Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Εδώ νόημα, εκεί νόημα... Πού είναι το νόημα;

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για το ύψος της αποχής στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Από κάποιους μάλιστα καταβάλλεται προσπάθεια να δοθεί και ιδεολογικό στίγμα στην επιλογή αυτή.
Το δεδομένο είναι ότι η αποχή δεν μετράει ΠΟΥΘΕΝΑ. Ότι οι απέχοντες, με κανένα τρόπο, δεν μπορούν να θεωρηθούν ενιαία φωνή, αφού άλλωστε είναι ΑΦΩΝΟΙ. Αυθαίρετα θεωρούνται διαμαρτυρόμενοι, ενώ είναι απλώς ΑΜΕΤΟΧΟΙ. Αυθαίρετα υπολογίζονται ως έντονα σκεπτόμενοι και προβληματιζόμενοι, ενώ είναι απλώς ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ.
Την επομένη των εκλογών οι "αναλυτές" θα δώσουν, ο καθένας από το δικό του πρίσμα, τις ετικέτες, θα χρεώσουν προθέσεις, θα αναγνώσουν μηνύματα, θα εξάγουν συμπεράσματα, αυτά που οι απέχοντες θα τους επιτρέψουν με την αποχή τους.
Το βέβαιο είναι ότι όσοι και να πάνε να ψηφίσουν, οι εκλογές θα αναδείξουν αυτό για το οποίο προκηρύχθηκαν, τους 22 ευρωβουλευτές της χώρας.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος κάθε πολίτη είναι αναφαίρετο δικαίωμα το οποίο μάλιστα είναι και πολύ ισχυρό. Η ψήφος μας, στηρίζει, διαμορφώνει, αποτρέπει και παροτρύνει πολιτικές και κόμματα.
Μη συμμετέχοντας στη διαδικασία δηλώνουμε αδιάφοροι και απαθείς πράγμα το οποίο σημαίνει πως αφήνουμε κάποιον άλλον να αποφασίσει, για μας, για τη χώρα, για τα τεκταινόμενα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: