Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Κάποιος να τον ξυπνήσει…

Πριν λίγες ώρες αν άκουγε κανείς την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ , σίγουρα θα είχε την αίσθηση πως ο συγκεκριμένος πολιτικός ουδέποτε κυβέρνησε αυτή την Χώρα. Μεταξύ άλλων εξέφρασε την απορία αν κυβερνούν οι λαοί ή το κεφάλαιο; Λες και δεν ήξερε.

Καλό είναι κάποιοι να του θυμίσουν ότι κυβέρνησε αυτή την Χώρα αφού πρώτα ξεγέλασε τον λαό με την φράση ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, έχοντας σημαδέψει και μοιράσει την τράπουλα με τον ομοϊδεάτη του Στρός Κάν. Κάπως έτσι άνοιξε την πόρτα στο ΔΝΤ. Οδηγώντας έναν ολόκληρο λαό στην απογοήτευση, την οργή, την αγανάκτηση, την απελπισία, ακόμα και την υποβόσκουσα κοινωνική έκρηξη.
Μάλλον δεν είναι γνώστης της αποκαρδιωτικής εικόνας, για την οικονομική ζωή που τελμάτωσε, την ανεργία που καλπάζει, τους νέους που σκέφτονται να φύγουν μετανάστες όπως οι παππούδες τους και για την Ελλάδα που παραπαίει.

Δημιούργησε “μία εξαντλημένη χώρα” που υποφέρει από ένα διπλό βάρος. Το χάος του χρέους που η ίδια επέβαλε στον εαυτό της και την ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης που κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Κάποιος να τον ξυπνήσει μήπως και δει τα αποτελέσματα της πολιτικής του.
Από την Ευτυχία Λαμπροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: