης των προηγούμενων.
Το ίδιο μπορεί να συμβεί και κατά την τοποθέτησή τους από τη Δ/νση.
Στη διαδικασία αυτή, μετά τις μετακινήσεις των μονίμων και την οριστικοποίηση των κενών, θα πρέπει να δοθούν στη διάθεση των αναπληρωτών όλα τα λειτουργικά κενά.
Σε διαφορετική περίπτωση, λόγω αναγκών σε κλειστά σχολεία π.χ., θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα βελτίωσης θέσης στους αναπληρωτές της Α΄ φάσης πριν την τοποθέτηση εκείνων της Β΄ φάσης και ούτω καθεξής.
Η παραπάνω μέριμνα είναι αναγκαία για να άρει τις αδικίες που δημιουργεί η σταδιακή πρόσληψη αναπληρωτών σε αρχικά κενά και επιβάλλεται από την πρόβλεψη διπλασιασμού των μορίων για κάποιες υπηρετήσεις.
Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά παρακολουθούμε το Υπουργείο, με όποιο όνομα κι αν εμφανίζεται, να αμφισβητεί τα κενά που δηλώνουν οι Δ/νσεις, όπως έκανε νωρίτερα με τις ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών.
Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με ομήρους χιλιάδες αδιόριστους εκπ/κούς, με απώλεια πολλών χιλιάδων ωρών για τους μαθητές, με απαξίωση του δημόσιου σχολείου και των λειτουργών του.  

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.361.1/697/126794/Δ1/14-10-2009/ΥΠΔΒΜΘ, που θέτει τα πράγματα σε μια σειρά όπως ορίζονται από τους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις, οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών και ωρομισθίων γίνονται ως εξής:

ΘΕΜΑ : Τοποθέτηση προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.
ΣΧΕΤ: Η παρ.3 του άρθρου 8 της αριθμ. 35557/09-04-2003 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 465/17-04-2003 τ.Β')

Με αφορμή ερωτήματα πολλών Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με τα κριτήρια τοποθέτησης προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών σας αναφέρουμε τα εξής:

Στις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 8 της αριθμ. 35557/09-04-2003 Υ.Α. (ΦΕΚ 465/17-04-2003 τ.Β) ορίζεται ότι: «Η τοποθέτηση των προσλαμβανομένων αναπληρωτών σε σχολικές μονάδες γίνεται με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από δήλωση των εκπαιδευτικών σε σχολεία της ίδιας περιοχής διορισμού προσλαμβανομένων για την τοποθέτηση τους στα λειτουργικά κενά. Κατά την τοποθέτηση αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σε σχολεία της ίδιας περιοχής διορισμού από υποψηφίους του πίνακα Α λαμβάνονται υπόψη τα κριτήρια του άρθρου 138, παρ.1, περίπτωση γ' του Ν.2725/1999.
Κατά την τοποθέτηση σε σχολεία της διεύθυνσης εκπαίδευσης των προερχομένων από τον πίνακα Β προτιμώνται κατά σειρά:

α) οι γονείς τεσσάρων παιδιών, που είναι ανήλικα ή σπουδάζουν ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία,

β) οι πάσχοντες από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία,

γ) οι γονείς με τρία ή δύο ή ένα παιδί,

δ) οι έγγαμοι χωρίς παιδιά και

ε) οι έχοντες τα περισσότερα μόρια.
Μεταξύ των ανηκόντων στην ίδιο κατηγορία, που προέρχονται από τον πίνακα Β' προτιμώνται οι έχοντες και εντοπιότητα»

Στις διατάξεις του άρθρου 13, παρ.1 του Ν.3149/2003 (ΦΕΚ 141/10-06-2003 τ.Α) ορίζεται ότι «αν εξαντληθούν οι πίνακες των υποψήφιων του ενιαίου πίνακα, προσλαμβάνονται προσωρινοί αναπληρωτές από συμπληρωματικό πίνακα υποψηφίων, ο οποίος συντάσσεται ύστερα από πρόσκληση ενδιαφέροντος και στον οποίο κατατάσσονται οι αιτούντες με βάση την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους και σε περίπτωση σύμπτωσης της ημερομηνίας αυτής με το βαθμό του πτυχίου τους».

Στις διατάξεις του άρθρου 1 παρ.8 του Ν.3194/2003 (ΦΕΚ 267/20-11-2003 τ.Α) ορίζεται ότι «Οι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας προτάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, αμέσως μετά τους υποψήφιους που είναι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας ή πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία. Η πρόταξη αυτή εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις μεταθέσεων - αποσπάσεων και τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών.»

Στις διατάξεις του άρθρου 17του Ν.3402/2005 (ΦΕΚ 258/17-10-2005 τ.Α) ορίζεται ότι «Οι μορφές αναιμίας δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική, ισοδυναμούν, ως προς τα ιατρικά και κοινωνικά προβλήματα που προκαλούν στους πάσχοντες, προς την ομόζυγη μεσογειακή αναιμία, και οι πάσχοντες τυγχάνουν των ευεργετημάτων που απολαμβάνουν κατά νόμο όσοι πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία»

Στις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν.3687/2008 (ΦΕΚ 159/01-08-2008 τ.Α) ορίζεται ότι: «.. δ) Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στη διαδικασία πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών. Κάθε σχετική διάταξη, η οποία αναφέρεται στο ίδιο θέμα, καταργείται.»

Μέχρι την έκδοση νέας υπουργικής απόφασης για ρύθμιση του εν λόγω θέματος, σε εφαρμογή του άρθρου 8 του Ν.3687/2008, συνεχίζει να ισχύει η αριθμ.35557/09-04-2003 Υπουργική Απόφαση. Λόγω ερωτημάτων που προέρχονται από τις Δ/νσεις και τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς σχετικά με την τοποθέτηση τους, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι;

1. Στην περίπτωση (β) εμπίπτουν και οι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία.

2. Οι εκπαιδευτικοί με σκλήρυνση κατά πλάκας τοποθετούνται στα σχολεία της διεύθυνσης αμέσως μετά τους εκπαιδευτικούς της περίπτωσης (β) και πριν από αυτούς της περίπτωσης (γ).

3. Στην περίπτωση (ε) η πρόταξη εκπαιδευτικών με εντοπιότητα θα εφαρμόζεται μόνο σε περίπτωση εκπαιδευτικών με ίδια συνολικά μόρια προϋπηρεσίας ή/και επιτυχίας σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

4. Ως επιμέρους κριτήριο κατάταξης-τοποθέτησης εκπαιδευτικών στις περιπτώσεις (α), ((b), (γ) και (δ) θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα συνολικά μόρια προϋπηρεσίας ή/και επιτυχίας σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Σε περίπτωση, δε, σύμπτωσης και των μορίων θα λαμβάνεται υπόψη και η εντοπιότητα.

5. Σε περίπτωση σύμπτωσης όλων των ανωτέρω αναφερόμενων κριτηρίων, ως τελικό κριτήριο κατάταξης θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η σειρά στον πίνακα αναπληρωτών ή ωρομισθίων, βάσει της οποίας και πραγματοποιείται η πρόσληψη των εκπαιδευτικών στις Δ/νσεις Π.Ε..

6. Για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών προερχόμενων από τον πίνακα Γ ισχύουν τα ίδια κριτήρια τοποθέτησης.

7. Κατά αναλογία τα ίδια κριτήρια ισχύουν και κατά την τοποθέτηση ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζεται ότι, για την κατάταξη των υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στους πίνακες της παρ.5 περίπτ. α' του άρθρου 6 του Ν.3255/2004 (Πίνακας Β)και του άρθρου 13 παρ.1 του Ν.3149/2003 (Πίνακας Γ) καθώς και των υποψηφίων ωρομισθίων εκπαιδευτικών στους πίνακες της παρ.5 περίπτ. β του άρθρου 6 του Ν.3255/2004 λαμβάνονται υπόψη, κατά σειρά, τα εξής κριτήρια: τα συνολικά μόρια προϋπηρεσίας ή/και επιτυχίας σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, η ημεροχρονολογία κτήσης του πτυχίου και ο βαθμός του πτυχίου.

Νεώτερη εγκύκλιος, η  Φ.361.1/74/28599/Δ1/12-03-2010/ΥΠΔΒΜΘ προσθέτει την αριθμ. 8 επισήμανση στην παραπάνω ως εξής:

8. Για την τοποθέτηση αναπληρωτών ή ωρομισθίων εκπαιδευτικών προερχόμενων από τους πίνακες Β και Γ (Ενιαίος Πίνακας και συμπληρωματικός πίνακας αντίστοιχα) προηγούνται οι προερχόμενοι από τον πίνακα Β (οι έχοντες μόρια προϋπηρεσίας ή/και επιτυχίας σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ) και ακολουθούν οι προερχόμενοι από τον πίνακα Γ(οι μη έχοντες μόρια προϋπηρεσίας και μόρια επιτυχίας σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ).

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών στον Έβρο Α΄ φάση

Ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή 25/9/15 η Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών δασκάλων (ΠΕ70) και νηπιαγωγών (ΠΕ60).

Στο Νομό Έβρου προσλαμβάνονται 4 δάσκαλοι Τακτικού Προϋπολογισμού (ΤΠ) και 2 δάσκαλοι μέσω ΕΣΠΑ για τα Ολοήμερα.
Συνολικά 6 για τα 12 διαπιστωμένα κενά.

Προσλαμβάνονται ακόμη 1 νηπιαγωγός ΤΠ και 1 νηπιαγωγός ΕΣΠΑ ολοημέρου.
Συνολικά 2 για 6 κενά.

Δάσκαλοι Τακτικού Προϋπολογισμού Α΄ φάση
ΑΑ ΑΑ ΡΟΗΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΚΛΑΔΟΣ
1 20 ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕ70
2 85 ΜΠΑΡΜΠΟΥΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕ70
3 101 ΣΤΑΦΥΛΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΠΕ70
4 131 ΠΙΠΕΡΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ-ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ70
Δάσκαλοι μέσω ΕΣΠΑ για Ολοήμερα Α΄ φάση
ΑΑ ΑΑ ΡΟΗΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΚΛΑΔΟΣ
1 175 ΜΠΕΝΗ ΜΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕ70
2 176 ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΣΜΑΡΩ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕ70

Νηπιαγωγοί Τακτικού Προϋπολογισμού Α΄ φάση
ΑΑ ΑΑ ΡΟΗΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΚΛΑΔΟΣ
1 147 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕ60

Νηπιαγωγοί μέσω ΕΣΠΑ για Ολοήμερα Α΄ φάση
ΑΑ ΑΑ ΡΟΗΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΚΛΑΔΟΣ
1 429 ΚΑΡΑΝΤΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΕ60 

Διάθεση εκπ/κών ειδικοτήτων για συμπλήρωση ωραρίου στον Έβρο

Το ΠΥΣΠΕ, στη συνεδρίασή του στις 24/9/15, αποφάσισε τη διάθεση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για συμπλήρωση του ωραρίου τους σε σχολικές μονάδες όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ 2015-16 

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Την Πέμπτη 24/9/15 θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ Έβρου

Την Πέμπτη 24/9/15 θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ Έβρου με τα παρακάτω θέματα στην Ημερήσια Διάταξη: 

1. Εισήγηση για διάθεση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

2. Πρόταση για ορισμό Προϊσταμένων σε μονοθέσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά.

3. Γνωμοδότηση για αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

4. Γνωμοδότηση για αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικού.

5. Γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Λειτουργικά κενά εκπ/κών ΠΕ06 και ΠΕ11 στον Έβρο μετά τις αποσπάσεις

Τα λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών ΠΕ06 και ΠΕ11 μετά τις αποσπάσεις στο Νομό Έβρου φαίνονται στους παρακάτω πίνακες.
Τα κενά αυτά θα καλυφθούν με διορισμό αναπληρωτών, που αναμένεται, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., τις επόμενες ημέρες.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ06
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ06
11ο  Δ.Σ Αλεξ/πολης 1
1ο Δ.Σ. Φερών 1
2ο Δ.Σ. Φερών 1
3ο Δ.Σ. Φερών 1
1ο Δ.Σ. Σουφλίου 1
2ο Δ.Σ. Σουφλίου 1
Δ.Σ. Μεγ. Δερείου-Δ.Σ. Αγριάνης-Δ.Σ. Μεταξάδων 1
Δ.Σ. Λαβάρων 1
2ο Δ.Σ. Διδ/χου 1
3ο Δ.Σ. Διδ/χου 1
5ο Δ.Σ. Διδ/χου 2
1ο  Δ.Σ.Ορεστιάδας 1
2ο  Δ.Σ.Ορεστιάδας 2
3ο  Δ.Σ.Ορεστιάδας 1
6ο  Δ.Σ.Ορεστιάδας 1
8ο  Δ.Σ.Ορεστιάδας 1
Δ.Σ. Ριζίων-Δ.Σ. Πύργου 1
ΣΥΝΟΛΟ 19


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ11
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ11
1ο  Δ.Σ.Ορεστιάδας 1
2ο Δ.Σ. Διδ/χου 1
Δ.Σ. Βύσσας 1
ΣΥΝΟΛΟ 3

Αποσπάσεις εκπ/κών ΠΕ06 και ΠΕ11 εντός Νομού Έβρου

Στη σημερινή, 21/9/15, συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ αποφασίστηκαν οι αποσπάσεις - τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ΠΕ06 και ΠΕ11 όπως στον παρακάτω πίνακα:

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΕ06 ΚΑΙ ΠΕ11 ΕΝΤΟΣ ΕΒΡΟΥ 21-9-15

ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ11 ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ 21-9-15

Οι αποσπασμένοι θα πρέπει να παρουσιαστούν από 22/9/15 στη νέα θέση τους.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Τη Δευτέρα 21/9/15 οι αποσπάσεις εκπ/κών ΠΕ06 και ΠΕ11 εντός Έβρου

Το ΠΥΣΠΕ Έβρου θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 21/9/15 με το εξής θέμα στην Ημερήσια Διάταξη:

1. Πρόταση για απόσπαση - τοποθέτηση (αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ) εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06 και ΠΕ11,

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Αποσπάσεις Ομοσπονδιακών Προπονητών 2015-16

Ανακοινώθηκαν από το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. οι αποσπάσεις σε καθήκοντα Ομοσπονδιακού Προπονητή εκπ/κών Φυσικής Αγωγής κλάδου ΠΕ 11 που υπηρετούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-16.

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ 2015-16

Σύμφωνα με την απόφαση η μετακίνηση δεν εκτελείται πριν καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες της σχολικής μονάδας στην οποία υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί.

Στο Νομό Έβρου δημιουργείται λειτουργικό κενό εκπ/κού ΠΕ11 στο 3ο ΔΣ Διδυμοτείχου.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Προσωρινές τοποθετήσεις και αποσπάσεις ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια του Έβρου

Στη σημερινή, 17/9/15, συνεδρίαση αποφασίστηκαν οι παρακάτω υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στο Νομό Έβρου:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ06, ΠΕ11 ΚΑΙ ΠΕ16

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ11

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ06 ΚΑΙ ΠΕ11

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ07, ΠΕ16, ΠΕ19/20 ΚΑΙ ΠΕ32

Οι εκπ/κοί των κλάδων ΠΕ06 και ΠΕ11 που επιθυμούν να αποσπαστούν μπορούν να υποβάλουν αίτηση απόσπασης στην Γραμματεία του ΠΥΣΠΕ Έβρου μέχρι την Παρασκευή 18/09/15 στις 13.00.
Όσοι εκπ/κοί των παραπάνω κλάδων επιθυμούν να αποσυρθεί ή να ισχύσει η προηγούμενη αίτηση απόσπασής τους, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν την Γραμματεία του ΠΥΣΠΕ Έβρου (τηλ. 2551355344).

Το ΠΥΣΠΕ προβλέπεται να συνεδριάσει για τις παραπάνω αποσπάσεις τη Δευτέρα 21/9/15. 

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Την Πέμπτη 17/9/15 οι τοποθετήσεις, υπεράριθμοι, προσωρινές τοποθετήσεις, αποσπάσεις ειδικοτήτων

Το ΠΥΣΠΕ Έβρου θα συνεδριάσει την Πέμπτη 17/9/15 με τα εξής θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

1. Πρόταση για τοποθέτηση εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16 σε προσωρινές οργανικές θέσεις.

2. Ονομαστικός χαρακτηρισμός λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06 και ΠΕ11 στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Π.Ε. Έβρου.

3. Πρόταση για τοποθέτηση των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06 και ΠΕ11.

4. Πρόταση για προσωρινή τοποθέτηση εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ11 που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ ¨Εβρου, σε λειτουργικά κενά.

5. Πρόταση για απόσπαση - τοποθέτηση (αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ) εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ07, ΠΕ16, ΠΕ19/20 και ΠΕ32.

6. Επανεξέταση της προσωρινής τοποθέτησης δύο εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ05.  

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Αποσπάσεις ΠΕ70 και ΠΕ60. Τοποθετήσεις ΠΕ05, ΠΕ07 και ΠΕ19/20 στο Νομό Έβρου

Το ΠΥΣΠΕ στη σημερινή, 14/9/15/, συνεδρίαση αποφάσισε την απόσπαση εντός Νομού των εκπ/κών ΠΕ70 και ΠΕ60 όπως φαίνεται τον παρακάτω πίνακα:

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΠΕ70 ΚΑΙ ΠΕ60 ΕΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

καθώς και τις προσωρινές τοποθετήσεις των εκπ/κών ΠΕ05, ΠΕ07 και ΠΕ19/20 όπως παρακάτω:

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΕ05, ΠΕ07 ΚΑΙ ΠΕ19/20 ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι προσωρινές τοποθετήσεις των ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16 προβλέπεται να γίνουν την Πέμπτη 17/9/15.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Τη Δευτέρα 14/9/15 οι αποσπάσεις ΠΕ70 και ΠΕ60 και οι τοποθετήσεις ΠΕ05, ΠΕ07 και ΠΕ19/20

Το ΠΥΣΠΕ Έβρου θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 14/9/15 με τα παρακάτω θέματα:

1. Πρόταση για αποσπάσεις εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70, ΠΕ73 και ΠΕ60.
2. Πρόταση για προσωρινή τοποθέτηση εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ05, ΠΕ07 και ΠΕ19/20.
3. Πρόταση για τροποποίηση ωρολογίου προγράμματος δημοτικού σχολείου.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόσκληση υποβολής δηλώσεων για τοποθέτηση εκπαιδευτικών ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ16

Το ΠΥΣΠΕ Έβρου εξέδωσε την 234/9-9-15 πρόσκληση ως εξής:

Σύμφωνα με την αριθμ.137644/Ε1/3-9-2015 εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16 που βρίσκονται στη Διάθεση του ΠΥΣΠΕ Έβρου (από μετάθεση και από μετάταξη) και όσων εκκρεμεί η αίτηση βελτίωσης θέσης εντός του ΠΥΣΠΕ Έβρου να υποβάλουν δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων του συνημμένου πίνακα (κενές οργανικές θέσεις) για τοποθέτηση σε προσωρινή θέση για το τρέχον σχολικό έτος, από Δευτέρα 14-9-2015 έως την Τρίτη 15-9-2015 και ώρα 14:00.
Οι δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν ιδιοχείρως στη Γραμματεία του ΠΥΣΠΕ Έβρου, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (dipeevr@sch.gr) ή με τηλεομοιοτυπία (2551355346).
Σε περίπτωση υποβολής με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με τηλεομοιοτυπία, παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε τη λήψη της.



ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ06
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΚΕΝΑ
5ο Δ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
1
6ο Δ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
1
13ο Δ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
1
Δ.Σ. ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
1
1ο Δ.Σ. ΣΟΥΦΛΙΟΥ
1
2ο Δ.Σ. ΣΟΥΦΛΙΟΥ
1
2ο Δ.Σ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
1
5ο Δ.Σ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
1
Δ.Σ. ΡΙΖΙΩΝ
1
1ο Δ.Σ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
1
2ο Δ.Σ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
1
4ο Δ.Σ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
1
Δ.Σ. ΔΙΚΑΙΩΝ
1
Δ.Σ. ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ
1
ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ11
Δ.Σ. ΔΙΚΑΙΩΝ
1
Δ.Σ. ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ
1
ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ16
2ο Δ.Σ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
1

Τοποθετήσεις λειτουργικά υπεράριθμων - Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ 10-9-15

Το ΠΥΣΠΕ Έβρου στη σημερινή, 10-9-15, συνεδρίαση αποφάσισε την τοποθέτηση των λειτουργικά υπεράριθμων σε κενές θέσεις, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ ΠΕ70 & ΠΕ60 ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ 10-9-15

Τα κενά που θα διεκδικήσουν οι αιτούντες απόσπαση εντός νομού είναι:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΠΕ70 & ΠΕ60 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ 10-9-15

Στη συνεδρίαση συνέβη το πρωτοφανές, να διακόπτεται από την πρόεδρο και να μην αφήνεται να ολοκληρώσει την πρότασή του για την τοποθέτηση των υπεράριθμων δασκάλων της 3ης ομάδας ο αιρετός, διότι ήταν "εκτός θέματος αφού δεν συμφωνούσε με την άποψη περί τοποθετήσεων της πλειοψηφίας".

Θυμίζω ότι σύμφωνα με το άρθρο 15, παρ. 5 του Ν 2690/99 (ΦΕΚ 45/99 Α):

"5. Στο πρακτικό καταχωρίζονται οι γνώμες των μελών που μειοψήφησαν σε περίπτωση δε φανερής ψηφοφορίας και τα ονόματα τούτων."

Περισσότερα στο ενημερωτικό προς τους συναδέλφους τις επόμενες ημέρες.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Νομό Έβρου κατά την εκτίμηση των αιρετών

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ

         Ειδικότητες                                      ΚΕΝΑ

              1. Δάσκαλοι      (ΠΕ 70) :           12
2. Νηπιαγωγοί  (ΠΕ 60) :         10
3. Αγγλικών     (ΠΕ 06) :           16
4.Φ. Αγωγής    (ΠΕ 11) :               2
5. Μουσικής    (ΠΕ 16) :            12
6. Γαλλικών:                                  3
7. Γερμανικών:                             5
8. Θεατρικής Αγωγής:              10
9. Εικαστικών:                            16
10. Πληροφορικής:                    12
11. Εκπ/κοί Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 71, ΠΕ 61): 24 ΠΕ71 / ΠΕ61 

Ημερομηνία 09/09/2015

                                        Οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ
                                                                                             1.  Νικολαΐδης Νίκος

                                                                                             2.  Χαριτάκης Φώτης

Ονομαστικός χαρακτηρισμός λειτουργικά υπεράριθμων - Νέα συνεδρίαση στις 10/9/15 για τις τοποθετήσεις τους

Το ΠΥΣΠΕ στη σημερινή, 9/9/15, συνεδρίασή του πήρε απόφαση χαρακτηρίζοντας ονομαστικά τους λειτουργικά υπεράριθμους με δήλωσή τους ή χωρίς.

Αύριο Πέμπτη 10/9/15 σε νέα συνεδρίαση θα γίνει η τοποθέτηση των υπεράριθμων σε λειτουργικά κενά.

Παρακάτω ο πίνακας των χαρακτηρισμένων λειτουργικά υπεράριθμων:

Λειτουργία Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ), σαν Συλλογικά Όργανα της Διοίκησης, διέπονται κι εφαρμόζουν το Ν 2690/1999 (ΦΕΚ 45/99, τ. Α΄) "Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις".

Στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ με τίτλο ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στα άρθρα 13 έως 15 καθορίζονται:
Άρθρο 13 Συγκρότηση
Άρθρο 14 Σύνθεση - Συνεδριάσεις - Λειτουργία
Άρθρο 15 Αποφάσεις
Παρακάτω παρατίθεται ολόκληρο το ΦΕΚ.

Σταχυολογώντας μερικά σημεία σε ότι αφορά τις συνεδριάσεις (άρθρο 14), επισημαίνω:

" 2. Ο πρόεδρος καθορίζει την ημέρα, την ώρα και τον τόπο των συνεδριάσεων και καλεί τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη να συμμετάσχουν. Η πρόσκληση, η οποία περιλαμβάνει την ημερήσια διάταξη, γνωστοποιείται, από το γραμματέα, στα μέλη του συλλογικού οργάνου τουλάχιστον σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από τη συνεδρίαση,...  Η προθεσμία αυτή μπορεί, σε περίπτωση κατεπείγοντος, να συντμηθεί, η πρόσκληση όμως, τότε, πρέπει να είναι έγγραφη και να βεβαιώνονται σε αυτήν οι λόγοι που κατέστησαν τη σύντμηση αναγκαία. ...

4. Αν κατά τη συνεδρίαση απουσιάσει τακτικό μέλος το οποίο δε είχε προσκληθεί, η συνεδρίαση είναι παράνομη. Το ίδιο ισχύει ακόμη και αν, αντ’ αυτού, είχε μετάσχει το αντίστοιχο αναπληρωματικό μέλος. Αν υπήρξαν πλημμέλειες ως προς την κλήτευση μέλους, το συλλογικό όργανο συνεδριάζει νομίμως αν αυτό είναι παρόν και δεν αντιλέγει για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης. ...

7. Η σύγκληση του συλλογικού οργάνου προς συνεδρίαση είναι υποχρεωτική αν το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνόλου των τακτικών μελών του το ζητήσει εγγράφως από τον πρόεδρο, προσδιορίζοντας και το προς συζήτηση θέμα.

8. Η ημερήσια διάταξη συντάσσεται από τον πρόεδρο, ο οποίος λαμβάνει προς τούτο υπόψη του και απόψεις που τυχόν διατυπώνονται από μέλη του συλλογικού οργάνου.

9. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι μόνο τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη. Κατ’ εξαίρεση, μπορούν να συζητηθούν και θέματα που δεν περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη αν είναι παρόντα όλα τα τακτικά μέλη και συμφωνούν για τη συζήτησή τους. ...

12. Ο πρόεδρος κηρύσσει την έναρξη και τη λήξη των συνεδριάσεων, διευθύνει τις εργασίες και φροντίζει για την εφαρμογή του νόμου και την εύρυθμη λειτουργία του συλλογικού οργάνου.

13. Τα συλλογικά όργανα είναι δυνατό να συνεδριάζουν και με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων (τηλεδιάσκεψη). Στις περιπτώσεις αυτές, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, καθορίζονται ο τόπος της συνεδρίασης, ο τρόπος διαπίστωσης της απαρτίας και διασφάλισης της μυστικότητας της συνεδρίασης, ο τρόπος τήρησης των πρακτικών και κάθε άλλη λεπτομέρεια αναφορικά με τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων. (Η παρ. 13 προστέθηκε με την παρ. 7 άρθρ. 6 Ν 3242/04-24 Μαΐου 2004 (ΦΕΚ Α΄ 102). ..."

Εν κατακλείδι, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο συζητά συγκεκριμένα θέματα και μόνο αυτά, μιας ημερήσιας διάταξης που έχει κοινοποιηθεί στα μέλη τουλάχιστον 48 ώρες νωρίτερα. Η συζήτηση θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης γίνεται μόνο αν μετέχουν τα τακτικά μέλη και υπάρξει θετική ομοφωνία.
Ο Νομοθέτης έθεσε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε να μην μπορεί κανένας πρόεδρος να αυθαιρετεί, να αιφνιδιάζει, να τροποποιεί ή να προσθέτει θέματα κ.λ.π. χωρίς τη συναίνεση των μελών.

Για το διάστημα που οι συνάδελφοι θα μου εμπιστεύονται την εκπροσώπησή τους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, θα αξιώνω με αίσθημα ευθύνης και συνέπεια τη σύννομη λειτουργία του.

Ν 2690/99 (ΦΕΚ 45 Α) ΚΥΡΩΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ    

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόσκληση για λειτουργικά υπεράριθμους εκπαιδευτικούς ΠΕ του Νομού Έβρου

Το ΠΥΣΠΕ με το 87/07-09-15 έγγραφό του καλεί τους εκπαιδευτικούς των σχολείων όπου προκύπτει λειτουργική υπεραριθμία να δηλώσουν την επιθυμία τους ή όχι προκειμένου να κριθούν υπεράριθμοι, μέχρι την Τρίτη 8/9/15, ώρα 12.00΄.
Ενημερώνει, επιπλέον, για τον τρόπο που πρόκειται να τοποθετηθούν όσοι κριθούν υπεράριθμοι.

Διευκρινίζω ότι η συγκεκριμένη διαδικασία αποφασίστηκε με την πλειοψηφία των διορισμένων μελών του Συμβουλίου. 
Οι αιρετοί προτείναμε την εφαρμογή των ρυθμίσεων των ΠΔ 50/96 και 100/97 χωρίς παραλλαγές και ερμηνείες.

Παρακάτω θα βρείτε την πρόσκληση, τα λειτουργικά κενά όπως επικαιροποιήθηκαν στις 7/9/15 και τις ομάδες σχολείων.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ 07-09-15 ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ 07/09/15

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ 07-09-15

ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΒΡΟΥ

ΟΜΑΔΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΕΒΡΟΥ

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Οργανικά και λειτουργικά κενά ειδικοτήτων στο Νομό Έβρου

Το ΠΥΣΠΕ στη συνεδρίαση της 4ης/9/15 διαπίστωσε τα οργανικά κενά ειδικοτήτων Αγγλικής γλώσσας, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής στα δημοτικά σχολεία του Έβρου.
Δεν προχώρησε, όμως, στα οριζόμενα από τα ΠΔ 50/96 και 100/97 για τις μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ, διότι έγγραφο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., υπογεγραμμένο από την Υπηρεσιακή Υπουργό, με θέμα: "Οδηγίες για τη διαδικασία τοποθετήσεων σε οργανικές και λειτουργικές θέσεις" ορίζει ότι:

"... Για το τρέχον έτος οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16 που είχαν μεταταχτεί με τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων, όσοι μετατέθηκαν κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων του τρέχοντος έτους καθώς και όσων εκκρεμεί η αίτηση μετάθεσης από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης (βελτίωση θέσης), θα τοποθετηθούν σε προσωρινή θέση για το τρέχον έτος. Θα ακολουθήσει εγκύκλιος για τη διαδικασία κατανομής των οργανικών θέσεων μέχρι τέλους του έτους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 3848/2010 (Α’ 71). Εξυπακούεται ότι κατά την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών λαμβάνεται υπόψη, ανά κατηγορία, το σύνολο της μοριοδότησής τους, όπως προβλέπεται στο άρθρο 16 του προαναφερθέντος Π.Δ.. Ακολουθεί η τοποθέτηση εκπαιδευτικών για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, οι οποίες προκύπτουν λόγω πάσης φύσεως αδειών, αύξησης μαθητών, απομάκρυνσης εκπαιδευτικών λόγω υπηρέτησης σε θέσεις θητείας κ.λ.π...."

Στον πίνακα παρακάτω φαίνονται τα οργανικά κενά που διαπίστωσε το ΠΥΣΠΕ για τους ΠΕ06 και ΠΕ11 και τα πιθανά λειτουργικά κενά (προσωπική εκτίμηση).

Δημοτικά Σχολεία με λειτουργικά κενά Αγγλικής γλώσσας, Φυσικής Αγωγής

         ΠΕ06 Κενά         ΠΕ11 Κενά
         Δημοτικά Σχολεία Οργανικά Λειτουργικά  Οργανικά Λειτουργικά
1o Δ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1 1
2o Δ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1 1
4o Δ.Σ.. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1 1
5o Δ.Σ.. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1 1 1
6o Δ.Σ.. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1 1 1
7o Δ.Σ.. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1 2
9o Δ.Σ.. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1 1
10o Δ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1 1
11o Δ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1
12o Δ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1 2
Δ.Σ. ΝΕΑΣ ΧΗΛΗΣ 1 1
Δ.Σ. ΑΠΑΛΟΥ 1
Δ.Σ. ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ 1
1o Δ.Σ. ΣΟΥΦΛΙΟΥ 1 1 1
2o Δ.Σ. ΣΟΥΦΛΙΟΥ 1 1
1o Δ.Σ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 1
2o Δ.Σ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 1
3o Δ.Σ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 1
5o Δ.Σ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 1 1
Δ.Σ. ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ 1
1o Δ.Σ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1 1 2
2o Δ.Σ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1 1 1
3o Δ.Σ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1 1
4o Δ.Σ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1
6o Δ.Σ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1
8o Δ.Σ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1
Δ.Σ. ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ 1    1
Δ.Σ. ΡΙΖΙΩΝ 1
Δ.Σ. ΔΙΚΑΙΩΝ 1    1
ΣΥΝΟΛΟ 13 20      2 20
Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν οι ανάγκες των Μειονοτικών Σχολείων.

Για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ16 Μουσικής διαπιστώθηκε ένα οργανικό κενό στο 2ο Δ.Σ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ και άλλα 14 λειτουργικά.

Λειτουργικές υπεραριθμίες και λειτουργικά κενά νηπιαγωγών στο Νομό Έβρου

Το ΠΥΣΠΕ στη συνεδρίαση της 4ης/9/15 διαπίστωσε λειτουργικές υπεραριθμίες και λειτουργικά κενά νηπιαγωγών στα Νηπιαγωγεία του Έβρου όπως φαίνονται στους παρακάτω πίνακες:

Νηπιαγωγεία με λειτουργικές υπεραριθμίες

Νηπιαγωγεία Υπεράριθμοι Ομάδα Όμορη ομάδα
9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1 10η 11η
11ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1 10η 11η
17ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1 10η 11η
23ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1 10η 11η
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΚΡΗΣ 1 11η 10η
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΕΡΩΝ 1
4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ 1 4η & 6η
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΒΑΡΩΝ 1 5η & 7η
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΑΔΙΑΣ 1 5η & 7η
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΙΔΗΡΟΥΣ 1
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΥΣΣΑΣ 1
1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 1
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΟΥΡΙΟΥ 1
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1 1η & 2η
ΣΥΝΟΛΟ 14


Νηπιαγωγεία με λειτουργικά κενά
Νηπιαγωγεία Κενά
4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1
18ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1
21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1
24ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 1
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΘΕΙΑΣ 1
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΠΑΛΟΥ 1
1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΕΡΩΝ 1
3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΕΡΩΝ 1
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΠΛΟΥ 1
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΕΡΕΙΟΥ 1
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΡΙΑΝΗΣ 1
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 1
6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 1
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΥΠΡΙΝΟΥ 1
1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 2
3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1
6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1
7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1
8ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1
9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1
11ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΒΥΣΣΑΣ 2
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΕΡΝΑΣ 1
ΣΥΝΟΛΟ 25