Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Νέα επώδυνα μέτρα μετά τις εκλογές προβλέπει ο Αντώνης Σαμαράς

Να στηρίξουν τους υποστηριζόμενους από τη ΝΔ συνδυασμούς στις εκλογές του Νοεμβρίου κάλεσε τους ψηφοφόρους ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνοντας ότι η ψήφος στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ θα δώσει το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση να λάβει νέα επώδυνα μέτρα αμέσως μετά τις εκλογές.

Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον για ανικανότητα στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, στην ομιλία του εν όψη των εκλογών του Νοεμβρίου, χαρακτήρισε κρίσιμη την εκλογική μάχη για τρεις κυρίως λόγους.

Πρώτον, διότι -όπως επισήμανε χαρακτηριστικά- η χώρα περνά σήμερα την πιο σοβαρή δοκιμασία, καθώς η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική και πολιτική, αλλά κρίση ολόκληρης της κοινωνίας που βλέπει να ανατρέπονται όλα όσα έμαθε.

Δεύτερον, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, η κοινωνία πλέον στέφεται κατά της πολιτικής του μνημονίου, καθώς αναγνωρίζει πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε το πρόβλημα δανεισμού σε πρόβλημα ελλείματος, ενώ την ίδια ώρα η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο.

Τρίτος λόγος, για τον οποίο η μάχη των εκλογών είναι κρίσιμη, είναι γιατί, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η ΝΔ εκφράζει πλεόν τον λαό.
«Μετά τη βαριά ήττα στις εθνικές εκλογές μάς είχαν για τελειωμένους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως «προσπάθησαν να μας απομονώσουν από τον λαό και τώρα βλέπουν ότι σε εμάς προσβλέπει ο λαός.
Και ανεβαίνουμε γιατί ο λαός αισθάνεται προδομένος, προδομένος γιατί γελάστηκε, γιατί το ΠΑΣΟΚ έκανε απίστευτα σφάλματα και οργισμένος γιατί επιβάλλουν αβάσταχτες θυσίες».

Υπενθυμίζοντας το «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά» του κ. Πάγκαλου, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε πως «από τη μία διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό και από την άλλη προστατεύει το ΠΑΣΟΚ από την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, προφανώς γιατί κάτι φοβάται τόσο για τη δική του περίοδο, όσο και για την περίοδο Σημίτη».

Ο κ. Σαμαράς προκάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να βγει στην αγορά, για να μάθει πραγματικά τι συμβαίνει στην κοινωνία, ενώ τον κάλεσε «να απαντήσει ξεκάθαρα στο αν, τελικά, η παράταση της αποπληρωμής του δανείου θα σημάνει και την παράταση του μνημονίου με ακόμα πιο σκληρά μέτρα».

Τέλος, επανέλαβε πως «η ΝΔ μεταφέρει το μήνυμα ελπίδας» και κάλεσε τα στελέχη να βγουν στον δρόμο και στην κοινωνία, μεταφέροντας αυτό το μήνυμα.
ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: