Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Το αληθινό πρόσωπο της "Δημιουργίας ξανά"

Από το πρόγραμμα του κόμματος "Δημιουργία ξανά" του κ. Τζήμερου Θάνου:
"Καταργείται ο, αντισυνταγματικός και προσβλητικός για την ελευθερία της έκφρασης, νόμος περί προσηλυτισμού."

Βασικό αίτημα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, που δεν αρκούνται στην ανεξιθρησκεία, στην ελευθερία να πιστεύει ο καθένας σε όποια θρησκεία επιθυμεί, αλλά θεωρούν πως πρέπει να έχουν το δικαίωμα να μας προσηλυτίζουν στη δική τους με τη γνωστή προπαγάνδα που και τώρα, παρά το νόμο, συμβαίνει με την ανοχή των φιλήσυχων πολιτών που την υφίστανται.

Προκάλεσε αίσθηση το υψηλό ποσοστό 2,15% (135.954 ψήφοι) που έλαβε το κόμμα αυτό στις εκλογές της 6ης Μαΐου, παρά την τρίμηνη μόλις παρουσία του στην πολιτική ζωή (ιδρυτική συνδιάσκεψη στις 11 Μαρτίου 2012 στο Hilton).

Είναι φανερό σε ποιο κοινό απευθύνθηκε και πώς σε τόσο λίγο χρόνο, χωρίς ουσιαστική τηλεοπτική προβολή, έφερε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα λίγα εκατοστά πίσω από τη ΔΗ.ΣΥ. της Ντόρας Μπακογιάννη!

Στις επόμενες εκλογές οι συγκεκριμένη "θρησκευτική" ομάδα ξέρει γιατί θα ψηφίσει "Δημιουργία ξανά" όπως γνώριζε και στις προηγούμενες.
Οφείλουν όμως να ξέρουν κι όλοι οι υπόλοιποι ψηφοφόροι πριν πάνε στις κάλπες.  

2 σχόλια:

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Αγαπητέ Νίκο,
Έτυχε να διαβάσω τις θέσεις του συγκεκριμένου κόμματος σε όλα τα θέματα στο διαδίκτυο, όπου χωρίς καμία αμφιβολία έχει την καλύτερη δυνατή παρουσία. Δεν μπορώ να καταλάβω πως προέκυψε αυτή η "θρησκευτική διάσταση" που αναφέρεις. Πρόκειται για ένα κλασικό νεοφιλελεύθερο κόμμα τύπου "Δράσης" του Στέφανου Μάνου με κύριο μέσο αναγνωρισιμότητας το διαδίκτυο. Αν ανήκα στον πολιτικό σου χώρο ευχαρίστως θα το ψήφιζα. Θεωρείς ότι πρόκειται για μια "θρησκευτική" ομάδα από τη θέση που διατυπώνει για τον νόμο περί προσηλυτισμού ή έχεις και άλλες πληροφορίες για τα μέλη του; Διάβασα τα βιογραφικά των περισσότερων από τα ιδρυτικά του μέλη. Πουθενά δεν αναφέρονται σαν μάρτυρες του Ιεχωβά.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι προσελκύει το ενδιαφέρον εν δυνάμει ψηφοφόρων της Ν.Δ.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Χρήστο, δεν έχω πληροφορίες αν προσελκύει το ενδιαφέρον εν δυνάμει ψηφοφόρων της ΝΔ.
Η ΝΔ δεν υπήρξε ποτέ νεοφιλελεύθερο κόμμα. Γι' αυτό άλλωστε και δεν έχασε δύναμη προς Μάνο και Μπακογιάννη. Απεναντίας Μάνος και Ανδριανόπουλος, φανατικοί του είδους, κόσμησαν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό που παρέθεσα είναι τμήμα του προγράμματος αυτού του κόμματος που εξηγεί το 2,15%.
Όποιος γοητεύεται από νεοφιλελεύθερες ιδέες, ας γνωρίζει κι αυτή τη θέση του!