Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Οι επικοινωνιακές ασκήσεις στις οποίες επιδίδεται η κυβέρνηση δεν προσφέρουν λύσεις

Ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους της Τρόικας:

«Αν πιστέψουμε τις διαρροές από το αρμόδιο Υπουργείο όλα πάνε θαυμάσια στο πεδίο της ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, από τα 11 θέματα που εξετάστηκαν, τα 8 αντιμετωπίστηκαν ήδη και τα 3 θα αντιμετωπιστούν πολύ σύντομα.
Προφανώς, μετά από αυτό, κατά τη ρήση του Μίμη Φωτόπουλου, η κυβέρνηση θα κάάάάθεται!

Η αλήθεια είναι, όμως, διαφορετική: Κατά τις εκτιμήσεις της ίδιας της κυβέρνησης, η ύφεση θα είναι φέτος 3%, μετά το 4,5% του 2010.
Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περικόπηκε περαιτέρω το 2011, με την πρώτη περικοπή πέρυσι.
Στο ΕΣΠΑ η Ελλάδα βρέθηκε από την 5η θέση στις απορροφήσεις το Σεπτέμβριο του 2009, στη 17η θέση το Δεκέμβριο του 2010, ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε.
Και η δραστηριότητα του ΤΕΜΠΜΕ μειώθηκε 13 φορές το 2010 σε σχέση με το 2009.

Αν συνυπολογίσει κανείς ότι τα έργα ΣΔΙΤ καρκινοβατούν, τα σχέδια για αποκρατικοποιήσεις παραμένουν σχέδια και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου κινείται στο χώρο της έκθεσης ιδεών, αντιλαμβάνεται γιατί όλες οι αρνητικές εξελίξεις που ζούμε δεν είναι δυστυχώς μαγική εικόνα.

Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται μια αναπτυξιακή επανάσταση, μέσα από τη δέσμη μέτρων που έχει προτείνει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της κ. Αντ. Σαμαράς.
Οι επικοινωνιακές ασκήσεις στις οποίες επιδίδεται η κυβέρνηση δεν προσφέρουν λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: