Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Κατάταξη υποψήφιων αναπληρωτών - ωρομισθίων εκπ/κών. Δημοσίευση πινάκων. Τι ισχύει.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο αναπληρωτών - ωρομισθίων 2015 η κατάταξη των υποψηφίων και η δημοσίευση των πινάκων θα γίνει όπως φαίνεται παρακάτω:

Κ Α Τ Α Τ Α Ξ Η   Υ Π Ο Ψ Η Φ Ι Ω Ν 

1. Οι υποψήφιοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, κατατάσσονται κατά σειρά που εξαρτάται από το σύνολο των μορίων:
α. ένα μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού εξαιρουμένων των σχολικών ετών 2010-2011 και 2011-2012. Η προϋπηρεσία, που έχει προσφερθεί σε δυσπρόσιτα σχολεία, κατά το ανωτέρω διάστημα, υπολογίζεται στο διπλάσιο,

β. ένα μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον τελευταίο, προ της συντάξεως του πίνακα, διαγωνισμό του ΑΣΕΠ,

γ. μισό μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα, πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον αντίστοιχο προτελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Όσοι υπάγονται σε περισσότερες της μιας από τις ανωτέρω περιπτώσεις λαμβάνουν αθροιστικά τα μόρια αυτών.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Σε περίπτωση ισοβαθμίας λαμβάνεται υπόψη η ημεροχρονολογία κτήσης του πτυχίου ανά εξεταστική περίοδο (χειμερινού εξαμήνου ή εαρινού εξαμήνου ή Σεπτεμβρίου) και εφόσον ο χρόνος αυτός συμπίπτει για περισσότερους υποψηφίους, λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός του πτυχίου (βλ. Μέρος Α΄ - Κεφ. Α΄ - Ενότ. 1 – παρ.1στ). Σε περίπτωση σύμπτωσης σε όλα τα ανωτέρω κριτήρια, η κατάταξη γίνεται τυχαία από το σύστημα. Σε κάθε περίπτωση προτάσσονται όσοι απέκτησαν πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) ή πτυχίο, που αντικαθιστά αυτό κατά τις ισχύουσες διατάξεις.

2. Ανά πίνακα, προτάσσονται με τη σειρά που αναφέρονται κάτωθι:

α. Οι υποψήφιοι, που είναι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας (ή είναι γονείς δύο ανάπηρων τέκνων με ποσοστό αναπηρίας 67%) (βλέπε ΜΕΡΟΣ Α΄- Κεφ. Α΄- Ενότ. 2 και ΜΕΡΟΣ Β΄- Κεφ. Δ΄- ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - παρ. 1α )

β. Οι υποψήφιοι, που πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία( βλ. ΜΕΡΟΣ Α΄- Κεφ. Α΄- Ενότ. 2 και ΜΕΡΟΣ Β΄- Κεφ. Δ΄- ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - παρ. 1γ)

γ. Όσοι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας βλέπε ΜΕΡΟΣ Α΄- Κεφ. Α΄- Ενότ. 2 και ΜΕΡΟΣ Β΄- Κεφ. Δ΄- ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - παρ. 1γ)

3. Υποψήφιοι, που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις εγγράφονται στο τέλος του οικείου πίνακα αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών. [αριθ. 55127/Δ2/11.06.2004 (ΦΕΚ 937/23.06.2004 τ.Β΄), τροποποιητική της αριθ. 35557/Δ2/09.04.2003 Υ.Α.].

4. Για τη διαδικασία πρόσληψης ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους πίνακες αυτούς, σύμφωνα με τα κριτήρια κατάρτισης των πινάκων αναπληρωτών.

Δ Η Μ Ο Σ Ι Ε Υ Σ Η   Π Ι Ν Α Κ Ω Ν - Υ Π Ο Β Ο Λ Η   Ε Ν Σ Τ Α Σ Ε Ω Ν 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής και ελέγχου των αιτήσεων/δικαιολογητικών θα καταρτιστούν προσωρινοί πίνακες οι οποίοι θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-aitisi.sch.gr προκειμένου να υποβληθούν τυχόν ενστάσεις [σύμφωνα με τις διατάξεις των αριθ.35557/Δ2/09.04.2003 και αριθμ. 79630/Δ2/28.07.2003 Υ.Α. (ΦΕΚ 1084/05.08.2003 τ.Β΄)].

Η εγκύκλιος των ενστάσεων θα αναρτηθεί στην Κεντρική Ηλεκτρονική Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων http://www.minedu.gov.gr καθώς και Σελίδα 33 από 37 στην ιστοσελίδα του προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (https://diavgeia.gov.gr). Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ένσταση εντός των οριζόμενων αποκλειστικών προθεσμιών, ενώ επισημαίνεται ότι οι πίνακες αυτοί δεν θα επιδέχονται καμία μεταβολή επί των στοιχείων της προϋπηρεσίας μετά την τελική κύρωσή τους.

Μετά την ολοκλήρωση των ενστάσεων, οι επικαιροποιημένοι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών θα αναρτηθούν εκ νέου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-aitisi.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: