Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ανευθυνότητα και προχειρότητα στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον”.

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με εγκύκλιο που απεστάλη από το Υ.Π.Ε.Κ.Α. στις αρμόδιες υπηρεσίες και αφορά διευκρινίσεις στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να καταγράφει ρεκόρ ανευθυνότητας και προχειρότητας στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον”.
Αφού σπατάλησε πολύτιμο χρόνο σε επικοινωνιακά τερτίπια εξαγγέλλοντάς το τέσσερις φορές, δηλώνοντας μάλιστα την ετοιμότητά της, με τραγελαφικό τρόπο έρχεται ένα μήνα πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων να προβεί σε τροποποίηση των όρων του Προγράμματος, εκδίδοντας σχετική εγκύκλιο.

Τροποποιήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί εξ’ αρχής εάν η κυβέρνηση σχεδίαζε σωστά και έκανε ένα ουσιαστικό διάλογο για το περιεχόμενο του προγράμματος, προκειμένου έγκαιρα να επιλυθούν γνωστά σε όλους προβλήματα.

Παρ’ όλα αυτά, σοβαρές αγκυλώσεις του προγράμματος, που απαιτούσαν την εξ’ αρχής αντιμετώπισή τους, με ουσιαστικά μέτρα και ενέργειες και τις οποίες επισημάναμε εγκαίρως στην κυβέρνηση εξακολουθούν να παραμένουν: γραφειοκρατία, απουσία του Υπουργείου από ενημερωτικές εκδηλώσεις, μεγάλο κόστος για τον πολίτη, μη επαρκής ενημέρωση των πολιτών από τους αρμοδίους, έντονος τραπεζικός χαρακτήρας του προγράμματος.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση, με τον τρόπο που λειτουργεί, αυτό που επιτυγχάνει είναι τούτο:
Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για τους πολίτες, όπως το “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”, το απαξιώνει στα μάτια τους, καθιστώντας προβληματική την εφαρμογή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: