Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Βάστα Ρόμελ

Η ιστορία λέει ότι επί Γερμανικής κατοχής, οι μαυραγορίτες της εποχής έλεγαν το γνωστό «βάστα Ρόμελ». Δηλαδή εύχονταν να κρατήσει στη μάχη της Αφρικανικής ερήμου ο Γερμανός στρατηγός Ρόμελ, προκειμένου να διατηρηθεί η Γερμανική κατοχή στην Ελλάδα που εξασφάλιζε τον πλουτισμό των μαυραγοριτών.

Σήμερα βλέπουμε μια αγωνία, μια προσμονή αλλά και μια βοήθεια προς το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση από διάφορες πλευρές, προκειμένου να αντέξουν όσο το δυνατόν πιο πολύ και να διατηρηθεί το κατοχικό καθεστώς που μας έχει επιβληθεί.

Ας δούμε αυτές τις πλευρές και τους λόγους για τους οποίους η κάθε μια θέλει τη διατήρηση του καθεστώτος:

1) Κατ’ αρχήν το ίδιο το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, με όλους τους βουλευτές και τα στελέχη του, εύχεται και προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρηθεί και να αντέξει το πολιτικό σύστημα και η κυβέρνηση στην εξουσία και αυτό, αν μη τι άλλο είναι ευνόητο, αφού τα κομματικά στελέχη απολαμβάνουν τα προνόμια της εξουσίας.

2) Η Τρόϊκα, δηλαδή το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ, στηρίζουν το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση και εύχονται να αντέξει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Φτάνουν δε στο σημείο να μας «απαγορεύουν» και τις πρόωρες εκλογές, μέχρι να εξοφληθούν οι διεθνείς και εγχώριοι τοκογλύφοι και να γίνουν η χώρα και ο λαός τα απόλυτα υποχείριά τους.

3) Το τραπεζικό κατεστημένο, προσβλέπει στην αντοχή του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης, μέχρι να ξεσαβουρώσει από τα τοξικά ελληνικά ομόλογα.

4) Το πανεπιστημιακό κατεστημένο, απέχει με τη σιωπή του και αγωνιά μήπως καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα και χαθεί ο κρατικός χαρακτήρας των πανεπιστημίων, που θα σημάνει απώλεια των προνομίων, των θέσεων και των απολαβών.

5) Τα διάφορα κρατικοδίαιτα παράσιτα αγωνιούν και στηρίζουν με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτουν το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση, καθόσον φοβούνται μη χάσουν τις κρατικές προμήθειες, τι κρατικές απολαβές και τα δημόσια έργα.

6) Οι εργοδοτικοί φορείς εύχονται την αντοχή της κυβέρνησης μέχρι να ξεθεμελιωθούν όλα τα εργατικά δικαιώματα.

7) Το συνδικαλιστικό κατεστημένο, είναι στην καλύτερή του, αφού έχει αντικείμενο ενασχόλησης που του δίνει εξουσία και δημόσια προβολή. Στην ουσία όμως μέσω αποσπασματικών απεργιών και διαφόρων δήθεν αγωνιστικών ενεργειών, εκτονώνει τη λαϊκή οργή και προσφέρει υπηρεσίες στήριξης στο πολιτικό σύστημα και στην κυβέρνηση.

8) Ολόκληρο το οικογενειοκρατικό πολιτικό κατεστημένο της χώρας, προσφέρει υπηρεσίες στήριξης της κυβέρνησης, καθόσον φοβάται μην καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και βρεθεί εκτός εξουσίας.

9) Τα αριστερά κόμματα, εκτιμούμε ότι επί της ουσίας δεν θέλουν την κατάρρευση της κυβέρνησης, ίσως γιατί ονειρεύονται τη δημιουργία ενός εξαθλιωμένου προλεταριάτου για πολιτική εκμετάλλευση. Εννοείται ότι δεν θέλουν την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος καθόσον θα καταρρεύσουν και θα εξαφανιστούν και τα ίδια που αποτελούν τους ηθικούς στυλοβάτες του συστήματος.

10) Τα διάφορα κυκλώματα που δρουν και κερδίζουν μέσα από τον κρατικό κορμό, εύχονται τη διατήρηση της κατάστασης προκειμένου να μακροημερεύουν και να κερδίζουν εκατομμύρια στις καταθέσεις τους.

Στην κατάσταση αυτή μπορείτε να προσθέσετε και εσείς φίλοι αναγνώστες πολλές άλλες κατηγορίες.

Εκείνο μόνο που εμείς έχουμε να σημειώσουμε, είναι ότι όλοι αυτοί που τώρα εύχονται ή και βοηθούν στο να αντέξει το πολιτικό σύστημα και το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, είναι όλοι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή μας κατάντια και είναι οι ίδιοι που τώρα διεκδικούν να μας βγάλουν δήθεν από την κρίση.

Προφανώς αφιλοκερδώς και για το καλό μας.
ΠΗΓΗ:http://hassapis-peter.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: