Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση για εκδρομή (4)

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος
Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Έδεσσας και πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Bόρας βρίσκεται ο παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός του Aγίου Aθανασίου (ή Tσέγανη). Το χωριό κτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα στους πρόποδες του βουνού Bόρας (ή Kαϊμακτσαλάν), στην κορυφή Πιπερίτσα στα 1.200 μ., και ήταν κάποτε μια ανθούσα κτηνοτροφική κοινότητα μέχρι τη δεκαετία του '70. Mετά άρχισε η κάθετη πτώση, μέχρι το 1995 οπότε όλο το χωριό «ρήμαξε» και έφτασε να αριθμεί μόνο δύο οικογένειες. Oι υπόλοιπες είτε «πήραν των ομματιών τους», είτε μετοίκησαν χαμηλότερα στον Νέο Άγιο Aθανάσιο. Mε την κατασκευή του χιονοδρομικού κέντρου το 1995 η κατάσταση αντιστράφηκε.
Σήμερα είναι ένα πανέμορφο τουριστικό χωριό με κεραμοσκεπή κτίρια, δείγματα της πολύ ενδιαφέρουσας παραδοσιακής μακεδονικής αρχιτεκτονικής, που συνδυάζεται απόλυτα με το φυσικό τοπίο της περιοχής. Εδώ θα τα βρείτε όλα: παραδοσιακή φιλοξενία, σκι, τρέκινγκ, περιηγήσεις, ιππασία, τοξοβολία και άλλα πολλά και όμορφα για να απολαύσετε τη Φύση και τη διαμονή σας. Θα σας θυμίσει έντονα τουριστικά χωριά της Γερμανίας ή της Aυστρίας που βρίσκονται κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα. Oλα είναι πετρόχτιστα, ομοιόμορφα και περιποιημένα, με παρτέρια για λουλούδια και για δέντρα.
Σημαντικό αξιοθέατο του χωριού είναι η εκκλησία της Aναλήψεως, η οποία κτίστηκε στα τέλη του 1700. Το χωριό τα έχει όλα όσον αφορά το φαγητό, τον καφέ, το ποτό και τη διασκέδαση. Θα φύγετε μόνον αν θέλετε να περιηγηθείτε στα γύρω μέρη.
Ο Άγιος Αθανάσιος απέχει 518 χλμ από την Ορεστιάδα, 590 χλμ από την Αθήνα και 119 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. 


Σπουδαία πρόταση για διαμονή ο παραδοσιακός ξενώνας Ελάτη - πέλλα
Σε απόσταση αναπνοής από το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας-ΚαϊμακΤσαλαν και με υπέροχη θέα τη λίμνη Βεγορίτιδα απλώνεται ο παραδοσιακός οικισμός Αγίου Αθανασίου.
Στον οικισμό αυτό, με πολύ μεράκι και αγάπη για τον Άγιο Αθανάσιο και τις τοπικές παραδόσεις, δημιουργήσαμε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο, το Ξενώνα ΕΛΑΤΗ-πέλλα.


Η προσεγμένη διακόσμηση στο εσωτερικό του μαζί με την ομορφιά της φύσης που απλώνεται γύρω του συντελούν στην απόλυτη χαλάρωση όσο θα βρίσκεστε στο ξενώνα μας.


Ο ύπνος στον καθαρό αέρα του βουνού, το καλό φαγητό και οι δραστηριότητες που παρέχονται θα σας ανανεώσουν και θα σας ξεκουράσουν.
Ο ξενώνας μας αποτελείται από 5 ευρύχωρα δωμάτια εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις για να απολαύσετε μια αξέχαστη διαμονή.
Τα δωμάτια προσφέρουν παραδοσιακή ατμόσφαιρα και πολυτέλεια.
Όλα τα δωμάτια έχουν αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, τηλεόραση (LCD), σαλονάκι σε στυλ καθιστικού και υδρομασάζ.
Επίσης, στο ξενώνα λειτουργεί και Cafe-Bar, όπου μπορείτε να απολαύσετε το καφέ ή το ποτό σας και να πάρετε το πρωινό σας.
Τέλος, παρέχουμε και ιδιωτικό Parking.
Περισσότερα στη σελίδα http://www.elatipella.gr/  

Δεν υπάρχουν σχόλια: