Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Συμβολίζει το ακριβώς αντίθετο από τον ενδοτισμό

Αποδεικνύεται πολύ εύκολο τελικά να στρέψεις την προσοχή της κοινής γνώμης από το σοβαρό στο επουσιώδες!
Μια ματιά στη σημερινή ειδησεογραφία των ΜΜ"Ε" και στα blogs αρκεί για ν' αντιληφθούμε το λόγο που ματαίωσαν κάποιοι, ο "λαός" λένε μερικοί, την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα την επομένη της επίσημης παραδοχής της κυβέρνησης ότι δύο χρόνια αιματηρών θυσιών των Ελλήνων και άλλα δέκα ακόμη θα μας φέρουν στο σημείο περίπου που ανέλαβε την εξουσία, δηλαδή μετά την ανακοίνωση της καταστροφικής της παρουσίας, το θέμα μας είναι η ματαίωση της παρέλασης, ο  "συμβολισμός" της ματαίωσης, οι ομάδες ή ο "λαός" που το έκανε, η υποτιθέμενη πίεση για εκλογές και, βέβαια, το νέο άνοιγμα της συζήτησης για την κατάργηση των παρελάσεων.
Να μου θυμηθείτε ότι μόνο αυτό θα μείνει ως "κεκτημένο" για το μέλλον.

Είναι προφανές ότι η παρέλαση συμβολίζει το ακριβώς αντίθετο από τον ενδοτισμό που καταλογίζεται στην κυβέρνηση και ως τέτοια έπρεπε να διαφυλαχτεί από όσους υποτίθεται ότι κόπτονται για το αύριο της χώρας.
Είναι προφανές ότι δεν προκαλούνται εκλογές με τέτοιου είδους ενέργειες, αφού κάλλιστα τη ματαίωση μιας εκδήλωσης μπορεί να επιτύχει και μια ομάδα οπαδών μιας ομάδας ποδοσφαίρου, λόγου χάρη, συνεπικουρούμενη από "ιδεολογικά" αντίθετους διεθνιστές κ.λ.π.
Είναι προφανές ότι το μήνυμα που έλαβαν οι νεολαίοι, που τις προηγούμενες ημέρες εμπνεύστηκαν ενδεχομένως από τις ιστορίες που άκουσαν κι εργάστηκαν για την παρέλαση, δεν είναι καθόλου αυτά που νομίζουν οι καταληψίες του δρόμου κι οι θιασώτες τους.
Είναι προφανές ότι, αν ως εκπαιδευτικοί και γενικά εργαζόμενοι δεν αποφασίσουμε ν΄ αντιδράσουμε δυναμικά με απεργιακές κινητοποιήσεις καθολικής συμμετοχής, οι προτροπές για μαύρα περιβραχιόνια ή για αντίθετη στροφή της κεφαλής των μαθητών είναι αστειότητες.

Το θέμα προσφέρεται για εύκολο και ανέξοδο λαϊκισμό και θ΄ ακουστούν, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοια θέματα, πολλά κι από πολλές πλευρές.
Σταματώ εδώ ελπίζοντας να επανέλθει η συζήτηση στα πολύ σοβαρά που γίνονται χωρίς να ερωτηθούμε από μια κυβέρνηση που έκλεψε τις εκλογές, κλέβει το μέλλον μας και που, δυστυχώς, οι ψηφοφόροι της τη στηρίζουν, μην έχετε καμία αμφιβολία.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: