Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Η ΔΑΚΕ/ΠΕ Ορεστιάδας στις εκλογές της 5ης Ιουνίου 2019


ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Ιούνιος 2019

Συνάδελφοι,
Η Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας στις 5/6 για την εκλογή των αντιπροσώπων που θα μεταφέρουν τις αγωνίες, τις ελπίδες και τις προτάσεις μας στην 88η Γ.Σ. του Κλάδου πραγματοποιείται στην περίοδο που η κυβέρνηση κλείνοντας τ’ αυτιά στη φωνή μας υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο επιλέγοντας:
● να μην προχωρά σε όλους τους απαραίτητους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών
● να μην παρέχει επαρκή χρηματοδότηση και κτιριακές υποδομές
   να διατηρεί τους εκπαιδευτικούς σε καθεστώς οικονομικής καθήλωσης δίχως να τους στηρίζει στο σπουδαίο για την κοινωνία έργο τους.
Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αφού αποψίλωσε το Ολοήμερο Σχολείο (με τις Υ.Α. Φίλη και το Π.Δ. 79 Γαβρόγλου), διέλυσε κάθε υποστηρικτική δομή δημιουργώντας δυσλειτουργικούς θεσμούς και όργανα (Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, ΠΕΚΕΣ, ΚΕΣΥ), έσπειρε σύγχυση και υπερφόρτωση στα σχολεία (Ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης), εγκατέλειψε την Ειδική Αγωγή, άρχισε να διαλύει και τα Παιδαγωγικά Τμήματα συγχωνεύοντας αυτό της Πάτρας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας των ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Πάνω απ’ όλα όμως αποφάσισε να συνθλίψει και να πετάξει στα άχρηστα την προϋπηρεσία χιλιάδων αναπληρωτών ψηφίζοντας ένα σύστημα διορισμών που μόνο ως εμπόριο ελπίδας και προτροπή προς αλληλοσπαραγμό των εκπαιδευτικών μπορεί να χαρακτηριστεί. Κι ως «κερασάκι στην τούρτα» έδωσε το μήνυμα «για να διοριστείτε τρέξτε σε δικηγορικά γραφεία, κερδίστε μια σιβυλλική δικαστική απόφαση κι εμείς θα σας διορίσουμε με άρθρο νόμου, σε βάρος όλων αυτών που περιμένουν τις χιλιάδες των διορισμών που ψευδώς τάζουμε χρόνια τώρα».
Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, με δυναμική στάση και κινητοποιήσεις, βρέθηκε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας όπου για πρώτη φορά τέσσερις παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΕΡΑ, ΑΕΕΚΕ) σχημάτισαν από κοινού προεδρείο, κάνοντας υπέρβαση ενότητας, με μόνες εκτός προεδρείου τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (βλέπε ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και την ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) που εμμένουν στις πρακτικές της περιχαράκωσης, της στείρας άρνησης και της περιφρόνησης του διαλόγου συκοφαντώντας όλους τους άλλους ως «κυβερνητικούς γραφειοκράτες» και «συμβιβασμένους» με το προσωπείο του, δήθεν, ανεξάρτητου (δεν δίστασαν ακόμη και την κομβικής σημασίας κατάκτηση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής να απαξιώσουν…).
Συνάδελφοι,
οι διεκδικήσεις μας δεν μπορεί να κόβονται και να ράβονται στα μέτρα της λαϊκίστικης ρητορείας που λέει στον καθένα ό,τι θέλει ν’ ακούσει, λοιδορεί το συνδικάτο μας, τη Δ.Ο.Ε., με ψεύδη, καλεί σε χωριστές συγκεντρώσεις και «διαδρομές» αποσκοπώντας στη δημιουργία κομματικών στρατών και, τελικά, κάνει τον κλάδο εύκολο και αδύναμο αντίπαλο για την κάθε κυβέρνηση.
ΜΕ ΤΗ Δ.Α.Κ.Ε. ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.
και την συνεισφορά της με τις θέσεις και τη στάση της στη διαμόρφωση σημαντικών αποφάσεων του κλάδου,
Δόθηκε η νικηφόρα μάχη κατά της αξιολόγησης – χειραγώγησης των νόμων Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου.
Ο κλάδος κέρδισε τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής διετούς προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο νηπιαγωγείο ακυρώνοντας τις επιδιώξεις της ΚΕΔΕ που ήθελε τα νηπιαγωγεία (και μακροπρόθεσμα και τα δημοτικά σχολεία να περιέλθουν στους Δήμους).
Δόθηκε και συνεχίζει να δίνεται η μάχη για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών με βάση τις θέσεις του κλάδου καθώς και εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών. Η Δ.Ο.Ε., μάλιστα, προσέφυγε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα παραπάνω κερδίζοντας θετική στάση που οδηγεί σε άσκηση πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση.
Απετράπη η συγχώνευση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Τ.Ε.Ι. με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής
Κερδήθηκε η μάχη για προσμέτρηση της σίτισης στο διδακτικό ωράριο.
Οι εκπαιδευτικοί στηρίχτηκαν με πλήρη νομική τεκμηρίωση των συνδικαλιστικών ενεργειών και δράσεων.
Για τρίτη χρονιά φέτος υλοποιείται η χρηματοδότηση φιλοξενίας 500 παιδιών εκπαιδευτικών σε κατασκηνώσεις.
Ο κλάδος στηρίζει τις θέσεις του με την επιστημονική άποψη μέσα από οργανωμένες συνδικαλιστικές-επιστημονικές δράσεις (αξιολόγηση-πειθαρχικά, το σχολείο που οραματιζόμαστε).
Η φωνή των εκπαιδευτικών δυνατή κι αξιόπιστη ακούγεται παντού (Βουλή, ΜΜΕ).
Δυναμικά κοντά στο συνάδελφο με άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά του.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε., αντιμάχεται κάθε πολιτική που στοχεύει στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Αυτό έκανε απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που άσκησε ή ασκεί αντιεκπαιδευτική πολιτική με τα μέλη της στη Δ.Ο.Ε. και στο σύλλογό μας κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. πιστή στις αρχές του Κοινωνικού, Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού πιστεύει πως η δημόσια εκπαίδευση στα πλαίσια ενός γνήσια κοινωνικού κράτους, μπορεί ν’ αποτελέσει την απάντηση στην οικονομική, κοινωνική και εθνική κρίση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.
Οι εκπαιδευτικοί – μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. αγωνιζόμαστε για:
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών, με βάση τις θέσεις του κλάδου για το δημόσιο σχολείο, με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.
Δημόσια, δωρεάν 14χρονη εκπαίδευση με 2χρονη δημόσια, δωρεάν, υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στο δημόσιο νηπιαγωγείο άμεσα.
Ολοήμερο σχολείο δίχως περιορισμούς, για όλα τα παιδιά.
Αναγνώριση του επιστημονικού έργου του εκπαιδευτικού και μισθούς αξιοπρέπειας.
Απόδοση οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
Έμπρακτη ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής. Ίδρυση και στελέχωση Τ.Ε. και παράλληλη στήριξη για όλα τα παιδιά που τη χρειάζονται.
Αναλογία εκπαιδευτικών-μαθητών, 1:15 στο νηπιαγωγείο, 1:20 στο δημοτικό σχολείο.
Ψηφίζουμε τους υποψήφιους αντιπροσώπους της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ/ΠΕ για την 88η ΓΣ της ΔΟΕ
1. Δαδάρου Κωνσταντίνα, αναπληρώτρια θεατρικής αγωγής, 1ο-3ο-4ο-ΔΣ Βύσσας
2. Καϊκλή Ελένη, νηπιαγωγός, 3ο ΝΓ Ορεστιάδας
3. Μπεχτσούδη Αγγελική, δασκάλα, 3ο ΔΣ Ορεστιάδας
4. Νικολαΐδης Νικόλαος, δάσκαλος, 4ο ΔΣ Ορεστιάδας
5. Ξηρομερίτου Μαρία, δασκάλα, ΔΣ Κυπρίνου
6. Σκαρλατίδης Αθανάσιος, φυσικής αγωγής, 2ο ΔΣ Ορεστιάδας

Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ/ΠΕ για το Νομαρχιακό Τμήμα Έβρου της ΑΔΕΔΥ
1. Δαδάρου Κωνσταντίνα, αναπληρώτρια θεατρικής αγωγής, 1ο-3ο-4ο-ΔΣ Βύσσας
2. Δρασιούδης Ιωάννης, δάσκαλος, 6ο ΔΣ Ορεστιάδας
3. Καϊκλή Ελένη, νηπιαγωγός, 3ο ΝΓ Ορεστιάδας
4. Μπεχτσούδη Αγγελική, δασκάλα, 3ο ΔΣ Ορεστιάδας
5. Νικολαΐδης Νικόλαος, δάσκαλος, 4ο ΔΣ Ορεστιάδας
6. Ξηρομερίτου Μαρία, δασκάλα, ΔΣ Κυπρίνου
7. Πασχαλούδης Πασχάλης, δάσκαλος, ΔΣ Λεπτής
8. Σκαρλατίδης Αθανάσιος, φυσικής αγωγής, 2ο ΔΣ Ορεστιάδας

Πάμε μαζί με Αποφασιστικότητα    -   Συνέπεια  -   Υπευθυνότητα
Για ένα συνδικαλιστικό κίνημα Ανανεωμένο Αξιόπιστο Διεκδικητικό