Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αποχαιρετιστήριο στους συναδέλφους του 3ου Γραφείου ΠΕ Έβρου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

αποχωρώντας από το Γραφείο μας, με τη λήξη της θητείας μου και την κατάργηση των γραφείων, απευθύνω σε όλους σας ένα θερμό ευχαριστώ για την υψηλού επιπέδου συνεργασία μας και για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλατε με στόχο το ποιοτικό, αποτελεσματικό, ίσων ευκαιριών σχολείο με εμπεδωμένη την ανάγκη συμπόρευσης και συνευθύνης όλων στους διακριτούς, πάντα, ρόλους που καλούμαστε να ανταποκριθούμε.

Στα τριάμισι αυτά χρόνια προσπάθησα να λειτουργήσω με τρόπο δίκαιο έναντι όλων και να αγγίξω τα κακώς κείμενα στον τομέα ευθύνης της υπηρεσίας. Χρειάστηκε σύγκρουση με νοοτροπίες και έξεις, εντός κι εκτός του χώρου, ζημιογόνες για την εκπαίδευση. Δυστυχώς τα αποτελέσματα υπήρξαν πενιχρά. Ακόμη υπάρχουν δύο Νηπιαγωγεία σε μισθωμένα καταστήματα, μολονότι έχουμε από το 2008 στη διάθεσή μας δύο κτίρια στον ΟΣΚ, ακόμη αντικρίζουμε το θλιβερό κι επικίνδυνο θέαμα των παραγκών στο οικόπεδο του 5ου Νηπιαγωγείου.

Η σχολική χρονιά που αρχίζει θα είναι μια δύσκολη χρονιά για όλους στην εκπαίδευση.
Μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον με μειώσεις δαπανών και αποδοχών καλείται ο εκπαιδευτικός να εμφυσήσει πνοή στη βαλλόμενη από ποικίλα προβλήματα εκπαίδευση.

Είμαι βέβαιος ότι προτάσσοντας το συμφέρον των μαθητών, με αξιοπρεπή αγωνιστική στάση και τη συνεργασία των γονέων θα δώσετε νόημα στο ρόλο σας και θα αποτελέσετε το φάρο για τη δοκιμαζόμενη συνοχή της κοινωνίας και την ανάπτυξή της.

Με αυτή την αποχαιρετιστήρια επιστολή θα ήθελα να σφίξω, έστω και νοερά, το χέρι καθενός ξεχωριστά και να σας ευχηθώ καλή σχολική χρονιά, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Σε ό,τι μπορώ να σας φανώ χρήσιμος, θα αποτελεί τιμή για μένα να συνεχίσετε να με θεωρείτε ειλικρινή φίλο σας, όπως κι εγώ σας θεωρώ.
Νίκος Νικολαΐδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: