Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Δραματικές οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ζωή των μαθητών

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στην δημοσιότητα ο Συνήγορος του Παιδιού, καθώς η οικονομική κρίση πλήττει δραματικά τόσο τους γονείς όσο και τους μαθητές.

Μετά τη διεξαγωγή της 4ης συνάντησης της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων και με βάση ερωτηματολόγιο που διαμόρφωσαν, το 90% των μαθητών απάντησε πως η κρίση έχει άμεσες συνέπειες στην ζωή τους, ενώ το 29% των παιδιών απάντησε πως συζητά πολύ σοβαρά με τους γονείς του το ενδεχόμενο μετανάστευσης σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

Επίσης από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι πως το 70% των μαθητών απάντησε πως έχει αλλάξει δραματικά το επίπεδο διαβίωσής τους, καθώς έχουν μειωθεί δραστικά τα οικογενειακά έξοδα. Μόνο το 33% αυτών δεν έχει περιορίσει τα φροντιστήρια και τα μαθήματα ξένων γλωσσών. Επίσης το 20% απάντησε ότι ο ένας ή και οι δύο γονείς του έχουν χάσει τη δουλειά τους, ενώ το 82% αναφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην εργασιακή κατάσταση των γονέων τους.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα των δικαιωμάτων των παιδιών που διαμένουν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας, ένα θέμα που απασχολεί φέτος το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνηγόρων του Παιδιού και τους Εφήβους Συμβούλους τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού, 20 αγόρια και κορίτσια 14-18 ετών, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αποτελεί θεσμό των τελευταίων ετών για την ανεξάρτητη αρχή.
ΠΗΓΗ: http://www.iefimerida.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια: