Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Εκδήλωση περιοδικού ΒΟΡΕΑΣ στο Σπήλαιο


Το περιοδικό ΒΟΡΕΑΣ και ο εκδότης του Σταύρος Παπαθανάκης τίμησαν τα τοπικά ΜΜΕ και δημοσιογράφους. Είχα τη χαρά να δώσω την τιμητική πλακέτα στον κ. Μπακιρτζάκη Δήμο (www.mpakirtzakis.com/index.php).
Ο Τύπος είναι βασικό συστατικό της Δημοκρατίας. Αποκαλείται από κάποιους "εξουσία", αποδίδοντάς της τον χαρακτηρισμό τέταρτη ή και πρώτη.
Πιστεύω ότι οι δημοσιογράφοι, τουλάχιστον η πλειοψηφία τους, δεν αποδέχονται το ρόλο αυτό και τοποθετούνται απέναντι σε κάθε εξουσία, ώστε να έχουν τη δυνατότητα και την ευχέρεια να της ασκούν κριτική και να τη σχολιάζουν.
Παράλληλα η δημοσιογραφία, εισερχόμενη με όλες τις μορφές της στα σπίτια των ακροατών, αναγνωστών, τηλεθεατών, χρηστών του διαδικτύου, διαδραματίζει κι ένα ρόλο παιδευτικό. Αν αυτό γίνεται με υπευθυνότητα και συνείδηση του μεγέθους της επιρροής, προκύπτουν πολλαπλά κοινωνικά οφέλη προστιθέμενα στην ενημέρωση, πληροφόρηση, ανάδειξη προβλημάτων και τόσα άλλα που προσφέρει.
Το θέμα είναι μεγάλο. Τα πράγματα δεν είναι πάντα ιδανικά. Ο στόχος της επιχειρηματικής επιβίωσης, καθ' όλα θεμιτός, "αναγκάζει" ίσως κάποιους σε συμβιβασμούς. Τελικός κριτής είναι πάντα ο "καταναλωτής". Θα επανέλθω.
Η εκδήλωση του ΒΟΡΕΑ ήταν όμορφη και ενίσχυσε ηθικά τους αγωνιζόμενους λειτουργούς του Τύπου.

ΦΩΤΟ: http://tomadakis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: