Τρίτη 28 Απριλίου 2009

3ο Τμήμα του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μετά από πρόταση του Πρύτανη Κωνσταντίνου Σιμόπουλου, αποφάσισε την ίδρυση τμήματος «Διαιτολογίας και Επιστήμης Τροφίμων» στην Ορεστιάδα.
Το Πανεπιστήμιο έχει έτοιμη τη μελέτη σκοπιμότητας για το νέο τμήμα, αλλά για να αποφασίσει το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων την εισαγωγή του στο μηχανογραφικό των υποψηφίων και την λειτουργία του, πρέπει οι τοπικοί φορείς και κυρίως ο Δήμος να εξασφαλίσει ή να κινηθεί προς την ικανοποίηση κάποιων βασικών προϋποθέσεων όπως η εξεύρεση του χώρου που θα γίνουν οι κτιριακές υποδομές.
Μολονότι το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, επείγον και έχει τονιστεί από πολλούς ότι δεν επιδέχεται αντιπολιτευτικών τακτικισμών, σε προηγούμενη συζήτηση δε στάθηκε δυνατό να συμφωνηθεί ο χώρος που θα υποδειχθεί για τη ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το νέο τμήμα.
Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο επανέρχεται ως θέμα και προτείνεται η παραχώρηση του οικοπέδου που σήμερα χρησιμοποιείται από τον Δήμο σαν αμαξοστάσιο, αφού πρώτα γίνει αλλαγή χρήσης του χώρου από πάρκο σε χώρο για την εκπαίδευση.
Θεωρώ την πρόταση απόλυτα λογική και σύντομα υλοποιήσιμη.
Το τρίτο τμήμα θα ενταχθεί στην υφιστάμενη ενότητα κτιρίων που στεγάζουν τα άλλα τμήματα.
Το αντικείμενό του είναι σχετικό με των άλλων τμημάτων και γι' αυτό το λόγο ιδρύεται στην πόλη μας κι όχι στη Αλεξανδρούπολη που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.
Τα εργαστήρια που πρόσφατα δόθηκαν σε χρήση θα εξυπηρετούν και τα τρία τμήματα.
Η γραμματεία του νέου τμήματος θα μπορεί να έχει, αν χρειαστεί, την υποστήριξη των άλλων δύο άμεσα.
Τα δύο υφιστάμενα αμφιθέατρα θα είναι διαθέσιμα για χρήση.
Όλα τα παραπάνω συνεπάγονται κτιριακή υποδομή πολύ μικρότερη από αυτή που θα ήταν αναγκαία σε όποιο άλλο απομεμακρυσμένο σημείο τη πόλης.
Το επιχείρημα που ακούστηκε τελευταία ότι πρέπει "να ζητηθεί από το Πανεπιστήμιο να αξιοποιήσει την έκταση που αγόρασε και να ξεκινήσει την πανεπιστημιούπολη" είναι ως ένα βαθμό λογικό, αλλά δεν λύνει το σημερινό πρόβλημα που δεν έχουμε την πολυτέλεια να το παραπέμπουμε στο μέλλον.
Η τοποθέτηση ότι "δεν μπορεί το Πανεπιστήμιο να μας υποδεικνύει το χώρο που θα του διαθέσουμε", με αφορμή την θέση που εξέφρασε και την προτίμηση που εξεδήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κουτρούμπας Σπυρίδων για τον χώρο που σήμερα προτείνεται, δεν ευσταθεί, αφού δεν μπορεί να θεωρηθεί υπόδειξη αλλά μια απολύτως λογική πρόταση.
Η αντίθεση κάποιων στην αλλαγή χρήσης του οικοπέδου "γιατί είναι χαρακτηρισμένο πάρκο" και θα στερηθεί η πόλη μας ενός τέτοιου κοινόχρηστου χώρου, την ώρα που εδώ και αρκετά χρόνια, σε περιόδους δύο δημοτικών αρχών, όχι μόνο δεν έγινε καμία αξιοποίησή του αλλά στάθηκε αδύνατη ακόμη και η μεταφορά των υφιστάμενων θλιβερών εγκαταστάσεων που πολύ απέχουν από την εικόνα του πάρκου, αναδύει απλώς οσμή αντιπολιτευτικής διάθεσης. Το κοινό όφελος, που προτάσσεται κι από τους ίδιους, είναι αναμφισβήτητα σήμερα στην κατεύθυνση την άμεσης λειτουργίας του νέου τμήματος. Θα μπορούσε ίσως να δικαιολογηθεί μια ένσταση στην αλλαγή της χρήσης αν είχαμε να χαλάσουμε ένα πάρκο.
Τελικά, πέρα από όποιες αντιρρήσεις ή ενστάσεις θα μπορούσε να εγείρει κάποιος, θα πρέπει ομόφωνα να στηριχθεί η παραχώρηση του χώρου του σημερινού αμαξοστασίου στο Πανεπιστήμιο για το νέο τμήμα και να κινηθούν οι διαδικασίες υποστήριξης της απόφασης της συγκλήτου.

(Φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα του ΔΠΘ)

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Μουσείο Καραθεοδωρή (2)

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21/4/09 στο Δημαρχείο Βύσσας σύσκεψη της επιτροπής που ορίστηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο για να εξετάσει τα δεδομένα και τις δυνατότητες που υπάρχουν και να προτείνει τον τρόπο αξιοποίησής των.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κ. Σιανκούρης Παν/της, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Στέφανος Καραθεοδωρής» κ . Ορμανλίδης Χρήστος και οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Πατσουρίδης Παρασκευάς, Ζαπάρτας Παν/της, Μαντικίδης Αθανάσιος και ο γράφων.
Ο Δήμαρχος έκανε μια μικρή αναδρομή στο θέμα και παρουσίασε τη μελέτη που εκπόνησε η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου για την κατασκευή του Μουσείου καθώς και την οικοδομική άδεια με προβλεπόμενο κόστος 800.000 ευρώ.
Η συζήτηση περιεστράφη στη διπλή προοπτική της διεκδίκησης του στόχου ανέγερσης του Μουσείου και της δραστηριοποίησης σε δράσεις επιστημονικού περιεχομένου (συνέδρια, μαθητικούς διαγωνισμούς, φιλοξενία βραβευθέντων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, κλπ).
Στο μεταξύ, δεδομένου ότι υπάρχει στην κατοχή του Συλλόγου υλικό προς έκθεση, πρότεινε ο Πρόεδρος την αξιοποίηση του κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου μετά από τις απαραίτητες παρεμβάσεις.
Η πρόταση έγινε αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη και συμφωνήθηκε να ζητηθεί από τη Νομαρχία η διάθεση μηχανικών για τη σχετική μελέτη και στη συνέχεια από τη Ν.Α.Ρ.Ε. , τη Νομαρχία και το Δήμο Βύσσας η χρηματοδότηση του έργου.
Προσωπικά κατέθεσα την πρόταση να διεκδικήσουμε από το Ελληνικό Δημόσιο να παραχωρήσει στο Μουσείο αυτό ό,τι υλικό έχει προμηθευτεί με δαπάνη του από όπου κι αν εκτίθεται σήμερα. Είναι δύσκολος στόχος, αλλά θεωρώ ότι σηματοδοτεί την αποκατάσταση μιας άδικης, τουλάχιστον, αντιμετώπισης της ιδέας Μουσείου στη γενέτειρα του Καραθεοδωρή σε σχέση με ανάλογη πρωτοβουλία του Συνδέσμου φίλων Κ. Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Εκδήλωση του περιοδικού ΒΟΡΕΑΣ στη Θεσσαλονίκη

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΦΩΤΙΟΥ μας ενημερώνει

Το περιοδικό ΒΟΡΕΑΣ διοργανώνει εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 26 Απριλίου 2009 με θέμα:
"Γιώργος Ιωάννου, ο συγγραφέας της πρωτεύουσας των προσφύγων".
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στη Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στη διεύθυνση Ναυαρίνου 18 και ομιλήτρια θα είναι η πεζογράφος Μαρία Τολούδη.
Ο εκδότης και Διευθυντής του περιοδικού ΒΟΡΕΑΣ, δημοσιογράφος Σταύρος Παπαθανάκης τόνισε πως η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της παρουσίας του ΒΟΡΕΑ στη Θρακική διασπορά της Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Η κόλαση...

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μια απάντηση που δόθηκε σε ενδιάμεσες εξετάσεις/ προόδους στη χημεία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η ερώτηση είχε ως εξής και βαθμολογούταν με έξτρα βαθμούς:
Η Κόλαση είναι εξώθερμη ή εσώθερμη; (στη χημεία η εξώθερμη δίνει θερμότητα ενώ η άλλη απορροφά).
Οι περισσότεροι φοιτητές έδωσαν απαντήσεις παρέχοντας αποδείξεις βασισμένες στο Νόμο του Boyle (ένα αέριο ψύχεται όταν μεγαλώνει ο όγκος και θερμαίνεται όταν συμπιέζεται) ή κάτι παρόμοιο.
Ωστόσο, ένας έγραψε τα εξής:
Πρώτον πρέπει να γνωρίζουμε αν ο όγκος της κόλασης αυξάνεται προς το χρόνο. Επομένως χρειάζεται να ξέρουμε το ρυθμό με τον οποίο οι ψυχές εισρέουν στην κόλαση και το ρυθμό με τον οποίο διαφεύγουν.
Νομίζω ότι μπορούμε ασφαλώς να υποθέσουμε ότι όταν μια ψυχή πάει στην κόλαση, δεν πρόκειται να φύγει. Επομένως, δεν διαφεύγουν ψυχές.
Τώρα για το πόσες ψυχές μπαίνουν, ας δούμε πόσες διαφορετικές θρησκείες υπάρχουν σήμερα στον κόσμο. Οι περισσότερες από αυτές δηλώνουν ότι αν δεν είσαι οπαδός τους, τότε θα πας στη κόλαση.
Εφόσον υπάρχουν περισσότερες από μία τέτοια θρησκεία και εφόσον οι άνθρωποι ανήκουν σε περισσότερες από μία θρησκεία, τότε μπορούμε να εξαγάγουμε το συμπέρασμα ότι όλες οι ψυχές πάνε στην κόλαση. Και όπως έχουν οι ρυθμοί γεννήσεων και θανάτων, θα πρέπει να αναμένουμε ότι ο αριθμός των ψυχών στην κόλαση θα αυξηθεί εκθετικά.
Τώρα, ο λόγος για τον οποίο εξετάζουμε το ρυθμό αλλαγής του όγκου της κολάσεως, είναι γιατί ο Νόμος του Μπόυλ δηλώνει ότι για να παραμείνει σταθερή η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση, ο όγκος της πρέπει να αυξάνεται αναλόγως με τις ψυχές που προστίθενται. Αυτό μας δίνει 2 περιπτώσεις:
1. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται με πιο αργό ρυθμό από αυτόν με τον οποίο εισέρχονται ψυχές, τότε η θερμοκρασία και η πίεση θα αυξάνονται μέχρι να σκάσει η Κόλαση και να ξεχυθούν οι ψυχές.
2. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται με ρυθμό πιο γρήγορο από τη αύξηση των ψυχών, τότε η θερμοκρασία και ή πίεση θα πέφτουν μέχρι να παγώσουν τα καζάνια της.
Ποια από τις 2 περιπτώσεις ισχύει;
Αν αποδεχθούμε το αξίωμα το οποίο μου είπε η Έλενα όταν ήμουν πρωτοετής, ότι: "Θα πρέπει να παγώσει η Κόλαση πριν κοιμηθούμε μαζί" και αν συνθεωρήσουμε και το γεγονός ότι χθες το βράδυ όντως κοιμήθηκα μαζί της, τότε .. ισχύει η δεύτερη υπόθεση και επομένως είμαι σίγουρος ότι η Κόλαση είναι εξώθερμη και ότι ήδη έχει παγώσει.
Απόρροια αυτής της θεωρίας είναι ότι η κόλαση, αφού έχει παγώσει, άρα δεν δέχεται άλλες ψυχές και επομένως έχει εκλείψει..... αφήνοντας μόνο τον Παράδεισο.
Αυτό με τη σειρά του αποδεικνύει την ύπαρξη ενός Θεϊκού Όντος, το οποίο εξηγεί γιατί χθες το βράδυ η Έλενα φώναζε συνεχώς: "Θεέ μου, Θεέ μου".
Αυτός ο φοιτητής πήρε το μοναδικό 10.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ελεύθερη Θράκη", στο φύλλο του Σαββάτου 14/02/09)

Αναγνώστης


Το πρώτο βίντεο, "Το Μονόγραμμα" του Ελύτη σε απόδοση της Καρυοφυλιάς Καραμπέτη, είναι πρόταση της Ευγενίας Σπυριδοπούλου.

http://www.youtube.com/watch?v=j_2pyNuL0_A

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ



Ας γίνει η Ανάσταση του Χριστού οδηγός για Ειρήνη, Υγεία,
Αγάπη, Πρόοδο και Ευτυχία.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΦΩΤΙΟΥ μας ενημερώνει

Συνεδριάζει την Τρίτη 14 Απριλίου 2009, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο της Ορεστιάδας για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε 11 θέματα ημερήσιας διάταξης.
Θέματα ημέρησιας διάταξης:
Έναρξη λειτουργίας νέων δημοτικών κοιμητηρίων Ορεστιάδας.
Έγκριση 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2009.
Έγκριση πρόσληψης οχτώ εργατών καθαριότητας για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχιακών ή πρόσκαιρων αναγκών,δίμηνης χρονικής διάρκειας μέσα σε συνολικό χρονικό διάστημα 12 μηνών.
Έγκριση υποβολής πρότασης Δήμου Ορεστιάδας στο Επιχειρησακό πρόγραμμα ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ με τίτλο: "Γεωγραφικό πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και προστασίας για το Δήμο Ορεστιάδας" και προϋπολογισμό 361.711,45 ευρώ με Φ.Π.Α.
Έγκριση υποβολής πρότασης Δήμου Ορεστιάδας στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ με τίτλο: "Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό σύστημα υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας Δήμου Ορεστιάδας" και προϋπολογισμό 387.642,50 ευρώ με Φ.Π.Α.
Έγκριση υποβολής πρότασης Δήμου Ορεστιάδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ με τίτλο: " Υλοποίηση πλατφόρμας ψηφιακής ενημέρωσης και ηλεκτρονικής δημοκρατίας στο Δήμο Ορεστιάδας" και προϋπολογισμού 471.013,90 ευρώ με Φ.Π.Α.
Έγκριση υποβολής πρότασης Δήμου Ορεστιάδας στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ με τίτλο: " Τεκμηρίωση, ψηφιοποίηση και διαχείριση περιεχομένου με ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης καταλογογράφησης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Ορεστιάδας" και προϋπολογισμού 463.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α.
Έγκριση υποβολής πρότασης Δήμου Ορεστιάδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ με τίτλο: "Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα Μουσειακής Ξενάγησης για το Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας" και προϋπολογισμού 256.504,50 ευρώ με Φ.Π.Α.
Έγκριση υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Μορφωτικού Συλλόγου Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδας και Περιφέρειας και Δήμου Ορεστιάδας για την υλοποίηση του έργου: "Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Μουσειακής Ξενάγησης για το Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας" με προϋπολογισμό 256.504,50 ευρώ με Φ.Π.Α. στο πλαίσιο του Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ.
Έγκριση υποβολής πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Μέτρο 4.2 πρόσκληση 195 με τίτλο: "Επέκταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών (ΜΑΝ) Δήμου Ορεστιάδας" με προϋπολογισμό 373.513,80 ευρώ με Φ.Π.Α.
Έγκριση μελέτης και τρόπου εκτέλεσης με αυτεπιστασία του έργου: "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΤΟΥΣ 2009" συνολικού προϋπολογισμού 150.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Εκδήλωση του Επαρχείου Β. Έβρου για τα άτομα με αναπηρίες

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΦΩΤΙΟΥ μας ενημερώνει

Το Επαρχείο Βορείου Έβρου πραγματοποιεί πράξη αγωγής κοινότητας με θέμα: "΄Οσα πρέπει να γνωρίζω για τα άτομα με αναπηρία ", την Παρασκευή 10 Απριλίου , στις 10 το πρωί στη Σχολή Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
-Χαιρετισμοί επισήμων (Βουλευτές, Έπαρχος, Δήμαρχοι)
-Γίωργος Γκουζούμας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Διοικητής Τ.Δ.Α. Τμήμα δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου
-Κωνσταντινιά Καμαριανάκη, Διευθύντρια Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορεστιάδας
-Αρχηγός των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων
-Πολύβιος Παζιούρος, εισήγηση με θέμα "όσα πρέπει να γνωρίζω για τα άτομα με αναπηρία, από τον ειδικό παθολόγο-Αστυνόμο Α' Υγειονομικού της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου
-Παρουσίαση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορεστιάδας (Ρίτα Μιτσίτσκα)
-Δραματοποιημένο παραμύθι από τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορεστιάδας με τίτλο "Το λιβάδι με τις μαργαρίτες"(Υπεύθυνοι καθηγητές Ρίτα Μιτσίτσκα, Αναστασία Πενέτη, Πωλίνα Τσαρακσή)
-Έθιμο της Βάγιας (περιοχή Τριγώνου)
-Φιλική συμμετοχή από το 2ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου
-Προβολή βίντεο απο τη Σχολή Αστυφυλάκων
-Περιήγηση στο χώρο της Σχολής

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Χρησιμοποιημένο λάδι μαγειρέματος...

Χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας... Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Γιατί το κάνουμε;
Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για να μας πει το σωστό τρόπο.
Γι' αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια...
Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 ΧΡΟΝΙΑ !!!


Γιώργος Καρούντζος Χημικός. Μηχ., PhD
Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ΣΕΥ

Αντισεισμική προστασία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ορεστιάδα ημερίδα με θέμα την αντισεισμική προστασία στα σχολεία. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι υπεύθυνες Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κυρίες Άννα Μπαμίδου και Ρία Βούλγαρη, ενώ την παρουσίαση του θέματος έκανε κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ).
Σχεδόν όλοι οι Δ/ντές και οι Προϊστάμενοι των Σχολείων είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για τις ενέργειες που απαιτούνται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό, αλλά και να παρακολουθήσουν μια σχετική άσκηση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας.
Το θέμα ήταν προγραμματισμένο από καιρό, αλλά έγινε επίκαιρο με τραγικό τρόπο λόγω του πολύνεκρου απολογισμού του σεισμού στην Ιταλία.
Συγχαρητήρια στις υπευθύνους Αγωγής Υγείας για την πρωτοβουλία και την άψογη, όπως πληροφορήθηκα μια και ένα μικρό πρόβλημα υγείας δεν μου επέτρεψε να παραστώ, διοργάνωση.

Επίσκεψη στα Ειδικά Σχολεία

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΦΩΤΙΟΥ μας ενημερώνει

Το Ειδικό Γυμνάσιο και Σχολείο της Ορεστιάδας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου Γιώργος Μηνόπουλος συνοδευόμενος από τον Έπαρχο βορείου Έβρου Πολυχρόνη Αντωνιάδη, τους νομαρχιακούς συμβούλους Ουρανία Μαυρίδου και Νίκο Νικολαΐδη και τους συνεργάτες του.
Μοίρασε στα παιδιά δώρα έν όψη του Πάσχα, αντάλλαξε ευχές και συζήτησε μαζί τους ένω τα παιδιά τον υποδέχθηκαν με πασχαλινά τραγούδια και ένα σκέτς που είχε συμβολικό χαρακτήρα και αναφερόταν στην διαφορετικότητα.
Τις επόμενες ημέρες ο κύριος Μηνόπουλος θα επισκεφθεί τα ειδικά σχολεία της Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης.
Από τις 10.224 αιτήσεις μεταθέσεων ικανοποιήθηκαν 4.905 (ποσοστό 47,98%).
Οι ονομαστικοί πίνακες μετατιθεμένων εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ.(www.ypepth.gr)

Η έγκαιρη ανακοίνωση των μεταθέσεων δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για ολοκλήρωση όλων των υπηρεσιακών μεταβολών μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους τρίτεκνους

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΦΩΤΙΟΥ μας ενημερώνει

Οι τρίτεκνοι που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για δωρεάν διανομή τροφίμων είναι:
A. 'Eνα τρίτεκνο ζευγάρι που έχει τρία ανήλικα τέκνα και έχει εισόδημα μέχρι 19.500 ευρώ.
Β. Αν είναι στην ζωή ένας από τους δύο συζύγους, πρέπει αυτός να έχει εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ.
Και στις δύο περιπτώσεις το όριο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο. Άρα για ένα ζευγάρι με τρία ανήλικα παιδιά το όριο γίνεται 28.500 ευρώ. Επίσης αν υπάρχει παιδί που είναι φαντάρος ή φοιτητής και είναι μέχρι 24 ετών, το όριο αυξάνεται αρκεί να προσκομίσει σχετική βεβαίωση. Αν διαθέτει μόνιμη κατοικία θα πρέπει να προσκομίσει το Ε9 της Δ.Ο.Υ. και εφόσον αυτό προκύπτει τότε αυξάνεται το όριο κατά 6.000 ευρώ. Ακόμη αν στην οικογένεια υπάρχει άτομο με αναπηρία με σχετική βεβαίωση επιτροπής νοσοκομείου τότε το όριο αυξάνεται κατά 7.500 ευρώ.
Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 16 Απριλίου. Η εξέταση των εκκαθαριστικών της εφορία γίνεται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Γεωργίας.
Για την ετήσια συνδρομή ο σύλλογος διαθέτει βιβλιάριο στην Τράπεζα Πειραιώς:5351036079326. Ο Σύλλογος με νέο αίτημά του στο Δήμο Ορεστιάδας ζητά να υπάρξει έκπτωση στις τρίτεκνες οικογένειες κατά 50% στα δημοτικά τέλη. Ήδη οι Δήμοι Καλλιθέας και Ν.Σμύρνης προχώρησαν στην συγκεκριμένη έκπτωση καθώς και άλλοι δήμοι της χώρας.