Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Τι ισχύει για τις αμοιβαίες μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τη διαδικασία των αμοιβαίων μεταθέσεων 2016, και παρ’ ότι πιστεύω ότι η εγκύκλιος είναι σαφής, επισημαίνω τα εξής.
Σύμφωνα με τα ΠΔ50/1996 και ΠΔ100/1997:

 Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί για αμοιβαία μετάθεση υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.

 Δικαίωμα αίτησης αμοιβαίας μετάθεσης έχουν οι εκπαιδευτικοί που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) Να ανήκουν στον ίδιο κλάδο και να έχουν την ίδια ειδικότητα.
β) Να μην έχουν συμπληρώσει 25ετή πραγματική υπηρεσία.
γ) Η διαφορά της συνολικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας τους να μην υπερβαίνει τα 10 έτη.
δ) Να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δύο χρόνια υπηρεσίας από τον διορισμό τους.
ε) Να έχουν υπηρετήσει ένα χρόνο στην οργανική τους θέση.

Δικαίωμα αίτησης αμοιβαίας μετάθεσης θα έχουν και οι εκπαιδευτικοί που έχουν υποβάλλει αίτηση κανονικής μετάθεσης και δεν θα ικανοποιηθεί.

Δεν δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης:
α) οι χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι και
β) όσοι δεν υπηρετούν οργανικά σε σχολική μονάδα, αφού οι αμοιβαίες μεταθέσεις πραγματοποιούνται από σχολείο σε σχολείο.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας των κανονικών μεταθέσεων ελπίζουμε να ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου.

Παληγιάννης Βασίλειος, Αιρετός ΚΥΣΠΕ

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Ωρολόγιο πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοημέρου. Πίσω ολοταχώς!

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1324/16 η υπουργική απόφαση με το πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοημέρου που θα τεθεί σε λειτουργία από το επόμενο σχολικό έτος 2016-17.

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Κεντρική στόχευση της πολιτικής ηγεσίας είναι η με κάθε τρόπο εξοικονόμηση ανθρώπινου
δυναμικού. Το πώς γίνεται αυτό αποκαλύπτεται και στον παρακάτω πίνακα που αφορά στο
ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων ΕΑΕΠ και του νέου τύπου ολοήμερου.


Άλλες σημαντικές αλλαγές:
1. Καταργείται η πρωινή ζώνη.
2. Στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου δεν προβλέπεται ορισμός ενός εκπαιδευτικού ως υπεύθυνου ολοήμερου, αλλά ορίζεται ανά ημέρα ο εκπαιδευτικός που θα φέρει την ευθύνη λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος.
3. Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα εγγράφονται και φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους.
4. Σε περιπτώσεις αδυναμίας κάλυψης του προγράμματος από εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων, η διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων της Αισθητικής Αγωγής (Εικαστικά, Μουσική και Θεατρική Αγωγή) και της Φυσικής Αγωγής δύναται να ανατεθεί σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ70.
5. Οι μαθητές διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά−Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις δηλώσεις των μαθητών που θα φοιτήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος στην Ε΄ τάξη. Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών του τμήματος, διδάσκεται ως 2η ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών για το 2016-17

Ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ σήμερα 12/5/16

Σε συνέχεια των υπ’ αριθμ. 67505/Ε1/20-04-2016 και 67520/Ε1/20-04-2016 εγκυκλίων απόσπασης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σας γνωρίζουμε ότι, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων απόσπασης έως και τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και ώρα 23:59, λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στο σύστημα.