Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Μετάθεση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών στο 2011

Οι αλλαγές στο διοικητικό και δομικό χάρτη της χώρας είναι μια από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που ομολογουμένως συμφωνούν στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες πολίτες και τα πολιτικά κόμματα.
Αλλά μια τέτοιου είδους τεράστια μεταρρύθμιση για να καταστεί βιώσιμη και δεδομένης της φύσης των προβλημάτων του τομέα της Δημόσιας Διοίκησης, οφείλει να ακολουθήσει τα μονοπάτια της υπευθυνότητας.

Υπενθυμίζω την προσπάθεια από την κυβέρνηση της ΝΔ για την προώθηση του «Καποδίστρια 2», ο οποίος τελικά μετατέθηκε χρονικά λόγω της οικονομικής κρίσης.
Γιατί Διοικητική μεταρρύθμιση χωρίς πόρους δεν γίνεται.

Η σημερινή κυβέρνηση παραβλέποντας την οικονομική κρίση έδειξε εξ αρχής διάθεση να προχωρήσει την Διοικητική μεταρρύθμιση ή αλλιώς τον «Καλλικράτη» όπως τον ονόμασε, χωρίς όμως προηγουμένως να έχει διασφαλίσει τους πόρους που θα μπορούσαν να καταστήσουν τη μεταρρύθμιση αυτή αποτελεσματική και αποδοτική.
Για μία ακόμη φορά θυσιάζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο βωμό των κομματικών της σκοπιμοτήτων.
Επιχειρεί κρυφές ,έως και σήμερα ,και τεχνητές συγκολλήσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς ουσιαστική προεργασία δημιουργίας των αναγκαίων υποδομών.

Όμως οι αντιδράσεις πλέον ξεπερνούν τα στενά όρια της αντιπολίτευσης και ακουμπούν τα διπύθμενα στεγανά του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης. Όλο και πιο συχνά ακούγονται (ανοικτά πλέον) οι διαφωνίες των ανά την Ελλάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ και το μήνυμα που μεταφέρεται στο Μαξίμου είναι ότι «ο διάλογος για τον “Καλλικράτη” και τις συνενώσεις δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει εκβιαστικό χαρακτήρα. Μια τέτοια προοπτική θα μας βρει απέναντί σας».

Κάτω απ` αυτές τις αντιδράσεις και καθώς ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών απέχει πλέον μια ανάσα από την ψήφιση και των απαραίτητων νόμων, οι πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση σχετικό νόμο για … μετάθεση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών στο 2011.
ΠΗΓΗ:http://www.politis-gr.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 13 ΔΗΝΑΡΧΟΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.
ΟΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΔΗΝΟΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ
ΟΙ 5 Η 7 ΠΟΣΟ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ

ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ Ν.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ-ΕΒΡΟΥ???ΟΙΜΕ...ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΕΑ,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΟΓΟ,ΜΠΛΟΚΟ,ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΕ Η ΜΠΑΤΖΕΛΗ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Ν.Α.ΡΟΔΟΠΗΣ-ΕΒΡΟΥ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ "ΕΠΙΣΤΟΛΟΛΑΒΟΥΣ" "ΑΓΡΟΤΕΣ-ΛΑΓΟΥΣ".ΕΥΓΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΕΒΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ , ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ,ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ,ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΕΤΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΑΝ .ΔΥΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.1)Ή ΑΚΟΥΓΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΟΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥΣ Ή 2)ΣΤΗΝ ΚΩΜΩΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΑΝΕ , ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΘΕΑΤΕΣ "ΕΠΙΣΤΟΛΟΓΡΑΦΟΙ" ΚΑΙ "ΕΠΙΣΤΟΛΟΛΑΒΟΙ" .Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ.