Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Το Ισραήλ στερεί το νερό από τους Παλαιστίνιους

Όπως καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία, το Ισραήλ στερεί το νερό από τους Παλαιστίνιους, την ίδια ώρα που το ίδιο καταναλώνει υπέρμετρες ποσότητες τόσο στην άρδευση των καλλιεργειών, όσο και στη διατήρηση κήπων και γκαζόν.

Η τελευταία έκθεση της οργάνωσης, κατηγορεί το Ισραήλ, πως εκμεταλλεύεται τον απόλυτο έλεγχο των υδάτινων πόρων που διαθέτει, μεροληπτώντας εναντίον των Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης και της Γάζας.

Όπως λέει η Donatella Rovera, που συνέταξε την επίμαχη έκθεση,
«Το νερό είναι βασική ανάγκη και δικαίωμα, αλλά για πολλούς Παλαιστίνιους, υπάρχει δυσκολία απόκτησης ακόμη και ελάχιστου, άθλιας ποιότητας νερού…».

Πολλοί Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη δεν έχουν καν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό, ενώ οι στρατιωτικές αρχές των Ισραηλινών, τους απαγορεύουν να σκάψουν πηγάδια ή να αποθηκεύσουν νερό της βροχής.

Την ίδια ώρα, οι Ισραηλινοί άποικοι, απολαμβάνουν πλήρους πρόσβασης σε μεγάλες ποσότητες ύδατος, παρά τη συνεχιζόμενη ανομβρία. Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την έκθεση ως «εσφαλμένη και χρωματισμένη», ενώ κατηγόρησαν τους Παλαιστινίους για δήθεν «κακοδιαχείρηση» των αποθεμάτων νερού.
BBC

ΠΗΓΗ:http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: