Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Η θέση των γονέων για το Ειδικό Σχολείο

Ανοιχτή Επιστολή
ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Όλοι οι γονείς παιδιών με αναπηρία δεχτήκαμε με ανακούφιση την απόφαση του τότε Υπουργού Παιδείας κ. Στυλιανίδη για την έγκριση ποσού ύψους 5.500.000 ευρώ που αφορούσε στη δημιουργία Εκπαιδευτικού Κέντρου, χώρων επαγγελματικής ενασχόλησης και κατοικιών ελεγχόμενης διαβίωσης ατόμων με αναπηρίες. Και παρόλο που ως χώρος για τη λειτουργία αυτής της δράσης ορίστηκε το Σοφικό, κι όχι η Ορεστιάδα ως όφειλε (λόγω του ότι η πόλη της Ορεστιάδας αποτελεί εδώ και δεκαετίες τον πυρήνα της εκπαιδευτικής παρέμβασης για τα παιδιά με αναπηρία), δεν υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες, με το σκεπτικό όλων ότι η επιλογή του Σοφικού έγινε γιατί εκεί υπήρχαν οι κτιριακές υποδομές και θα χρειαζόταν λιγότερος χρόνος για τη λειτουργία του συγκροτήματος, αφού θα γινόταν μόνο διαμορφώσεις των εσωτερικών χώρων.
Πρόσφατα, όμως, πληροφορηθήκαμε ότι στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου (26/06/09) αποφασίστηκε η κατεδάφιση των υφιστάμενων κτιρίων στο Σοφικό και η κατασκευή εκ θεμελίων νέων κτιρίων.
Η απόφαση αυτή μας αναγκάζει να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας και να άρουμε τη συγκατάθεσή μας στις επιλογές του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Διαβλέπουμε ότι με την απόφαση αυτή:
1. Η ολοκλήρωση του έργου θα καθυστερήσει.
2. Τα 5.500.000 ευρώ θα γίνουν μπάζα και χώματα.
Καλούμε το Δήμαρχο Ορεστιάδας να προστατεύσει την πόλη του και να παραχωρήσει άμεσα δημοτική έκταση για τον σκοπό αυτό.
Να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αλλαγή της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Υ.Γ. Τα 5.500.000 ευρώ είναι πολλά λεφτά και για καλό σκοπό. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΑ!

Πηγή: Εφημερίδα Μεθόριος, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: