Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Φωτογραφίες με γράμματα σε νόμους γραμμένους στο γόνατο

Το Μάρτιο έληξαν τη θητεία των υπηρεσιακών συμβουλίων, αφαιρώντας μόνο τους προϊσταμένους γραφείων από τη σύνθεση.
Όρισαν ως μέλη τους εκπαιδευτικούς με τη μεγαλύτερη διοικητική εμπειρία.

Τον Μάιο αλλάζουν εκ νέου τη σύνθεση και ορίζουν, εκτός των νεοεπιλεγέντων διευθυντών εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς από τη δεκαπεντάδα με την μεγαλύτερη διοικητική εμπειρία.

Δεν θα σχολιάσω τις μεθόδους της κυβέρνησης. Είναι τα γνωστά πρόσωπα, του γνωστού χώρου που γνωρίζουμε τι εννοεί μιλώντας για «δημοκρατία» και «αξιοκρατία».

Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη, όμως, η πρωτοφανής σιγή του «συνδικαλιστικού κινήματος» και των μέσων μαζικής «ενημέρωσης».

Και για να ευθυμήσουμε λίγο.
Ο Ν 3848 έχει στόχο, κατά τον τίτλο του, «την καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση».

Παραθέτω αυτούσια τα αποσπάσματα:

N 3839/2010 (ΦΕΚ 51 Α΄/29-3-10), Άρθρο 5 §8
8. Από τη δημοσίευση του νόμου αυτού λήγει η θητεία των μελών των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε., άρθρο 21 του ν. 1566/1985, ΦΕΚ 167 Α΄), των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε., άρθρο 21 του ν. 1566/1985, ΦΕΚ 167 Α΄), των Ανώτερων Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε., άρθρο 14 παρ. 29 του ν. 2817/ 2000, ΦΕΚ 78 Α΄) και των Ανώτερων Υπηρεσιακών Συμβουλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε., άρθρο 14 παρ. 29 του ν. 2817/2000, ΦΕΚ 78 Α΄).

N 3839/2010 (ΦΕΚ 51 Α΄/29-3-10), Άρθρο 6 §2β
β) Δύο εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με βαθμό Α΄, με τους αναπληρωματικούς τους, που υπηρετούν στην περιφέρεια του οικείου Π.Υ.Σ.Π.Ε., οι οποίοι επιλέγονται με κριτήριο τη μεγαλύτερη προηγούμενη διοικητική εμπειρία σε θέση στελεχών εκπαίδευσης.

Ν 3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄/19-5-10), Άρθρο 47 §8
β. Δύο εκπαιδευτικούς με βαθμό Α΄ πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν σε οργανική θέση στην περιφέρεια του οικείου Π.Υ.Σ.Π.Ε. και οι οποίοι επιλέγονται με τους αναπληρωτές τους μεταξύ των δεκαπέντε που κατά την ημερομηνία συγκρότησης κατέχουν τη μεγαλύτερη πραγματική διοικητική υπηρεσία σε θέσεις διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προϊσταμένου γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ή διευθυντή σχολικής μονάδας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που είναι το πρόβλημα; Ένας χρόνος ΠΑΣΟΚ και οι κομματικοί προΪστάμενοι της ΝΔ δεν άλλαξαν!
Μήπως ξεχάτε πότε βγήκε η ΝΔ και πότερ τοποθετηθήκατε αξιοκρατικά;
Άιντε λοιπόν και θες να πας και ψηλότερα!

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ ότι τα "εγγόνια" του Αντρέα είναι χειρότερα απο τους γιούς.Οι πρώτοι ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ,οι δεύτεροι ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ,οι τρίτοι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΙ.Μπράβο σας ,θα σας γράψει η ιστορία κι εσάς ,δεν θα γλιτώσετε.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος είσαι 3:51 να φύγουν οι κομματικοί της Ν.Δ και να έρθουν οι κομματικοί του ΠΑΣΟΚ.Τους εγκρίνει το Δ.Ν.Τ;σάμπως το ΠΑΣΟΚ κυβερνά και θέλει να βάλει προισταμένους δικούς του;Ας τους ορίσει κι αυτούς η ΤΡΟΙΚΑ,συμφωνείς εσύ που ήσουν και ψηλότερα;

Ανώνυμος είπε...

Έχετε ακούσει για κάποια κροκοδείλεια δάκρυα φιλαράκια;