Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αιτία πολέμου το ΙΚΑ ανάμεσα σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα! Τι διαμηνύθηκε στην Αθήνα…

Στην εποχή της κρίσης το ποιος θα επιζήσει έχει μεγάλη σημασία, ακόμα και στην γραφειοκρατία!
Έτσι, μετά από ραντεβού που είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ, του τόνισε πως το υποκατάστημα που πρέπει να κλείσει είναι της Ορεστιάδας και όχι της πόλης του! 
Βέβαια ο Παρασκευάς Πατσουρίδης δεν έχει άδικο, αν το δούμε από την μεριά της οικονομίας και του «λιγότερου κράτους» που επικαλείται κάθε τόσο η κυβέρνηση.
Για όσους δεν γνωρίζουν το οίκημα του ΙΚΑ στο Διδυμότειχο είναι ιδιόκτητο, αντίθετα μ’ αυτό στην Ορεστιάδα, το οποίο έχει και ακριβό ενοίκιο!
Από την άλλη βέβαια, ποσώς τον ενδιαφέρει τον Δήμαρχο, τι θα απογίνουν το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ούτε και το πώς θα εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Ορεστιάδας και των βορεινών οικισμών της.
Στις προσπάθειες του Παρασκευά Πατσουρίδη ώστε να μην κλείσει με κανέναν τρόπο το ΙΚΑ στο Διδυμότειχο, συμμετέχει και ο βουλευτής του Έβρου Άκης Γεροντόπουλος, ο οποίος έκλεισε και το ραντεβού με τον υποδιοικητή του οργανισμού!
Πάντως, αμέσως μετά το ραντεβού με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ, ο Δήμαρχος, αντιπροσωπεία από το Δήμο Διδυμοτείχου και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ούστογλου, συναντήθηκαν για το θέμα με τον διοικητή Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος δεν δεσμεύτηκε για τίποτα και διαμήνυσε στους παρευρισκομένους την άσχημη κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στον οργανισμό.
ΠΗΓΗ: http://piazzadelpopolo.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΟ. Είναι εκπληκτικό, αν συνέβη όπως το μεταδίδει το blog.
Το επιχείρημα δε για οικονομία του ΙΚΑ από το ενοίκιο του καταστήματος στην Ορεστιάδα συντριπτικό.
Όπως συντριπτικό, φαντάζομαι, θα είναι το κάταγμα στο κεφάλι των αρχών της Ορεστιάδας από την κεραμίδα του γείτονα.
Βεβαίως δεν θα πρέπει να περιμένουν να σκεφτεί ο γείτονας τους πολλαπλάσιους επιχειρηματίες και πολίτες που συναλλάσσονται με το ΙΚΑ της Ορεστιάδας.Αυτοί όλοι πού να βασιστούν;
Στους φιλολογούντες για "βόρειο Έβρο" Ορεστιαδίτες που τώρα δικαιώνονται;    

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EINAI AΔΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ.
ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ.
ΔΙΚΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ Η Δ.Ο.Υ. ΣΤΗΝ ΟΡ. ΚΑΙ ΤΟ Ι.Κ.Α. ΣΤΟ ΔΙΔ/ΧΟ. Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΡΑΞΕ ΣΩΣΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΟ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ Ο Β. ΕΒΡΟΣ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ 2 ΠΟΛΕΙΣ ΝΑ ΠΟΡΕΥΘΟΥΝ ΜΑΖΙ. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πολεμος? Πως ξεστομιζουμε τετοιες φρασεις? Ποιοι υποδαυλιζουν τις σχεσεις γειτονικων πολεων και σε τι αποβλεπουν? Προσωπικο όφελος εχουν? Που ζουμε? Γιατι θελουμε να εχθρευουμε τους πολιτες? Τι ειναι αυτα? Ντροπη σ αυτους που λενε τετοια.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Ψυχραιμία, κυρίες και κύριοι! Κατ' αρχήν η είδηση είναι αναδημοσίευση από το blog που βλέπετε ως πηγή και είχε αυτό τον τίτλο. Ενδεχομένως να υποδαυλίζει κάποιος αντιπαλότητα, αν αντί να επιχειρηματολογήσει για την πόλη που εκπροσωπεί, δείχνει τι "πρέπει" να κλείσει στη γειτονική.
Προφανώς και είναι ανάγκη σ' αυτή τη άκρη της πατρίδας μας να λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες για πάρα πολλούς λόγους.