Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Σχολική στέγη…


Το Νομαρχιακό Συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίασή του, μεταξύ διαφόρων θεμάτων, αποφάσισε την κατάθεση των μελετών για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013 της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. στον άξονα προτεραιότητας 9 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής (Υποδομές Εκπαίδευσης)» των έργων:
α) Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου Απαλού, ενδεικτικού προϋπολογισμού 3.000.000,00 ευρώ και
β) Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου Άνθειας, ενδεικτικού προϋπολογισμού 700.000,00 ευρώ.
Αποφάσισε ακόμη:
1. Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) για το έργο «Κατασκευή 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξ/πολης».
2. Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Βύσσας για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Σχολείου Ριζίων».
3. Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Τριγώνου για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Σχολείου Δικαίων».

Οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα, αλλά επισημάνθηκε από τον γράφοντα ότι δεν έχει συζητήσει έως τώρα το Νομαρχιακό Συμβούλιο το πρόβλημα της σχολικής στέγης συνολικά ώστε να διατυπωθούν οι προτεραιότητες, να εστιαστούν οι προσπάθειες στις μεγαλύτερες ανάγκες και να έχουν τη δυνατότητα οι νομαρχιακοί σύμβουλοι και να καταθέσουν προτάσεις και να παρακολουθούν την υλοποίηση του σχεδιασμού που θα προκύψει.
Ο Νομάρχης συμφώνησε με την επισήμανση και μένει να περιληφθεί σε επόμενο συμβούλιο το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: