Η πατρίδα έχει ταλαιπωρηθεί δεκαετίες με τις απεργίες που έκανε το ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστές του.
Τώρα όμως ο ΓΑΠ «είδε το φως το αληθινόν» και δεν γουστάρει απεργίες, ειδικά από τους δημόσιους υπαλλήλους, των οποίων το εισόδημα έχει κόψει περίπου 30% και απειλεί να κόψει και άλλο.
Μέχρι τώρα είχαμε τις γενικές απεργίες, με τις συγκεντρώσεις, τους «δεκάρικους» ενώπιον ολίγων, τις πορείες στη Βουλή κ.λπ.
Αυτά η κοινωνική πλειοψηφία τα έχει καταδικάσει και πλέον θεωρούνται αναποτελεσματική μορφή κοινωνικής πάλης.
Σκέφθηκε λοιπόν η ΑΔΕΔΥ να κάνει στοχευμένες απεργίες, όπως αυτές που γίνονται δεκαετίες τώρα στη Γερμανία.
Για παράδειγμα να μην απεργεί όλη η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, αλλά συγκριμένα τμήματα της επιχείρησης των οποίων η μη λειτουργία ενοχλεί την διοίκηση και όχι τους πολίτες (έτσι κλείνουν τα ταμεία, αλλά δεν κατεβάζουν τους διακόπτες ή δεν κλείνουν τα γκισέ που εξυπηρετούν τους πελάτες – πολίτες).
Στο πλαίσιο αυτό ο πονηρός Παπασπύρος «ρώτησε» την κυβέρνηση που κόβει και άλλα λεφτά από τους υπαλλήλους της: «εσάς πώς θα σας φαινόταν αν σας έκοβαν τα λεφτά; Πώς θα σας φαινόταν αν στα ταμεία του κράτους γινόταν απεργία;».
Αμέσως συνεδρίασε το «έκτακτο κυβερνητικό εργατοδικείο», υπό την προεδρία του «επιτρόπου» Μόσιαλου, που απεφάνθη ότι «αυτό είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.
Η μη είσπραξη τελών υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον».
Αν όμως όλα γίνονται στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος, μπορεί να εξηγήσει ο κ. υπουργός από πού συνάγεται ότι το δημόσιο συμφέρον είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι να παίρνουν τρεις και εξήντα;
Ή πώς προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον όταν εκχωρεί σε ιδιώτες τον δημόσιο πλούτο;
Διότι δεν μπορείς στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος και τα χρήματα των πολιτών να αφαιρείς και τον πλούτο που σου εμπιστεύθηκαν οι πολίτες να τον δίνεις σε ιδιώτες (αυτό λέγεται άδικη και άνιση αναδιανομή του πλούτου).
Απάντηση: όχι, ο κ. υπουργός δεν μπορεί να το εξηγήσει, διότι γράφει άρθρα και έχει σταματήσει την ενημέρωση των δημοσιογράφων και των πολιτών.
Επί της ουσίας: οι απεργίες είναι κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα.
Και όταν η τριτοβάθμια οργάνωση τις αποφασίσει ο εργαζόμενος δεν κινδυνεύει από πειθαρχικά συμβούλια.
Αν τώρα το ΠΑΣΟΚ έχει μία άλλη άποψη για τις απεργίες, ας μας πει ποιες απεργίες επιτρέπει, ποια να είναι η μορφή τους, ποιοι να συμμετέχουν και πόσο να διαρκούν.
Και μετά να τις απαγορεύσει, να τελειώνουμε.
Και, φεύγοντας, να μην ξεχάσει να επιβάλλει στρατιωτική πειθαρχία.
Το έχει ζητήσει ο Βενιζέλος.
ΠΗΓΗ: http://www.antinews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου