Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Το σπαράγγι γιορτάζει στο Δήμο Τριγώνου

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΦΩΤΙΟΥ μας ενημερώνει

Η γιορτή του σπαραγγιού πραγματοποιείται στην περιοχή για 7η συνεχή χρονιά. Η Δημοτική Αρχή του Τριγώνου έχει ως κεντρικό στόχο να γίνει γνωστό το προϊόν και στην ελληνική αγορά. Όλη η παραγωγή αυτή τη στιγμή διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Γερμανίας, που δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στο λαχανικό αυτό.
Η καλλιέργεια του σπαραγγιού είναι μια σχετικά νέα αλλά ταυτόχρονα η δυναμικότερη καλλιέργεια στο Τρίγωνο την τελευταία δεκαπενταετία με οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο σε όλη την περιοχή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαΐου 2009, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο δημοτικό διαμέρισμα Κομάρων. Συνδιοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριγώνου, το Τοπικό Συμβούλιο Κομάρων, τους τοπικού φορείς της περιοχής (αγροτικοί συνεταιρισμοί κοινής γεωργικής εκμετάλλευσης "ΑΡΔΑΣ" Πλάτης-Ελαίας-Κομάρων, σύλλογοι γυναικών Κομάρων-Ελαίας-Πλάτης),τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης-Έβρου και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Τριγώνου.
Το πρόγραμμα
19:30 Έναρξη ημερίδας (χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Κομάρων Μαργαρίτη Κερατίδη,το Δήμαρχο Τριγώνου Μανώλη Χατζηπαναγιώτου και επίσημων προσκεκλημένων).
19:45-20:30 Εισηγήσεις:
Παπαλαμπίδου Ευρυδίκη, Γεωπόνος-Προϊσταμένη του τμήματος Φυτικής Παραγωγής Δ/νσης Γεωργίας Ορεστιάδας,
Στέλιος Τσακίρης, Γεωπόνος ΕΑΣ Ορεστιάδας,
Σιώμος Αναστάσιος, αναπληρωτής καθηγητής Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.
20:30-21:00 Στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή των εισηγητών, των επίσημων προσκεκλημένων και των μελών των ΑΣΚΓΕ Πλάτης-Ελαίας-Κομάρων.
21:00 Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια που θα παρουσιάσουν τα χορευτικά συγκροτήματα: του συλλόγου γυναικών Κομάρων και του τοπικού συλλόγου Θρακιωτών Τριγώνου Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση φαγητών και εδεσμάτων: Παραδοσιακές γεύσεις με σπαράγγια ψητά, σαλάτες, φρικασέ και σούπες, με τη φροντίδα μελών από τους συλλόγους γυναικών Κομάρων, Ελαίας και Πλάτης και με την καθοδήγηση του κ. Χαριτόπουλου Ναθαναήλ από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: