Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Η πρώτη ήττα του Γιώργου Παπανδρέου

Ως ηχηρό μήνυμα προς τον Γιώργο Παπανδρέου εκτιμάται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή γραμματέα του κόμματος, το βράδυ της Παρασκευής, η οποία εξελίχθηκε σε θρίλερ.....

Νέος γραμματέας εξελέγη βέβαια ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος προτάθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Ωστόσο το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας, μετά την αυτοπρόταση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου χτυπάει καμπανάκια στην Ιπποκράτους.

Ο κ. Ξυνίδης έλαβε 180 ψήφους και ο κ. Παναγιωτακόπουλος 126, ενώ βρέθηκαν 53 λευκά και 15 άκυρα.
Πρακτικά δηλαδή, η πλειοψηφία των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αποδοκίμασε την πρόταση Παπανδρέου, αφού ο γραμματέας που πρότεινε εξελέγη με λιγότερες από τις μισές ψήφους.

Μετά την ψηφοφορία, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γραμματέα, αναγνωρίζοντας έτσι τη νίκη του Σωκράτη Ξυνίδη, τόνισε ωστόσο με νόημα, ότι δεν είναι ανάγκη να "έχουμε και πιστή τήρηση καταστατικού".

ΠΗΓΗ:http://elladasimera.blogspot.com

2 σχόλια:

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Φίλε Νίκο,
Φαίνεται ότι αποδέχεσαι (αφού την αναδημοσιεύεις) μια βολική "γαλάζια" ερμηνεία!
Μάλλον για μια απο τις μεγάλες του νίκες πρόκειται. Δεν είναι δα εύκολο πράγμα να επιβάλεις έναν νέο και άφθαρτο άνθρωπο απο την Ξάνθη σε ένα απο τα ανώτερα αξιώματα της κομματικής ιεραρχίας παραμερίζοντας ιστορικά στελέχη του "βαθέως" ΠΑΣΟΚ. Ένα ακόμα δείγμα της αποφασιστικότητας και των ρήξεων που έχει επιλέξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά του να αλλάξει στα σοβαρά -επιτέλους -την τύχη της Ελλάδας και να τη βγάλει απο τα αδιέξοδα που την οδήγησαν οι γιαλαντζί γαλάζιοι "μεταρρυθμιστές".

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Χ.Χ.

Εχεις την ικανοτητα με μεγαλη ευκολια κατα πως σε συμφερει να καμνεις το μαυρο ,,ασπρο.
Καινουργιο φρουτο η ορολογια το "Βαθυ ΠΑΣΟΚ" ...μα ειναι οι περισσοτεροι!!!!εκτος και αν ακομη στις "δημοκρατικες σας" διαδικασιες
εχετε συνθημα.....μιχαλακη μη ΠΑΣ ΣΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!