Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Για να μπορεί η κυβέρνηση να παίζει σε δύο ταμπλώ.

Ο Έλληνας πολίτης, παρακολουθώντας από χθες και σήμερα, όλα τα ΜΜΕ ή σερφάροντας στο διαδίκτυο, βρίσκεται προ αδιεξόδου, για το ποιος κυβερνάει πραγματικά τη χώρα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή η Τρόϊκα;
Άλλοι εσκεμμένα, όπως για παράδειγμα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και άλλοι από άγνοια ή αγανάκτηση, μέσα στο διαδίκτυο, αποπροσανατολίζουν τον πολίτη.

Αν προσπαθήσετε να βγάλετε άκρη, θα διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να βγάλετε συμπέρασμα.
Οι μισοί θα συμπεράνετε ότι τον απόλυτο έλεγχο της διακυβέρνησης της χώρας τον έχει η κυβέρνηση και επομένως αυτή είναι η απολύτως υπεύθυνη, ενώ οι άλλοι μισοί θα είστε σίγουροι ότι κυβερνάει η Τρόικα και ότι η κυβέρνηση δεν ευθύνεται.
Δεν συζητάμε βέβαια για το τι λέει το Σύνταγμα. Αυτό έχει ήδη πάει περίπατο. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. Η χώρα είναι σε αυτόματο πιλότο.
Νόμος τώρα είναι το «δίκιο» του τοκογλύφου και του νταβατζή.

Αυτή λοιπόν η εντεινόμενη σύγχυση είναι, εκτιμούμε, εσκεμμένη από την πλευρά της κυβέρνησης σε απόλυτη συνεργασία με την Τρόικα και με την ανοχή της.
Και τούτο γίνεται για να μπορεί η κυβέρνηση να ελίσσεται, να κερδίζει χρόνο και να παίζει σε δύο ταμπλώ.
Όποτε την συμφέρει να προβάλει τον εαυτό της και όποτε δεν την συμφέρει να κατηγορεί την Τρόικα, όπως συνέβη χθες την νύχτα.
Ταυτόχρονα η σύγχυση αυτή ακυρώνει τη λαϊκή οργή, η οποία έτσι δεν μπορεί να εστιαστεί και να αποτελέσει δύναμη ανατροπής.

Η πραγματικότητα όμως, σύμφωνα με τη δική μας εκτίμηση και το έχουμε γράψει πολλές φορές, είναι ότι οι πολιτικοί μεταπράτες του ΠΑΣΟΚ και τα κρατικοδίαιτα οικονομικά παράσιτα της χώρας, παρέδωσαν την ελληνική κυριαρχία στα ξένα κέντρα λήψης αποφάσεων, παραιτούμενοι και από την ασυλία της δημόσιας περιουσίας έναντι κατασχέσεων και εκποιήσεων από τους διεθνείς τοκογλύφους, ενώ για τον εαυτό τους επιφύλαξαν το ρόλο του μεσάζοντα κοτζαμπάση, μεταξύ των ξένων εξουσιαστών και του ελληνικού λαού.
Επεφύλαξαν δηλαδή για τον εαυτό τους ένα ρόλο χωροφύλακα και φοροεισπράκτορα.
Ένα μισητό ρόλο τυραννίσκου, για χάριν της εξουσίας και των προνομίων της και μόνο.
ΠΗΓΗ:http://hassapis-peter.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: