Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

“Φτάνει πια κ. Βενιζέλο”

Η συνεδρίαση της Πέμπτης στις Βρυξέλλες θα πρέπει να μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος δέχθηκε απίστευτες φραστικές επιθέσεις από τους περισσότερους εταίρους. «Τον έκαναν σάκο του μποξ», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε Ευρωπαίος διπλωμάτης αναφερόμενος στο κλίμα της συνεδρίασης. Το επιβεβαίωσε ευθέως και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, φυσικά με πιο κομψό τρόπο, τονίζοντας ότι «υπήρξε μια ζωηρή ανταλλαγή απόψεων».

Φυσικά, ο κ. Βενιζέλος στη διάρκεια της συνεδρίασης χρησιμοποίησε την προσφιλή του τακτική να ρίχνει την ευθύνη στους άλλους. Είχε, μάλιστα, το πολιτικό θράσος μετά τη συνεδρίαση να εκδώσει γραπτή ανακοίνωση επιρρίπτοντας ευθύνες για τον εξευτελισμό της χώρας στον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, γιατί ο τελευταίος καθυστέρησε να συμφωνήσει με την Τρόικα στη μείωση κατά 325 εκατ. ευρώ των δημόσιων δαπανών και δεν δεσμεύθηκε ρητώς στην εφαρμογή του νέου προγράμματος. Τον κατηγορεί δηλαδή γιατί διαπραγματεύτηκε και δεν είπε «ναι» σε όλα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας!

Είναι προφανές ότι οι εταίροι δεν επιτέθηκαν στον κ. Βενιζέλο επειδή ο Αντώνης Σαμαράς διαπραγματεύτηκε, άλλωστε είναι απολύτως θεμιτό ένας πολιτικός να προσπαθεί να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας του σε κοινοτικό επίπεδο. Το έκαναν γιατί είναι απολύτως δύσπιστοι έναντι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οποία και τις μεταρρυθμίσεις δεν έκανε και την οικονομία βύθισε στην ύφεση. «Δεν σας εμπιστευόμαστε γιατί δεν κάνατε τίποτα», του είπε η Αυστριακή ομόλογός του. Για εκτροχιασμό του ελληνικού προγράμματος έχει μιλήσει κατ’ επανάληψη ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Αυτά γράφει ο Νίκος Μπέλλος στον “Τύπο της Κυριακής” και δεν τα διαβάζουν πρώτη φορά οι αναγνώστες μας.

Πάμε τώρα σε όσα συνέβησαν χθες στην Βουλή στη σύγκρουση του Βενιζέλου με τον Λαφαζάνη με θέμα ουσιαστικά ποιος είναι ο κύριος εκπρόσωπος της Ελλάδας της φτώχειας και της δραχμής. Ο κ. αντιπρόεδρος εμφανώς εξοργισμένος κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως έναν από αυτούς που θέλουν να εξαθλιώσουν την Ελλάδα.

Το αν ο κ. Λαφαζάνης έχει κάποιο υπόγειο σχέδιο για να κάνει την Ελλάδα μπανανία δεν το ξέρουμε. Όμως, μπορούμε να φανταστούμε ότι κανείς δεν αγαπάει την Ελλάδα λιγότερο από τον άλλο.

Ωστόσο, είμαι εξοργισμένος με την αθλιότητα του κ. Βενιζέλου, του μελλοντικού προέδρου του κόμματος που έστω κι αυτή τη χρονική στιγμή είναι πλειοψηφία στη Βουλή.

Αυτός που δύο χρόνια διέλυσε τα πάντα. Αυτός που έφερε την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, που με τις άθλιες διαπραγματεύσεις του έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο της χώρας.

Κοίτα ποιος μιλάει.

Ένας από τους βασικούς υπεύθυνους της εθνικής καταστροφής. Αντί να πάει από μόνος του στο σπίτι του για το κακό που έκανε, λοιδορεί βουλευτές και υπουργούς.

Μιλάει ο υπερπατριώτης και μέμφεται όλους τους υπόλοιπους λες κι έχει ο ίδιος την απόλυτη αλήθεια;

Κάποιος πρέπει να σταματήσει τον αμετροεπή αυτόν άνθρωπο που νομίζει ότι με φοβέρες θα κυριαρχήσει στην ελληνική Βουλή και θα δείξει πόσο μάγκας είναι στον ελληνικό λαό.

Ας έκανε το μάγκα στην Ευρώπη, ας διεκδικούσε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, κι όχι να μας φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων.

Κι αν έχει τα κότσια, ως καλό συνταγματολόγος που είναι, ας ζητήσει ο ίδιος να πάνε όλοι οι υπαίτιοι της τραγωδίας στο Ειδικό Δικαστήριο.

Το χειρότερο από όλα είναι να βλέπουμε από τα κανάλια τον κ. Βενιζέλο να ωρύεται λες και έχει χάσει το δίκιο του, λες και κάποιοι θέλουν να διαλυθεί η χώρα και αυτός ως άλλος Σούπερμαν έρχεται με τη μπέρτα να μας σώσει.

Φτάνει κ. Βενιζέλε. Υπάρχουν κι άλλοι που αγαπούν την πατρίδα, ίσως και περισσότερο από εσάς που αν μη τι άλλο είστε και «τακτοποιημένος» οικονομικά. Όλοι εμείς που δεν ξέρουμε αν θα έχουμε αύριο να φάμε, έχουμε περισσότερο πόνο για το μέλλον αυτής της χώρας.

Όλοι εμείς πρέπει να φωνάζουμε με όση δύναμη έχουμε:
Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: