Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Έως τις 15 Μαΐου οι αιτήσεις για τις επιδοτήσεις του 2010

Μέχρι τις 15 Μαΐου θα μπορούν οι αγρότες να υποβάλλουν τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης 2010, μαζί με τις μεταβολές της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων τους, όπου απαιτείται, αλλιώς δεν θα είναι δικαιούχοι κοινοτικής ενίσχυσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Υπενθυμίζεται ότι ελάχιστο ύψος δικαιωμάτων για την καταβολή ενιαίας ενίσχυσης για το 2010 για την χώρα μας αποτελούν τα 200 εκ. ευρώ και άνω.

Όπως ανακοινώθηκε για τις ενισχύσεις του 2010 το υπουργείο προχώρησε στα εξής:

* Οι αιτήσεις ενεργοποίησης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης που δεν έχουν μεταβολές υποβάλλονται απευθείας στον ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς καμία επιβάρυνση των δικαιούχων.

* Ανάληψη του κόστους ενεργοποίησης των δικαιωμάτων για τους γεωργούς που η γεωργία αποτελεί κύρια δραστηριότητά τους και για τους συνταξιούχους ΟΓΑ για δικαιώματα έως 10.000 ευρώ.

* Διόρθωση των ελλείψεων του χαρτογραφικού υποβάθρου.

* Βελτίωση της διοίκησης του συστήματος ΟΣΔΕ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να μειωθεί το κόστος διαχείρισης.

Παράλληλα αναφέρεται σε “πιστοποίηση φορέα που αποτελείται από οργανώσεις αγροτών”, εννοώντας προφανώς την ΠΑΣΕΓΕΣ.

Με τη διαδικασία αυτή ουσιαστικά και για το 2010 γίνεται απευθείας ανάθεση του ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου των επιδοτήσεων) στην ΠΑΣΕΓΕΣ, όπως έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια παρατύπως.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι για τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης οι παρακρατήσεις ορίστηκαν σε 30% για μεταβιβάσεις χωρίς γη, σε 5%-10% για μεταβιβάσεις με γη και χωρίς καμία παρακράτηση για μεταβιβάσεις σε νεοεισερχόμενους στη γεωργία και σε νέους αγρότες έως 40 ετών.
ΠΗΓΗ:http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: