Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Ειδικά Σχολεία Ορεστιάδας ; (3)

Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Παρασκευής 26 Ιουνίου 2009 συζητήθηκε το θέμα «Κατασκευή Ειδικού Σχολείου Δήμου Διδυμοτείχου της Ν.Α. Έβρου».
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η φημολογία που ήθελε να προκρίνεται η κατεδάφιση του Δημοτικού Σχολείου Σοφικού και η ανέγερση στη θέση του Ειδικού Σχολείου Διδ/χου.
Διαφώνησα με την προοπτική αυτή, γιατί όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα στέγης των Ειδικών Σχολείων Ορεστιάδας άμεσα, αλλά το παραπέμπει στο μέλλον και μάλιστα με άγνωστο χρονοδιάγραμμα αφού θα εξαρτάται από την επόμενη χρηματοδότηση αν και όταν χορηγηθεί.
Οι φορείς που συμφώνησαν με τη λύση «Σοφικό» το έκαναν προτάσσοντας το συμφέρον των Ειδικών Σχολείων και των μαθητών τους, παραβλέποντας άλλα θέματα που, ενδεχομένως, να οδηγούσαν σε μια λογικά αρνητική στάση. Οποιαδήποτε αλλαγή στον αρχικό σχεδιασμό έπρεπε να τεθεί υπόψη τους και να επανεξεταστεί.
Φαίνεται, όμως, πως για κάποιους προέχει να γίνει εκεί με όποιο κόστος. Για άλλους να γίνει εκεί ως λάφυρο από τη γείτονα πόλη που δεν κατάφερε να βρει λύση. Ενδιαφέρεται άραγε κανείς εξ αυτών για την ταλαιπωρία, τη δοκιμασία, την απογοήτευση των μαθητών των Ειδικών Σχολείων και των γονέων τους;
Οι φορείς που έχουν ενδιαφέρον για το θέμα, όπως ο Δήμος Ορεστιάδας, οι Σύλλογοι Γονέων, ο εκπαιδευτικός κόσμος της περιοχής πρέπει να πάρουν θέση. Συμφωνούν με τη συνέχιση της ιδέας «Σοφικό» μολονότι τα δεδομένα άλλαξαν; Έχουν την υπομονή και το κουράγιο να αναμένουν εξελίξεις σ’ ένα θέμα που κάποιοι το χειρίζονται σαν να τους ανατέθηκε εν λευκώ κι όπου βγει; Συμφωνούν με τη διαδικασία της υφαρπαγής της συναίνεσής τους για άλλη λύση και εφαρμογή άλλης χωρίς να ερωτηθούν;
Είναι λυπηρό ένα θέμα τόσο ευαίσθητο, αφού αφορά ανθρώπους με αναπηρία, να μη μας βρίσκει όλους ενωμένους να στοχεύουμε στην ίδια προοπτική.
Στην τοποθέτησή μου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο επισήμανα τον βέβαιο κίνδυνο να μη λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα των Ειδικών Σχολείων Ορεστιάδας (;) τα αρκετά επόμενα χρόνια, αν δεν επανεξετάσουμε το θέμα και δεν πάμε σε ανέγερση σε άλλο χώρο προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό τα 5 εκ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί. Καταψήφισα την εισήγηση του κ. Επάρχου. Το ίδιο έκανε και ο κ. Γκουγκουσκίδης Θεόδωρος, ενώ όλοι οι υπόλοιποι υπερψήφισαν. Απόντες ήταν οι κ. Ιωαννάκης και Γαλαζούλας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

O έπαρχος λειτούργησε ως έπαρχος ,για το συμφέρον του επαρχείου ,θεσμού που υπηρετεί. Αν καμιά φορά θελήσει να είναι υποψήφιος δήμαρχος στην Ορεστιάδα τότε θα λογοδοτήσει στους Ορεστιαδήτες. Εσύ και οι άλλοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της Ορεστιάδας (ο.... στρατηγός, η Ουρανίτσα, ο γκουγκουσκίδης που θέλει να είναι και υποψήφιος δήμαρχος στην Ορεστιάδα, )τί κάνατε για να εμποδίσετε τα σχέδια του νομάρχη; Τίποτα. Ακόμα και τον Μουζά τον βάλατε στο παιχνίδι να συμφωνήσει για το Σοφικό.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Είναι λυπηρό να χρειάζεται να διαγράφω σχόλια...
Αγαπητέ φίλε, ο Έπαρχος λογοδοτεί και στην Ορεστιάδα κι αυτό δεν έχει να κάνει με τις μελλοντικές επιδιώξεις ή φιλοδοξίες του. Ανέλαβε να δώσει λύση στο στεγαστικό των Ειδικών Σχολείων και οι χειρισμοί του ελέγχονται. Δεν θα υπήρχαν σχέδια ούτε Νομάρχη ούτε κανενός άλλου, αν ο Δήμος Ορεστιάδας έδινε λύση σ' ένα εικοσαετές, περίπου, πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω τη φράση "ακόμα και τον Μουζά τον βάλατε στο παιχνίδι..." Ποιοί; Και τι είναι ο Δήμαρχος για να τον βάζουν άλλοι σε παιγνίδια; Παιγνίδι;
Στις 13 Ιουλίου έχει λογοδοσία ο Δήμαρχος. Είναι ευκαιρία να του ασκηθεί κριτική για το θέμα. Αλλά από ποιόν;
Γιατί σιωπά η "Μέριμνα";

Ανώνυμος είπε...

GIATI KAI H MERIMNA EINAI ,,ZAMPOYNOKINOYMENH,POLY THELEI NA TO KATALABEI KAPOIOS??
H ISTORIA ME TON MOYZA EINAI OTI O ANTHROPOS EINAI LIGOS POLY LIGOS

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ
ΤΟ "ΡΕΥΜΑ" ΣΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΝΕΙ
ΠΟΛΛΟΥΣ.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ.......
Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
ΗΘΟΣ