Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Μαθητές από τον Έβρο βραβεύτηκαν για τις δημοσιογραφικές τους ικανότητες

Στον 17ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων, που διοργάνωσε η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», βραβεύτηκαν μαθητές από τον Έβρο μέχρι την Κάσο και την Κύπρο.
Η τελετή απονομής βραβείων έγινε το Σάββατο το πρωί στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ).

Οι λιλιπούτειοι δημοσιογράφοι στην εκδήλωση συνέχισαν το καθήκον τους κάνοντας ρεπορτάζ, έβγαλαν τα κασετόφωνα και τις φωτογραφικές μηχανές για να απαθανατίσουν τις στιγμές.
«Ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να εκφραστούμε ελεύθερα», έλεγαν οι μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από διάφορες γωνιές της χώρας.
«Θέλαμε να δούμε τι πάει να πει δημοσιογραφική έρευνα. Το θέμα μας ήταν το Διαδίκτυο, δεν είχαμε όμως Ίντερνετ-καφέ στο χωριό μας. Γι΄ αυτό πήγαμε με το λεωφορείο των ΚΤΕΛ στο Διδυμότειχο. Μοιράσαμε ερωτηματολόγια και κάναμε μικρές συνεντεύξεις», δήλωσε ο μαθητής Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, από τους Μεταξάδες Έβρου.

Η παραλαβή των βραβείων ήταν μια ευκαιρία για να βρεθούν με συνομηλίκους τους από σχολεία άλλων πόλεων και νομών και να συζητήσουν για θέματα που θα μπορούσαν να γίνουν πρωτοσέλιδο στη δική τους μικρή εφημερίδα.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν η υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, η υπεύθυνη του τομέα Ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Καίτη Κεχαγιόγλου.
Βραβεία έδωσαν ο πρώην βουλευτής Έβρου Ακης Γεροντόπουλος, οι βουλευτές Πέτρος Ευθυμίου και Μιλένα Αποστολάκη, η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος.

Από τον Νομό Έβρου βραβεύτηκαν τα σχολεία:

Δημοτικό Σχολείο Μεταξάδων
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖστην εφημερίδα «ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ».
«Είναι μεγάλη ενίσχυση για μένα και τα παιδιά ένα τέτοιο βραβείο. Το ταξίδι από τους Μεταξάδες στην Αθήνα ήταν μακρύ αλλά ωραίο. Εύχομαι όλοι οι εκπαιδευτικοί να κάνουν τις ψυχές των μαθητών τους ένα μπαούλο αναμνήσεων», είπε η δασκάλα, Ανθούλα Αθανασιάδου, η οποία με τον μαθητή της έκτης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο παρέλαβαν το βραβείο από τον πρώην βουλευτή Εβρου της ΝΔ, Άκη Γεροντόπουλο.

3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βιζβίζη»
ΕΠΑΙΝΟΣγια το έντυπο «3D ΡRΕSS».
«Ηρθα μόνο εγώ για να παραλάβω το βραβείο. Ήταν δύσκολα να παραβρεθούν οι δάσκαλοί μου και οι συμμαθητές μου με τους οποίους φτιάχνουμε το “3D ΡRΕSS”. Η Αλεξανδρούπολη πέφτει λίγο μακριά» εξήγησε ο μαθητής Αγγελος Γκόγκος, ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει τη διάκριση του διαγωνισμού στο σχολείο του. Το βραβείο παρέλαβε από την εκπρόσωπο της εταιρείας Τravel Ρlan Έλενα Μεσσαρίτη.
ΠΗΓΗ:Alexandroupoli online με πληροφορίες από την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

1 σχόλιο:

Dikaiopolis είπε...

Γεγονός είναι ότι τα ΝΕΑ δεν δίνανε βραβείο αν η δημοσιογραφική έρευνα των παιδιών είχαι να κάνει με πρωτογενή στοιχεία της διαφθοράς των διαπλεκόμενων της πρωτοβάθμιας διαπλοκής.

Όχι βέβαια ότι θα χαράμιζε και φαιά ουσία η νεολαία επί της ουσίας των αυριανών τους προβλημάτων.

Έτσι κι αλλιώς κάποιος άλλος τις λύσει τα προβλήματα.

Τα πάντα είναι θέμα απιδείας.