Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Υπάρχουν ακόμη κενά εκπαιδευτικών

Έχοντας εξουσιοδότηση, από την ΕΛΤΕΕ Έβρου, από γονείς μαθητών, και ως μέλος της Ε.Τ.Μ.Ε- Τ.Ε.Ε της ΟΛΤΕΕ (ομοσπονδία εκπαιδευτικών επαγγελματικής εκπαίδευσης), πληροφορώ την τοπική κοινωνία, καταγγέλλοντας το ΥΠΕΠΘ, διότι, εδώ και 5 μήνες (από την αρχή της σχολικής χρονιάς), στα 3 ΕΠΑΛ του Βορείου Έβρου υπάρχουν ακόμη κενά εκπαιδευτικών.
Το 1ο τετράμηνο τελειώνει σε 2 ημέρες και στο 1ο ΕΠΑΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ δεν διδάχτηκαν πολλά μαθήματα, κυρίως σε τμήματα της Β΄τάξης και υπολειτούργησαν αρκετά της Α΄ και Γ΄τάξης.
Στο ΕΠΑΛ Διδ\χου τώρα καλύφθηκαν τα κενά με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.
Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, που από μόνο του εκπληρώνει τη «δια βίου μάθηση» όπως είναι και η νέα ονομασία του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, υπολειτουργούσε λίγο πριν από τις διακοπές των εορτών.
Η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ μας υπενθυμίζει καθημερινά στα Μ.Μ.Ε. "πρώτα ο μαθητής" !!! Πώς όμως??
Γιʼ αυτό το λόγο έκαναν κατάληψη οι μαθητές, (2 ΗΜΕΡΕΣ), και τώρα, με απαράδεκτο τρόπο, τους καλούν οι ανακριτές για καταθέσεις και καταδόσεις.
Η «ισονομία», η «ευνομούμενη μαθητική κοινωνία» καταργείται στην πράξη, ενώ έχει εξαγγελθεί επανειλημμένως.
Οι μαθητές αυτοί, που στην πλειονότητά τους , προέρχονται από φτωχά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, ενώ οι γονείς τους αγωνίζονται στα μπλόκα, είναι αναγκασμένοι να «συνωστίζονται» στα φροντιστήρια, καταβάλλοντας εκατοντάδες ευρώ για κάθε μάθημα. Τελειώνοντας αναφέρω ότι η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα είναι ανάστατη, προβληματισμένη και αγανακτισμένη.

Ορεστιάδα, 19/01/10
Βενετίδης Κώστας, Εκπαιδευτικός, Αντιπρόεδρος ΕΛΤΕΕ Έβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: