Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Έκλεισαν τα Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ορεστιάδα

Από τις 30 Νοεμβρίου 2011 έκλεισαν τα  Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ορεστιάδα.
Είχα επισημάνει, από αυτό το βήμα αλλά και με δημοσίευση στον τοπικό τύπο τον περασμένο Ιούλιο, ότι η δημοτική αρχή παρακολουθούσε τις εξελίξεις απαθής και αδιάφορη.
Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν αντέδρασε κανένας επικεφαλής παράταξης, κανένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, κανένας "συνδικαλιστικός" φορέας των εκπαιδευτικών, κανένας άλλος φορέας της πόλης απ' αυτούς που κόπτονται για "την ιστορική της διαδρομή και την προοπτική της".

Δε θα περίμενα, βέβαια, τίποτα από ένα δήμαρχο που δε διεκδίκησε τίποτα μέχρι τώρα για την πόλη, παρά απώλεσε το τρίτο τμήμα του πανεπιστημίου, έκανε μια αστεία "παρέμβαση" για τους κόμβους του κάθετου άξονα, αλλά πανηγυρίζει ότι επί των ημερών του δεν εκλάπησαν χρήματα.
Τι να πει κανείς όταν το αυτονόητο προβάλλεται ως επίτευγμα!

Δε θα περίμενα, βέβαια, τίποτα από μια μείζονα αντιπολίτευση που βλέπει θετικό ό,τι κυβερνητικό και προσπαθεί να μας πείσει ότι οι νόμοι Ραγκούση αγγίζουν το τέλειο, αλλά εμείς δεν τους καταλάβαμε και δεν τους εφαρμόζουμε σωστά!

Δε θα περίμενα, βέβαια, τίποτα από μια ελάσσονα αντιπολίτευση που βαδίζει όπως όπως! Αν κάποιος έχει ακούσει σαφείς θέσεις για κάτι, ας μ' ενημερώσει.
Δε θα περίμενα, βέβαια, τίποτα απ' αυτούς που επενδύουν στην εξαθλίωση του λαού, για τον οποίο δήθεν κόπτονται, για να του αποδείξουν ότι "η πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης και των μονοπωλίων φταίει", ενώ μια άλλη πολιτική που κατέρρευσε πριν είκοσι χρόνια θα μας έσωζε τώρα. Αλλά ξέχασα. Εκείνη δεν εφαρμόστηκε σωστά, γι' αυτό απέτυχε! Ενώ σήμερα είναι εφαρμόσιμη! Σωστική λέμβος!

Για να ξαναγυρίσω στο θέμα.
Δεν γνωρίζω αν θα είχε αποτέλεσμα ο αγώνας για τη διατήρηση των υπηρεσιών. Θεωρώ ότι τα επιχειρήματά μας ήταν βάσιμα και δύσκολα αντιμετωπίσιμα.
Δεν μπορώ να δεχτώ, όμως, αυτή την περίεργη υποταγή, την απάθεια, τη μοιρολατρεία, τη λογική της ήσσονος προσπάθειας, την απλή παρακολούθηση τετελεσμένων. 

1 σχόλιο:

Αλέξανδρος είπε...

Καλησπέρα,
δεν ξέρω τι αντίδραση υπήρξε ή δεν υπήρξε από τον συνδικαλιστικό φορέα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά η Β' ΕΛΜΕ Έβρου αντέδρασε έντονα στο κλείσιμο του γραφείου αλλά και στις καταργήσεις σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.