Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Παραμύθια το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής για το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει συνειδητά να παίξει επικοινωνιακά παιχνίδια, αναφορικά με τη Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης των Κτηρίων.

Μετά τις Υπουργικές εξαγγελίες του Ιανουαρίου και του Μαρτίου, η κυβέρνηση εξήγγειλε χτες, για τρίτη φορά, το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”.

Θυμίζουμε, όμως, για μια ακόμα φορά, ότι το Πρόγραμμα θα παραμείνει ανεφάρμοστο, όσο εκκρεμεί η έκδοση των απαραίτητων Προεδρικών Διαταγμάτων για τα προσόντα των Ενεργειακών Επιθεωρητών και τις Τεχνικές Οδηγίες, που προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση για το ΚΕΝΑΚ.

Παρά τις επισημάνσεις μας, για τις ελλείψεις στο θεσμικό πλαίσιο, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής συνειδητά παραπλανά τους πολίτες.

Σε ένα έτοιμο και ώριμο -μετά από μακρά διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς- σχέδιο, που κληρονόμησε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση επιφέρει και ανακοινώνει ανά τρίμηνο αλλαγές, χωρίς να μπορεί -εννέα μήνες τώρα- να εφαρμόσει.

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του αρμόδιου Υπουργείου, περιμένουμε, επιτέλους, μια σαφή απάντηση: Μπορεί, σήμερα, ο Έλληνας πολίτης να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να προβεί στις εργασίες ενεργειακής βελτίωσης του σπιτιού του;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: