Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Εκδήλωση Συλλόγου Φίλων ΑΜΕΑ "Η ΜΕΡΙΜΝΑ"

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα γνωστού ζαχαροπλαστείου εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων ΑΜΕΑ "Η Μέριμνα" κατά την οποία κόπηκε η πίτα και απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής σε πρόγραμμα του Συλλόγου.

Είχα την τιμή και τη χαρά να παρεβρεθώ και να διαπιστώσω με συγκίνηση τη μεγάλη αγάπη που δίνουν απλόχερα τα παιδιά αυτά, που άλλοι τα προσδιορίζουν "με ειδικές ικανότητες" και άλλοι "με ειδικές ανάγκες", τόσο στους συμμαθητές τους όσο και σε όλους γύρω τους. Αγάπη και αποδοχή οποιασδήποτε διάκρισης του διπλανού τους με θέρμη και ενθουσιαμό. Έδωσαν μαθήματα τα παιδιά χθες και γέμισε φως η αίθουσα.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Παπαδόπουλο Γεώργιο και το Διοικητικό Συμβούλιο, στους εκπαιδευτικούς όλων των μονάδων, στους γονείς των παιδιών και στους ιδιώτες που συμμετείχαν στη δράση για τις προσπάθειες που καταβάλουν τόσο για τη βελτίωση της ζωής όσο και την ενσωμάτωση των παιδιών στη σχολική και ευρύτερη κοινωνία.

5 σχόλια:

Λευτέρης Χαμαλίδης είπε...

Η πολιτική είναι μια πορεία που συνδέει την πόλη με τον πολιτισμό. Η συμβολή όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά είναι απαραίτητη.
Νίκο, καλώς ήλθες στο χώρο των ιστολογίων.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νίκο είναι πολύ εύκολο να δίνεις συγχαρητήρια στο σύλλογο των γονέων και είναι ανέξοδο .Ως νομαρχιακός σύμβουλος τι έκανες για να αποτρέψεις την φαινή ιδέα του έπαρχου να μεταφερθεί το ειδικό σχολείο σε άλλο δήμο, ενώ για είκοσι και πλέον χρόνια οι ίδιοι αυτοί γονείς που με ευκολία και ανέξοδα τους συγχαίρεις, κόπιασαν για να ιδρύσουν τον σύλλογο τους και το σχολείο των παιδιών τους στην Ορεστιάδα

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω ότι υπήρχε λύση και στην Ορεστιάδα, αλλά ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο έπαρχος την κυνήγησε. Αληθεύει αυτό. Ενημέρωσέ μας Νίκο. Αλλιώς ευχολόγια καλά είναι, αλλά αναποτελεσματικά. Προτάσεις θέλουμε.
Συμφωνείς με την απόφασή του για μεταφορά του ειδικού σχολείου???
Αν όχι έκανες κάποια προσπάθεια αποτροπής, εσύ ή ο συνδυασμός που εκπροσωπείς???
Θα φύγει μια μεγάλη σχολική μονάδα από το δήμο και πρέπει να υπάρχουν απαντήσεις.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, Λευτέρη. Για τα Ειδικά Σχολεία θα αναρτήσω τις επόμενες ημέρες μια πολύ σύντομη αναδρομή, μια και είναι "άστεγα" και φιλοξενούμενα από της ιδρύσεώς τους εδώ και 19 χρόνια, και φυσικά και την άποψή μου. Είναι καλό που τίθενται θέματα.

Μαρία Καραφωτίου είπε...

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο νομαρχιακός σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αναπηρία η Μεριμνα και συγκεκριμένα τα παιδιά του συλλόγου κατασκεύασαν πασχαλινες λαμπάδες και κάρτες τις οποίες θα διαθέσουν προς πώληση την Κυριακή 5 Απριλίου στις 10.30 το πρωί στο χώρο του οδηγισμού-προσκοπισμού που βρίσκεται απέναντι απο τον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδας.