Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους τρίτεκνους

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΦΩΤΙΟΥ μας ενημερώνει

Οι τρίτεκνοι που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για δωρεάν διανομή τροφίμων είναι:
A. 'Eνα τρίτεκνο ζευγάρι που έχει τρία ανήλικα τέκνα και έχει εισόδημα μέχρι 19.500 ευρώ.
Β. Αν είναι στην ζωή ένας από τους δύο συζύγους, πρέπει αυτός να έχει εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ.
Και στις δύο περιπτώσεις το όριο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο. Άρα για ένα ζευγάρι με τρία ανήλικα παιδιά το όριο γίνεται 28.500 ευρώ. Επίσης αν υπάρχει παιδί που είναι φαντάρος ή φοιτητής και είναι μέχρι 24 ετών, το όριο αυξάνεται αρκεί να προσκομίσει σχετική βεβαίωση. Αν διαθέτει μόνιμη κατοικία θα πρέπει να προσκομίσει το Ε9 της Δ.Ο.Υ. και εφόσον αυτό προκύπτει τότε αυξάνεται το όριο κατά 6.000 ευρώ. Ακόμη αν στην οικογένεια υπάρχει άτομο με αναπηρία με σχετική βεβαίωση επιτροπής νοσοκομείου τότε το όριο αυξάνεται κατά 7.500 ευρώ.
Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 16 Απριλίου. Η εξέταση των εκκαθαριστικών της εφορία γίνεται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Γεωργίας.
Για την ετήσια συνδρομή ο σύλλογος διαθέτει βιβλιάριο στην Τράπεζα Πειραιώς:5351036079326. Ο Σύλλογος με νέο αίτημά του στο Δήμο Ορεστιάδας ζητά να υπάρξει έκπτωση στις τρίτεκνες οικογένειες κατά 50% στα δημοτικά τέλη. Ήδη οι Δήμοι Καλλιθέας και Ν.Σμύρνης προχώρησαν στην συγκεκριμένη έκπτωση καθώς και άλλοι δήμοι της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: