Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Ειδικά Σχολεία Ορεστιάδας (5) Ο χώρος βρέθηκε

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας κατά τη συνεδρίαση της 29ης Σεπτεμβρίου 2009 έλαβε ομόφωνη απόφαση (279/2009) για παραχώρηση έκτασης 15,187 στρεμμάτων εντός του Δημοτικού Διαμερίσματος Θουρίου για την ανέγερση κτιρίου για τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου.

Το οικόπεδο που παραχωρείται:

- Έχει συνολική επιφάνεια 16.000 τμ. περίπου

- Έχει δόμηση η οποία φτάνει περίπου τα 10.000 τμ.

- Ο συντελεστής κάλυψης είναι 70%.

- Έχει πολύ καλή προσβασιμότητα.

- Είναι ένα οικόπεδο με αρκετά καλά μορφολογικά χαρακτηριστικά.

- Έχει ιδιοκτησιακό καθεστώς με ιδιοκτήτη τον δήμο Ορεστιάδας, με μετεγγραφή στο Υποθηκοφυλάκειο.

- Έχει δυνατότητα επεκτασιμότητας, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μέρος της συνολικής επιφάνειας για την ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος και στη συνέχεια, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας κι άλλων χώρων που αφορούν στα άτομα με αναπηρίες όπως, χώροι ελεγχόμενης διαβίωσης, κέντρο ημερήσιας φροντίδας, χώρος επαγγελματικής εκπαίδευσης και ξενώνας.

- Υπάρχει συναίνεση με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς όπως το Τοπικό Συμβούλιο Θουρίου, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, ο νομαρχιακός σύλλογος «Η Μέριμνα». (Από την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Χαμαλίδη Λευτέρη)

Είναι προφανές πως ο χώρος δίνει τη δυνατότητα ανέγερσης το σχολικού συγκροτήματος των Ειδικών Σχολείων (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) με τις προδιαγραφές που είναι απαραίτητες για τη χρήση τους από ΑΜΕΑ, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς κατεδαφίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: