Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

8 Mαΐου Παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΦΩΤΙΟΥ μας ενημερώνει

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου για το έτος 2009 είναι "Ο κόσμος μας. Η δράση σας".
"Όλοι είναι σε θέση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο,ο καθένας στο δικό του πεδίο δράσης και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, να κάνουν κάτι για να συμβάλλουν στην προώθηση της αποτελεσματικής δράσης". Τα λόγια αυτά είναι γραμμένα από τον Ερρίκο Ντυνάν μετά τη μάχη του Σολφερίνο και εμπεριέχουν το πνεύμα του κινήματος του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.
Φέτος εορτάζεται η 150η επέτειο της Μάχης του Σολφερίνο και της ίδρυσης του Κινήματος, επιβεβαιώνοντας την πίστη του ότι οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να κάνουν τη διαφορά.
"Ο κόσμος μας.Η δράση σας". Είναι μιά φιλόδοξη προσπάθεια που στοχεύει στην αφύπνιση της συνειδήσεως για τα σύγχρονα Σολφερίνο και για τις δυσάρεστες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι και που κλιμακώνονται απο ένοπλες συρράξεις και μαζικές εσωτερικές μετατοπίσεις σε κλιματολογικές αλλαγές και την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Έχουμε κοινή ευθύνη να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Εξαρτάται απο εμάς, ως άτομα, να κάνουμε μία κίνηση και να βοηθήσουμε τους υπόλοιπους. Μικροί ή μεγάλοι, όλοι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.Το παραπάνω είναι ένα μέρος του κοινού μηνύματος του Jacob Kellenberger, Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού και του Juan Manuel Suarez Del Toro, Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: