Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Πρόταση για εκδρομή (5)

Λυκοδρόμιο

Ημιορεινός οικισμός (υψόμ. 380 μ., 40 κάτ.) του νομού Ξάνθης. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού, 17 χλμ. ΒΔ της πόλης της Ξάνθης. Υπάγεται διοικητικά στον δήμο Σταυρούπολης.

Η γύρω περιοχή προσφέρεται για πλήθος εξορμήσεων.
Στη Σταυρούπολη 10χλμ, στις όχθες του Νέστου ξεκινούν τα κανό καγιάκ, το ράφτιγκ και η ιππασία!
Στο Παρανέστι, 30χλμ, βάθρες και λουτρά!
Στον εθνικό δρυμό της Χάιντους 35 χλμ, θα ορειβατήσετε, θα αναρριχηθείτε, θα συναντήσετε τους καταρράκτες του Ερύμανθου και την πλούσια ορεινή χλωρίδα και πανίδα!
Στα πομακοχώρια 5χλμ, με τις γνωστές καπνοφυτείες και τα ιχθυοτροφεία πέστροφας θα απολαύσετε παραδοσιακά λουτρά και φαγητό.
Στους Τοξότες 25χλμ, θα διασχίσετε το ποτάμι με το τρένο της γραμμής ή το πέτρινο μονοπάτι, πιο κάτω θα συναντήσετε και τις εκβολές του Νέστου!
Στη λίμνη Βιστωνίδα 38χλμ,θα χαρείτε τον υδροβιότοπο καθώς και τα μοναστήρια, και στην επιστροφή θα επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο, το θέατρο, το λιμάνι, τους βιολογικούς αμπελώνες και τη φάρμα αλόγων των Αβδήρων 20χλμ!
Και τέλος στην παλιά πόλη της Ξάνθης εκτός απ΄το παζάρι, θα περιηγηθείτε στα αμέτρητα λιθόστρωτα σοκάκια με τα παλιά αρχοντικά και τα μουσεία!

Αποστάσεις από
Ορεστιάδα 225 χλμ
Ξάνθη 17 χλμ
Θεσσαλονίκη 223 χλμ
Αθήνα 723 χλμ

Διαμονή στον ξενώνα Τζιβαέρι 

Ο ξενώνας Τζιβαέρι ιδρύθηκε με σκοπό να προσφέρει στους επισκέπτες του μοναδικές εμπειρίες αναζήτησης αλλά και χαλάρωσης στην καρδιά της οροσειράς της Ροδόπης.
Η αγάπη μας για τη φύση και εμπειρία μας στο χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης μας οδήγησαν στο Λυκοδρόμιο Ξάνθης για να εκφράσουμε αυτό που εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να είναι ο "οικοτουρισμός".
Η φύση είναι από μόνη της ένας θησαυρός, ένα τζιβαέρι.
Μέσα στον πράσινο θησαυρό, δημιουργήσαμε το δικό μας Τζιβαέρι με σεβασμό στο περιβάλλον και προσπαθώντας να επιτύχουμε τη μέγιστη αρμονία με αυτό.
Περισσότερα εδώ Τζιβαέρι κι εδώ Το τζιβαέρι στο facebook

Το Λυκοδρόμιο από την εκπομπή Γυρίσματα (ΣΚΑΙ)



Δεν υπάρχουν σχόλια: