Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ο κ. Παπανδρέου ακολουθεί μια πολιτική ασφυξίας, που διαλύει και την οικονομία και τον κοινωνικό μας ιστό

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη στην κρατική τηλεόραση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα παθήματα για την κυβέρνηση δεν της έγιναν μαθήματα.

Παρά την απίστευτη ύφεση στην οποία έχει ρίξει τη χώρα, δεν καταλαβαίνει ούτε σήμερα, ότι με τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει, θα στεγνώσει τελείως την αγορά, θα αυξήσει την ανεργία, ενώ δεν θα μειώσει το έλλειμμα.

Σήμερα, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την τόνωση της αγοράς και όχι για την κατάρρευσή της.

Το οξύ πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της χώρας, πρέπει να αντιμετωπιστεί με μειώσεις του φορολογικού κόστους των επιχειρήσεων, με συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο, με χορήγηση αναπτυξιακών κινήτρων σε τομείς στρατηγικής σημασίας, με αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων που βρίσκονται σε πλήρη ύπνωση, με καταπολέμηση ολιγοπωλιακών καταστάσεων, με ενθάρρυνση εισαγωγής ξένων επιχειρηματικών κεφαλαίων και με άμεση αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Επί ένα χρόνο προσφέρουμε συνεχείς προτάσεις στην κυβέρνηση.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις μέτρων, τα οποία και αυτά τα πήρε με τεράστια καθυστέρηση, ο κ. Παπανδρέου ακολουθεί μια πολιτική ασφυξίας, που διαλύει και την οικονομία και τον κοινωνικό μας ιστό.

Είναι, επομένως, παράλογο, αν όχι κωμικό, να δηλώνει η κυβέρνηση ότι θα μας καλέσει για να ακούσει τις απόψεις μας.

Τις προτάσεις μας τις ξέρει.

Αν θέλει και αν μπορεί, ας τις ακολουθήσει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: