Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Η ΝΔ καταψηφίζει τον Καλλικράτη

Η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει επί της αρχής την «μεταρρύθμιση» του «Καλλικράτη» και δεσμεύεται μόλις έλθει στην κυβέρνηση, άμεσα να αντιμετωπίσει τα πιο κραυγαλέα προβλήματα των συνενώσεων, τόνισε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Βουλή στην συζήτηση επί της αρχής για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο.

Η μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εγκαταλείψουμε στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, που έχει μπερδέψει την κομματική ιδιοτέλεια και την υστεροβουλία του με το δημόσιο συμφέρον, είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

Ο επόμενος «Καποδίστριας» ή ο επόμενος «Καλλικράτης» δεν ξέρω πως θα ονομάζεται. Αυτό είναι το λιγότερο, άλλωστε… Σας υπόσχομαι όμως, ότι θα είναι σχέδιο λειτουργικό, βιώσιμο και αναπτυξιακό.
Και πάνω απ’ όλα, σύμφωνο με τη θέληση των τοπικών κοινωνιών. Θα τονώνει την Περιφέρεια, δεν θα την αποψιλώνει.
Ενώ θα φέρει νέα πρόταση συνολικής διοικητικής μεταρρύθμισης βασισμένης στις αρχές που έχουμε ήδη διακηρύξει, μόλις το επιτρέψει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Αύριο θα αναθεματίζουν όλοι τον καημένο τον Καλλικράτη, όπως σήμερα αναθεματίζουν τον Καποδίστρια.
Η Ελλάδα έχει, επί αιώνες, πολύ πλούσια αυτοδιοικητική παράδοση, που υπήρξε πάντα έπαλξη Ελευθερίας, πηγή Κοινωνικής Συνοχής και εφαλτήριο Ανάπτυξης.
Αυτή την παράδοση την καταστρέφει το Σχέδιο που συζητάμε σήμερα.
Αυτή την παράδοση θα την αποκαταστήσουμε και θα την εκσυγχρονίσουμε εμείς.
Διαβάστε όλη την ομιλία εδώ: http://www.antinews.gr/?p=47486

Δεν υπάρχουν σχόλια: